Grattis mamma!

Idag har vi firat mammas födelsedag med tre-rätters och förberedelser nästan hela dagen. Hon är helt fantastisk och underbar likt en vitsippa som ger hopp om vår fastän inte ens gräsmattorna är gröna. Tack för att du är du och för att du är min mamma <3


NKSE-tenta -Check!

Denna fredag kunde inte startat bättre!! Godkänd NKSE-tenta, mammas födelsedag & en helg i Karlskoga. Nu är det bara ett praktiskt prov kvar och sen är jag syrra på riktigt. Ofattbart =)


Ceremony

Ett brev på posten, lastat med inspiration från San Diego, det förgyller vilken regnig tisdag som helst! Tack bästa Berit & Sandra som postade det för att denna dag blev solig i sinnet. En massa bra tips och roliga idéer att hämta :)


Mittbedömningssamtal

Har haft mittbedömningssamtal idag på praktiken. Även om det gick jättebra känns dom där samtalen alltid så pressande på något sätt. Mina mål är att ta emot fler inkommande samtal, utöka till 8 patienter (något som jag tyvärr bara har möjlighet till på kvällstid) och delegera mera. Det sista känns som den stora utmaningen, det är lite av en konst att vara ung och delegera äldre. Wish me luck!


Sociala medier har förändrat världen men ändå ser den ut som vanligt

Att trycka på knappen "Like" visar att man bryr sig, håller med eller gillar.  Men att trycka på knappen "Like" förändrar inte världen. Även om tillräckligt många likes kan skapa oppinion och på så sätt bidra till förändringar eller skillnad är det fortfarande vissa saker som kostar pengar och inte kan betalas med likes... eller?
 
 
 
 
Istället för att trycka på "Like" trycker du HÄR för att komma till UNICEFs hemsida. Där kan du köpa poliovaccin för 49kr, vilket räcker till 3 doser vardera till 14 barn. Det ger ett fullgott skydd mot den dödliga sjukdomen. Tyvärr kan detta inte betalas med "Likes"....
 
 
 

Vår!

Nu bestämmer jag att det är vår! Jag har sett tussilagosar i backen och min perlagon har fått en knopp! <3


Vilken härlig dag!

Trodde imorse efter att ha jobbat kväll att denna fredag skulle bli kaos. Tvärtom blev det bästa dagen! Jag hade fyra egna patienter, en utskrivning och en inskrivning från IVA. Däremellan har jag satt PVK, lagt om PICC-line & CVK, rondat, dragit pigtaildrän, spolat drän, satt kateter, rapporterat till annan avdelning m.m. Det roligaste är nog dock att jag jobbat självständigt, varit nöjd med mina prioriteringar och fått sån där go patientkontakt. Det är ju hos patienterna man ska vara. Skriver journal i ultrarapid för att hinna med så mycket patientnära arbete som möjligt. Nu tar jag helgen från världens bästa jobb!!


Välkomna hem!

Igår morse åkte vi till Arlanda för att välkomna Mats & Berit som kom från USA innan de fortsatte sin resa hem till Kga. Bara att åka till flygplatsen, även om vi inte hade några resväskor med oss, väckte liv i fjärilarna i magen! De hade haft det jättebra i Amerikat, tagit med massa presenter och gjort research inför oss inför bröllopet =) Halsbandet & armbanden ska jag ha på avtackningsmiddagen och på examenskvällen! Tack bästa svärföräldrar <3 Ses snart igen!


Examensklänning

Idag har jag provat ut och hämtat hem min examensklänning! Det är en mörkblå 1800-talshistoria med tusen knappar och helt ull. Den är med andra ord säkert väldigt svalkande den 10 juni när solen gassar... Fattas gör bara den vita kragen och ärmsluten som jag fått i uppgift att sy på själv. Hua hua hur ska det gå?? Sedan ska såklart mössan/hättan sys den 3e juni. Åå vad jag längtar efter examen nu!!


Helgen är över!

Helgen är över och jag kan äntligen pusta ut en dag! Det är mycket antibiotika, spola drän, blododla, subcutana injektioner, MEWS:a och tack vare min handledares nybeställda drös med anteckningsblock enligt SBAR-R har rapporterandet gått som smort! Nu sitter jag på bussen och längtar hem till varma sängen. Godnatt!


En helg på 4:an

NKSE är över och praktikhelgen lider mot sitt slut. En söndagskväll återstår innan jag också får ta "helgen". På måndag ska vi välkomna Mats & Berit på Arlanda och sedan ska jag till SHH för att prova examensklänning :) Godnatt på er!


Dan före dan före NKSE

Idag har jag gått halvdag på avdelningen och halvdag på HLR-utbildning. Rolig dag med andra ord och scenarioövnigar tillsammans med andras personliga erfarenheter är guld värt! Nu är det bara 60 dagar kvar till examen så imorgon ska jag ladda som tusan inför fredagens NKSE-prov. Därefter går jag hela helgen på praktik. Kom igen nu, mjölksyran svider men vad gör det när man ser målet?... eller...


Infektion dag 5

Att försöka somna fast jag inte är trött och tankarna bara fokuserar på hur trött jag kommer vara om 6h när klockan ringer är ingen höjdare :( Imorse var iaf himlen fantastiskt fin, hoppas att den är lika fin imorgon! Godnatt


Shine bright like a diamond

När mörkret och snön slagit tillbaka och jag snart smälter ihop med de vita sjukhusväggarna och min vita klädsel letar jag ljuskällor. Denna underbara skapelse i mässing ska jag ha i mitt framtida drömhus! De ska hänga som i en härlig ensemble och sprida ljus i ett mysigt hörn i vardagsrummet, över matbordet eller varför inte i hallen!
 
 
 
 
 
 

7 april 2013

Hej "gökdött", du är ovälkommen men säkert ett nödvändigt ont. Kom igen våren, kämpa!!


Helgen

Denna långhelg är en sån där helg som jag aldrig kommer komma ihåg om 10 år. Jag har tvättat, varit ute och gått, pluggat, diskat och glott på tv. Det blir så när Micke alltid jobbar helg och jag har massor att plugga men så är ju livet. Imorgon börjar en ny vecka, kanske den mest jobbiga under hela utbildningen. Heja heja! Snart sommar, frihet & Örebro =)


3 år

Idag är det 3 år sedan Micke & jag förlovade oss på Hawaii. En fantastisk resa och ett äventyr som jag aldrig kommer glömma. Likaså känner jag för livet tillsammans. Det är ett oförutsägbart äventyr som alltid blir det bästa. Med honom finns inga gränser, inga hinder eller otrygghet utan bara vilja, kärlek, hopp och massa glädje. Han är min bästa vän och största kärlek, jaa han är livet! <3


Infektion dag 2

Idag har jag, pga. personalbrist, gått med undersköterskorna. Jag har därför lagt om flera sår (trycksår & arteriovenösa blandsår), tagit venprover, arbetat med sjukgymnasten, MRSA-odlat, sår-odlat, dragit CVK, serverat mat, tvättat, städat och mycket mer. Har vara suttit ned medan jag åt lunchen. Imorgon gör jag veckans sista pass för på fredag väntar tandläkaren :/ Dessutom gör jag en 6-dagars nästa vecka inkl. hela helgen och NKSE-prov.


Infektion dag 1

Idag var första dagen på nya praktikplatsen och deras struktur, arbetssätt och rutiner var helt i min smak, till skillnad från förra praktikplatsen som hade många rutinmässiga svagheter. Mina patienter hade sepsis, endokardit, erysipelas, och pneumoni. Så mycket antibiotikablandande blev det! Det kommer bli en spännande tid framöver :)


RSS