Kladdpepparkaka
Ingredienser:
100g smör
100g choklad 70%
2 ägg
3dl socker
2dl vetemjöl
1 påse bourbon vaniljessense
½tsk malen kanel
½tsk malen ingefära
½tsk kardemumma
½tsk malen nejlika
Tillredning:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och chokladen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör försiktigt ner i äggsmeten. Vänd till sist ner chokladsmöret och blanda ihop. Häll i en smord och bröad form med avtagbar botten. Grädda i mitten av ugnen i ca. 10 minuter!
Kommentarer
Postat av: Ida
Åh, den där gjorde jag också i torsdags. Lovely! Smakade ungefär som förra årets "Marabou Vinter" som jag saknar så... :)
Postat av: J O H A N N A
Jag smakade aldrig den faktiskt :( Men jag älskar årets vita choklad! Farligt god...
Jaa visst är den. Är som att äta pepparkaksdeg haha ;)
Trackback