Pasta med bacon & bönor

Ingredienser:
Pasta
2 paket bacon
15 körsbärstomater
3 soltorkade tomater
1 paket fetaost med oliver & vitlök
1 paket blandade bönor
½ dl vatten
Basilika
Vitpeppar
Tillagning:
Koka upp vatten till pastan. Klipp baconen och genomstek, helst lite knaprig. Låt den sedan rinna av. Dela alla tomaterna och stek i stekpanna tillsammans med baconen och häll över paketet med fetaost, oliver och vitlökar samt paketet med blandade bönor. Krydda med basilika, vitpeppar och häll på vatten och låt puttra några minuter tills pastan är klar! Slunga pastan i olivolja och salta efter behag.

Perfekt

Nu är jag hemma igen efter en oförglömlig helg på östkusten! Kan inte ens återberätta allt med tanke på alla pusselbitar som fallit så perfekt på plats. För att inte tala om hur mycket jag redan längtar tillbaka och hur härligt vi kommer få det tillsammans där. En lägenhet med höga gamla fönster, ett kontorsrum, skogen och elljusspåret bakom knuten, en kort promenad ner till det charmiga centrumet med broar, fik, restauranger och havet! Friskis & svettis och Ica Flygfyren. P E R F E K T !


Lycka!


 
Ibland tror jag bergsäkert att en annan dimension, parallellt universum, högre makter eller andra vingburna har förmågan att beströ oss dödliga med lite magiskt pulver då och då. Idag vet jag inte om vindarna gjorde så att pulvret spred sig hejvilt eller om det faktiskt var menat till mig? Hur som helst rubbade det hela min värld, öppnade fantastiska dörrar och bevisade tydligt att livet är så oförutsägbart!
 
Till hösten ska jag alltså fortsätta min utbildning på Sophiahemmet! En sjuksköterskas dröm :) Detta betyder att jag alltså kan flytta upp till min älskade fästman i Norrtälje. Jag tror verkligen på att vissa saker är menade att ske, att allting har en mening och att allt är möjligt! Känns dock som att jag har förbrukat allt mitt lyckopulver nu, resten av livet får gå på kärlek och vilja ;)
 
 
 
 
 


TOVE STYRKE

 
  
 
 
TOVE STYRKE - FOUR ELEMENTS
 
Tjejen är grym! Lyssna också på Million Pieces :)
 
 
 
 
 


Weekend

Imorgon efter seminariet tar jag tåget till Sthlm, t-bana till KTH och därefter bussen till Norrtälje. Så om jag inte kommer fram vet ni var ni ska leta! Hehe needå ;) Det går nog bra med mitt superduperbästiga lokalsinne..... Hur som helst ska det bli underbart att få vara tillsammans med den jag älskar allra mest <3

Walkie Talkie


Ronja promenerar på kullen. Hon blev lite besviken när vi inte hälsade på mamma på skolan. Hon liksom sänkte huvudet lite grann. Bara jag som visste att vi ändå skulle träffa mamma en knapp timme senare. Tänk så mycket lättare det hade varit om vi hade ett gemensamt språk!

Zhob Tan

 

VÄRLDENS FINASTE SKOR.

25 maj 2011

Idag är det plugg plugg plugg inför morgondagens seminarium & examination. Tur att sommarlovet är i sikte, enda motivationen just nu...

Trött sessa

När inte min älskling är hemma så får jag istället bjuda över min andra älskling ;)
Världens goaste lilla prinsessa!! En trött sådan...

Lipsy London

Idag fick jag hem min hallonmaräng till klänning som jag fyndade förra veckan. UK 6 är verkligen i minsta laget men den är ju så söt! Får helt enkelt lära mig ta små lugna andetag ;)








GODKÄND

Jag blev godkänd på tentan i Läkemedelsräkning II, tjohoo =)
Vet inte om de hade skrivit fel i facit eller om de bara såg att jag ändå hade räknat talet rätt. Spelar faktiskt ingen roll, huvudsaken är att jag blev godkänd! Puuh, vilken enorm lättnad :)

Kyckling med Indian Curry

Ingredienser:
2 kycklingfiléer
1 påse Findus Deli Indian Curry
Pasta (tex. Barilla Pappardelle)
Salt
Vitpeppar
Curry
Grillkrydda
Tillagning:
Stek kycklingfiléerna i lite olivolja och krydda med salt, vitpeppar och lite grillkrydda. Koka pastan i olivolja och salt. Ta upp kycklingfiléerna när de är genomstekta och häll istället i de frysta grönsakerna i stekpannan. Krydda eventuellt extra med curry, salt och vitpeppar. Bryn grönsakerna i några minuter tills de är varma. Klart att servera!

Curry Curry

Ska testa Findus Green Deli Side Dish med smak av Indian Curry with Cauliflower and Chickpeas ikväll. Är testpilot för Smartson så funderar på att laga lite kyckling och ris eller pasta till och sedan får vi utvärdera hur det smakade. Kul att prova på lite nya saker och framför allt ha möjlighet att påverka produkten.
Fortsättning följer...

Tillsammans

Det är konstigt hur känslomässigt synkade vi är, jag och vädergudarna. Förra veckan satt jag här, ensam och med regnet smattrandes utanför. Under helgen har istället solen dansat på himlen och jag har njutit varenda sekund som min prins har varit hemma. Vi har köpt doftljus på Ikea, druckit latte på Coffee House i Marieberg (men vi låtsades att det var Starbucks), ätit chokladdoppad mjukglass på en sten med utsikt över ett blåsigt Vänern, besökt svärföräldrarna och köpt mors-dags presenter en vecka för tidigt. Nu sitter jag ensam igen och då faller regnet som på beställning... Det kommer vara Hawaii-väder ett tag framöver och det är jag beredd på. Vi får låtsas att vi är där på semester men att vi inte ses alla dagar, eller något sådant...Men den här veckan kan jag lova att ett högtryck snart sveper in över landet igen. På torsdag är det nämligen min tur att åka österut för en härlig långhelg =)
Jag tycker det är underligt ändå. Hur vardagliga småsaker kan få en helt annan betydelse eller upplevas annorlunda när man är ensam. Kaffet smakar inte lika gott, att laga mat är jobbigt, allt är så tyst och det är inte lika mysigt att krypa ner i sängen på kvällen längre -den är bara kall. Det positiva däremot är att man lär sig att uppskatta.
Ingenting är mer värt än tiden man har tillsammans!

Thank God It's

IDAG KOMMER MITT <3 ÄNTLIGEN HEM!!!

WSPA

Jag köpte detta som klappar i julas till några i min familj. Nu får jag brev då och då om vad WSPA (World Society for the Protection of Animals) har gjort för djuren och då kan jag inte bara slänga det i soporna. Jag vet ju att även om jag inte har något jobb, så har jag samvete att unna mig då och då. Varför skulle jag då inte kunna unna dessa fantastiska djur ett värdigare liv? Även om det bara blir en liten summa så stillar det mitt dåliga samvete och min vilja att hjälpa till och jag hoppas att det är fler som tänker som jag. Ju fler vi är som ger en liten del desto mer blir det i slutändan. Jag tror vi människor är på tok för egoistiska. Den senaste tiden har jag mött "grisbussen" varje dag på väg till eller från skolan. Jag vet att dom där söta trynena och snälla ögonen som tittar ut genom lufthålen är på väg till slakt och varje gång jag möter denna "grisbuss" så gör det lika ont. Att jag senare glömt intrycket några timmar senare när jag slänger i mig min mat utan att reflektera behöver jag väl inte ens nämna. Men bara det förklarar ju hur vi människor är funtade.
Gör som jag och ge en liten del till de som inte kan påverka sin egen situation själva. Till de som vi antingen utrotar, äter upp, misshandlar eller förstör hemmen för -jordens vackra djur!
Besök WSPA eller skänk en valfri peng till PG: 90 01 74-4

Livet på en räkmacka

Mums :) Det blev så fina färger så jag vara bara tvungen att dela med mig!

Shoes

Ojojoj, vilken tur att jag inte har några pengar att spendera. Då skulle jag snabbt bli fattig men rik på skor. Inte för att jag tycker om att gå i klackar precis men fint är det allt :)

Lipsy

Vaknade med tjock hals och hostkalas imorse så idag är det honungste som gäller. Nu regnar det inte längre men däremot blåser det storm istället. Vi får hoppas att det är den varma luften som är på väg in över Sverige och som skapar turbulens.
Har precis haft budgivning på Tradera med min fina Anna i andra änden för att coacha mig igenom och gissa vad? -Jag vann!! En jättesöt Pixie Lott klänning från Lipsy som jag tänkte ha på bröllopet i sommar. Oanvänd, med prislappen kvar och till ett riktigt fyndpris :) Nu hoppas jag bara att den passar också. Hade det inte varit för Anna som satt i en timme och gav mig goda råd så hade jag nog aldrig fått den. Tack vännen!

Till regnet

Läser Ulla-Carin Lindquist Ro utan åror till smattret av regn på balkongtaket och är glad för att jag än så länge är frisk och mår bra. Nu ska jag hänga tvätten (som jag alltid gör på vardagar 21.30) innan jag ramlar ner i sängen.
Godnatt!

Grattis Norge!

Norges nationaldag regnar sönder i Sverige. Gråkallt ute och det är nästan mörkt trots det bara är eftermiddag. Funderar på att ta en lång varm dusch, laga något mumsigt och sedan mysa ner mig i soffan resten av kvällen med en massa tända ljus -Ja mamma, jag ska släcka dom sen ;). Bilden är på Susanna & mig när vi firade en 17 maj i Oslo. Det ser ut som vi fryser men som jag kommer ihåg det var det riktig sommarhetta! Och är det 17 maj så är det inte bara Norge som fyller utan också Anna!! Grattis tjejen ;))

JAG SAKNAR MIN ÄLSKADE MAN!



Torsk med citron & persiljesmör


Dagens middagstips kommer från Findus! Skjuts in i ugnen och det är klart på 25 minuter. Koka lite potatis & morötter till och sedan är det klart. Kommer lagas varje vecka nu när jag får lov att äta fisk hehe ;)

Adele

Tack Sandra för att du introducerade mig för denna fantastiska röst! Sjukt duktig tjej :)

Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke

Idag har jag äntligen fått mitt sommarschema och till min stora förvåning är jag lyckligtvis ledig på midsommar!! Har inte varit ledig på midsommar en enda gång sedan jag började göra mina somrar på Torpet så jag är extra glad :) Jag är också ledig på bröllopet och alla andra veckor ser helt perfekta ut!
En annan sak som däremot inte är så kul är att svaren på tentan i Läkemedelsräknin II har lagts ut på kurstorget... Hade alla rätt förutom ett svar. Jag svarade 174 men enligt facit ska det vara 173 -*massa fula ord*!!!!

Walk

Längtar efter tills jag får sitta i bilen och höra den här igen. Natti natti :)

Good luck love!

Numera kommer helgerna få en helt annan mening mot tidigare. Det kommer bli de bästa dagarna på hela veckan och jag kommer längta sönder mig. Önskar min prins all lycka till på det nya jobbet -det kommer passa honom perfekt!! Snart kommer vi förhoppningsvis kunna vara tillsammans hela tiden :)

Läkemedelsräkning II

Nu åker jag in till KAU för att skriva tenta i Läkemedelsräkning 2. Alla rätt är det som gäller även denna gång, så jag behöver verkligen all tur jag kan få! Sedan är det äntligen helg =)

Slingriga katter i virkat

Tog ett varv i Aggerudspåret innan vi åkte till Sara för att lägga i nya slingor. Blev en liten snedlugg också...vet inte riktigt hur sams jag är med den än men tiden läker alla sår ;) Färgen blev jag helnöjd med! Världens goaste katter har hon (näst efter Max såklart). Den ena hoppade upp och satte sig på mitt huvud medan jag hade alla foliepaket i! Den kommer garanterat vakna imorgon med ovanligt ljusa tassar :)
Tänkte visa min första souvenir från Norrtälje. Ett virkat linne från Vila, supersött!


Keso & Bananpannkakor


Ingredienser:
2 ägg
2 dl mjölk
3 msk keso
4 msk mjöl
1 mosad banan
1 liten nypa salt
Tillagning:
Blanda alla ingredienser och stek i smör. Keson i smeten smälter under stekningen vilket gör att pannkakorna blir lite "krämigare" än vanligt, kanongott! Servera med keso eller sylt/äppelmos och en kopp kaffe till :) Riktigt mättande...

Internationella Sjuksköterskedagen

Idag den 12 maj är det internationella Sjuksköterskedagen! Vet inte riktigt vad jag ska göra med den informationen men kanske är det ett sätt att uppmärksamma yrket och vikten av hur mycket de behövs. Tycker verkligen de ska förhandla fram lite mer lön innan det är dags för mig att börja jobba ;) Inte för att det skulle stärka min glädje till ämnet men för det ansvaret du har som sjuksköterska tycker jag definitivt att det är berättigat en högre lön. Å andra sidan är det många yrkesgrupper som jag tycker är värda en högre lön, tex. lärare!

Bohemian

Wild



Polyvore

11 maj 2011
I brist på läxor fastnade jag i Polyvore. Jättebra tidsfördriv att klippa & klistra men har inte kommit på hur man får det centrerat än ;) Visste inte vad jag skulle göra men det här är på ett ungefär vad jag har idag. To school for cool haha...

Nobelpris nästa!

Vi kom på en fullkomligt genialisk idé idag i skolan och jag funderar på om vi faktiskt inte är värda ett Nobelpris för det! Vi tror nämligen att björnarna har svaret på hur man kan förebygga och undvika liggsår och blodproppar. Tänk hur länge björnen ligger och sover när den gått i ide. Om vi människor skulle sova lika länge skulle vi dödens dö och det ganska snabbt. Björnen har ju helt klart någon slags fysikalisk mekanism som hindrar dessa patofysiologiska processer och om vi skulle kunna komma på hemligheten bakom den mekanismen så skulle miljontals människor få ett värdigare liv. Visst är det en sjukt bra idé?!
To be continued säger jag bara ;)

Vilken härlig dag!

Nu är vi hemma efter min allra första dag i Norrtälje. Åt en supersmarrig lunch på Ett Glas vid Stora torget med scampi, musslor & parmesan innan vi gick runt lite i den lilla charmiga staden. Vi behövde få lite positiva intryck efter att ha kollat på en minst sagt katastrofal lägenhet... Idag fyller föresten min härliga mormor 88 år! Grattis världens bästa mormor <3




Norrtälje

Vi vaknade lite senare än tänkt idag, woupsi! Nu ska vi i alla fall bege oss till Norrtälje. Ska bli 23 grader och strålande sol idag =) Nästan så att jag tar med mig bikinin! Ha en underbar dag så länge så ses vi ikväll med förhoppningsvis lite bilder.

Ultimate dog tease

Vilka ögon den hunden har! Skrattade ihjäl mig när jag såg den här första gången.

9 maj 2011

Vilket underbart väder vi har haft idag! Spenderade förmiddagen i skolan (var den enda i min grupp som ens hade läst artikeln...), åt lunch i solen på Mellanåsgatan och sedan sprang vi av oss all negativ energi i Aggerudspåret. Man brukar ju vara glad och kunna se livet från den ljusa sidan när vädret är fint. Men samtidigt är det inte lätt att hålla humöret uppe när man inte riktigt har allt under kontroll. Livet kan vara en liten labyrint ibland men vi måste komma ihåg om leken är på allvar eller om det faktiskt bara kan vara en nyttig och lärorik situation. I det här fallet är det nog av det sistnämnda och goda slaget men mitt i alltihopa kan man ändå tappa modet. Då gäller det att hålla hårt i varandra, se varandra i ögonen (bra Berit!) och minnas att detta faktiskt bara är en unik och fantastisk möjlighet!

Look on the bright side of life

Idag har vi hälsat på ett gäng glada och härliga människor ute på landet och inne i Kristinehamn. Jag kommer helt klart somna glad och mätt ikväll! :) Måste bara läsa klart den där förbaskade artikeln först "Patients with congestive heart failure and their conceptions of their sleep situation". Bara att titeln och hela artikeln i sig är på engelska får mig att bli sömnig men men.. det är bara att bita i det omogna äpplet -surt som skrutt!!
Godnatt

Majas dop

Idag har vi ätit världens godaste skaldjurssmörgås till lunch på Strandkanten i det härliga solskenet och i eftermiddags var det dags för Majas dop! Jättefint verkligen och jag kan inte låta bli att längta tills vi får en liten pyssling som kan gunga i mammas trädgård och som man bara vill pussa och lukta på hela dagarna ;)






Du är Bäst!

GRATTIS!!
Du är bäst i världen älskling.
Jag står alltid bakom dig oavsett vilka tokhyss du än skulle komma på ;)
Vart du än i världen må vara, så vill jag också vara där.
Mitt hjärta är ditt.
För alltid.

Over and out

Idag hade vi seminarium om den "film" vi spelade in i måndags och jag lärde mig att man inte ska säga Du behöver inte vara ledsen. Istället ska man alltså säga Det är helt naturligt att vara ledsen. Summa summarum var det en enormt betydelsefull dag i skolan, inte varje dag man lär sig så mycket...
Nu ska jag sova, för Hanna e trött!!

Virkat

Nu är vi hemma igen! Trötta och med inte en gnutta energi kvar. Solen skiner i alla fall -hej vitaminer :) Jag har letat efter virkat idag eftersom jag var tvungen att slå ihjäl lite tid. Suck. Snart tar jag tag i stickorna själv för att åstadkomma så mycket trassel jag bara kan. Är som ni förstår väldigt tacksam för tips :)
Var kan jag hitta mig en somrig och söt virkad klänning?


God morgon!


Nu åker vi iväg på en liten dags-roadtrip österut i grådaskiga Svedala.
Återkommer ikväll :)

Coconut Tree

Ibland skäms jag lite för att min musiksmak inte tycks ha några som helst gränser men man kan ju inte bli annat än glad av den här låten som bara osar sommar :)

Just a bad joke



Bin Laden är död men hans lite mörkare bror Choko Laden finns kvar
samt kusinerna Marme Laden, partyprinsen Pinaco Laden,
vegetarianen Sal Laden och hans morbror Remou Laden.
Sen får vi inte glömma hans senila farbror Var Fan Va De Jag Laden
och den livssfarliga vissångaren Bal Laden...

Happy Hour

Jag vill också kunna köpa Frappuccino för halva prisetStarbucks! (gäller 6-15 maj mellan 15.00-17.00) Blir så frustrerad över att det inte finns i Sverige :( Önskar jag bodde på Arlanda...

Marinerad Kycklingfilé med grönsallad




Köpte varsin kulglass på väg hem från handlingen. Saltlakrits & Dulce de Leche -mumms :) Nu ska vi äta. Marinerad kyckligfilé med grönsallad, ibland är det enkla godast! Lät kycklingen dra ca. 30 minuter innan stekning.
Marinad:
2mks olivolja
1msk soya
1msk kycklingfond
1 pressad vitlöksklyfta
Timjan
Basilika
Grillkrydda
Lite salt
Vitpeppar

WWW.

Som student älskar jag verkligen REA! Allt detta för endast 376 kronor, det är nästan så att jag har gått plus...nästan.. Klänningen är världens skönaste (har drömt om den sedan 6 mars) och den glittriga toppen är ursnygg i ryggen! Me happy :)

3 maj 2011

Inte ok.

Lisa Ekdahl

Hörde en låt av Lisa Ekdahl imorse och sedan spelade jag den högt om och om igen. Vilken härlig musik det är, blåsinstrument är så underskattade! Jag blir i alla fall glad och vill bara springa in till min blivande man och säga att jag älskar honom mest i hela världen!! Nu kan det snöa hur mycket det vill utanför, när min lediga dag har startat så härligt :)

Lingon & Kanel

A-fil med smak av lingon & kanel från Skånemejerier är min nya mumsiga favorit-fil som ni bara måste provsmaka! Supergod =)

Pixie Lott

Det gick ganska bra att spela in film idag bortsett från att jag låter som en tolvåring. Vi jobbade effektivt efteråt så nu är jag ledig både imorgon och på onsdag, halleluja! Måste passa på att visa er en bild på fina Pixie Lott. Persikofärgade shorts med ett brunt läderskärp till är nog den somrigaste kombinationen jag sett på länge! ;)


Välkomna

 

Jag tycker det är grymt roligt att ni blivit så många som tittar in här =) Det gör mig verkligen varm om hjärtat! Skulle bli jätteglad om ni ville lämna en kommentar och berätta vilka ni är & vad ni tycker om att läsa!

1 maj 2011

Imorgon ska vi filma i metodrummet för att kunna analysera vårat beteende. Jag måste spela både sjuksköterska och patient eftersom vi ska filma in två "situationer". På torsdag ska vi sedan visa en av inspelningarna för klassen och redovisa hur vi har analyserat oss själva. Herregud...
Idag har det btw varit 9 plusgrader och hagel :( Nu ska jag krypa ner i sängen och fortsätta läsa Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.
Godnatt!