It's christmas time

Jag tycker faktiskt årets Coca Cola reklam är jättemysig! Reklamen har ni nog säkert sett så jag lägger upp en liten film från gruppen som har gjort låten :)

30 november 2011

Nu har jag äntligen skrivit tentan i Kirurgi och min hjärna är som vanligt lika mör som mos. Kom dock hem till ett vattenbad i hallen!! Morr och fy på firman som skurade entrén och trapphuset tidigare idag. Antagligen är det därför det har läckt in under tröskeln...ORKA!

29 november 2011



Sitter och pluggar in det sista inför imorgon. Tittar ut genom fönstret och ser att all snö är borta, snyft! Släpper in lite frisk luft och hoppas på att mina små hjärnceller kvicknar till.
Tror jag behöver lite mer kaffe...

*Godnatt*

Wrap your arms around me
and show me what love is all about
Stay close to my heart forever
and I'll be your shelter day and night

Isabel Marant


Jag dör lite när jag ser dom här vita byxorna från Isabel Marant. Finns i svart också men de har inte alls samma wow som de vita. Vad tycker ni?

Första PVK:n!

Igår på självaste 1:a advent kom den första snön!! Den försvann dock lika plötsligt som den kom men det var ändå stämningsfullt att se ett litet vitt puderlager på marken. På vissa ställen låg det kvar även nu i eftermiddag! Hoppas hoppas hoppas att det kommer mer! Idag på praktiken har jag tagit blodprov och satt min första PVK. Det blev lite blodigare än jag tänkt mig med det är ju alltid positivt med ett bra flöde, då vet vi att den funkar. Gjorde även lite pre.operativ vård, inskrivningar, omläggningar av op. sår och tog bort stygn. En mycket rolig dag med andra ord =)

Tigerkorridoren

Till middagen såg vi tredje delen av dokumentären om tigrarna i Bhutan. En expedition undersökte området för att förhoppningsvis finna bevis för att det lever tigrar där, vilket det också gjorde. Med de fantastiska bilder och bevis på att det finns tigrar och andra utrotningshotade djur i den vackra terrängen ger hopp om att det en dag ska skapas en tigerkorridor, ett reservat längs Himalayas band. På så sätt har tigrarna en skyddad yta att sträva på och chansen att växa i antal. Som det ser ut idag är annars tigrarna en utdöd art och ett minne blott om endast 50 år! Kolla gärna på svt2/play för att se serien och glöm inte att det finns organisationer och forskningsteam som lägger sin själ i bevarandet av tigrarna. Varje individ är unik och värdefull!

Söndagsmiddag

Det här gjorde han bra, min man!

NERD


Det här är Micke och mig i ett nötskal. Gissa vem som sitter var? En ledtråd är mystofflorna...

Pippi Kalkon

Pippin har förflyttat sig från en kall natt i kylen till superhet bastu i ugnen. Hoppas han mår prima där inne! Ser verkligen makabert ut måste jag säga men det är väl samma sak som att ormar äter möss? 1,5 hours to go....

1a advent

Utan varken pynt eller adventsljusstake är det kanske lika bra att spara första ljuset till nästa helg när vi ska hämta allt sådant på vinden hemma i Karlskoga. Så länge håller jag mig till böckerna. Dan före dan före dan före tentadan! Nu kör vi näsan i boken! Kom igen ;)
Bilden är tagen i augusti, ska lägga upp en bild senare idag hur det ser ut nuförtiden!

Min älskling

Jag saknar dig!! Om du sitter där på fredag så kommer jag komma fram bakom husgaveln till höger, jag lovar. Men du får inte springa ner för trappen, akta ryggen ;) Då ska vi åka lite bil och ta en 30-minuters promenad. Ett steg i taget. Älskar dig lilla snuttan <3

Saffranskaka


Ingredienser:
6dl vetemjöl
½tsk salt
2dl socker
2tsk bakpulver
2pkt saffran
3dl mjölk
2 ägg
150g rumsvarmt smör
100g riven mandelmassa
1dl mandelspån
pärlsocker
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa formen med pärlsocker. Det ger kakans kant en karamelliserad krispig och underbar kant som alla kommer bråka om! Bland mjölet, saltet, sockret, bakpulvret och saffranet i en bunke. Häll i mjölken och blanda om. Vispa upp äggen innan du blandar ner dom i bunken. Slutligen vispar du ner smöret med hjälp av en elvisp. Häll upp 50% av smeten i formen. Riv mandelmassan och fördela till ett jämt lager. Häll över resten av smeten. Strö över mandelspån och lite pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 min. Fantastiskt gott och enkelt!!

Dream my life away







Turkey

Nu har Micke tjatat om kalkon hela veckan. Varannan mening tror jag har handlat om kalkon så imorgon ska mannen tydligen stå för middagen. Spänningen är olidlig!!

Beach Party



Dom shortsen, det halsbandet, den västen. Och gärna den stranden såklart!

Vad är egentligen Keso?

Frågan vi alla funderat på. Nu vet jag äntligen varför jag tycker om det så mycket!

Sarah Lee


Idag har det varit en, inte så värst spännande men däremot rolig dag på praktiken. Därefter for jag direkt ner i tvättstugan för att bli av med den gigantiska tvättkorgen. Ikväll ska vi  mysa i soffan framför Idol och låta Sarah Lee fixa middagen ;) Lite fredagslathet är vi värde efter en vecka med matlådor!

Vörttunnbröd

Den du, med en skiva ost. Så jäfla gott ;)

Clamour for glamour

Idag satt jag två timmar på bussen för att vara två timmar i skolan. Plus minus noll kan man säga. Jag hade verkligen kunnat klara mig utan att lyssna på två kursare som berättade lite om sina praktikplatser. Gaaaaah, bättre planering SHH!!!
Bilden är tagen precis innan In Flames konserten. Lite glitter dagen till ära.

24 november 2011

Idag tog jag en välbehövlig sovmorgon och lyxade till det med mannagrynsgröt till frukost. Hade även i en pyttenypa saffran för att få en ny smak. Gott och juligt! Ska alldeles snart åka in till SHH för några timmars reflektion. Känner mig lite som en amöba idag. Slapp, seg, orkeslös och väldigt ocharmig... Meeeeen, imorgon är det fredag och idag är det exakt 1 månad kvar till julafton!!

Varde ljus

Vintermörkret har tagit sitt grepp om mig och gör mig fruktansvärt trött 06-22 men så fort jag kryper ner i sängen är det som att hjärnan springer marathon. Plötsligt känner jag mig speedad och tankarna avlöser varandra i ultrarapid.
Snälla tomten... Jag önskar mig längre somrar.
Just nu väntar vi på baconlindad kyckling och potatisgratäng som gottar till sig i ugnen. När det inte finns solljus att tillgå får man samla energi från mat ;)

Love's always warm

Godnatt!

22 november 2011

Idag har det varit en riktigt rörig dag på praktiken. Ny bubbla, nya patienter och jag fick inte direkt göra något nytt förutom dra en suprapubiskateter och behandla ett barn. Dessutom var både jag och min handledare lite trötta. Nu ska jag ta en efterlängtad powernap!

Arg och besviken

Idag när jag väntade på bussen såg jag någonting som gjorde mig så jäkla arg!! En gravid kvinna i 40-års åldern stod och rökte tillsammans med en ung tjej, som jag fick för mig var hennes dotter. Ibland blir jag inte förvånad över att världen ser ut som den gör och att det händer fruktansvärda saker omkring oss när det finns personer som är så pantade!! Är man så egoistisk ska man inte ha barn. Jag tycker helt klart att det borde klassas som misshandel och att det därmed också vore straffbart. Ett foster har ju inte en chans att försvara sig, säga ifrån eller springa därifrån...
I dagens upplysta samhälle borde väl ingen fertil kvinna ha undgått att rökning under graviditet i värsta fall kan leda till att barnet dörJag blir så arg och besviken på människor som inte tar sitt ansvar, speciellt när man har ansvar för två!!

Summerbreeze.

Hittade några bilder som får mig att drömma mig bort ett tag.










S-HLR

Idag ska jag till Danderyds Sjukhus för träning i S-HLR alltså hjärt & lungrädning för sjukvårdspersonal. Även om vi har gått igenom det förut så är det alltid nyttigt med upprepning. Detta ska ju sitta rotat djupt inne i ryggmärgen!

ibfoto

Måste verkligen gratulera min superduktiga kusin som blivit egen företagare! Besök hennes hemsida ibfoto.se för att se mer om hennes fotograferande. Alltid lika roligt med människor som förverkligar sina drömmar!

20 november 2011


Idag har vi varit duktiga -både städat och tvättat! Nu luktar det vanilj i hela lägenheten och vi kan somna gott! De två låga ljusstakarna i mässing köpte vi i igår på Svenskt Tenn. Visst är dom söta?! Är verkligen inne i en guld-period just nu. Önskar dock att jag hade en vägghylla att ställa dom på. Här får vi ju tyvärr inte ha saker på väggarna men en dag, då ska jag bannemig skruva upp hyllor överallt ;)
*Godnatt*

Hårring


Av en slump fick jag syn på min efterlängtade hårring! Det var som att den bara låg och väntade på mig. Happy =)

En helg i Stockholm

I fredags efter seminariet träffade jag Elin för lunch och lite strosande på stan. Det var alltför längesen vi sågs!! Kvällen bjöd på In Flames + fyra förband. Det var faktiskt grymt bra =) På lördagen åkte vi till The Target för att Micke skulle få skjuta lite pistol. Själv fick jag stå utanför och bara titta på men han var allt bra pricksäker min kille, bra jobbat! Sedan åt vi lunch på Friday's, gick en tur på stan och på kvällen när vi var tillbaka i Norrtälje blev det Contagion på bio. Inte alls så bra faktiskt men alltid lika mysigt med bio!









Vetenskaplig metod -check!

Fick precis mail om att jag hade klarat tentan i vetenskaplig metod. Härligt! Ska hämta ut den imorgon när jag ändå är på skolan. För varje moment som betas av kommer man närmre målet, en sak i taget =)

In Flames

Imorgon kväll ska vi på In Flames konsert på Hovet i Stockholm. Därefter inleder vi novembers tredje hotell-helg för på lördag ska Micke äntligen få sin födelsedagspresent från mig, nämligen Pistolskytte! Hoppas han inte får mersmak bara haha ;)
Trevlig helg!

17 november 2011

Dagens sura: H&Ms släpp av Versace-kollektionen innebar att man inte kom in på hemsidan och när jag slutat dagens pass var såklart ALLT slutsålt :(
Dagens glada: Jag har satt min första KAD!

Two Cappuccino please!

Älskling och jag har äntligen, av en slump, kommit på att vi fram tills nu har sovit på fel sida i sängen. Jag råkade somna på hans plats häromkvällen och han sov på min och på morgonen vaknade utvilade som aldrig förr! Skönt att äntligen ha hittat "sin" plats! Det gäller ju att ha en bra energi omkring sig när man ska sova. Inatt sov jag också toppen och jag drömde att vi var på Starbucks!! Ååh man får inte drömma sådana drömmar ju ;)
Snart ska jag cykla iväg till Sjukhuset.
Bye!

It's all about the clutch

Idag har jag varit med på en leverbiopsi, kontraströntgen och blodtransfusion. Men vid det här laget är ni nog trötta på allt som jag tycker är intressant och som jag försöker lära mig om dagarna. Så idag tänkte jag bjuda på lite streetfashion istället.  Watch the clutch!



Operation

Idag har jag sett mitt livs första öppna liggsår på en förlamad man som levt på tok för länge utan hemtjänst. Det var ingen vacker syn och jag trodde aldrig att det kunde vara så ÖPPET som det faktiskt var. Stackars!! Idag har jag även spolat hematurikateter och slutligen varit med på operation. Det var en tunntarmsresektion på en patient med Crohn's som istället blev ett evigt bortplockande av adherenser. Jag orkade inte stå kvar på min pall (som jag hade för att se allt uppifrån) så jag gick hem 1 timme efter min egentliga sluttid. Det var inget läskigt alls utan tvärtom -hur spännande som helst! Kanske blir det op.syrra av mig en dag, vem vet ;D
Nu ska jag laga mat och se ett avsnitt Homeland. Upp med tuppen imorgon igen :)

Första blodprovet

Idag tog jag mina första blodprov och gav subcutana injektioner!
JAG ÄLSKAR DETTA =)

Muppets


I Göteborg köpte jag ett nagellack från O.P.I. Muppets collection (Pepe's purple passion). Jag älskar deras glittriga lack! Dessutom investerade jag i ett par bra skor att ha på jobbet. Ska man arbeta inom vården är det A-O vad man har på fötterna!

Fars dag

Det går inte en dag utan att jag tänker på dig.
Om jag bara fick se dig för en sekund, ett ögonblick.
Ibland blir jag rädd för mig själv. Har jag glömt din röst? Har jag glömt något av det du lärt mig?
Men innerst inne vet jag att det inte går att glömma sånt. Jag kommer aldrig glömma dig, du finns med mig på ett eller annat sätt hela tiden och jag är säker på att vi kommer mötas en dag igen.
Jag älskar dig.

Göteborg

För 4 timmar sen tog jag en fika ovan molnen. Nu sitter jag här i soffan och väntar på att kycklingen ska bli tinad inför kvällsmaten. Det låter nästan lite surrealistiskt. Att flyga till Göteborg, hur omiljövänligt det än må vara, var hur smidigt som helst. 45 minuter i luften och sen är man framme!
Har haft en rolig helg. Det blev inte riktigt som vi tänkt oss men det var ändå trevligt. Vi gjorde stan, fikade på Fröken Olsson, åt tacos hemma hos Jossan, gjorde en snabbvisit på något uteställe men bestämde oss för att gå hem. Sov som en stock hela helgen!
Nu väntar en ny vecka på praktiken, jag längtar!!

1 1 1 1 1 1

Min andra praktikdag har varit kanon. Känns som att jag har lärt mig mer än under hela utbildningen. Idag har vi även försökt sätt sond men på grund av kommunikationssvårigheter och lite våldsamhet hos patienten fick vi avbryta efter några försök men det var ändå väldigt lärorikt!
Nu ska jag packa min väska rekordsnabbt och sedan åker vi in till Bromma för att ta flyget ner till Göteborg. Det väntas en ännu en helg med hotellfrukost. ME LIKE ;)
Ha en trevlig helg!

Första praktikdagen!

Idag har jag haft min första praktikdag här på Norrtälje Sjukhus kirurgiavdelning. Det är mestadels bukfall, vilket gör det till väldigt varierande och spännande. Har fått ge antibiotika i PVK, tagit blodtryck, puls och saturation. Vi har blandat mediciner, gått ronden och skrattat oväntat mycket! Det var en riktigt trevlig avdelning med en härlig stämning och min handledare var supermysig och stöttande! Hon tyckte vi skulle fixa så att jag får vara med på en operation och det vore ju verkligen hur intressant som helst!!
Imorgon ser jag fram emot ännu en tidig morgon och en dag på avdelningen. Imorgon är det även fredagmys vilket innebär frukost och fika på jobbet =)

9 november 2011

Idag har det varit dimmigt hela dagen. Såhär såg det ut vid 11-tiden på väg till bussen.
Mysigt!

Allmän Matematik -Check!

Har nog aldrig varit först med att gå ut från tentasalen förut. Räknade om tentan 3 gånger och sedan lämnade jag det åt ödet. Fick precis reda på att jag fick alla rätt och är därmed godkänd på den Allmäna Matematiken. Har nästan glömt hur roligt det är med matte när det rullar på. Även om dagens tenta inte var något avancerat så är det kul när man får "lösa" någonting. Precis som jag vill "lösa" människor från sjukdom. Typ same same ;)
Hemma låg min bok i klinisk kemi i brevlådan. Wiiee! Imorgon är det första dagen på praktiken (07.00-15.30). Ska bli jättekul men det känns lite jobbigt att jag är förkyld. Vill inte tvingas stanna hemma nu när vi äntligen har roliga saker på schemat! Vill ju såklart inte heller smitta någon som redan är sjuk...
Trevlig kväll!

Äggröra

Har fått dille på äggröra med philadelphiaost med vitlöksmak. Enkelt, snabbt och gud så gott!
Ingredienser:
3 ägg
1msk Philadelphiaost med vitlöksmak
1 nypa salt
1 nypa vitpeppar
1 nypa grillkrydda
Tillagning:
Vispa samman och stek i smör. Rör hela tiden så att det blir en röra och inte en omelett.


Pingu

Såhär inför en tenta försöker jag få upp smilgroparna en aning. Viss är dom söta?!

Orchid

Har haft en seg men mysig dag. Plugg, tvättstuga, disk, baconlindad kyckling till middag, glögg och Abduction. Inte alls någon bra film föresten...för förutsägbar. Måste också, med sorgen i hjärtat, säga att Mikael Nyquist inte alls gjorde någon bra roll. Hans ryska accent lät snarare som svengelska...nästan så att man vill gömma sig bakom kudden!
Från det ena till det andra så känns det som att det är väldigt mycket just nu. Tror jag ska sadla om och bli studierektor istället. Sedan tänkte jag starta den Stressfria skolan. Vad sägs om det? Alternativt flytta till Karibien och börja odla orkidéer. Tror jag ska satsa på det sistnämnda ;)

8 november 2011


Såhär fint är det utanför vårat köksfönster just nu. Lila, rosa och orange i en härlig blandning :)
Jag känner det i halsen, näsan och huvudet...heja immunförsvar!! Vill inte bli sjuk och seg imorgon på tentan. Har en liten tenta i Allmän Matematik som tydligen är något som Sophiahemmet har för alla elever som blivit antagna till vakanta platser. Hoppas det försvinner under natten! Preppar med lite honungste och tvättstuga..

Rihanna

Ångrar lite att jag inte tog chansen att se Rihanna när hon var i Sverige men kanske var det tur med tanke att hon ställde in den andra konserten pga. sjukdom. Hursomhelst tycker jag hon är så himla grym! Hon är naturlig, har fantastisk röst och lägger inte bara upp snygga bilder på sin facebook utan även osminkade bilder, fula grimaser och när hon ränner runt i onpiece och mufflar choklad och popcorn!

Homeland

Grymt spännande serie.
Vill bara se mer och mer och mer!!

On the run

Ikväll fick jag med mig älskling till gymmet. Sista gången det var gratis så hädanefter blir det verkligen Friskis för det är mycket billigare. Är helt fascinerad över hur mycket lättare det är att springa på löpband. Man bara flyger fram och man är knappt trött när man stannar. Någon som vet om det ger lika mycket att springa på löpband jämfört med ute i det vilda?
Nu blir det äggmacka och ett avsnitt Homeland!!

Sixtyseven

Så här ser mina nya skor ut som jag köpte inne på PUB. Underbara att gå i, speciellt för mig som inte alls är van att gå i skor som är högre än 2cm ;)

7 november 2011

Här ser man pyttelite av min nya hårfärg. En lätt varm brun med guldiga slingor. Jag blev jätteglad idag när en tjej från klassen, som jag inte pratar så mycket med annars, kom fram och sa att det var en snygg färg som passade mina egna drag. Taack =)

KTC

Idag hade jag endast en förmiddag på Danderyds KTC med blodtransfusion, PVK, infusionsvätskor, dropp och CVK. Dock hade vi inte världens bästa lärare vilket gjorde mig fruktansvärt irriterad. Det är jobbigt att behöva dra ut information av en lärare, det är ju meningen att det är läraren som ska vara pedagogen. Eller hur?
Hämtade ut min tenta idag och det fick mig på lite bättre humör. Hade tydligen fått nästintill pullpott på 4 delar av 5 så det är ju bra ändå. Nu är det bara att bita i det sura äpplet och göra om den femte delen (kirurgi) som inte gick så bra. Ser verkligen fram emot praktiken på kirurgi-avdelningen. Perfekt tajming!

Underbar helg!



Nu sitter jag hemma i soffan igen med en kopp glögg. Vi har haft en supermysig helg i Stockholm även om vi saknade vårat planerade sällskap av svärföräldrarna. Vi tänkte på er <3
På fredagen pluggade jag matte inne på skolans bibliotek tills dess att lamporna slocknade och Micke kom in med bussen. Checkade in på Sergel Plaza och åt middag på Fridays passande nog! Efter en skön natt utan ett enda uppvaknande var vi utvilade och redo för att fira Mickes 27e födelsedag! Hotellfrukost, stan, fika/lunch på Bellmans och hem för en powernap innan kvällens middag på Mellow. Dagen till ära beställdes oxrygg med världens godaste rödvinsky och det smälte som smör i munnen! Istället för födelsedagstårta delade vi på mitt livs första chokladfondant och den smakade precis som jag föreställt mig -himmelskt!! Mätta och belåtna gick vi ner en trappa, till Tiki Room. En Hawaii-inspererad bar som för tillfället var Halloween-pyntad till max. Vi beställde en varsin exotisk drink och sveptes med av inredningen och musiken. Idag promenerade vi runt i gamla stan och var kulturella bland vackra byggnader och trånga gränder. Mys!
I mina shoppingpåsar hamnade världens snyggaste skor, 2 julklappar, 1 födelsedagspresent, 1 inflytningspresent och ett par leggings som dessvärre kommit bort och jag kan verkligen inte förstå var de har tagit vägen. Hade jag ens med mig påsen ut från affären?? :(
Ett tips är att besöka Hollister i Gallerian. En nyöppnad klädkedja från Kalifornien som slår alla svenska butiker med hästlängder. Minus för att personalen pratar engelska...geeky!

Actic

Idag har jag provat Nautilus här i Norrtälje. Inte det fräschaste stället jag vart på direkt men eftersom det var gratis den här veckan så tänkte jag att det är lika bra att prova. Nästa gång tror jag det är dags för Friskis & svettis. Lyckades i alla fall värma upp 3km innan jag körde styrka. Inte så kul att träna själv dock så nästa gång vill jag verkligen ha sällskap!!

Lycknis.se

Har precis beställt kurslitteratur. Det känns lite som ett rån med samtidigt får man se det som en investering. Jag vill ju lära mig det som står i böckerna :) Jag tycker Lycknis är bäst -alltid fraktfritt, snabb leverans och billigast böcker! På min order ligger Sjuksköterskans journalföring och informationshantering samt Klinisk kemi och fysiologi. Längtar!!

Stockholm


Idag är det en lugn dag hemma med sovmorgon, banangröt, plugg, packning och förhoppningsvis lite träning om tiden tillåter. För imorgon åker jag in till skolan innan 12.00 (då det stänger) för att lämna tillbaka böcker och hämta min tenta. Sedan ska jag spendera eftermiddagen på Stockholms stadsbibliotek och lossas att jag är Harry Potter. För när sedan älskling kommer in till stan är det bara en rolig helg i huvudstaden som står på menyn! På lördag fyller han faktiskt år, vilket ska firas rejält. Det är han så värd! <3

Jul är gott

Jag älskar verkligen julsmaker, året runt! Jag har kanel & kardemumma i gröten och topper med lingonsylt, jag äter keso med apelsin och kryddar med vanilj. Så fort vörtbrödet kommer är det det enda bröd vi köper och vi blir lika ledsna varje år när det försvinner från butikerna. Igår drack vi första glöggen och förra veckan åt jag första saffransbullen. Saffran i såser, soppor och gryter är alltid lika mumsigt.
Kort och gott -jul är gott!!

Brunett

Igår var jag till frisören och toppade samt gjorde slingor + toning. Eftersom jag hade bokat en kvällstid var det bara jag, frisören och lite lugn musik i bakgrunden -avkopplande! Hade kanske velat ha en lite varmare nyans men det kan jag göra nästa gång.
Idag har jag lärt mig sätta sond och på vår långa lunch åkte vi in till stan med ett ganska stort gäng ur klassen för att äta på Jensens Boefhouse. Mums! Nu kokar några ägg för älskling och jag tänkte ta en springtur innan det är dags för tvättstugan.
Au revoir!

111101

Idag är det inte bara en binär dag utan idag fick vi också tillbaka tentan i Vård och ohälsa II. Jag klarade 4 delar av 5 vilket innebär att jag ska göra om den femte delen i slutet av november. Fan! Det är nog första gången i mitt liv sedan jag fick göra om Veckans Ord i femman för att jag hade fått 1 fel (!). Jag får torka mina besvikna krokodiltårar och helt enkelt försöka se det som ett av livets lärdomar. Alla kan göra fel så också jag och man är inte en sämre människa för det. Tvärtom kan det ju komma något gott ur det här. Tex. att jag blir asbra på kirurgi... eller helt enkelt att jag pluggar i god tid nästan gång!
Imorgon är det fullt upp med skola och tvätt men på torsdag och fredag är det jag och kirurgiboken. Vi ska bli bästa kompisar den närmsta månaden!!