Banan & Chokladglass
Ingredienser:
4 äggulor
4 äggvitor
2msk honung
2,5dl vaniljvisp
1dl grekisk yoghurt
2dl lättkesella
2msk mandelspån
2msk kakao
1 mosad banan
Tillredning:
Vispa vaniljvispen och tillsätt kakao så att den blandar ut sig. Rör ner den grekiska yoghurten och kesellan i vaniljvispet. Separera äggen. Vispa äggulorna med honungen och tillsätt sedan den mosade bananen. Du kan gärna vispa ner bananen med elvispen så att det inte blir klumpar. Vispa äggvitorna i ett torr skål tills det blir ett vitt hårt skum. Rör ner "yoghurt-vaniljvispet" i "banan-äggulesmeten" och vänd till sist även ned äggvitorna. Häll i en plastlåda och strö över mandelspånen. Frys i några timmar innan servering. Går även att smaksätta med annat, till exempel bär, vanilj, daim eller kola.
Kommentarer
Trackback