Äppelkaka med jordnötssmör

 
Ingredienser:
175g ekologiskt jordnötssmör
3 ägg
1 dl sirap
4 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 dl socker
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 dl kokande vatten
5 äpplen
 
Tillagning:
Vispa jordnötssmör, ägg, sirap, vaniljsocker, kanel, kardemumma & socker fluffigt. Blanda mjöl med bakpulver. Rör försiktigt ner lite av mjölblandningen i smeten, varva med lite av det kokande vattnet osv tills allt har blandats ner i smeten. Skala och dela äpplena i tärningar och rör ner i smeten. Spara ett äpple till garnering. Häll smeten i en smörad och bröas form med avtagbara kanter. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader i 40 minuter.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0