Söndagspromenad

Vi tog en söndagspromenad runt Borgmästarholmen i solskenet. Härligt med solsken, frisk luft, fågelkvitter och natur!


Good Morning

I see the sunrise in your eyes,
I eat your smile for breakfast
and when I feel your love there's no need for morning-coffee.


Påskdagen

Idag vaknade jag som en zombie och huvudet känns som bly. Tänkte mig på en riktig bolus av stark ingefära och massa C-vitamin och hoppas det gör susen. Medan jag har er på tråden skulle jag vilja be om tips på bra musik och film?! Tack ;)


Glad Påsk!

Vill önska alla mina goa läsare en riktigt härlig påsk!! Vi har haft svärföräldrarna som nattgäster och har precis vinkat av dem inför deras resa mot sköna Kalifornien! Önskar dom en helt underbar tid i värmen och det kom även lite resefjärilar i min mage vara av att rulla resväskan till bilen. För oss som är kvar i vårsolen och några tappra plusgrader hade jag gärna tagit en promenad men tror inte att min hals tycker det är en sådan bra idé. Kanske en slowmotion isf. Hursomhelst, glad påsk på er! Önskar att vi var hemma i skogarna så att jag kunde krama på alla men det får bli senare i april. Love you!


Örebro

Idag blev det klart att vi får hyra en lägenhet i 2a hand i Örebro! Hur lättande son helst att veta att vi har en adress även om det är för en begränsad tid. Hoppas innerligt att vi får ta över den sen eller att vi hittar någonting annat under tiden. Tack för all hjälp Sandra!!


Hej då gynpraktik!

Mina dagar på kvinnokliniken är över. Sista dagen hade jag alla 8 patienter själv plus att vi hade alla operationer dvs. att 5 av patienterna skulle förberedas preoperativt. Men jag klarade den dagen också och likaså dagens seminarium i Genus & mångfald. Det är konstigt det där att man ena stunden tänker "hur ska jag ta mig igenom det här?" och sedan i nästa så sitter man i bussen på vägen hem och slocknar som en bebis. Var sak har sin tid!


Gynakuten

Idag har jag fått hänga en dag på gynakuten där jag både har fått ta emot patienter, tagit prover, smärtlindrat och varit med läkaren på gynekologiska undersökningar och ultraljud. Läkaren var både sjuksköterska, barnmorska och gynekolog så behöver jag ens säga att det var en bra handledare? :) Grymt rolig dag!


Säfsen

Tar en paus från vardagen i vintervärlden! Skidor, grillning, kaffe, fika, snö, stuga, ja allt som hör till! Och framför allt Nora <3


Gyn dag 9 & 10

Igår var det fullt upp och hann därför inte med att skriva någon update här. Har haft 4 patienter båda dagarna med en ny handledare som passade mig som handen i handsken. Har också haft mittbedömningssamtal och utbildning i aortakompression & uterusmassage samt lite kort info om förlossningsrädsla & IUFD. Tror inte jag kommer att ha nytta av något av det men roligt att kunna. Idag har jag även följt med en patient på ultragyn. Man får passa på att göra små studiebesök när man kan!


Landstingskläder

Det är något speciellt med landstingskläder och framförallt operationskläder. De är lösa, bekväma, praktiska, har tusen fickor, muddar, nytvättade varje dag och man slipper fundera ut vad man ska ha på sig. Det är en klädsel som man helt enkelt känner sig hemma i. Det är nästan så att jag skulle vilja sitta i soffan en fredagkväll i ett blått engångsoperationsklädsel. Frågan är vad Micke skulle tycka om det ;)


Bäbisar!

Idag har jag varit på avd. 17 (BB för planerade snitt). Dagen innehöll hela fem kejsarsnitt på kvinnoklinikens operationsavdelning vilket resulterade i att tre flickor & två pojkar välkomnades till världen =) Jag observerade överallt i salen och fick vara med vid den första omvårdnaden av barnen dvs. gnugga, mäta, väga, tempa. Allt det andra runtomkring iakttog jag mest. Det var generellt sett stora barn och var allt från rosiga till mer blå/lila vilket var nyttigt för mig att se hur de togs omhand på olika sätt och hur de i slutändan mådde lika bra allihopa! Efter en sådan här fantastisk dag kan jag inget annat konstatera än att barn är livets bästa, att barnmorska är drömjobbet och att jag hoppas att jag aldrig kommer behöva genomgå ett kejsarsnitt!! Tack för idag, det här kommer jag leva på länge =)


17 mars 2013

Min uppgift i genus & mångfald kan ju vara den tråkigaste någonsin. Varje mening tar en kvart att skriva och skrivkrampen är total! Kan bara tänka på nästa helg i Säfsen och hur roligt det kommer bli! Har tagit överdrivet många och långa plugg-pauser för att baka pajer och en energisnickers som vi ska ta med. Tyvärr ska inte nyopererade Ronja med då hon får stanna hemma och kurera sig. Min älskade lilla tjej <3 I brist på annat kommer en bild på dagens frulle och världens sötaste & mest underbara Nora! Kram till dig från faster <3


Gyn dag 8

Idag bjöds det på -16 grader & klarblå himmel, mysfrukost och 4 egna patienter. Har känt på det här med svårigheten i smärtlindring och hur smärta kan upplevas av olika. Idag lyckades jag äntligen sätta min första PVK under denna placering -"plötsligt händer det". Den blev supersnygg till och med. Direkt efter praktiken gick jag bort till F&S för ett smcirkelgym/spinning-pass i sann fredagsmysanda! Trevlig helg :)


Text

Texten till föregående inlägg försvann så det blev endast en bild. Det roliga i inlägget var iaf att jag har utökat till att ha 5 patienter och på måndag kommer att få vara med på planerade kejsarsnitt!! =)


Gyn dag 7


Gyn dag 6

Idag har jag haft 3 supersnälla patienter varav två blev utskrivna. Det har handlat mycket om smärtlindring och miktionsobservation. Blandat antibiotika, tagit kapillärt Hb, PVK m.m. En superlugn dag! Nästa vecka ska jag få gå på en snabbkurs i aortakompression, uterusmassage & förlossningsrädsla. Gissa om jag längtar?! =)


Gyn dag 5

Medan jag sitter yrvaken och äter frukost sådär lagomt laddad för dag 6 är det kanske dags att skriva om dag 5 innan det alldeles försvinner ut i cyberrymden. Jag hade två egna postoperativa patienter. Varav en hade åtgärdat cystocele & den andra uterusmyom. Mest omvårdnad, bladderscan, smärtstillning m.m. Härliga patienter att vårda! Får hoppas att de mår fortsatt bra idag när dom ska ha mig som syrra igen :) Ha en bra dag!!


Karlskoga

Är hemma på en 24-timmarsvisit för att få kramas lite! Idag sövde jag Nora som om jag inte gjort annat och sedan blev det Melodifestivalfinal med mamma, Thomas, Ronja och massa snacks. Och tur var väl att min favorit Robin vann :) Godnatt!


Gyn dag 4

Med tanke på dagens frånvaro av patienter (4 varav 3 strax skulle skrivas ut) fick jag bara ägna mig åt en. Efter lite pyssel fick den också skrivas ut så det fanns inget annat för mig att göra än att kliva ut i solen och ta bussen hem 13:30. Skön fredag! Eftersom det är internationella kvinnodagen bjöds det på mysfrukost, jag unnade mig en sushilunch och sedan hade köket bakat kaka! Så nu är jag fullproppad med energi för ett fredagsmyspass på Friskis & Svettis med 1,5h cirkelgym & spinning! Trevlig helg =)


Gyn dag 3

Imorse syntes en liten rand av hopp längs horisonten, underbart att det kan gå från nattsvart till en liten ljusstrimma på bara några dagar!! Idag satte jag en misslyckad PVK, hade tre pre- & postoperationer, gav en blodtransfusion, pratat engelska med två patienter och insett att min avdelning har utsikt ända bort till Globen! Det är en väldigt trevlig avdelning jag är på och skulle vi ute flytta till sommaren hade jag gärna sökt mig dit. Nu tänker jag förtränga min enorma trötthet genom att traska bort till gymmet. Imorgon ska jag ha egna patienter så jag måste ladda med lite energi :)


Gyn dag 2

Idag har vi mest skrivit ut en massa patienter så när jag slutade för dagen var det bara två krakar kvar. Annars har dagen varit simpel så jag har mest lärt känna avdelningen, personalen och läst på lite pm & riktlinjer. Dagens höjdpunkt var när vi skulle väga 1 vecka ung bebis!!


You

Tyckte den här låten var lite sisådär under melodifestivalen men efter att ha lyssnat på den på Spotify och sett den här videon när han sjunger den klockrent ute i vinterkylan så har jag insett att den är helt fenomenal! Tycker speciellt om den där lilla knorren som han gör på ordet you. Det här är verkligen en låt som man bara vill springa till och därför ett tips till springlistan. Nu ska jag återgå till utformandet av min IPL och alla dessa tusen lärandemål som jag ska ha strategier och resurser för att lära mig samt vilka metoder jag ska använda för att visa att jag kan målen på riktigt. Hua hua.....
 
 
 
 

Gyn dag 1

Klockan 04:25 imorse var det dags att skutta upp. Första dagen har alltid en förtur på morgonen tack vare all spänning och förväntan. Dimpen kommer däremot på eftermiddagen när hjärnan kortsluter och ögonen frånsäger sig mer intryck. Min handledare var guld! En nyexaminerad Sophiasyster som visste precis i vilken fas jag befinner mig i och vad hon skulle berätta osv. Idag har jag mest iakttagit och försökt förstå strukturen, tankesättet, lära mig namn & orientera mig på avdelningen. Dagens största intryck var mitt första möte med ett dött foster. Det fick mig att känna enorm empati för föräldrarnas upplevelse, tacksamhet inför det liv jag fått och samtidigt respekt för naturens gång. Livet är en fin gåva som vi ska ta vara på och inte ta för givet. Alla är fantastiska och alla behövs genom att bidra med den unika egenskapen av att vara just sig själv!


Söndag

Idag har vi haft mysmorgon med nybakat bröd och skidor på tv. Annars har dagens mest bestått av en massa förberedande inför veckan med tvättstuga & matlådelagning. Falukorv med ris står på veckans mindre varierande meny och väckarklockan kommer ringa alldeles för tidigt (05:30). Praktik är det som gäller och det ända fram till examen. Jag börjar imorgon med 4 veckor på gyn! Godnatt


1 mars 2013

Tänk att mars börjar med en fredag. Hur bra är inte det! Idag har dagen gått lika snabbt som ett knäpp med fingrarna. Det enda vettiga jag har gjort är att sortera papper i pärmar och tränat. Jag älskar att få ordning och reda i pappervimlet och jag älskar att bocka av saker i almanackan. Nu har min fästman bakat en chokladkaka men först väntar lax, pesto och grönsaker i ugnen! Trevlig helg =)


Countdown

Idag är det bara 100 dagar kvar till examen!! =)


RSS