Prima Ballerina


Har ni provat Ballerina Kladdkaka? Påminner inte alls om kladdkaka och jag struntar i att doppa i mjölk men dom är ju ändå så goda! I akut blodsockerfall delade jag och Micke på ett helt paket igår innan vi drog igång med middagslagningen: Peppearmarinerad fläskfilé med spenatpasta. Mums! Nu laddar jag upp med massa KAFFE inför dagens jobb 14.30-20.30 :)
Ha en underbar lördag ute i plusgrader! Peace <3

 


Timeout

Kastar in handduken idag och struntar i gymmet. Jag SKA bli frisk. Har nysit och snytit mig non stop hela förmiddagen och mitt huvud går i slowmotion.
22 dagar kvar nu till varmare breddgrader :)

Angående jobbintervjun häromdagen så blev det inget med det..buhuu.. Resan ställde till det men den smällen får jag ta. Aloha Honolulu =)


Friday

Jag är riktigt trött. Av två anledningar:
Igår skulle man kunna tro att jag kört katten i tvättmaskinen. Men vi har ju ingen katt? Jävla ulltröja som tydligen ska handtvättas. Kort och gott fick alla andra kläder i maskinen en ny päls-look. Kommer ta timmar att skaka/ rolla/ plocka bort...
Är fortfarande tok-förkyld. Försöker ladda upp psyket med en stor kopp starkt kaffe och lite Queen för att orka pulsa mig iväg till gymmet om en stund. Ska ta det riktigt l u g n t idag så att jag inte förvärrar snuvan. På lördag & söndag blir det jobb, jobb, jobb och en efterlängtad date med tvillingarna :) TREVLIG HELG <3


Friskus Yoghurt

Ingredienser:
½-1 msk riven ingefära
1 dl lätt Kesella
1 dl grekisk yoghurt
1 dl hallon
1 msk linfrön
½ dl grovhackade valnötter
2 msk flytande honung
Tillredning:
Och ja, det är så lätt som det låter. Blanda Kesellan, yoghurten och ingefäran i en skål. Häll på linfrön, hallon och nötter. Ringla avslutningsvis över den flytande honungen.
Mycket god frukost som piggar upp immunförsvaret!

The Quiz

 

Jobbat 7-13.30  &  Gymmat 14-15
Har jag precis ätit lite mumsig tonfisk som mellanmål. Förbereder min rinnande näsa för träning igen imorgon och mer jobb i helgen :)

 

På morgonmötet strax innan sju imorse kom jag att tänka på vilken härlig arbetsplats jag har. ALLA hälsar på ALLA. ALLA vet vilka ALLA är och ALLA bryr sig om ALLA. Att starta arbetspasset, som idag, med en kvarts skrattande är få förunnat! Underbara kollegor och underbara boende som man bara vill ta med hem, helst adoptera på något sätt. Men jag tror Micke skulle tycka det var konstigt haha!
Frågan är om det kommer kännas likadant på min eventuellt nya arbetsplats? Om inte, är det i så fall värt det ändå tack vare en högre timlön? Alla vet ju att det vore oetiskt att ens jämföra OB-procenten mellan vården och den offentliga sektorn men å andra sidan är det ju inom vården jag kommer tillbringa större delen av mitt resterande liv. En trogen och lång verksamhet på en arbetsplats kan ju faktiskt ge större förtroende för en högre och fast tjänst i framtiden. Dessutom ger varje dag en djupare inblick i allt som rör människans väsen. Psykologi, vård, beteende, medicinering, planering, diagnostisering osv. Saker jag eventuellt kan ha nytta av under mina kommande studier. Jag har ju faktiskt stått ut med att vara timvikarie under hela hösten och snart halva våren nu. Snart sommar och då är det ju schemalagd tid som gäller.
Usch, svåra frågor här i livet. Men här finns inga rätt eller fel. Bara mer eller mindre gropiga vägar.

Lemon / ginger.

Vill ju inte smitta ner mina små stjärnor med förkylning imorgon. Citron & ingefära är favoritsmaken just nu. På en stark andraplats ligger Rooibos.

Vilken är din favorit?


Right here waiting..

...på ett spännande samtal i helgen! Det är min lilla USA-resa som eventuellt kan ställa till det. Men jag hoppas :)
Nu ska jag göra köttfärssås & pasta till morgondagens matlåda. Bänka mig framför Landet Brunsås och sedan So You Think You Can Dance La Finale innan det blir sängen. Börjar 07.00 imorgon. En pina för mig som gärna startar dagen vid 11 haha... Hur ska det gå? Lilltorpet imorgon -bästa arbetsplatsen! Dessutom har jag en ny inneboende att lära känna :)
God kväll sötnosar <3

Iväg på arbetsintervju =)

Här kommer 8 tips till en lyckad intervju:

1. Berätta bra historier.

När någon ber dig att berätta om dig själv vill de inte höra en lista på dina tidigare prestationer. De vill höra historier. Historier är vad människor kommer ihåg, vad de kommer att minnas av dig. Problemet är att många människor inte kan komma på en historia om sig själva, vilket ofta resulterar i ett listande av fakta. Detta är tråkigt och forskning visar på att ren fakta i listform, om dig själv, får folk att känna sig obekväma, vilket du naturligtvis inte vill på en arbetsintervju. Historier får oss att tro på oss själva. Försök minnas en bra historia kopplad till din karriär som du kan berätta vid dina arbetsintervjuer.

2. Förstå beteendet under intervjun.

När någon ber dig att berätta om dina tidigare erfarenheter kopplat till något moment, är det en inledning på en beteendebaserad intervju. Det finns olika sätt att svara på dessa typer av frågor. Ofta vill de ha reda på hur du ställt dig till problem tidigare och hur du löst dem. Detta visar på hur du kan tänkas lösa framtida problem. Berätta hur situationen låg till, aktionen du tog för att lösa problemet och vilka resultat det fick.

3. Ställ frågor i början, inte i slutet.

Vänta inte tills intervjun är över med dina frågor. Om du har spenderat hela intervjun med att försöka övertyga om att du är rätt person för jobbet blir det lite sent att ställa frågorna i slutet, eller hur? Använd sedan svaren för att bättre positionera dig för arbetet under intervjuns gång. I slutet, när de frågor om du har några extra frågor, kan du säga att du redan har fått svar på alla frågor under intervjun, men tack ändå. Detta visar också att du varit aktiv, intresserad och tänkt på arbetet redan innan du kom till intervjun.

4. Bli inte uppstressad av din blogg eller andra internetsidor som du kan tänkas ha bidragit till.

Det är mer och mer populärt med bloggar och diverse forum som folk använder sig av att yttra sig på. Rekryteringsansvariga bryr sig sällan om dessa tidigare erfarenheter du haft. Fokusera på framtiden istället för historien.

5. Förklara arbetshoppande och långa luckor i din CV.

Det spelar inte så stor roll vad du har gjort med din tid så länge du har varit produktiv och gjort intressanta ting. Ett hål i CV'n är inga problem så länge du kan prata om dina lärdomar och hur du växte som person under dessa perioder. Hoppande mellan olika arbete och företag är inga problem om du kan visa på att du bidrog på olika sätt på varje företag.

6. Presentera en plan.

Visa att du har funderat på den sökta positionen och företaget. Varför inte visa framfötterna med en plan för vad du kan tänkas bidra med under de första tre månaderna. Men var ödmjuk. Detta alternativ passar sig naturligtvis bäst om du är mycket kunnig inom det område du söker anställning för. Att du är mycket kunnig brukar också vara den lättaste vägen till arbete.

7. Spela på stereotyper.

Du blir antagligen intervjuad av mer än en person. Varje person har någon form av uppgift som infiltrerar din intervju. Din uppgift är att identifiera varje person och på så sätt veta vad de är ute efter.

8. Öva mycket.

En intervju är inte improviserad, det är inövad prestation. Det kommer inte som någon överraskning vilka de vanligaste frågorna är, så förbered dina svar. Även om du får frågor som du inte hade väntat dig är det oftast kombinationer av de frågor du förberett dig inför. Varför inte öva scenariot med en vän?

Wish me luck!

The winner of 2010's

Vill du veta vem som vinner i kvällens final? Klicka här!
Råkade snubbla över denna info. Hihi jag vet..! Men jag kommer ändå inte missa finalen ikväll 21.55 på kanal 5 =) Ska ni kolla?

Fever fever

Usch, hade ont i hela kroppen igår kväll. Var inte ens det minsta sugen på kaffe och då är det något som är fel! Somnade tidigt i flanellpyjamas, täcke, 2 filtar och överkast -ändå frös jag. Men nu har jag börjat dagen med en riktigt monsterkur vill jag lova: våfflor och Californication ;) Hoppas det gör susen. Vill vara pigg och kry i helgen juu!

Fairytale

Jeansdrömmen är min! <3 Tillsammans med en vit topp som var för billig och fin för att lämna åt slumpen. Think there must be a fairy around me... LOVE YOU!

Osäker på om man får lägga ut så här intima bilder. Hittade den hos en annan bloggerska. Hur som helst får den mig att skratta högt! :)

Green day

Dagens mellanmålstips: Kesellaröra med Kiwi och jordgubbar. Mumma :) Tror stenhårt på att man blir frisk av kiwi. Alltså inte dom söta fåglarna på Nya Zeeland som inte kan flyga utan frukten.

Och här en uppfriskande mellanmåls-video? ;)

23 februari 2010


Vaknade med en snustorr mun och en igentäppt näsa, suck* Antioxidanter, komsi komsi! Vi har faktiskt varit mycket effektiva idag, so far, min kära sambo och jag. Morgonpromenad, frukost, skjutsat Mats till flygplatsen, tvättat och diskat. Nu sitter jag och tittar på min fina orkidé med 17 fantastiska blommor, wow! Men här kan jag ju inte sitta hela dagen. In i duschen och ut i solen =)

Nude breeze

I brist på korvbröd och bröd över huvudet taget så bestämde vi oss för att dra igång ett bak så här på kvällskvisten. Kom på att vi kunde rulla in korvarna i degen och grädda i ugnen. Yummie! :) Gräddade ett stort bröd också som vi ska smaka imorgon på frukosten.


Måste tillägga att jag, liksom Stina-Lee, börjar bli trött på svart, nitar, kedjor etc eftersom jag aldrig nappat på det. Fina ljusa vårfärger är det finaste och det jag längtar efter som mest. Puderbeige, ljusblå och massa solsken!

 


Mommi

På begäran från högre makter ;) Och visst skulle världens bästa mamma vara jättefin i en ljusare page med lugg? :)

Vargavinter


           
I morse var det 22 isande minusgrader och nu pudras Sverige med, om möjligt, ännu mer snö. Idag ska jag plåga min kondition, inomhus såklart! Och sedan plåga mitt tålamod. Har en kjol och ett par shorts att sy upp. Får se hur det går. Att bråka med symaskinen är inte min starka sida direkt...
Update later :)

      



     


27 days to go

 

Så trött i kroppen idag. Vill bara bort till vita stränder, varm sol och salt hav. 27 dagar kvar i detta antarktiska väder känns som en evighet men vilken historisk vinter vi har ändå! =)

 



Sleeping to dream about you

Nu förstår jag varför ingen går upp kl.07.00 på en söndag.
Back to bed en timme men nu är det dags för kaffe & träning!

Less is more

Igår vaknade vi hungriga och trötta. Ingen mat i kylskåpet resulterade i en liten tur till Som Hemma. Hem, inte Som Hemma utan det verkliga hemma för att svira om till träningskläderna. Iväg till Träningslagret. 80 spänn, inte ens en gratis prova-på-gång!! skitdåligt :( Efter en dryg timmes mjölksyra styrde vi kosan mot svärföräldrarna för lite kaffe och mathandlingssällskap. Hem, packa in alla varor, duscha, mumsa en smällkorv i farten och sen iväg till Therese & Elin för Aloe Vera kväll. Lika avkopplande och skönt som vanligt. Efter några glas vin och inköp av en Aloe Berry Nectar var det dags att byta omgivning igen. Denna gången till hm jaa...ett av tre områden i karlskoga jag aldrig kommer ihåg namnet på... Men det var varken rätt stämningen eller folk där så  det blev allt en kortvarig visit. Hem och började se en film jag redan sett. Nej...nu var det verkligen dags för sängen!!
Väckarklockan ringde 06.45 men det var inte min klocka :) Fätt najz!
Idag snöar det. Städning och middag står på schemat. Tror det får räcka. Sometimes less is more!

Less is more är även något som Sonia Rykiel borde tänka på eller vad säger ni? :S

Jeansdrömmen 2010

Lindex, 399kr

Snyggaste jeansjackan någonsin! Ge mig ett jobb och den skulle bli min stora kärlek ;)


Playtime

Jobbat 8-15 på Lilltorpet idag. Känns bra att jag fick vara där när en av våra underbara guldtanter flyttade till sjukhem. Hade varit konstigt om jag kom dit en dag och hon inte längre var där. Att få säga hej då, jag älskar dig eller kör försiktigt till sina nära och kära är faktiskt väldigt viktigt. En dag glömmer man och skulle olyckan vara framme så är det alltid det sista ögonblicket som sätter sig på näthinnan. Skiljs alltid åt som vänner och somna aldrig osams. Ordspråk som man ska lyssna på!
GOD NATT

17 februari 2010


It's a beautiful day

Här sitter jag med gröt i magen och kaffe lite här och var... bland annat på datorn. Damn! Nu ska jag packa och springa ner till badhuset för att möta Malin! Träna, simma, basta och luncha står på schemat. Med andra ord en helt underbar onsdag! =)

Neverstore

Ni missar väl inte So You Think You Can Dance just nu? Tänk om man kunde dansa så- grymt! Avjnuter en smarrig tacopaj och jag tror faktiskt jag tuggar i takt haha. Imorgon blir det dejt i badhuset med min Broadway-Malin :)
God kväll!


Nämen se här! Neverstore på Statt, borde man gå kanske? ;)

African Tobabs

Jag chattade precis med Amie och blev sådär nostalgisk. Hon har börjat arbeta på Zenith bank i Banjul, vilket är otroligt bra för en ung tjej i Gambia. Blev så glad när jag hörde det eftersom det är vanligare att man blir hemmafru och ekonomiskt beroende av en man som ofta ens föräldrar valt. Keep going Amie! :)

Pst.. Angående tidigare inlägg går det som vanligt. Men dagen är inte slut än...


Crescat scientia - Må kunskapen växa

En gång i tiden, jag skulle bestämt vilja kalla det för min språkliga glansperiod, inhandlade jag mig en bok samt ett kollegeblock. Det var inte vilken bok som helst utan självaste "Latin och dess historia". Avsikten var såklart att lära mig latin. Vid sidan av skolan. På min fritid. Helt på egen hand. Mycket ambitiöst. När jag öppnar kollegeblocket idag står det ett enda ord skrivet och det är latinska motsvarigheten till "hej". Hmm...
Ungefär detsamma gäller min körkortsbok. Inte riktigt men inte heller ljusår ifrån. Tror det hela handlar om självdisciplin. Har väldigt svårt att ta tag i saker om jag inte känner någon press. Självklart känner jag av den tidsmässiga presssen men den är inte lika påtaglig i nuet som tex. en lärare. Själva sensmoralen med det här inlägget är alltså att jag ska ta mig i kragen. Från och med nu finns inga viktigare saker längre. Jag och min bok om bilar ska bli kompisar och lära känna varandra utan och innan. O K ?!
Nu kööör vi! :)

You're my best friend

Ikväll ska Ronja/Grisen/Bebisen badas för imorgon väntas frisören :)

Så vi når varandra

Det är 15 minusgrader ute och träden är sådär frostigt vackra igen. Trots detta starka järngrepp som vintern tagit den här säsongen har min vårdepression redan börjat smyga sig på. Det är nog den undermentala vetskapen om att februari snart är slut och påsken analkas som hjärtat börjar slå hårdare. Inte starkare utan bara mer ont.
Jag hatar påsken.
Jesu korsfästelse och återuppståndelse. Vem bryr sig? I verkliga livet är det aldrig några som blir pånyttfödda ur sina gravar. Död och förruttnelse är realiteten. "En gång uppkommen ur jord och jord skall du åter vara" eller något sådant. Jag tycker det känns skönt att döden är så definitiv men samtidigt är det nog just det som skrämmer mig så. Det finns ingenting jag kan göra för att förändra det. Hur gärna jag än skulle vilja spola tillbaka tiden. Så att jag skulle kunna försöka liiiite till. Bara lite.
Det jag försöker intala mig själv är att det inte finns någonting att ångra, varken gjort eller ogjort. Men det är inte alls lätt. Den där dagen kommer komma ändå. När man vaknar av att telefonen ringer. Och då ångrar man allt lika mycket igen.
Det har snart gått 4 år och det enda vi kan göra är att minnas. Rent psykiskt är det nog jobbigare än att ångra men lättare när man vet att man aldrig kommer att glömma. Oftast vaknar minnena till liv av sig själva. Det är precis som att minnena kommet till mig när jag behöver dom som bäst. När jag är glad. För man ska försöka minnas tillbaka med glädje på allt det bra, kärleksfulla och goda. Allt annat kan gå ner i jorden. Idag minns jag alla felstavade lappar, den ugnstekta falukorven du aldrig hann äta, fågelholken vi byggde och när vi åkte skridskor runt Måsön. Ibland kommer det mindre bra minnen men oftast är det när jag tvingar mig själv att komma på något för att jag får panik över att jag inte minns. Men man kan ju aldrig glömma någonting så viktigt. Inte någon man älskar. Och när jag tänker på dig så är du inte längre så långt bort. Och jag tror att du hela tiden ser till så att vi har det bra. Att du har gjort den här fina vintern. Att du kommer göra en lika fin sommar. Och att du alltid kommer vara med oss.


With love

Tack snälla mamma för dom fina tulpanerna! :)

En mycket segstartad lördagsmorgon. Ikväll ska vi äta middag in da pink house. Och på alla hjärtans dag ska vi spela badminton, laga något gott och bara mysa <3 Trevlig helg allihopa! :)


In the zone

Känner mig just nu som Herkules, alltså superduperstark! Haha var då någonstans undrar ni? Men det är ju känslan som är viktigast :) Och den känslan känns till och med så bra att jag riktigt längtar efter att börja springa igen. Bort med snön och allt grus. Fram med inlines, joggingskor och stavar :)


Hunden med i himlen

Lilla Frida som har bott på Torpet med sin matte har det nu skönt i himlen. Blir kliad på magen och skuttar runt och ylar som bara hon kan. Det kommer inte bli sig likt nu på Lilltorpet när den livfulla krabaten inte springer omkring längre. Hon var alltid den första man mötte när man kom in och den sista som följde en till dörren när man skulle gå hem. Vi kommer alla sakna dig! Vila i frid sötnos <3

Igår åkte mamma, jag och Thomas in till Karlstad för att hjälpa Sandra att montera upp möbler, beställa nya glasögon samt shoppa lite. Hittade en hel del faktiskt: Jeans, doftpåsar, klänning, nattlinne, sport-bh, lång kofta och en svart liten kjol. Hittade tyvärr inte bild på allt men ni får la se det på mig någon gång istället. Mycket trevligt var det =) Nu ska jag bege mig till gymmet och sen hem och göra helgmysigt. Peace!

Only One Word


Glömde meddela att mitt Kalljästa Hälsobröd blev fantastiskt gott och mättande =) Ny frukostfavorit som just nu MÅSTE hjälpa mig att skrämma bort sötsuget!!


Lost without you

Dagens försök att bygga lite muskler är över och keson ligger gött i magen :)
Tänker tillbaka på en kille som kom in på gymmet som jag aldrig sett förut. Han kom ensam och visste nog inte riktigt var han skulle ta vägen. Han kliade sig lite förvirrat i huvudet och satte sig ner i ett hörn. Det var som om hans självförtroende inte tillät något annat än att visuellt ta in rummet. Jag önskade att jag vore hans kompis så kunde vi träna ihop. Osäkerheten lös upp lokalen starkare än neon. Jag tycker i alla fall att det var ett bra första steg att gå dit. Bara gå in och kolla läget. Starkt jobbat! Blir bara lite besviken på världen och att vi i Sverige verkligen inte har en godkänd nivå på det allmänna civilkuraget. Vi är så bra på att tänka men vi agerar sällan i rädsla för att göra bort oss själva. Inte för jag tror att jag skulle kunna ha gjort en insats idag, det hade nog bara förvärrat saken. Som att stampa på hans integritet och sänka självförtroende ännu mer. Men ändå, någon av killarna kunde ju iaf bjuda in honom att vakta vid bänkpressen eller nåt sånt. Jaja... Jag kände mig bara så dålig som nonchalant fortsatte min rodd innan jag gick därifrån.
Nu ska jag laga smällkorv och makaroner till mig och min prins!

Shopbop.com

Vaknade av ett telefonsamtal från andra sidan jorden! Konstigt hur liten världen är. Ovan är ett fint stycke tyg från Parker på Shopbop.com som gärna får bo i min garderob.

Bad Romance

Känner mig vinterblek och äcklig i håret. Uuäck! Men deppandet brukar gå över om jag får svettas lite och bli rosig om kinderna en stund. Körde därför på crossen i mammas källare förut med iPoden på tinnitus-volym. Enda Lady Gaga låten som finns inmatad på den är Bad Romance. Brukar inte tycka att den är så värst bra men den har ändå hamnat där i min workout låtlista. Men idag, Wow! Fick både gåshud och rysningar. Har nämligen en tendens att leva mig in i låtar/nyheter/filmer mm. Speciellt när jag tränar men ibland känns det som att jag går över gränsen. Kan inbilla mig så mycket att det ofta slutar i några tårar eller till och med glädjerus!
Är det ett tecken på att jag borde bli skådespelare höhö?
Eller kanske bara gå och lägga mig?
Tror det sistnämnda ligger närmast till hands.
Peace  <3

Walk on water

Gjorde egen juice av blåbär, granatäpple & apelsin. En frisk avslutning på en lugn och mysig måndag. Sitter och sjunger i en tyst lägenhet. Jag, Ronja och miljarder ljus (mamma, läs glödlampor ;) Mina grannar är säkert trötta på mig nu men jag bara älskar den här låten.
"...Lost in your eyes I know everything will be alright..."



Kalljästa hälsobröd


Ingredienser:
50 g jäst
5 dl kallt vatten
2 tsk salt
2 dl torkade bär eller frukter
2 msk solrosfrön
1 ½ dl hackde valnötter
1 dl vetegroddar
1 L dinkelmjöl
Tillagning:
Smula jästen i en bunke, häll i kallt vatten, salt o rör om. Tillsätt bär och/eller frukter samt resten av ingredienserna. Rör ihop till en kladdig deg. Om du har en muffinsplåt så klipp ut bakplåtspapper i bitar och ha i hålen innan du pyttsar i degen. Om du inte har någon muffinsplåt går det bra med 10-12 st stora smörade muffinsformar. Låt jäsa i kylen över natten. Ta ut och låt stå ca 1 tim i rumstemp. Grädda 25-30 min mitt i ugnen, 200 grader.

Dessa ska jag förbereda ikväll. Tänker använda mig av blåbär istället för torkade bär eller frukter. Resultatet får vi se imorgon vid frukost!


Don't worry - Be happy

Efter en helg av frukost på stan, jobb, filmkväll, fika och Wii och ännu mera jobb så har jag insett att det är guldkanterna i vardagen som utgör livskvalitén. Vem vill göra meningslösa och livsupprätthållande moment på rutin om inte njutning, glädje eller kärlek fanns?
Den här tankeslingan började gro idag under mina sista timmar på jobbet. Alla dagar räknas i livet men det är ju de små ögonblicken av lycka som gör livet värt att leva. När man har vandrat sin väg in på livets höst och slutet kan komma oberäkneligt och abrupt tycker jag att man borde vidga sina trångsynta sinnen. Sluta räkna kalorier, sluta titta på klockan, sluta färga håret osv... Kroppens fysiska förutsättningar har man ju redan begränsat. Det finns ingenting som man kan förbättra när man är över 60 år. Man kan bara försöka bibehålla det som en gång var. En sund ungdom ger en sund ålderdom och tvärtom. Därför tycker jag att man får sitta i soffan i nattsärken och titta på precis vilket TV-program man vill, dricka kaffe fastän klockan är sen och mumsa på en chokladbit fastän man får hål i tänderna. Det är man ju liksom värd!
Nu är ju jag bara dryga 20 så vad är då jag värd? Jo att fullt ut leva ett liv som gör att när jag når min kroppsliga höst så ska jag inte ångra någonting. Jag ska luta mig tillbaka, njuta av min mazarin, tänka tillbaka och minnas mitt liv som ett helt fantastiskt äventyr. Det är vad jag kallar livskvalité!

Mmmmbop!

Proteindrink
2 äggvitor
2 dl mjölk
7 frysta jordgubbar
1 skopor proteinpulver (vanilj)
En skvätt jordgubbssaft
MIXA!

Friday

Woho, det vankas ännu mer jobb i helgen! Kryssturen på eftermiddag/kväll. Riktigt skönt pass med inga större ansvar. Tycker om att vara den som istället planerar och springer runt mellan avdelningarna. En flytande boj i ett stormigt hav. Typ...
Nu är kaffet i magen och jag ska knalla iväg och träna. Städning och handling ska jag sen roa mig med. Det är främst under städningen jag finslipar min fantastiska stämma haha och filosoferar fritt om det mesta. När jag handlar tar det evigheter och jag har samma beteendemönster som en pensionär. Du vet, läser innehållsförteckningarna och kollar bäst-före-datum :S Man blir helt enkelt som man umgås!

Waikiki view

Nu har vi bokat flyg och fem nätter på Hilton Hawaiian Village Beach Resort & Spa :) Men det där med elektroniska biljetter skrämmer mig lite. Vill så gärna ha en materiell biljett i handen, som man hämtar ut hos ett ATG-ombud och som man bara INTE får glömma hemma!... Men som man kan lukta på, drömma sig bort med och ha liggandes under kudden. Nåväl, känns väl säkrare att biljetten ligger i tryggt förvar i någon dator någonstans. Med eller utan biljett- Hawaii here we come! Först ska vi bara genomlida en iofs helt fantastisk snöfylld februarimånad. Och ikväll ska vi hämta Mats på flygplatsen i Örebro.
GE MIG MARS!!!

Workday

Har för en gångs skull jobbat en helt normal, full arbetsdag! :) Känns bra i magen att göra någonting vettigt av alla dagar som rusar förbi och samtidigt något som har betydelse för andra. Köpte mig en BH på vägen hem också. Insåg att vita underkläder är en färskvara så var inte direkt kräsen i mitt val utan mest vit, den tar vi! Lindex, 179kr som hittat. Nu ska jag fixa köttfärssås och spaghetti. Mumma :)

Finally back into the wild!

Vill tacka dig för en lång och bra insats. Kanske inte världens bästa eftersom du luktade piss och alla dina barr till slut hamnade på golvet och det ingick ju inte direkt i planen. Men tack i alla fall... Nästa år tar vi nog en plast. Vet att du inte ser så positivt på det men vi kan inte ha det såhär längre. Hoppas du förstår? Det är ju inte dig det är fel på, det är vår tradition. Fel säsong nu liksom. Ok? Bra... hälsa snön där nere när du landar. Byeeee! =)
Granen has left the building!

Aebleblomst

Måste tipsa om detta underbara doftljus från Munkholm. Doftar äppelblomster i hela köket! :) Det snöar mer i Karlskoga än vad det någonsin gjort på hela Grönland tror jag. Sitter inomhus nu, efter att ha skottat fram bilen, och myser med smällkorv och stuvade makaroner framför MTVs underbara tablå, whaaam!
(...intresseklubben antecknar...)

Kokospudding med pistagenötter


Ingredienser:
3 ägg
2 äggulor
4 dl kokosmjölk
1 1/4 sötningsmedel (Hermasetas)
4 msk finhackade pistagenötter
Tillredning:
Ställ ugnen på 180 grader. Kör ägg, äggulor, kokosmjölk, och sötningsmedel i en matberedare tills sötningsmedlet har lösts upp. Häll smeten i små ugnsfasta portionsformar. Ställ formarna i en långpanna och ställ i ugnen. Häll kokande vatten i långpannan. Grädda formarna i ugnen i ca 20 minuter eller tills smeten har stelnat. Servera denna dessert varm eller kall och avsluta med att strö över de hackade pistagenötterna.

Healthy nuts

Igår slank det med en påse naturgodis när vi handlade. Såå sjuukt gott! Därför kommer här lite reklam för de hårda läckerheterna. Bjuder även på ett smaskigt OCH nyttigt recept! Storslaget inlägg ;)

Paranöten innehåller högsta halten selen av samtliga nötter och det är dessutom i en form som är lättillgänglig för kroppen att ta upp. Den innehåller också magnesium som är bra för hjärtat.
Pekannötter innehåller en hög halt zink, kalium och magnesium.

Pistagenöten innehåller en hög halt protein, kalium och järn.
Jordnöten innehåller 50% fett, varav ca 4% mättat och resten omättat eller fleromättat fett.

Pinjenöten är ett frö, och inte en äkta nöt. Pinjenöten är rik på järn, zink, fleromättat fett samt protein.
Macadamianöten är en av de allra fetaste nötterna, upp till 80% fett, men merparten av fettet är av det nyttiga enkelomättade och innehåller alltså inget kolesterol eller transfett. Den innehåller även protein, mineraler, flertalet vitaminer, niacin och folsyra.
Valnöten innehåller till största delen det nyttiga enkel- och fleromättade fettet (hela 60%) och Omega 3 fettsyror som är bra för hjärtat. Valnöten anses av många vara den allra nyttigaste nöten som också innehåller en rad olika livsviktiga vitaminer och mineraler såsom E-vitamin, B6-vitamin och magnesium.

Pst... Om du får nötallergiker på besök, se då till att inte bjuda på några andra nötter än pistage och cashew då de faktiskt är frön och inte skapar några allergiska reaktioner!!



Brand new shoes

Idag har jag tränat på ett gym fyllt med enbart pensionärer i sitt grymmaste russinesse! Positivt av två anledningar: för det första för att jag trivs så otroligt bra bland människor som är minst 50 år äldre än jag själv och för det andra att jag inte behövde ändra vikt på maskinerna :) Med andra ord, helt perfekt träningssällskap för mig!
Idag har vi även skottat snö åt mina svärföräldrar. Puh! Därefter gjorde vi en sedvanlig ride till Team Sportia innan mathandlingen. Det hör liksom till vardagsrutinerna nu för tiden. Där var det skorea. Provade en del men skulle ju inte köpa. Att vänta till USA är ju min ständiga tanke vad gäller all shopping. Har dessutom ingen regelbunden lön att lita på. Men. Berits övergenerösa shoppingnerv gick verkligen inte att hejda. Vips stod jag där med ett par skor i en påse och en klump i magen. Måste verkligen skotta på nu!! Köpa någon blomma också... Jag är absolut inte den som gillar att få saker. Jag mår snarare dåligt. Men ändock, tusen tack! =D

Welcome to my crib


Petra Hageräng 22 år

Har precis tassat iväg och lagt en liten överraskning i hennes brevlåda! Så grymt roligt att ge bort saker, jag är jätteuppspelt även fast det bara är lite mums som jag tror hon behöver nu när praktik-perioden drar igång.

Än en gång grattis vännen!! <3


Vadå, har det snöat?

Att gå morgonpromenaden med Ronja nere i Ekmansdalen kan vara bland det mest korkade jag har gjort. Och då har jag gjort mycket knasigt genom mina 22 människoår! Snöhöjden var minst en decimeter högre än Ronja som bokstavligt talat fick hoppa fram. Försvann ned i snön. Flög upp. Försvann ned igen. Precis som en delfin i vattnet. Hon stannade upp och tittade bedjande på mig några gånger och jag kunde nästan se vilka tankar som rörde sig där inne. Men hon kämpade på, min lilla docka! Undra hur dom som har en liten Chihuahua gör?..