Healthy nuts

Igår slank det med en påse naturgodis när vi handlade. Såå sjuukt gott! Därför kommer här lite reklam för de hårda läckerheterna. Bjuder även på ett smaskigt OCH nyttigt recept! Storslaget inlägg ;)

Paranöten innehåller högsta halten selen av samtliga nötter och det är dessutom i en form som är lättillgänglig för kroppen att ta upp. Den innehåller också magnesium som är bra för hjärtat.
Pekannötter innehåller en hög halt zink, kalium och magnesium.

Pistagenöten innehåller en hög halt protein, kalium och järn.
Jordnöten innehåller 50% fett, varav ca 4% mättat och resten omättat eller fleromättat fett.

Pinjenöten är ett frö, och inte en äkta nöt. Pinjenöten är rik på järn, zink, fleromättat fett samt protein.
Macadamianöten är en av de allra fetaste nötterna, upp till 80% fett, men merparten av fettet är av det nyttiga enkelomättade och innehåller alltså inget kolesterol eller transfett. Den innehåller även protein, mineraler, flertalet vitaminer, niacin och folsyra.
Valnöten innehåller till största delen det nyttiga enkel- och fleromättade fettet (hela 60%) och Omega 3 fettsyror som är bra för hjärtat. Valnöten anses av många vara den allra nyttigaste nöten som också innehåller en rad olika livsviktiga vitaminer och mineraler såsom E-vitamin, B6-vitamin och magnesium.

Pst... Om du får nötallergiker på besök, se då till att inte bjuda på några andra nötter än pistage och cashew då de faktiskt är frön och inte skapar några allergiska reaktioner!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback