Drömkväll

Igår kväll åkte vi ut till stugan. Spegelblankt vatten, vindstilla, tyst och varmt. Det enda som fattades var några mer grader i vattnet, frukost och tandborste så skulle vi sovit kvar. Det blev en riktigt fin kväll och Ronja trivdes bra i solskenet :)


Vinbärspaj med citronmaräng

Aggerudspåret x2 är avklarat, den röda vinbärsbusken är avplockad och vinbärspajen är gräddad. Mer än så blir det inte gjort en fredag när det är sommarlov. Lite sillunch och slappa i solen och dagen är fulländad! Lägger med en bild från gårdagens lilla kanottur.


En sommardag

Idag har vi varit ute i stugan och njutit av värmen, grillat korv, paddlat kanot och avslutat med en kulglass i Lunedet :) Bilden på blommorna är från svärmors fina trädgård!


Nymålat

Snart så...bara lite kvar innan det är klart i köket! Idag är sommaren här, äntligen :)


IKEA-väder

Idag var det perfekt väder för kladdkakebakning, IKEA, övningskörning, småärenden och filmkväll. Blev en ny fin garderob till stugan, babystol och stora rosor. Men nu vill jag inte ha mer blås och regn, nu vill vi att sommaren ska slå till på riktigt!!


Bäst musik just nu

Igår hade vi mysig pizza/spelkväll, något man borde ha mycket oftare!! Underskattat och så kul :) Idag har vi målat det näst sista stryket färg i stugan. Nu är målet nära och idag fick vi en liten glimt av hur fint det kommer bli. Kommer inte sakna färgen i håret, de stela benen eller de rinnande ögonen utan jag kommer sakna att se mina tjejer varje dag. Det ska jag tänka på i höst när jag längtar hem där borta på Kasern i Norrtälje. Hur farmor Mammalena klappar händer, Nora skrattar, Sofia målar fint och Ronja vaktar. Med detta och Fun. "Some nights" i lurarna säger jag godnatt och tack för idag!


Tack älskling!!

I torsdags blev jag överraskad av Micke med ett par nya superfina springskor!!! Wow, vilken lycka =) Nu längtar jag som bara den efter att testa dom! Annars har vi hållit på med en extreme home makeover av stugan den senaste veckan. Igår blev tentretrappen klar (vilket lyft) och köket håller på att bli vitt & fräscht. Trevlig helg alla goa sommarläsare :)


Nora Sofia Anna-Lie

Igår den 15 juli 2012 hölls det dop för lilla Nora Sofia Anna-Lie i Karlskoga kyrka. Jag fick äran att tillsammans med Noras morbror bli fadder!! Ett hedersuppdrag som jag är otroligt glad över och som jag ska göra allt för att uppfylla. Den goa tjejen är värd all kärlek & lycka i världen!! <3 Det var ett mycket fint och avslappnat dop där jag hällde vatten i dopfunden, T bärde korset och läste böner, Nora var på glatt humör och åt nästan upp sin dopklänning, prästen kom inte ihåg mitt namn och A & P bjöd på sina fantastiska musikaliska talanger med Handens Fem Fingrar & Nu har det landat en ängel (så otroligt duktiga!!). En sak som jag lärde mig under förberedelserna är dock; Lägg ALDRIG lock på en marsipantårta!! Här nedan är två bilder från dopet och två från mormors torp där vi var häromdagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Projekt uteplats

 
Igår hade jag en riktigt effektiv lördag :) Började dagen med att måla en stol och en korg vita, därefter bakade jag en rabarberpaj, lade sten på uteplatsen och på kvällen var det en trevlig middag hemma hos svärföräldrarna! Detta med stenläggning var ju så mycket roligare än jag trodde! Kanske kan sadla om ifall jag tröttnar på blodprov, smärtstillande och journalföring ;) Nu är det en rad med grått som ska inhandlas och sedan är det insynsskydd som ska byggas.
 
 
 
 

Bland jordgubbar & kärlek

Tokiga farmor busar med Nora :)
 
Rabarberpaj!
 
Har det gött!
 
 
 
 

Miami sunrise

 
En vacker soluppgång över Miami's hustak efter en regnig natt med blixtar och dunder. Kan känna hettan och den tryckande luftfuktigheten bara jag tittar på den här bilden.
 
 
 

Långtråkigt

 
Idag har det varit en riktig tråkdag. Gör då som mormor brukar göra och ställer mig i köket. Dock blev det inte sockerkaka utan formbröd med russin, pumpakärnor & havssalt.
 
 
 
 

Bröllopsfotografen

 
 
Om ni klickar på nedanstående länk kommer ni till bröllopsfotografens blogg där ni kan se mer foton från bröllopet! Otroligt duktig kille som var med hela dagen "bakom kulisserna".
   
 
 
 
 

Grattis Jocke 30 år!!

 
Med tanke på gårdagens stressiga tidsschema kommer här ett aningen sent men gigantiskt stort grattis till min kära bror Joakim som fyllde 30 år igår!! Man kan ju säga att du blev 15 x 2! Det låter lite bättre ;)
 
Hoppas din dag blev den bästa och cykla försiktigt!!
KRAM <3
 
 
 
 

Josefin & Marcus Högberg

Helgens weekend på Marstrand och tillhörande bröllop var helt fantastiskt!! Underbar ö, Lasse-Maja, havet, doften, alla segelbåtar, räkor, fiskmåsar och kullerstenar. Bröllopsdagen började med en mysig frukost på Bergs konditori intill havskanten och sedan satte vi oss redo för sminkning och håruppsättning med ett stort panoramafönster med grannen, havet, som utsikt :) Min klänning ser röd ut på bilden men egentligen är den orange/korall! Vigseln i kyrkan var sagolik och så fort inledningsmusiken av Änglagård började så gick inte tårarna att hejda. Därefter hurrade vi för brudparet med såpbubbleblåsning och riskastning. Efter fotografering väntade champagnemingel nere vid kajen där vi tog emot paret som kom iland med en båt! Kvällens underbart goda middag, spex, tal och musik var verkligen såå roligt och jag kommer glädjas åt den här kvällen länge! Jag önskar det nygifta paret all kärlek och lycka genom livet för ni är gjorda för varandra!! Tack för en minnesvärd dag =)