Saknar


Den gångna veckan


400 dagar kvar till bröllop!

 
Idag är det 400 dagar kvar till vårat bröllop i San Diego. För några dagar sedan hämtade jag ut mitt nya pass men låt er inte luras av det. Förberedelserna befinner sig än så länge på ett basalt plan och nästa grundläggande projekt är att hitta boende som blir bra för alla. Detaljer angående bröllopet känns mest som en dekorativ bonus. Det viktigaste är att det är vi två och att alla nära och kära kommer med på planet, då är jag nöjd och kan andas ut. Om det sen kommer en hagelstorm eller om jag spiller kaffe på bröllopsklänningen spelar ingen roll.
 
Du & jag
 
 

The love of my life

 
 
Now you're the inspiration for this precious song
And I just wanna see your face light up since you put me on
So now I say goodbye to the old me, it's already gone

And I can't wait wait wait wait wait to get you home
Just to let you know, you are
You are, you are the love of my life
 
 
 

Glad midsommar

Igår på midsommar sov jag, mamma, Thomas & Ronja första natten i stugan. Vi fick också besök av min tremänning och hennes familj från Norge. Vi åt midsommarmat, jordgubbar, spelade kort & åt godis. Lagom till natten började regnet som fortsatte idag med en massa blåst. Är så mysigt att sova ute i skogen. Det blir mörkt och tyst på ett helt underbart sätt. Hoppas på många fler nätter i sommar!!


Gräsänka

Idag 09.10 lyfte min älskling mot soliga Kalifornien för att göra en insats som script supervisor! Jag är helt säker på att han kommer göra ett fantastiskt jobb och kommer ha galet roliga veckor även om det stundtals kommer vara mycket att göra. En härlig once-in-a-lifetime-utmaning helt enkelt! Själv kommer jag lunka kvar i Örebro, bo in mig, lära känna staden och komma in i min nya yrkesroll. Jag har alltså också en utmaning framför mig även om den inte alls är lika stor, glamourös eller solig ;) Nu hoppas jag tiden går fort & att Micke får den bästa möjliga tiden bland Starbucks & i parken!! Jag springer bredvid dig där älskling även om du inte ser mig. Peppar dig uppför den långa backen och sen buttar i dig i poolen efteråt. Sen övertalar jag dig att få sola en extra timme innan vi åker till mallet för att strosa runt och därefter handlar Twinkies på Albertsson's. Älskar dig bästa Micke och vi ses snart "en annan dag"!!


Halo

 
Everywhere I'm looking now
I'm surrounded by your embrace
Baby I can see your halo
You know you're my saving grace

You're everything I need and more
It's written all over your face
Baby I can feel your halo
Pray it won't fade away

I can feel your halo halo halo
I can see your halo halo halo
I can feel your halo halo halo
I can see your halo halo halo

Hit me like a ray of sun
Burning through my darkest night
You're the only one that I want
Think I'm addicted to your light

I swore I'd never fall again
But this don't even feel like falling
Gravity can't forget
To pull me back to the ground again
 
  

Vem...vadå...jag?!

Kan fortfarande inte fatta att det är sant. Tänker fortfarande att någon behöver kontrollera mina läkemedel eller läsa mina journaltexter. Men å nej, nu är det på riktigt och det är världens bästa jobb!!


Första dagen som sjuksköterska!

Idag var det mitt första pass som sjuksköterska på kirurgen. Magkänslan ökade exponentiellt under dagen som startade med tanken "är det för sent att byta till Infektion?" och avslutades med "herregud vad glad jag är!". Det får jag nog lov att säga är ett bra betyg! Allt som får minus är det störda journalsystemet & läsrapporterna. Personalen, ronderna & lokalerna får plus! Nu är det sägen som gäller så att jag är pigg inför morgondagens första dagpass. Godnatt!


Sista sommalovsdagen

Idag kan man säga att det har varit sista dagen på mitt sommarlov. Imorgon börjar jag jobba och kommer förmodligen göra så fram till nästa sommar. Sommarlovet har med andra ord varit nästan obefintligt men jag är ändå glad över att vi hunnit flytta och hunnit packa upp alla saker. Dessutom har vi hunnit spendera några dagar hemma i Karlskoga och även hälsat på mormor & Göran i Torpet. Fick med mig fina Irisar som förgyller vårt kök. Så imorse blev jag inspirerad av sköna mormor och bakade därför en sockerkaka. Det är liksom hennes grej :) Så Mats, Berit, Putte & Kerstin blev våra första riktiga fikagäster i den här staden!


Hej Örebro!


Sophiasyster

Sedan min examen har tiden susat förbi och mycket har hänt. I skrivandets stund sitter jag nämligen i vårt nya hem i Örebro och flytten hit gick redan igår med ovärderlig hjälp av familj & vänner. Nu när vi sovit första natten och kaoset är över kan jag börja smälta att jag faktiskt numera är sjuksköterska. Det var en fantastisk examensdag som startade med ballonger i hela köket och presenter till frukosten! Inne på skolan fick vi hjälp av de äldre Sophiasystrarna att klä på oss och vi fotograferades i salongen framför tavlan av drottning Sophia. Därefter väntade bubbel-mingel utanför biblioteket, lärarnas tal och lunch i Sophiasalen. Sedan gick bussarna mot Stadshuset där vi generalrepeterade så att allt skulle se organiserat & städat ut. Nervösa och glada sprang vi runt i Gyllene Salen för att hålla nerverna i styr innan intåget in i Blå Hallen. Med ett leende upp till öronen mottogs broschen av prinsessan Christina och det kan kanske låta vidskepligt med med tanke på ceremonins musikval så tror jag också att pappa var med <3 Kvällen fortsatte med familjen med bubbel på Orangeriet och en underbar middag på Trattorian. Om det inte vore nog fick jag så fina presenter att jag fortfarande är djupt rörd! Jag är så innerligt tacksam över all den omtanke och kärlek som finns omkring mig. Utan er hade jag aldrig orkat bo så långt bort, kräla ur sängen 04.20 eller orkat plugga inför alla dessa tentor. Ni har gett mig motivation och energi. Ni har inspirerat mig och funnits i mina tankar hela tiden och jag är så glad över att milen mellan oss har minskat. Jag älskar er över allt annat på denna jord <3


Bilder


Sjuksköterskeexamen 10 juni 2013


Projekt flytt

Projekt "flytt" pågår. Lådorna står staplade upp till taket och det som alltid legat längst in i frysen serveras till lunch. Kaos, kort och gott! Som en paus åkte vi ut till Utlunda för att andas lite havsbris och känna vinden i håret. Sååå fint!! Grattis Sverige på Nationaldagen!


Systugan fortsätter

Här hemma varvas flyttlådor med nål & tråd. Nu är fracken klar inför examen. En av de gamla tanterna lärde mig att det tydligen inte alls heter klänning utan frack. Jag slutar aldrig att förvånas! Däremot är inte flyttpackningen klar. Lådorna avlöser varandra och prylarna tycks aldrig ta slut. Tur att jag har tre dagar till på mig!!


Mössan är sydd!

Idag sydde vi våra fina mössor med hjälp av de äldre sophiasystrarna. Det var efter konstens alla regler, mörkret och ljuset i livet, budord hit och drottningkronor dit. Efter att ha praktiserat sedan barnsben i mammas syjunta gick det av rena farten och blev klar först och enligt de äldre var det en god egenskap för en syster. Hahaha ojaa, kan man inte sy en liten plätt till huvudet kan man ju inte bli någon bra sjuksköterska....eller?? Hursomhelst, den ser jätteroligt ut och jag är glad att jag bara ska behöva ha den på mig en dag och inte varje arbetspass som det var förr!!


Arla köket mjukglass

Har testat Arla Köket Mjukglass med smak av vanilj. Himmelriket!! Skulle inte tveka att också använda den som vaniljsås eller som halvsmält vaniljglass till nygräddad rabarberpaj! Om man använder den till det den faktiskt är till för dvs mjukglass får man dock vara snabb. Den mjuknar fort, speciellt dagar som denna när det är 29 grader i solen! Jag strödde lakritspulver & hallon på den ena och den andra ringlade jag lemoncurd i och strödde kokos & mangobitar på! Mums :) En hel förpackning räcker lugnt till 4-6 personer så våran åkte in i frysen igen. Kommer helt klart köpa den igen!


Avslutningssittning

Igår hade vi avslutningssittning i restaurangen på Sophiahemmet med lite för-mingel ute på innergården och efterföljande punsch & dans i Grottan. Det var supertrevligt och de lärare som fick äran att bli inbjudna blev jätteglada och hängde tom med på dansen! Det kändes så konstigt att det är vi som är avgångklassen och att lilla jag tar examen om bara 9 dagar. Efteråt bar det iväg till Cliff Barns men där fick jag inse mina begränsningar: en ömmande hals och nästintill obefintlig röst. Så idag ligger jag nedbäddad och hoppas att någon vill donera sin hals till mig? Hoppas innerligt att det är borta om 9 dagar....


RSS