Banan & Chokladkaka


Ingredienser:
3dl socker
100g mjukt smör
1tsk vaniljsocker
2 ägg
5dl mjöl
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
2tsk kanel
4 mogna bananer
½dl mjölk
100g hackad choklad
125g philadelphiaost
60g mjukt smör
150g florsocker
2tsk vaniljsocker
Tillagning:
Rör smör, socker och vaniljsocker poröst och rör sedan ner äggen. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel först innan du rör ner det i äggsmeten. Mosa bananerna och blanda de med mjölken. Rör ner i smeten. Blanda i den hackade chokladen. (Jag använde 70% men man kan lika gärna ha mjölkchoklad eftersom det blir lite mildare till bananerna) Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbara kanter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 50 minuter i 175 grader. Låt den gärna vara lite lös i mitten, min blev lite för torr. Blir godast när den är lite krämig! Låt den sedan svalna. Vispa samman Philadelphiaost, smör, florsocker och vaniljsocker med elvisp och bred över kakan. Mums :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0