Min risotto
Ingredienser:
2 vitlöksklyftor
En klick smör
2dl Avorioris (risottoris)
6dl vatten
1st grönsaksbuljong
1st hönsbuljong
Salt & vitpeppar
1msk riven ost
Tillagning:
Börja med att värma upp vattnet med buljongtärningarna så att de löser upp sig. Ta sedan en annan kastrull och smält en klick smör. Pressa ner vitlöken och häll i riset. Rör runt tills riset blivit alldeles blank och fint. Häll då i buljong så att det precis täcker riset. Sänk värmen lite så att det precis kokar. Rör om hela tiden! När vattnet börjar försvinna häller du i nytt, fortsätter röra osv. Krydda med salt & vitpeppar. Efter 20 minuter börjar det bli klart. Smaka av så att det inte finns kvar någon kärna i riset. Häll över riven ost och klicka i en liten klick smör. Den färdiga konsistensen ska inte vara torr utan härligt krämig. Servera med kyckling, lax eller vad du tycker bäst om! Jag har blivit kär i risotto =)) Helst ska det ju vara vitt vin och parmesan i men det går lika bra utan.
Kommentarer
Postat av: MOLLY BERGSTRÖM - Uppsala
Godnatt :) Hoppas din lördag blir kanoooon!
KRAMIS :D
Postat av: cathrin
Ser sjukt gott ut! :D
Postat av: J O H A N N A
Ja det var verkligen sjukt gott! Att jag aldrig har provat göra risotto tidigare?!
Trackback