26 januari 2013

Idag har jag pluggat, bevisat att träning-appar är underskattade (observera svettdroppen i pannan) och skype:at med mamma & Nora! Hon satte på radion helt själv, övade på att använda hålslagaren och fläktade med musmattan. Goare kan man inte vara! <3


1 månad efter jul

Det har varit kalla fina dagar i veckan. Idag slog nog rekordet. Himlen skiftade från purpurlila till puderrosa och isande blå. Månen var stor och sken som en hybrid av silver och neon. Skogen hade ett frosttäcke, marken glittrade och dimman låg som en mystisk slöja. Hade nästan lust att skutta ner till chauffören och skrika "stanna bussen jag måste ta ett kort!". Men istället satt jag och njöt av lugnet och utsikten. I skolan är det nämligen full fart framåt. Just nu är det parallellt arbete inför: inlämning tisdag, opponering onsdag, respondering torsdag och granskning torsdag! 48h/dygn tack ;)


Gårdagens solnedgång

Så vackert!!


Termin 6

Imorgon kickar 6:e och sista terminen igång! Herre, hur gick det så här fort? Hursomhelst är jag hur pepp som helst!! Bara två teoretiska tentor är kvar samt en praktisk. Dessutom är det bara en massa roligt innehåll. Jag börjar terminen med kursen "Omvårdnad vid svårläkta sår" och därefter är det i princip bara praktik på Danderyds Sjukhus som gäller. Denna termin ska jag verkligen njuuuuta av =)


En doft av vår!

Trots att det är långt kvar till våren luktar det vår, värme och blomster varje gång vi tvättar händerna. Tack Sandra & Stoffa för att ni släpade med dessa ända från Kalifornien! Finns ingen härligare vardagsglädje än foaming soap!


Stockholm

Vilken vacker men kall helg vi har haft! Nyss kom det tre skotrar och körde förbi mitt fönster när jag satt och läste uppsatser. Kändes som att jag hade förflyttats till Norrland! I fredags hade vi en heldag i Stockholm med övernattning för att guida runt och visa huvudstaden för Nathan. Det är en riktigt vacker stad när man tänker på det. Flera hundra år gamla hus, slott, gränder och vattendrag bakom vartannat hörn. Lite kul att han fick känna på rysskylan innan han åkte hem! Lördagen blev mysig ändå trots "hej då" och trasig bil. Tack för att världens bästa svärföräldrar ställde upp och skjutsade hem oss <3


Indisk gryta

Idag har jag pluggat, tagit tag i stordisken och lagat indisk gryta i vår nya gjutjärnsgryta. Hur bra som helst!! Idag har jag även provat "the core challenge". En serie övningar som man kan göra hemma för att stärka bålen. Har märkt på Friskispassen att det är min svagaste punkt så nu bannemej ska jag försöka ändra på det. Huruvida det funkar eller ej återstår att se. Tålamod!


Restart

Nu har jag äntligen försökt komma igång med träningen igen efter förkylningen. Om det är smart eller korkat visar sig nog snart ;) Snön är ju tillbaka också och det med bravur. Jag älskar det! Det är lite som om solen har landat på marken och lyser upp vintermörkret. Tack för det mr Rimfrost!


Bambi

Idag har jag varit huslig och lagat bacon med raggmunkar & rårörda lingon till lunch. Därefter gav vi oss ut på hal is på bandybanan vid Sportcentrum. Jättekul att banan var så enorm!! Efter 30 minuter orkade vi inte mer men det dröjer nog inte länge till nästa åk :)


Rosa tulpaner

Idag har vi ätit fisk & potatis (mmm) och frågan är hur jag har klarat mig utan en traktörpanna?? Den är ju helt fantastiskt bra! Nästa steg blir att prova gjutjärnsgrytan :) Med dagens 10 minusgrader kunde jag inte låta bli att inviga våren med en bukett rosa tulpaner. Som solsken i hemmet! Nu väntar en kväll i tvättstugan, tjoho....


Grattis Ronja på 12-årsdagen!

Stort grattis på födelsedagen underbaraste Ronja! Känns jättetråkigt att jag inte får fira din dag med dig men jag vet att du har haft en bra födelsedag med födelsedagsglass och mys med mamma och Thomas :) Jag tänker på dig varje dag och saknar dig massor! Du är den finaste hunden i världen och det finns ingen så underbar som dig. Puss & kram från lill-matte <3


Städat ut julen

Förutom att jag idag har levt i tron på att det var söndag och blev glatt överraskad när det bara visade sig vara lördag så har vi städat ut julen. Nu sitter även Nora x 4 på väggen så nu kan jag titta på hennes fina leende varje dag! =)


Back home!

Efter ett skönt lov är vi nu hemma i Norrtälje igen. Bortsett från förkylning och tentaplugg har det varit hur mysigt som helst att få umgås med familjen varje dag :) Nu är tentan skriven, terminslovet har startat och idag tog vi en riktig sovmorgon ända till 13:00! Tror dock att det är förkylningen som gör oss orkeslösa och sega. För er som tycker att jag uppdaterar för sällan här på bloggen kan ni följa mig på Instagram under namnet "afrikaje". Ha det bäst!!


Gott Nytt År 2013!!

Över nyår tog vi in på hotell i ett regnigt Göteborg för att äta middag och fira in 2013 med ett gäng vänner. Det bjöds på gratinerad hummer, oxfilé med rödvinssås och rotfruktskaka och till efterrätt blev det fruktsallad med vaniljglass!! Allt till priset av två big mac, det vill säga man borde äta hummer oftare ;) Det var hur mumsigt som helst och fastän halsontet smög sig på trotsade vi vädret för att se på fyrverkerierna. I regn och rusk såg vi olika färger förgylla himlen till tonerna av massiva dån, trodde det var olagligt med sådana aktiviteter?? Nåväl, nu är året 2013 och livet med min stora kärlek och bästa vän Mikael fortsätter mot nya äventyr! Nu är jag ju faster & fadder till underbaraste Nora också så jag ska göra mitt bästa för att vara en bra sådan <3 I år blir jag 25, sjuksköterska och kanske blir det flytt till en ny stad. Vem vet vad detta spännande år har att erbjuda!! =)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/979682/images/2013/pic_50e44ba0e087c36cad1d69ba.jpg" class="image">


RSS