The Link

När mode & träningsbloggarna står dig upp till halsen och du är säker på att mänskligheten kommer gå samma öde till mötes som mammutarna.
KLICKA HÄR.


Fields of gold

Ibland önskar jag att vi levde som en stor flock får i en grön hage med massa gräs att äta och alltid tillsammans. När vi kommer för långt ifrån varandra föser en söt liten collie och oss samman igen. Ingen bryr sig om hur gräset ser ut på andra sidan för det gräset vi har är oslagbart. Ingen bryr sig om regn och snö för vi skyddar varandra med vårat mjuka ull. Ett liv i ren lycka, värme och kärlek! <3

** Congratulations **

Idag, på självaste valborg, fyller min äldsta storebror år =)
Vilken ålder spelar ju ingen roll eller hur?! ;)
Stort grattis & massa kärlek till dig Obi!!!

Plans of dreams

God middag!
2 varv avklarade med sambobambo idag :) Känns skönt eftersom det inte blev någon träning igår. Jag vaknar verkligen inte till ordentligt om jag inte får svettas lite på morgonkvisten. Så idag har jag förhoppningar om att vara en lite mer effektiv Johanna! Dessutom svävar jag lite smått idag så denna torsdag har potential att bli en toppendag :)

Pst... vi har en liten dröm som vi funderar på att förverkliga. Ska klura och räkna lite på det imorgon när Micke är ledig så får vi se om det är möjligt att genomföra. Skulle vara aaaweeesome!!!


Somewhere on Fullerton


Obsessed by time


Det finns så ofantligt MYCKET jag vill göra. Den senaste tiden har jag funderat över om min tid kommer räcka till?? Och i detta nu känns det som att jag inte gör någonting alls. Jag vill resa, stå 5895 meter över havet på Kilimanjaro och blicka ut över världen, jobba som barnsjuksköterska, bli ett med en strand någonstans tills mitt mörka hår blir ljust, gifta mig med min sambo på en kulle med vinden i håret, bli nedtrampad av gesäller i Kenya, lära mig köra bil i New York och sitta i en gränd i Nice och äta croissanter och brie tills jag spyr...
Detta inlägg är ett tecken på att jag behöver jobba lite så att jag får höra livet ur en annans perspektiv. Mitt jobb har alltid fått mig att bli lugn vad gäller min tidspress/-brist. Där är NUET det enda som finns. Ingen minns vad som hände igår och ingen vet vad det är för dag som kommer imorgon. Det är på något sätt det sättet att leva som ger liv åt uttrycket "livet är en fest". Och om man hela tiden gör det som känns rätt och bra just så tror jag att livet blir som allra bäst.

Mango/Mandarin

Ett tips! Härlig body lotion från Bath & Body Works med doft av mango/mandarin. Somrigt värre :)

Idag har jag träffat min underbara Sara! Tusen tack för den fina förlovningspresenten vännen =) De kommer sprida mycket ljus och värme här hos oss. Längtar tills jag får tillfälle att göra vårfint på balkongen så att man kan sitta där och njuta av solen. Först ska vi byta ut mattan (den nuvarande är full med barr), slänga gamla möbler och sedan är du välkommen att sitta och njuta av sommarkvällen anytime Sara ä.k. Fredrik! ;)


Vårpaj


Ingredienser:
3dl mjöl
75g smör
1dl turkisk yoghurt
5 skivor soltorkade tomater
1dl broccoli
4st färska champinjoner
10 skivor rökt skinka
1 ägg
2msk tomatpesto
1dl mjölk
1,5 crème fraîche
riven ost efter behag
Tillagning:
Blanda mjöl, smör & yoghurt till en deg och förgrädda i knappt 10min 200 grader. Ha sedan på broccoli, tomater, champinjoner och skinka som du skurit i bitar. Gör en äggstanning på ägg, mjölk, crème fraîche, pesto, salt & peppar och häll över pajen. Sist men inte minst river du över en stark god ost och slänger in pajen i ugnen tills den fått en fin gyllenbrun färg! Njuuut med grönsallad :)

I wish I was leaving

Någon mer än jag som tycker om svensk sommar men inte svensk vår? Någon mer än jag som känner för att fly denna del av Skandinavien, ta sitt pick och pack och immigrera till USA? Ta med mig i så fall!!!
Seriöst alltså.

Måndag - Ny vecka

Idag har min sambo varit hemma från jobbet, stackarn! Men jag är glad eftersom jag har fått se honom heeeela dagen ;) Dock rubbas mina banor en aning hihi. Struktur och rutin är ju en arbetslös bästa vän. Har ändå tagit mig i kragen och sprungit barkbanan i den härliga vårvärmen, städat lägenheten och lämnat in Mickes förlovningsring på Bröllopspalatset i Degerfors för ännu en förminskning.
Imorgon ser jag fram emot att träffa miss Sara =) Min gamla barndomsvän som numera bosatt sig i Oslo men som är hemma på ett efterlängtat besök i lilla Karlskoga, me like!

**Congratulations**

Idag fyller världens starkaste, finaste, snällaste och underbaraste mamma år =) Stort GRATTIS och massa KÄRLEK till dig!!


Sleep tight

En riktigt mysig dag idag! Har dock saknat min älskade sambo :( Det kan kanske låta lite överdrivet men det var längesen vi inte sågs på en hel dag och det känns så himla tomt utan hans härliga skratt eller underbara leende <3
Mamma och jag var inne till Marieberg där jag hittade två koftor (blå & beige) och två par byxor (vit & svart) i perfekt modell. Inte ofta det händer! Mamma shoppade en vårig trench coat att ha nu när värmen börjar komma. Imorgon är det sovmorgon för hela slanten. Alltså ingen morgonjogg utan förhoppningsvis lite tennis innan vi ska fira VÄRLDENS BÄSTA MAMMA som fyller år på måndag!
Godnatt mina änglar :)

Lördag 24 april

God morgon!
Det är lördag mina vänner och den klarblåa himmeln avslöjar att detta kommer bli en underbart solig dag! Wiihoo:) Nu dricker jag KAFFE och mosar i mig en banan innan jag ska bege mig ut i friska luften. Får se hur långt benen bär idag. Hem för en snabbdusch och sedan blir det frukost på stan med Petra! :) Resten av dagen ska jag umgås med mamsen. Det var grymt längesen det bara var hon och jag så det ska bli jättemysigt!! <3
**Njut av helgen**


Strawberries

Jag hittade jordgubbar i affären! Inte sådana som smakar vatten utan de som verkligen smakar äkta jordgubbar -MUMMS :) Tänk vad några små röda bär kan lysa upp en regnig dag! 15 väl investerade kronor =)

Friday I'm in love

God förmiddag!
Idag känns det bättre i ljumsken/höften :) Sitter i soffan framför Efter Tio med min Starbucksmugg i högsta hugg. Sahlene är där, ni vet hon som spelade Kerstin i Barnen i Bullerbyn. Det är inte ofta jag blir imponerad över artisters sätt att bjuda på sina djupare sidor men hon är en av få som verkar vara berikad med ett stort förråd av sunt förnuft. Jag tycker om att lyssna på människor som diskuterar de där små sakerna i livet som man ofta inte pratar om. De där små sakerna som gör oss till dom vi är men som man samtidigt förväntas hålla till sig själv. Varför man beter sig på ett visst sätt eller varför man tänker som man gör.

Är det mitt sätt att tänka och mitt handlande som gör mig till Johanna eller är det blicken i mina ögon? Finns det någon form av andligt väsen inom mig eller är min personlighet bara ett resultat av mina erfarenheter och min historia? Kan man kontrollera sina gränser eller är jag kapabel till precis vad som helst beroende på hur pressad jag blir? Hur stor makt har man i så fall egentligen över sig själv? Kan man visa/avslöja sitt JAG till 100%? Om så bara för en själv?... Skulle jag i så fall fortfarande vara Johanna i dens ögon jag avslöjar mig för eller faller respekten för en individ som inte har några hemligheter eller outforskade områden?
Nu ska jag duscha & sedan luncha med Elin! Trevlig helg :)


Gooo Titans

Johanna har ont :( Vi var ute på promenad förut när jag började känna lite värk i högra höften/ljumsken. Tror att jag kan ha sträckt eller överansträngt den under joggingturen eller så har jag helt enkelt varit dålig på att stretcha. Jag går som en kärring ikväll i alla fall :(
Tänkte bjuda på några foton från när strosade omkring på Mikaels gamla skola: Cal State University of Fullerton (CSUF).


Succeed

Det blev 7,2 km joggning på knappt 60 minuter (de första 2 kilometrarna gick jag). Inte världens snabbaste direkt men det är ju fortfarande bara april så jag är HELNÖJD! Huvudsaken är ju att man pallrar sig runt och inte vilken tid det tar men det är i alla fall roligt att se när det går i rätt riktning -framåt :) Underbart väder har vi också. **Mer solsken till folket!!**


22 april 2010

Wohoo solen skiner!
På med jympadojorna och bort till barkbanan :) Nu är det på tiden att få upp flåset och varannan dag tycker jag är perfekt för då hinner kroppen vila upp sig emellan. Vila är ju A och O! Annars ska jag plugga och iväg till optikern i eftermiddag. Hoppas solen stannar kvar heeeela dagen! Någon med än jag som blivit beroende av dessa energigivande och vackra strålar? :)

In Hollywood

Nu ska vi åka och hämta våra förlovningsringar på Bröllopspalatset. Har fått varit utan dom knappt en vecka för gravering och förminskning. Ska bli skönt att få på sig den igen :)

Sommarplågan 2010

Woho såå härligt att få träna igen :) Är faktiskt lite skakis i armarna nu, med all rätt! Hade ju så bra musik i öronen så det kunde ju inte gå annat än bra. Jag har spelat den förut och jag tänker spela den igen och igen och igen... Lägger alla mina slantar på att detta kommer bli sommarplågan 2010 :)

The Dirty Heads

God morgon!
Inte alls något mysigt väder idag. Snön kan väl blåsa lite mer nordväst och släcka den där förbannade vulkanen istället för att sprida negativ energi över Karlskoga?
Nåväl, jag äter min frukost och ska snart gå ner till gymmet. Längesen jag var där så det ska bli spännande att se hur mycket jag orkar! Eller inte orkar. Lockar fram energi med sköna bilder från varmare temperaturer och lite reggae/surf rytmer. Jag bjuder på en cover från mitt nya favoritband: The Dirty Heads.
Så brutalt sköna :)


Skuffet

Jag har aldrig gillat Skatteetaten i Oslo. Alltid kö, alltid en informatör som borde byta jobb och alltid tar det en evighet för alla papper att fraktas från punkt a till punkt b. Om mitt skattebrev stämmer, som skickades hem till mamma, så kommer jag springa till norge och bokstavligt talat hälla sur mjölk på den äckliga gubben bakom disken. Måste nog se ett avsnitt Millenium för att få tankarna på annat.
Godnatt

Gina Tricot

Här är lite vårnyheter från Gina Tricot som gärna får bo i min garderob ;)

Panic

Ett råd: Glöm inte kissa innan du ger dig ut för att motionera! Jag trodde jag skulle tvingas smyga in i skogen och sätta mig. Haha det blev inte någon runda att vara stolt över men jag är glad över att jag hann hem i alla fall! ;)

20 april 2010

Älskade solstrålar!
Nu är mitt jetlag som bortblåst och jag är morgontrött precis som vanligt. Igår eftermiddag hälsade jag på mormor en sväng, färgade hennes hår och drack pärondricka. Sedan började jag kolla på Millennium (missade ju hela serien på tv när vi reste). Grymt bra skådespeleri, mäkta imponerad av Noomi Rapace!
Nu ska jag gå morgonpromenad med Ronja i den härliga solen. Hon ligger fortfarande och sussar som en prinsessa här intill :) Ha en bra dag!

Let's settle down where palmtrees grow


Tonfiskrulle

Jag hittade en kall insjö utan varken delfiner, sköldpaddor eller valar. Inte ens en strandad säl :( Men en timmes promenad blev det i alla fall! Min lilla cockerspaniel-flicka har tydligen blivit lite rund när jag varit på semester så jag måste få henne att komma i form igen haha ;)

Ingredienser:
1 burk tonfisk i vatten
1 avokado
Gurka
Sallad
Vitlöksdressing
Tillredning:
Skär grönsakerna i bitar och blanda alla ingredienser till en röra. Lägg på ett tunnbröd och rulla ihop. Perfekt och enkel lunch att ta med ut i vårsolen!

Stand tall

Good morning!
Vaknade upp till strålande sol men: Var är stranden? Var är ljudet av vågorna och varför kan jag inte känna en svag doft av kokos? Suck*
Jag ger mig ut på en morgonpromenad med Ronja i hopp om att snart kunna känna sand under fötterna. Beachen måste ju finnas där någonstans... Underställ och vindbyxor ger mig panik. Shorts och linne tack!!


Domesday

Jag saknar lite att få gräva ner mig i ett ämne och leva i en bubbla flera dagar, kanske till och med veckor i sträck. Att leva sig in i industriella revolutionen eller slita håret av sig på grund av citronsyra-cykelns komplexitet kan ibland vara riktigt spännande. I ren desperation efter denna känsla av nördhet kan jag inte låta bli att fundera över alla katastrofer som skett den senaste tiden i vår omvärld. Jordbävningar har drabbat: Sumatra, Haiti, Chile, Mexico, Kina och nu står hela flygtrafiken stilla på grund av askmolnen från Eyjafjallajökulls vulkanutbrott på Island. (Förövrigt kan jag inte förstå hur man kan bosätta sig på en ö vars vulkaner har utbrott i snitt en gång var femte år). Men om vi ska hålla oss till ämnet så har ni nog redan listat ut var jag vill komma. 2012 -någon mer än jag som sett den filmen? Dålig som få men handlingens likhet med de senaste årens katastrofer ger mig rysningar. Några år innan 2012 drabbas världen av stora och ytterst omfattande jordbävningar och vulkanutbrott. Det är precis som att planeten slår tillbaka för allt ont som vi åstadkommit. Och när katastroferna når sitt kulmen år 2012 blir följden en global översvämning. Filmen visar också några arkeologiska tecken från stora kulturer som förutspått apokalypsen redan för flera tusen år sedan, tex. Mayaindianerna. Att den stora apokalypsen skulle infalla om knappt två år är ingenting jag befarar men den senaste tidens händelser har i alla fall fått mig att fundera. Fundera över jordens livlängd, dess hälsa och hur länge den kommer klara av människans livsstil som den ser ut idag. Att askmolnen från den isländska vulkanen, vars namn jag inte kan uttala, har stoppat stora delar av världens flygtrafik är förmodligen något våra barnbarn kommer tacka vulkan-gudarna för. Alla utsläpp som sparas in kanske ger oss ett par år till på denna jord innan den går i tusen bitar, exploderar, drunknar, brinner upp, torkar ut...vem vet?

IKEA

Det blev en skön springtur på barkbanan i 35 minuter! Efter jag har hoppat in i duschen tänkte jag städa och göra lite vårfint :D Lite nya saker från Ikea kan verkligen göra susen. Doftljusen med smak av marängswiss är oslagbara!

Out of culture?

Ett frukosttips!
Hade du också tänkte äta fil och musli till frukost innan du upptäckte att filen var slut? Är du som mig och tycker att mjölk och flingor inte riktigt blir samma sak? Då ska du prova detta:
Mixa samman mölk med en banan och lite keso till önskad konsistens. Keson gör det lite syrligare och bananen gör mjölken lite tjockare. Perfekt substitut till vanlig fil:) Dessutom får du en härlig banansmak. Kan med fördel även blanda i lite blåbär!

Forever sunny sunday

Solen skiner!
Är tacksam för att jag inte vaknade vid 06-snåret idag igen. Tror att jag har gårkvällen att tacka för det! Det blev en mysig middag hos några bekanta. Såklart slog min kvällströtthet in. Tycker det är så pinsamt att bli trött när man är bortbjuden och man vill orka vara social och alert. Så vi fick dra oss hem vid 11 trots att jag gärna hade stannat längre i det mysiga sällskapet. Hoppas mitt jetlag snart försvinner!!

Nu ska jag snöra på mig gympaskorna och se om det bär iväg på en springtur eller ner mot gymmet. Peppar med lite Rise Against, såklart :)

Greencard

Jag längtar tillbaka till Californien såå otroligt mycket!! Vill ligga vid poolen, äta jordgubbar, dricka Frappuccino och kolla upp bland palmbladen mot den stekande solen hela mitt liv. Jag funderar därför på alla tänkbara och otänkbara sätt att immigrera. (Förstår att min blogg snart kommer få FBI på sig...) Har i alla fall kommit fram till att jag behöver hitta en bonde som är villig att bli min kompanjon. Han/hon skulle kunna hjälpa mig att öppna en fil-fabrik (eller man kanske säger mejeri?) i USA. Jag älskar ju fil och får alltid abstinens efter det när jag är utomlands. Tror faktiskt USA är ett land som skulle behöva fil som alternativ till den söta yoghurten i kyldisken. Tror ni det automatiskt ger mig och min fästman Greencard haha? At least I hope so ;)

Lördag 17 april 2010

God morgon!

Sitter i soffan med en kopp kaffe som gör mörka ringar på bordet och önskar att det kom från Starbucks. Önskar också att molnen utanför kunde blåsa bort så att Malin kunde se sina musikaler i London och jag kunde njuta av solen. Istället ska jag städa lägenheten, köpa nytt träningskort och eventuellt åka in till Karlstad. Inte fy skam det heller men allt går så mycket lättare i solsken!


Friday

God morgon!
Just nu ligger mina kalljästa hälsobullar i ugnen :) Mumsigt med rykande varmt bröd till frukost! Sedan blir det en springtur i vårsolen, uträttning av ärenden och i eftermiddag ska jag äntligen tillbaka till jobbet!!
Längtar så tills sommarvikariatet drar igång. Önskar att det är en känsla jag kommer ha kvar hela livet: Att jobbet är en plats som man vill gå till & trivs på. Så borde det kännas för alla. Men tyvärr ser verkligheten annorlunda ut, så skärpning ni arbetsgivare! Se till att skapa en bra arbetsmiljö för era anställda. Det tjänar vi alla på i längden.

Nu är det ju helg också! Vad ska ni hitta på för kul?

Bored

Såg endast början och slutet av filmen för resterande del sov Johanna... Bokstavligt talat. Behöver nog inte säga mer om den filmen. Nu ska jag krypa ner i sängen. Får se när jag vaknar imorgon. Godnatt!

Movietime

Ikväll blir det bio med Mikael, Carl och Moa. Tänkte egentligen se kvällens film i 3D när vi var i USA men då såg vi Hot Tub Time Machine och Shutter Island istället. Rekommenderar i och för sig ingen av de två filmerna eftersom de var sämst så jag hoppas innerligt att The Clash Of The Titans är bättre! Hur sa om jag ska ha min snygga Titans tröja på mig då kanske hihi ;)
-Peace-

Good morning sunshines

Idag vaknade jag inte 06.25 som igår utan 06.00! Kunde inte sluta ögonen igen, inte ens ligga kvar i sängen så jag smög mig ut på en joggingtur med Ronja. Hon var inte lika pigg utan stretade emot med trötta ögon. Hon förstår nog inte hur mycket jag har saknat henne! Vaknar jag lika tidigt imorgon blir hon nog inte glad :S

På tal om glädje (och min sockerabstinens) kom jag att tänka på amerikanska pannkakor så här på förmiddagen. Oups ;) På Hawaii åt vi farligt goda bananpannkakor med jordgubbar och grädde- yumyummie!
Efterlyser ett bra recept på dessa. Alla tips är välkomna!

Savior


14/4 2010

Idag har vi kollat på säng, jag och min prins. Kanske inte den mest perfekta dagen att tillbringa inne på Ikea eftersom vårsolen dansade runt på himmelen så härligt men vi måste passa på när vi är lediga båda två. Lyckligtvis hittade vi också en så nu är det bara att börja spara! Det är ju ändå 1/3 av livet som spenderas i sängen så nog är det värt att lägga pengar på. Plus att vovvan måste få plats ;)
Nu ska jag kosa ner i den lilla men mysiga säng vi har idag. Imorgon ska jag träffa min underbara Malin och gå/springa en lång, efterlängtad runda med Ronja. Snart en månad sedan sist nu. Sleep tight!

I'm yours

From here to eternity.
Vet inte hur jag ska kunna beskriva för er hur lycklig jag är! Men jag tror att de stora stunderna här i livet inte är till för att beskrivas utan bara för att upplevas. Ord är egentligen ingenting annat än kommunikation. Kärlek däremot, är något helt annat. Nästan som magi; oförklarligt vackert och fullkomligt förtrollande!

Home

Att komma hem med den finaste ringen på mitt finger, till en nystädad lägenhet och solig vår måste vara en dröm! Ändå kan jag inte låta bli att dröja mig kvar bland alla härliga minnen en stund till. När jag hör den här låten sitter jag plötsligt i bilen igen. Längst bak i en vit ford med fem fantastiskt underbara människor. Mats blåser förbi bilar från höger och vänster på en 12-filig motorväg medan palmer och städer svischar förbi utanför. Vi är antagligen på väg till stranden, Las Vegas, Albertson eller Starbucks. Vilken härlig känsla =)
"Yes I wish that we could stay here, I feel our time has come. We could walk down to the ocean and swim with the rising sun"


Jag har förövrigt tusen bilder på allt amerikanskt man kan tänka sig. Tänkte lägga upp dom lite då och då när nostalgin tar över ;)
Godnatt mina pärlor!