Baconpaj

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
50 g smör
1 dl lätt Kesella
2 paket bacon
½ gul lök
Salt & vitpeppar
Timjan
1 dl Crème Fraiche Vitlök
1 dl Crème Fraiche Naturell
½ dl vatten
2 ägg
1dl mjölk
Salt & Peppar
Riven mozarella
Tillagning:
Sätt ugnen på 225°. Knåda samman mjöl, smör och Kesella till en deg, plasta in och låt vila i kylen medan fyllningen tillagas. Klipp baconen i bitar och stek knaprigt tillsammans med den hackade löken. Krydda och tillsätt Crème Fraiche och vatten. Ta ut degen och fördela jämt i form och förgrädda ca. 10 min. Lägg på fyllningen. Gör en äggstanning av äggen, mjölk, kryddor och häll över pajen. Strö över riven mozarella efter behag. Grädda i ugnen tills den är gyllenbrun. Njuuut =)
2010-01-25 @ 19:34:38 Mat & recept Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0