Oxfilé med pasta och grönpepparsås

Ingredienser:
400g oxfilé
1 paket färsk pasta
1 msk torkad grönpeppar
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
1 köttbuljong
1 tsk socker
1 tsk soja
lite salt
Tillagning:
Börja med att koka upp vatten till pastan och skära oxfilén i 2cm-tjocka skivor. Krossa grönpepparn i en mortel. Smält smöret i en kastrull och tillsätt pepparn. Häll i mjölet och låt fräsa runt en stund. Vispa i vatten och grädden, lite i taget. Låt koka under svag värme i 5 minuter, rör lite då och då så att det inte bränns. Smaka sedan av med socker, soja och salt. Koka pastan och stek oxfilén i smör på stark värme. Du avgör själv när den är klar. Lite blodig i mitten är att föredra eftersom köttet då är som mörast och allra godast! Servera gärna med krispigt kokta sockerärtor. Njuuut =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0