Råraka med Lax & Romsås

Ingredienser:
5 potatisar
1 morot
smör
salt & peppar
2 laxfiléer
Citronpeppar
Lätt crème fraiche
Stenbitsrom
1 röd lök
Tillagning:
Skala potatisarna & moroten (inte under rinnande vatten för då försvinner stärkelsen som håller ihop rårakan sedan) och riv grovt med rivjärn. Krydda med salt och peppar. Smält lite smör i en stekpanna och häll i allt det rivna. Platta till så att det bildar en "kaka". Efter några minuter börjar det ryka lite mer. Vänd då hela kakan med hjälp av en stor skärbräda. Helst ska den ju vara hel och fin. Låt steka på andra sidan några minuter. Krydda laxen med salt och rikligt med citronpeppar och stek tills den är genomklar. Blanda crème fraichen med hackad lök, stenbitsrom och gärna gräslök om det är säsong! Njuut =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0