Johannas bakery

Har precis tagit ut två limpor ur ugnen som resultat av påsen ovan. Haha det här börjar snart likna en matblogg, I know... men det blir lätt så när jag mer än gärna spenderar majoriteten av dygnet i köket! Städningen och tvättningen var ju redan klar så då blir det lajbans bland kastrullerna istället! Desperate housewife for sure :)
Ska testa ett nytt bröd i veckan, hälsobröd med dinkelmjöl som jäser i kylen över natten. Gott med nygräddat till frukost!
Pst. efter att ha sett Kniven mot strupen är jag lättad över att jag inte bor i Flen!

Enkel grönsakssoppa

Ingredienser:

6 potatisar
4 morötter
2 palsternackor
1 dm purjolök
1 msk smör
1 L vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 ölkorvar valfri smak

Tillagning:

Hacka alla rotfrukter, purjulök och korv till lagom stora bitar. Låt koka i vattnet med buljongtärningarna och smörklicken i ca. 20 minuter. Häll i korven så att det blir varm. Smaksätt med salt & peppar. Servera gärna med nygräddat bröd! Står på spisen och puttrar nu, ska bli varmt och gott när det är -14 ute!!

Barba Glee

Hahaha hermafrodit? ;)

Gårdagen blev inte som jag tänkt mig utan hundra gånger bättre! Mitt ansikte känns fortfarande lent som en babyrumpa efter ansiktspeeling, mask och dierse aloe vera krämer. Det var även hur mysigt som helst att babbla tjejsnack på golvet i Mios lekrum. Killen har galet mycket Barbapappa-leksaker och jag var nog mer fascinerad av dem än han själv haha :) Hoppas det programmet finns kvar den dagen mina barn växer upp så att dom också får lära sig bra saker av världens mest kramgoa figurer! Solen skiner så vackert ute idag så en härlig vinterpromenad innan städningen är given.
Mysig söndag på er~ Puss!

Baseballs

Har varit på stan. Men det är ju absolut inte själva stan som är trevlig utan sällskapet! Idag hade jag inget sällskap så det var inte speciellt kul... Jag tror det var därför min inköpspåse inte heller var speciellt kul. Linsvätska till mig och min kära sambo. Det andra jag köpte; chokladen, blommorna och ansiktsmaskerna som jag gärna skulle kleta på mig, äta upp och ställa på bordet är tyvärr inte till mig. Summa sumarum så går jag helst på stan med trevligt sällskap och köper saker till andra! =) Nu ska jag duscha och sedan iväg till Elin på Aloe Vera häng!


Ljusparty

Nu ska jag handla lite mat och sedan iväg på ljusparty hos Ann och därefter tacomys med familjen. Precis vad jag längtat efter :) Och party tycks vara helgens tema. Ljusparty, Aloe Vera party och inflyttningsparty står på schemat, om halsen och näsan tillåter förstås! Trevlig helg på er =)

Edge of Desire

Ibland tycker jag att jag lyckas.

This planet Earth

Den här låten får mig att vilja sväva högt och blicka ner på jorden, liten som en studsboll. Men ack...jag går, bunden till jordens dragningskraft, fortfarande horisontellt.
Jag tänker faktiskt bäst, i jämförelse med min egna tankeprestationsförmåga, om jag
låtsas att jag befinner mig utanför jordens atmosfär. Det kanske låter lite geekigt men det är det inte. Jag tycker bara det är lättare att se allt ur ett perspektiv där man har total överblick. Då är det lättare att inte blockeras av småhinder utan
istället tänka stort och öppet. Oftast slutar det i hela också i mer positiva slutsatser än om jag själsligt befinner mig i en krympande grotta där man i ren panik lätt bara kan se drastiska lösningar som varken fungerar eller håller i längden. Så istället för att titta ut eller upp borde man titta ner. På alla och på sig själv. Inte "ner" i negativ bemärkelse utan överblickande nedåt. Då är det lättare att se ur andras perspektiv och stora sammanhang men också mycket lättare att se vart man själv går.

Snabba Cash fuckade upp

Vilken besvikelse! Om jag inte hade läst boken hade jag fattat nada. Jag har läst boken och ändå fattar jag nada. Vad har dom baserat filmen på egentligen? Inte bokens fängslande story iaf. Gör om, gör rätt...
Filmens enda stjärna går dock till Joel Kinnaman och den lilla söta dottern. Inget mer än så.

Cosy

Vi bakade Grekiskt Lantbröd till frukost och jag tror att doften av hembakat är höjden av mysighet. Billigt och ljuvligt gott, så det blir garanterat fler gånger. Ikväll ska vi äntligen se Snabba Cash på bio. Hoppas den är minst lika bra som boken!


Tack mamma för de fina kläderna! Den här ull-tröjan kommer värma skönt i kylan! Bäst du <3

The Serum

Måste passa på att göra lite reklam för Elin och hennes Aloe försäljning. Har beställt en dunk Aloe Vera med smak av Äpple/Tranbär. En mumsig "shot" varje morgon så har kroppens fått sin inre medicin. Tranbären bidrar även med mycket antioxidanter och C-vitamin =)
Orkar inte vara inne och kurera mig längre. Blir en sväng ut i vårt vita vinterland och ner på stan. Bye!

Release

Pressade lite apelsinjuice som kvällsboost. Mycket gott! :) Låter Mucoanginen smälta lugnande i svalget och försöker förtränga huvudvärken. Har peppat immunförsvaret med 2 C-vitaminbrus, te och blåbär idag, hoppas det hjälper! Snart So You Think You Can Dance.

Involuntary info

Idag har jag suttit i köket och sorterat papper i timmar och under tiden har CTV av någon konstig anledning rullat non stop. Ni vet den där kanalen som försöker göra roliga klipp om vad som händer i Karlskoga, dvs. ingenting, och vars personal varken kan prata, filma eller redigera- alls! Så nu vet jag ofrivilligt hur det ser ut hemma hos Sjödin/Hoffner och att Gibbs egentligen är en mysig Golden Retriver som gärna slappar runt i sin lila morgonrock från Hemtex. Byyyyyt kanal!!

Grattis Sandra Larsson 22 !

Så himla söt strandklänning! Forever 21.
Jag har ännu mer ont i halsen idag. Ska ta mig en låång varm dusch innan jag tänkte experimentera lite i köket. Dags att boka Hawaii-resan nu också. Mer om det senare.

J o h n M a y e r



Baconpaj

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
50 g smör
1 dl lätt Kesella
2 paket bacon
½ gul lök
Salt & vitpeppar
Timjan
1 dl Crème Fraiche Vitlök
1 dl Crème Fraiche Naturell
½ dl vatten
2 ägg
1dl mjölk
Salt & Peppar
Riven mozarella
Tillagning:
Sätt ugnen på 225°. Knåda samman mjöl, smör och Kesella till en deg, plasta in och låt vila i kylen medan fyllningen tillagas. Klipp baconen i bitar och stek knaprigt tillsammans med den hackade löken. Krydda och tillsätt Crème Fraiche och vatten. Ta ut degen och fördela jämt i form och förgrädda ca. 10 min. Lägg på fyllningen. Gör en äggstanning av äggen, mjölk, kryddor och häll över pajen. Strö över riven mozarella efter behag. Grädda i ugnen tills den är gyllenbrun. Njuuut =)
2010-01-25 @ 19:34:38 Permalink Mat & recept Kommentarer (0) Trackbacks ()


Breakthrough

Som jag ska köpa Converse i USA! :)
Har varit ute i vintersolen och låtit Ronja leka med barnen i pulkabacken. Efter det tog mina krafter slut så jag säckade ihop i soffan med två ömma halskörtlar och en atombomb i huvudet. Bakterier och virus -gå och dö! Funderar på att ta tag i disken men Here Comes The Flood flyter så melodiskt vackert ut ur datorn så jag tror jag slappar kvar här ett tag till. Samlar kraft. Magisk All Star kraft...
2010-01-25 @ 14:38:00 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Over the rainbow

Idag har vi varit på Marieberg. Blev inköp av hårtoning. Vad för färg avslöjar jag först när det sitter i håret tror jag ;) Ovan är min hårfärgs-skala, so far. Inte några större förändringar alls genom åren men jag gillar nog när det ser så naturligt ut som möjligt utan att bli den äkta rått-brun-svenska färgen på riktigt.
Vilken färg tycker du passar bäst på mig?
I eftermiddags blev det några timmars jobb. Äntligen! Skönt att höra min gamla farbrors sköna sångstämma igen. Hoppas det blir mer nu i veckan!
Take care :)
2010-01-24 @ 22:29:40 Permalink Kommentarer (3) Trackbacks ()


Fascination

Har egentligen ingen lust alls att skriva idag men idag är det de skrivna orden som har makten.
Måste bara recensera gårdagen. Helt makalöst! =) "Man får svära i kyrkan" sa gubben bredvid mamma efter första akten när mamma inte visade sig vara Queens största följeslagare. Men efter andra akten. Oj oj oj. Då gick pulsen i samma takt som hit, efter hit, efter hit. Johan Boding, i sina alltför tajta vita jeans, spräcker nästan gränsen för vilken talang som får finnas i lilla Sverige. Eric i Idol kan börja satsa på fotboll eller något istället och Freddies förlorade son är funnen! Okey, bara för att karln inte bara hade en makalös röst utan även briljerade med pianot och sitt scenspråk så förlåter jag honom för jeansen... Det gjorde nog även hela den klimakteriefyllda publiken som på en halvtimme förvandlades till pubertets-tonåringar på 70-talet igen. Jag blev helt enkelt fascinerad, av Boding, av kören och inte minst av Queen. En för mig hittills dold skatt av tidlösa och odödliga hits. Tack Thomas för att du inte hann hem från Ryssland i tid! ;D

Har varit i Örebro idag och shoppade lite sommarkläder! Smaskade även på denna goda chokladmousse hos Mikaels föräldrar. Mycket mumsigt Viktväktar-snask :)
2010-01-24 @ 00:05:23 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Show must go on

Ikväll åker jag till Valsverket med mamma och Sandra för att se
A Night At The Opera - En hyllning till Queen.
Är första reserv till biljetten eftersom Thomas inte hann hem från Ryssland. Stackarn, han som älskar Queen. Men det ska bli spännande, sägs ju vara en väldigt bra föreställning. Får se om jag orkar gå och träna innan med tanke på träningsverken som råder i rumpan och baksida lår :S Känns som att jag aldrig ska kunna gå normalt igen haha!
2010-01-22 @ 10:54:58 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


Relax

Underbara drömmar. Åå ge mig!
2010-01-21 @ 19:59:02 Permalink Mode Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bhäääää!

Jag tror den tittar på mig. Seriöst.
Jag vet att mina stövlar är av skinn men dom är inte mjuka och luddiga utan ser bara ut som vilka stövlar som helst och man skulle lika gärna kunna tro att dom är av plast eller något annat. Men den här är annorlunda.
Hursomhelst hänger den i hallen nu. Kappan jag fick av mormor. Jag har verkligen världens härligaste mormor vars ålder, 86, inte alls är någon ålder om man frågar henne själv. Men samma etiska sinne har vi då inte. Ändå kunde jag inte förmå mig att tacka nej. Igen. Den har ju redan varit död X antal år nu så själen kanske har lämnat kroppen för en bättre plats. Jag hoppas det. För annars får den snart syn på att den har en kusin i lägenheten. Fårpläden på sängen i sovrummet! Jag är en dålig människa :(
2010-01-21 @ 18:03:24 Permalink Mode Kommentarer (0) Trackbacks ()


I min ugn :)

2,25 dl vetemjöl
1,5 krm salt
1,5 dl kakao
1,5 tsk vaniljsocker
3, 75 strösocker
3 st ägg
175 g smör

Tillagning:

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 28 cm i diameter. Smält smöret och låt svalna lite. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl. Rör ner smöret(175g). Häll smeten i formen. Grädda kakan ca 35 min i 175°. Kakan ska vara lös i mitten, men fast i kanterna när den är färdig. MUMSA!
2010-01-21 @ 13:37:15 Permalink Mat & recept Kommentarer (0) Trackbacks ()


The land of Brownsauce

Här sitter jag som Henrik Schyffert och smaskar i mig världens godaste frukost. Limpa med ost och ett stort glas Oboy. Måste bara säga Schyffert att limpan blir så mycket godare om den rostas! Som ni kanske förstår såg jag Landet brunsås igår och jag gillar faktiskt den typen av humor. När man filosoferar fritt och ohämmat runt människors beteendemönster och samhällets uppbyggnad. Sjukt kul :) Fram med dammsugaren och hårblåsen för här ska fönas och städas!
2010-01-21 @ 12:21:52 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Law and order

Jag hoppas sååå på att få jobba imorgon. Längtar efter mina gamla troll. Men om jag inte har turen på min sida imorgon heller så får jag nog göra ett besök hos mormor. Long time-no see :( Får nog ta med mig en kaka också. Det tycker jag att man är värd när man är så gammal och har tillfört så mycket under sitt liv. En kaka för varje dag till alla pensionärer. Det borde du lagstadga Reinfeldt.
Godnatt!
2010-01-20 @ 22:18:38 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Into you

Det var jag och en gammal granne som lekte runt i gymmet idag :) Efteråt tog jag en sväng på stan och provade lite grejer som jag behöver inför resan. Skorna är egentligen vita och inte svarta som på bilden. Ett hopplock från H&M och Lindex.
2010-01-20 @ 16:11:36 Permalink Mode Kommentarer (0) Trackbacks ()


HAWAII MAIL

Oahu är enligt många den vackraste ön i Hawaii. Där kan man besöka Pearl Harbour, Honolulu och dess berömda strand Waikiki. Runt ön finns sammanlagt 180 km sandstrand. Här finns utrymme för snorkling, surfning, kayakpaddling, och sköldpadd- och delfinsafari. Hit vill jag! :))


2010-01-20 @ 11:09:16 Permalink Hawaii 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Right in place

Idag har jag varit ordningssam och organiserat våra papper. Pärmar is the shit! Har även gjort en liten "mail-box" i hallen där all inkommande post och obetalda räkningar finns. Får se hur länge ordningen håller i sig! Nu sitter jag i soffan framför So You Think You Can Dance och känner mig mätt och glad. Tänkte bjuda på dagens recept. Mycket gott och starkt, yummie :)


1 gul lök
1 vitlök
3 färska champinjoner
1 röd paprika
2 stora kycklingfiléer
1 liten burk créme fraiche naturell
salt & peppar
Allroundkrydda
soja
Skär kycklingfiléerna i tärningar och bryn i smör. Hacka löken, vitlöken och paprikan och skär champinjonerna i skivor. Stek alltsammans med kycklingen. Krydda rikligt med salt & peppar, allroundkrydda samt soja. Tillsätt créme fraichen och låt puttra. Servera med ris och grönsallad. Mums!
2010-01-19 @ 21:10:38 Permalink Mat & recept Kommentarer (0) Trackbacks ()


Amor Vincit Omnia

Amor Vincit Omnia heter detta tufft armband från Efva Attling som skulle sitta perfekt runt min handled. Nu är det dags att bita tag i vardagssysslorna. Imorgon blir det badhuset =) Det här är ju tydligen min arbetslösa period i livet. Bara att utnyttja tiden väl då för när väl plugg och slit rullar igång finns ingen återvändo! Längtar faktiskt efter rutin, mening och pengar nu. Men först - The States!

Följ min blogg med bloglovin

2010-01-19 @ 11:30:21 Permalink Mode Kommentarer (1) Trackbacks ()


Final destination

Enligt denna sida kommer jag dö, 78 år gammal, i december 2066. Det är 56% risk att orsaken är cancer, 24% risk att det sker genom en bilolycka och 12% risk att jag dör av ensamhet. Det låter extremt tragiskt men tyvärr är det nog verklighet för många. Ensamhet kväver livskraften tills det inte finns någonting kvar värt att leva för. Och sanningen är ju att vi inte lever för oss själva utan för varandra och tack vare varandra, precis som alla andra flockdjur. Enligt testet har jag alltså 20 801 dagar kvar. Tänk om det är sant? Kommer min livsväg se annorlunda ut nu när jag vet att min sista dag inte kommer förräns om 56 år eller om jag istället lever varje dag som om den vore den sista? Eller bör jag helt enkelt, som jag gjort hittills, leva som jag känner och möta döden när stunden är inne? Ja livet är alldeles för kort och värdefullt för att inte leva i nuet! =)

Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet. (Stig Johansson)
Att våga är att bara mista marken för en stund. Men att inte våga något fast man vill, är att förlora sig själv och mer därtill. (Adolphson & Falk)
Att leva "rätt" betyder inte att du lever längre. Det känns bara så. (Klara Johansson)
Att leva är inte tillräckligt. Solsken, frihet och en liten blomma måste man också ha! (H.C. Andersen)
2010-01-18 @ 22:03:56 Permalink Filosofi Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ängel i mitt rum

    
    
Det bor en ängel i mitt rum
han har sitt bo ovanför mitt huvud
Han gör mig lugn
Och han viskar till mig
hur mycket jag älskar dig.

2010-01-18 @ 15:53:15 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Unplugged

Den här julklappen "Kristallen" sprider ljus i vår hall och den blir nog riktigt mysig när vi får på en dimmer. Nu ska jag laga lite lunch och sedan hem till huset och sortera min garderob med kläder som jag inte har haft mage att slänga men som jag ändå aldrig använder. Eventuellt kommer jag kanske sälja något här på bloggen om prislappen sitter kvar. Tänk vad korkat att det hänger kläder i garderoben som man aldrig använt. Tyvärr tror jag inte jag är ensam om det. I-landsproblem om något!
2010-01-18 @ 13:05:01 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Paradise

Har precis tittat på Couples Retreat. En relativt roande film i en obegripligt vacker miljö! Såå härligt :) Det pirrade till i både Mickes och min mage när filmparadiset fick oss att längta efter Hawaii. Resan ska bokas efter löning och det är tur att vi har någon vecka till på oss. Maui eller Oahu? Det är den stora frågan.
Måste passa på att beundra Malin Åkerman som är en sjukt duktig skådespelerska med perfekt engelska. En svensk begåvning att vara stolt över.
2010-01-17 @ 22:53:18 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Los Angeles Mail

The City of Angels är den största staden i Kalifornien med sina 15 miljoner invånare, den nästa största staden i USA och den mest biltäta staden i världen!
2010-01-17 @ 19:18:51 Permalink Kalifornien 2010 Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dreaming out loud

En underbar helg med klippning, kaffe, skridskoåkning, våfflor och massa mys. Vi har äntligen fått upp kristallkronan i hallen och granen är en millimeter närmre att åka ut. Haha stegen är små men drömmarna stora. Stora drömmar om minst två underbara trollungar: Oliver och Hedda (Hedvig) eller Olivia och Ludde (Ludvig). Dom ska gå på ett dagis där dom tvingas leka utomhus varje dag oavsett väder, dom ska äta nyttig och bra mat, kunna upptäcka och syssla med sina intressen, aldrig behöva flytta, skratta och må bra varje dag. De ska lära sig att de är vackra och unika, att världen är stor och levande och att livet är underbart och värdefullt. Att alla är olika men lika mycket värda och att man ska hjälpa andra så länge man kan. Att kärleken är det finaste som finns!
2010-01-17 @ 18:07:54 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Californication

Ska bli skönt att få in lite vårkänsla här i lägenheten. Längtar så efter tulpaner och blommor! Just nu skulle lite nya gardiner sitta fint. Funderar på limegröna i vardagsrummet och en söt vit kappa i köket. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen möta upp Petra på stan.
"Price is what you pay. Value is what you get"  -Warren Buffett
2010-01-15 @ 12:52:55 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Happy Birthday!!

Idag fyller min lilla älskling Ronja 9 år!! Grattis världens vackraste :)
Det känns som att hon har varit med hela mitt liv fast jag ändå var 12 när vi hämtade henne. Hon är ju egentligen inte en hund. Hon är min syster och jag är säker på att hon förstår allt vi säger. Ibland kan man se hur hon sitter och tjuvlyssnar eller blir generad om man säger något hon tycker är pinsamt. Just nu ligger hon och snarkar sött på fårpläden i soffan. Det ser varmt och mjukt ut. Har tyvärr inte blivit något kalas med tårta men en stor morot knaprade hon glatt i sig. Kanske blir det ett gott ben imorgon!
ÄLSKAR DIG RONJA!
2010-01-13 @ 21:25:35 Permalink Kommentarer (3) Trackbacks ()


Nostalgi

Hittade en uråldrig bild på mig och Malin från min 13-årsdag. Då var det minsann lugg som gällde haha. jag kommer ihåg att jag fick en TV av min snälla storebror och att vi såg Ghost! Hoppas du har det bra i England Malin!! Saknar dig :((
Idag gick jag en ng morgonpromenad vid 9 med Ronja och efter det kröp jag ner i sängen igen en stund innan frukost. I helgen har vi många planer, får se vilka som blir av. Vi vill se två biofilmer: Snabba Cash och Sherlock Holmes, åka skridskor, klippa oss och boka Hawaii-resan.
Någon som varit på Hawaii och kan tipsa om vilken ö vi borde åka till?
Än så länge är det ju bara onsdag och det är dags att sätta lite fart på den här dagen! Peace =)
2010-01-13 @ 14:05:27 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Wierd

Ni kanske också ser att min vänsterspalt-meny inte är där den borde vara.
Någon som vet varför det blivit så??


HAWAII MAIL

Visst du att Barack Obama, Nicole Kidman och Jack Johnson är födda på Hawaii och att öarnas yta ständigt expanderar på grund av vulkanen Kilahueas utbrott?


HAIRCUT

Ljust, sand, rött, brunt, svart? I helgen är det äntligen dags att förnya kalufsen. Problemet är bara hur?
Hur tycker ni? ;)

A new Day breaks the dawn

Saknar att träna med Erica. Tunisien -08.
Sådär nu är jag hemma igen efter en härligt inledande måndag i badhuset. Det blev gym och avslappnande bastu som belöning. Ska hädanefter alltid försöka att pricka in måndagarna har jag märkt för det är då typ ingen är där. Med endast två gamla russin i lokalen tog jag tillfället i akt att testa på lite nya övningar samt bråka med bänkpressen. Känns skönt i överkroppen nu kan jag lova! Ska plocka in maten jag köpte på vägen hem, göra Chili Con Carne och sen städa upp lite här.

All I really wanna do

Idag har jag bara velat dansa. Och sjunga. Kanske till och med spela lite piano. Har inte gjort något utav det. Min lilla stång-skola jag gjorde i köket i förmiddags räknas inte. Tåspetsen var inte ens på :(


Hanging by a moment

Sommarens strandklänningar från Victorias Secret får mig att desperat sukta efter plusgrader. Här nedanför är mina två enkla favoriter.
Tack för en supertrevlig kväll igår föresten :) Åt en inte alltför god Club Ham-Toast på Jack med Sandra, Emelie och två andra tjejer som jag tyvärr inte minns namnet på. Om man kan vara namn-blind så är det precis det jag är, suck* Men trevligt var det i alla fall och minst sagt roande att höra äkta Degerforsdialekt haha!
Tack igen för den fina väskan Sandra! =)


Adrenalin is all you need

Har fortfarande nedsatt känsel på insidorna av mina stortår efter Sälen! Mamma berättade att om inte känseln kommer tillbaka efter 20 minuter i värme så gör den aldrig det. Som Thåström hade sagt: Fan fan fan... Fast jag tror jag saknar den där melodiska slingan han envisas med och sätter mer tryck på ordens verkliga innebörd för slingan är ändå inte så bra.
Idag har vi chillarnas chilldag. Har endast gått hundpromenad, sett de tre sista avsnitten av Band Of Brothers och lagat Currykyckling med pasta och någonting mer än att åka till Lucas ikväll för att kolla på 46-films skidfilm kommer inte på tal :) Ska bli kul att få se den faktiskt fastän jag med största säkerhet kan säga att jag inte har någon adrenalinberoende X-gen i min kropp. Faktum är att jag till och med saknar vinnarinstinkt och därför är jag tacksam över att jag lever på 2000-talet så jag slipper springa ifrån lejon eller stångas med dom andra tjurarna. För jag trivs ju bättre här, i den sköna vita soffan, där jag kan lukta på kaffet. Sitta inne i värmen och slippa förlora känseln i fler kroppsdelar. Jag klagar inte på vinter. Den är fin. Jag klagar på min blodcirkulation. En X-gen kanske skulle få fart på den? Pumpa runt mitt blod snabbare, göra mig starkare och bättre! Just nu är jag bara ett alltför lätt byte för Herr Frost. Fan fan fan...

Fantastic plastic

På H&Ms hemsida kan man göra sin egen klippdocka. Välja modell, ansiktsuttryck, kläder, smycken osv. Precis som man lekte med sina Barbies när man var liten. Mission tidsfördriv helt enkelt. Synd bara att det är vinterkläderna man har att leka med och inte vårkollektionen, booring! Men bra att man kan se om plaggen matchar i alla fall innan man beställer. Nu ska jag fortsätta knapra saffransbiscotti, dricka te och kolla på The Break-up.

Honolulu

Supertrevlig kväll igår :) Vi gjorde lax med rostade rotfrukter och pannacotta med bärsås och färsk mango till efterrätt, muums! Frukt är faktiskt det godaste man kan äta. Mer frukt till folket!


Idag och imorgon är jag hundvakt åt älskade Ronja. Längesen hon var här nu, har haft lite jullov hemma på Selkroken men mysigt att ha hennes snarkandes på Hotellgatan igen! Just nu sitter jag och kollar på Sandras Thailand-bilder och längtar ihjäl mig tills jag själv får sätta fötterna i sanden på Hawaii. Kommer bli grymt!!


I just love...


Ikväll kommer Erica och Emma hit för att laga lite mat och mysa. Mikael ska iväg på jobbmiddag så jag tänkte passa på att ockupera köket och soffan med tjejerna :) Hursa om jag inte ska presentera Erica för sin lookalike Baby i Dirty Dancing. En film alla borde ha sett men efter Titanics starka intryck i Ericas hjärta fanns det ingen plats kvar för andra filmer. Sötnosen! Men ikväll är det dags att börja ändra på det. Ha en trevlig trettondagsafton!!


New love in town

Har börjat kolla på Band Of Brothers för att dämpa mitt begär efter True Blood. Riktigt bra och verklighetstrogen serie som visar hur det är att Leva under ett krig och utkämpa en historisk seger. På tal om andra världskrigets upplösning tycker jag att ni ska se Inglorious Basterds om ni inte gjort det än. Ett makabert, barbariskt och humoristiskt mästerverk av Quentin Tarantino. Behöver nog inte säga så mycket mer än att nämna hans namn. Tänk hur annorlunda världen hade sett ut om det gick som i den filmen...
Gick kanon på gymmet föresten. 30 i bänkpress, 27,5 i rygg, 25 i axlar. Yäs Ajm kleeen men man måste ju börja någonstans. Ska minsann inte få benskörhet i gamla dar. Mitt mål med träningen är att aldrig hamna i rullstol. Haha ett mål man kanske skrattar åt idag men inte om 60 år. Jag tränar för livet helt enkelt. Något alla borde göra =)

Itsy Bitsy Teenie Weenie

Katchiing katchiing sa det i min lilla växellåda igår. Idag däremot tror jag inte på pengar utan snarare på städning och träning. Båda tingen som mest rogivande när de är färdiga. För det är först när man sitter med träningsvärken i soffan och tittar ut över en ren lägenhet som man ler inombords.
div>
Letar Hawaii-bikini och drömmer mig bort en stund. Vill glömma de där 20 minusgraderna som härjar utanför fönstret. Så mycket fint! Vill ha den tredje från vänster :)


Take a walk on the wildside

Med en kass mobilbild tänkte jag visa hur det har sett ut hemma hos oss under jul. På fredag ska jag nog se till så att barreländet slår sig rätt rejält när det landar på backen från tredje våningen. Nu ska jag jobba 14-21 på mitt lilla Lilltorp. Älskar det avdelningen och alla dess pantertanter =)

Love is in the air

Superhärligt att få åka lite skidor igen! Blev Sälen, Hundfjället och Tandådalen istället för planerade Kläppen. Mina tår är dock inte sig själva ännu. 21 minusgrader satte visst sina spår och det känns som att de "sover" fortfarande. Hoppas de vaknar snart bara så att jag inte blir halvt retarded resten av livet.
En oväntad överraskning blev det också när jag fick krama goa Joanna som var i Sälen över nyår. Ett kärt återseende som snart måste göras om tillsammans med Helena också! Saknar våra små äventyr :)
Det blev en segstartad dag denna söndag. Vaknade kl.14 och hoppade inte in i duschen förrän vid 16 haha. Nu sitter jag i soffan med massa tända ljus och myser. Tänker på lyckliga Sandra och Stoffa som förlovade sig 1 januari 2010.
STORT GRATTIS till er sötnosar!! ;)
Nu vankas matlagning med min älskling <3

Relapse: Refill

Igår hade vi en riktigt mysig nyårsafton. Jag, Micke, mamma, Thomas, Stor-Micke, Sara och Kerstin. En lugn och trevlig kväll med räktoast, plankstek och kladdkaka till kaffet. Lite snökrig på det och kvällen var perfekt ;)
Som inledning på 2010 började jag jobbet 08.00 och idag var mina små tanter trötta sötnosar. Ikväll ska vi lyxa till det med oxfilé à la Mikael och imorgon åker vi till Kläppen tillsammans med David från Örebro. Det kommer bli kallt, jättekul och många, många vurpor. Åkte ju endast en dag i Trysil förra året och passade då på att förfrysa mina stortår så att naglarna lossnade. Så det var både längesen och med dåliga minnen så får hoppas på bättre tur imorgon! =)