Oooey Gooey Brownies


Ingredienser:
Botten
120 g smör
120 g mörk choklad
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
100 g hackad mjölkchoklad
Fyllning
150 g grovt hackade marshmallows
1 burk Dulce De Leche (kokad kondenserad mjölk)
Chokladtryffel
125 g hackad mjölkchoklad
125 g hackad mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
Tillagning:
Börja med att ta bort etiketten på plåtburken med kondenserad mjölk. Låt den sedan koka i en stor gryta med vatten i 3-4 timmar så att det blir Dulce De Leche. Se hela tiden till att HELA burken är under vatten -fyll på då och då. Låt den svalna innan du öppnar den och akta dig så att du inte sprätter ner hela köket ;)
Smält smör & mörk choklad tillsammans i ett vattenbad. Häll över det i en bunke. Rör ner socker, vaniljsocker och ägg med en sked. Sikta sedan ner mjöl, salt och kakao. Rör till sist ner hackad mjölkchoklad och rör tills smeten blir jämn och fin. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca. 20 minuter.
Ta kakan ur ugnen och strö över marshmallows och ställ in i ugnen igen. Marshmallowsen ska smälta utan att få någon färg.
Bred Dulce De Leche över marshmallows-lagret. Gör sedan chokladtryffeln genom att först koka upp grädden och sedan vispa ner chokladen tills tryffeln blir slät. Häll den över lagret Dulce De Leche.
Låt kakan svalna tills tryffeln har stelnat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0