Smells like teenspirit

Känns som lördag idag. Jag är helt out of schedule nu för tiden men så blir det när man jobbar på helgerna och inte i veckorna som alla andra. Vet, jag ska inte klaga. Jag älskar att spendera min tid när ingen ser mig. Haha det låter nog lite konstigt men då kan jag göra precis vad jag vill. Tex. Idag hade jag och min lilla hjärna planerat att springa spåret med Ronja men tyvärr ser inte vädergudarna ut att stå på min sida. Jag tänkte också varva mitt pluggande med lite städning och pysslande. Det gör jag också bäst när ingen ser. Kort och gott är jag nog som mest kreativ i mitt eget sällskap. Dock gillar jag att ta en paus från mig själv och simma, träna, fika, tjattra, gå promenader, mysa, äta eller se film med någon jag tycker om. Det är då man ringer en god vän eller väntar på att älsklingen ska sluta jobbet! Men fram tills dess får jag skapa min egna dag. Denna måndag (lördag) startades ju lite sent men med kaffe i magen känns det som att det kommer bli en underbar dag.

LUSSEBULLAR

4dl mjölk
150g smör
50g jäst
½tsk salt
2dl socker
1½L vetemjöl
2 påsar saffran
250 kesella
Sätt ugnen på 250 grader. Börja med att mortla saffranet tillsammans med en nypa av sockret. På detta sätt kommer alla smaker i saffranet att framhävas bättre. Hälla i vetemjölet, sockret, saltet och jästen i en bakmaskin eller stor bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Pyttsa i saffransmixen i mjölken. När det är fingervarmt är det dags att hälla det över mjölet. OBS! Tänk på att om du använder torrjäst kan mjölken vara något varmare men något svalare än fingervarmt om du däremot använder färsk paketjäst.
Häll slutligen i kesellan och låt degen gå i bakmaskinen tills den har släpt och är riktigt blandad. Om degen är för kladdig, tillsätt bara mer mjöl.
Låt degen jäsa i bunken ca. 30 minuter. Tänk på att en deg egentligen aldrig kan jäsa för länge. Om du trycker fingret mot degen ska det inte bli något hål utan den ska återställa fingernedslaget direkt.
Lägg upp degen på ett mjölat bord. Skär i lagom stora portioner. Rulla portionerna till långa ormar som du sedan rullar ihop från olika håll. När alla bullarna är klara låter du dom jäsa igen i ca. 30 minuter. Pensla lussebullarna med ägg och strö med pärlsocker eller dekorera med russin. Grädda i 5-10 minuter.
Som extra krydda kan du med fördel riva i mandelmassa i degen innan du rullar ihop bullarna.
Ät genast upp allihopa med ett stort glas mjölk eller en kopp glögg!! =)

It's friday I'm in love

Det är fredag. För mig är det typ måndag. Har inte jobbar på hela veckan men att dra in lite extra ob i sista stund känns ändå inte helt fel.

På söndag är det redan första advent. Så mysigt! Sedan är det bara drygt tre veckor kvar till jul =)

På julafton ska jag vakna upp här, i vår fina lägenhet. Mysa och ta det lilla lugna. Kanske äta lite frukostgröt i Rosahuset eller på Selkroken. Sedan åker Micke iväg och hämtar sin bror Christoffer och hans flickvän Sandra på Arlanda som kommer hem från USA över jul. Så för mig blir det att njuta hemma hos mamma och Thomas HELA DAGEN. Känns superskönt att vara på ett och samma ställe.


Ingen julklappshysteri i år, puh! Utan behöver endast inhandla 4 klappar. De ska jag köpa med kärlek och baktanke. En för 50kr som vi använder i "Bytesleken", en hemlig för 300kr som är till en speciell person som vi lottat fram, en av kärlek till Micke såklart (GE MIG TIPS!!!) och slutligen en till hans föräldrar. Pst. vet nämligen att det ligger en jättesnygg kristallkrona och väntar på oss samt ett par hemmagjorda lovikavantar som Berit stickat med en träpinne som man gjorde på medeltiden. TIPS HÄR OCKSÅ TACK!!
På juldagen ska vi fira lilla julafton i Rosahuset. Tror inte det blir något juldagsstatt för min del. Känner inte något behov av det. Nu för tiden vill jag spendera all min tid med människor jag älskar, trivs och mår bra med. Träffar hellre mina vänner som är hemma på lov över en kopp glögg. Jag kanske håller på att bli gammal men det är så det känns. Sparar hellre min sena natt till nyår. Vad ska man hitta på då måntro?

Hur ska ni fira 2010?




Ett troll i mammas
Ett troll i mammas "Tomteland" som brukar stå ute på trappen.

Situation: candle light

Kors i det heliga taket. Staden levererar! Hittade, inte bara EN, utan TVÅ par leggings. Båda relativt lika men i olika material (den ena mer plastig än den andra som hade mer skinnimitation). Undrar hur de blir när man tvättat dom? Kände att jag behövde unna mig något, speciellt när jag ska jobba hela helgen.
På tal om nada är jag på grymt superdupermyshumör :)
Micke hade vunnit massa godis på jobbet så jag befinner mig i zenit av sockerkick-kurvan vilket faktiskt nästan är bättre än Flumride.
Första adventspyntet är på plats med hjälp av mamma och Thomas.
Ljusen är tända och mörkret är konstant.
Träningsvärken från dagens backar svider. Hårt.
För Ronjas del är maten i magen, trosorna på plats och tratten på.
Med dessa ord sagda: Soffan here we come!

Fine young cannibals - She drives me crazy

Hallå i stugorna! Vad tycker ni om nya headern? Jag är ju verkligen megakass på HTML så får det inte ens att bli i närheten av så som jag tänkt mig. Men det här får helt enkelt duga tills nån vän lig själ vill sätta tänderna i katastrofområdet. Lite kul är det väl att sitta och klura och prova men det tar ju sån tid. Timmarna rinner iväg och vips är man ändå tillbaka på ruta ett.
Just nu sitter jag i köket, pimplar te och käkar Jullimpa (mumms!) medan jag trånar efter ett par leggings från Lindex för 149kr. Behöver verkligen ett par eftersom de man använder var och varannan dag snart visar hela baken! Vet inte vem jag försöker lura när jag hoppas på att de ska finnas i den här lilla hålan men nåväl. Hoppet är det sista som dör har jag hört ;P

Dagens repeat

 

Typiskt mig att snöa in mig på en låtar. Oftast en ny varje dag. Så varsågod här är dagens!


Sidan är under konstruktion eller mer experimentation. Så ha överseende med knasigheter framöver! Tack =)


pengar rullar in det går bra nu

Berättade jag att jag hittade en hundralapp utanför porten häromdagen?
Vi kom hem från bion ganska sent när jag såg att den relativt nypressade pengen låg där i regnet. Antagligen har någon haft den i fickan, tagit upp bilnycklarna och dragit med sig den upp.
Jag kunde inte ta den. Vilken ångest jag skulle få.
Så jag la den inne i trapphuset ovanpå postlådorna i entrén och tänkte att den som saknar den förmodligen blir glad imorgon när denna person hämtar sin post.
Nästa eftermiddag låg hundralappen kvar. Nej, nu va den allt min. Hittelön 100%. Jag handlade mat för den. Mjölk, kesella, nudlar, grädde, ägg och kaviar. Bra peng det där. Alla andra i huset skulle nog festa upp den. Nu blev den mat. Eller gratis bio? ;)
Skulle ni ta upp en hundralapp som ni hittade på gatan?



Nu har vi sprungit, Ronja och jag. Till, runt och hem från barkbanan. Bra jobbat vännen! Solen lyser och jag mår bra. En fin höst/vinter dag att minnas.

Bara jag och min kära vapendragare

För att stilla mina sockerbegär kom jag osökt att tänka på träning och hur kul det är! Efter fredagens gym- och simpass i badhuset hade jag träningsverk seriöst hela helgen.
Förut har jag inte haft några problem med att gå på gym och diverse pass. I skövde var vi på Nautilus stup i kvarten och i Oslo, nej där blev det inte så ofta, men vi provade ändå SATS och Gold's Gym några gånger.
Nu däremot känns det bara jobbigt.
Tror problemet ligger i att jag måste gå dit själv. Det känns tryggare att ha en vapendragare med sig som man kan skratta och göra bort sig med utan att skämmas. För träning ska ju vara kul! Att gå ut och springa eller ge sig på Crosstrainern i källaren på Selkroksvägen är en helt annan sak. Kondition kör jag mer än gärna själv. Inga andra deltagare. Inga åskådare. Bara jag och min spellista. Okey, Ronja får gärna hänga på!
Tror däremot att badhuset kan vara det ställe dit jag kan tänka mig att knalla iväg själv. Dels för att det är nära och för att det är ett behagligt och o-ytligt ställe att vara på. Tänk vad mysigt att kunna bada och mysa sig i bastun när vintern kommer och det är snö och kallt ute.
Mmmysigt =)

D - e - s - i - r - e

I tried to not put craving and chocolate in the same sentence. I failed.
*ynk*
Idag har vi fått upp ett barbord att käka på i köket. Schnyggt vart det.
Idag har vi även handlat. Mycket. Men ingen choklad.
*ynk*

Take a walk in my shoes

Igår tillbringade vi nästan hela dagen i Örebro med Micke och hans föräldrar. Jag shoppade stövlar från Scorett och lite smått och gott på Ikea. Vi kom hem sent och fick bara 30 minuter på oss att duscha och fixa till oss innan Krills överraskningsfest som Fanny planerat.
Vi var ett tjugotal personer som gömde oss i deras vardagsrum tills de kom hem från en middag. Oturligt nog hade Marcus glömt en öl i hallen vilket sjäklart fick Krill att bli misstänksam. Haha ärligt talat såg han inte så glad ut när vi började sjunga för honom. Han var tydligen sjuk (svinis?) och hade haft 40 graders feber i fredags. Nåja han hade iaf en stor hög människor som ville fira honom. Hoppas det fick honom att må lite bättre =)
För våran del blev det nyktert och inte alltför sent. Kände inte många och efter att ha gått en hel dag var det skönt att komma hem och varva ner med lite True Blood. Säsong 2 börjar dock sina!!
Någon som vet när säsong 3 kommer igång??
Ikväll hoppas vi på mer vampyrer och New Moon om det råkar finnas biljetter kvar. Me hope!
.

Var du än befinner dig



På andra sidan jorden, på andra sidan stan
Finns ingenting att göra, jag har sovit hela dan
För mycket tid att tänka på allt jag ser hos dig
Jag vet att det går över men det är lika svårt för mig

Här finns så mycket vackert som jag inte kan se
Jag drar mig sakta undan och solen följer med
Jag vet vad jag behöver och jag stannar där jag är
Det regnade idag och det finns en mening med det

Har du en famn för mig?
Var du än befinner dig har du en famn för mig?

Jag tror att jag har valt nått som inte gör dig väl
Och om du inte saknar mig så har du dina skäl
Men älskling flyg till mig jag vill att du ska se
Att det regnade idag och tackar dig för det

Har du en famn för mig?
Var du än befinner dig har du en famn för mig?

Överallt på jorden finns människor som vet 
Att regnet alltid faller
i tid och evighet

Sweet dreams

Det är nog inte bara hos mig som längtan efter varmare breddgrader, sol & upplevelser växer så det knakar. Den här stan, speciellt i det här vädret, tar verkligen orken ur mig men nu har vi äntligen bestämt oss för att resa iväg i februari-mars under 3-4 veckor! :) Westcoast is the shit så Los Angeles, San Diego, Las Vegas och Grand Canyon är mina önskemål. Vore ju toppen om vi hann med alla ställena hihii. Tänkte boka biljetter strax efter jul och som jag längtar!!
Var i världen vill ni vara just nu?

Nu ska jag hänga tvätt. Undra om jag inte ska överraska med lite våfflor ikväll också. Har hämtat ett rött snyggt våffeljärn idag som affären fick skicka efter. Har ingen grädde dock, tror ni det funkar med Lätt Crème Fraiche?
Imorgon bitti ska jag piska kroppen i badhuset med Sandra och Sofia. Om jag orkar upp vill säga ;P


Mormors våfflor:
4 ägg
5dl mjölk
4-5msk smör
5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
Blanda vetemjölet och bakpulver i en bunke. Knäck äggen och dela vitor från gulor. Vispa vitorna till hårt skum med elvisp. Smält smöret och rör samman smör, mjölk och mjölblandningen. Rör slutligen försiktigt ner de vispade vitorna. Låt smeten stå en stund innan gräddning, gärna över natten om möjligt. Grädda och servera med sylt och grädde.

Idag

Igår blev det jobb för hela slanten. 13-21 och faktum är att det var helt underbart. Älskar mina små tanter och hoppas att det aldrig flyttar in nån gubbe på Lilltorpet för stämningen bland pantertanterna kan knappast bli mer underhållande. Det är Kärlek, hyss, skvaller, avundsjuka, bitterhet, skratt, skämt, sånger och nostalgi. Varje dag lär jag mig någonting nytt och nästan alltid finner man sidor hos de äldre som man inte trodde fanns. Faktum är att jag ibland får för mig att de har gjort större och mer vågade rackartyg i sina dar än vad dagens ungdom gör. Och ändå sägs dagens ungdom vara den mest tabu- och våghalsade generationen genom tiderna. Bullshit!!

Nog om igår. Idag är idag.

Idag vill jag springa på torr mark med solen i ansiktet.

Utsliten

75 härliga minuter i svett och flås avverkades i eftermiddags. Dock gick det lite väl fort och lite väl lätt!! Efter halva passet slets nämligen bandet av som reglerar motståndet. Men någonting lärde jag mig, noll friktion är inte lika med noll kondition för tusan vad jobbigt det blev när benen for iväg. Måste ändå fixas. Vad vore livet utan uppförsbackar liksom?..

Te och kaffe is on the way för här ska ses vampyrer. Saknar föresten mina underbara vänner, det gör jag jämt men idag lite mer. Kom hem nuuuu?


hmm?

Hm, alla radavstånd och mellanrum synd inte ordentligt. Någon som vet varför?

True Blood

Den 1 december smäller det. Då ska jag tappas på fem deciliter blod och hoppas att det slängs några veckor senare. Klart jag inte vill att någon ska behöva använda det men om det skulle behövas så ligger min lilla påse där i kylen, klar för användning. Som second hand fast mer second blood. Retro, återvinning och ack så moderiktigt ;P
Jag har, liksom 5% av övriga svenska befolkningen, blodgrupp AB+. Det innebär att vi inte bildar några antikroppar mot A- och B-antigener och därmed är vi den "själviska" blodgruppen eftersom vi kan ta emot blod från ALLA andra blodgrupper. Däremot kan vi endast ge vårt röda klegg till folk inom vår egna AB-grupp. Om man jämför med grupp 0, den "osjälviska" blodgruppen som kan ge till alla, oavsett blodgrupp, men kan endast få av andra som har 0 eftersom den har antikroppar mot A-och B-antigener och skulle stöta bort dessa om de kom in i 0-blodet.
Jag hade tydligen 128 i blodvärde och 30 i järndepåer men vad det betyder har jag inte en aning om. Hur som helst Allt blod behövs!
Blodgrupp Världen Sverige
0+ 38,25% 32%
A+ 34% 37%
B+ 9% 10%
0- 7% 6%
A- 6% 7%
AB+ 3% 5%
B- 2% 2%
AB- 0.75% 1%





Dessa sprutor

Mitt älskade lilla hjärta blev opererad idag. Det gjorde ont i hela kroppen när snuttan somnade efter den avslappnande sprutan. Jag fruktar ångestfullt den dagen när vi är där av en helt annan anledning. Den gången hon inte vaknar igen efter sprutan. Nej, den dagen klarar jag inte, vill inte, kommer inte.
Efter bara ett par timmar fick vi hämta henne! Trött och med en röd munkorg på sig. Analsäckarna var borttagna och smeknamnet på gumman blir nog Hannibal den närmsta veckan med tanke på looken!
Den där vaccinsprutan nästan alla tar får jag tydligen ta en annan dag. En dag kön inte är oändlig och regnet inte faller. Idag är jag med Ronja istället, min älskade Ronja.
Passar på att drömma mig bort till våren och USA-resan. Lite tunnare kläder skulle passa bra. T-shirten från H&M:s herravdelning är faktiskt snygg. Linnet är från Nelly. Nu blir det True Blood säsong 2.

Christmas baby

Hej Ubbiebrow! =)
Jag ser julgranen framför mig. Den står där, till vänster om TV:n som en tjock glad gammal tomte och sprider sin trygga varma barrdoft och förstummar mig mer än nybakta kanelbullar förtrollar ett barn.
Jag vill ha en sådan där gammal jul som barnen i Bullerbyn och Madicken hade. Snön pyrde febrilt i de kalla skogarna, för alltid bor Astrids barn mitt i urskogen eller i skärgårn, och inne i de rödmålade timmerstugorna eldades vedspisarna och kakelugnarna för fulla muggar. Maten dock, kan jag nog skippa. När Krösamaja frossar åt sig av julmaten under ett av Emils välmenade men missförstådda hyss är jag nog inte den enda som får kväljningar. Nej, tacka vet jag dagens lite mer fräscha alternativ. Och nej, inga Mamma Scans köttbullar för min del, Mamma Annalenas is the shit! Höll nästen på att glömma GLÖGGEN! Mm har faktiskt redan tjuvöppnat denna kryddiga värme. Haleluja moment numero un has appeared, show me numero deux: some snow and God has heard my prays!

Hahaha jag börjar bli trött.
*Godnatt*

RSS