Öhh eeh...migrän?

Oj oj oj... Kursen drog över 50 minuter igår så jag somnade nog inte förrän strax innan midnatt och dessutom fick vi i läxa ca. 20 drinkar samt 10 kapitel som vi ska ha prov på ikväll. Såå....imorse sjukanmälde jag mig pga. migrän som ju nästan är det enda som man kan vara hemma för och sedan komma till jobbet redan nästa dag. Kändes faktiskt bra att få sova ut lite för en gångs skull och jag ska också försöka hinna med att packa. Ska gå bort till BI och köpa färpennor så att jag kan måla upp drinkarna men en färg till varje ingrediens. Den enda metod som fungerar för att min lilla rötna hjärna ska kunna spara lite info.

Vi stod i baren för första gången igår föresten. Han sa en drink och vi skulle ta rätt glas, fylla is och hälla i rätt saker i rätt ordning och garnera korrekt. Kul, ovant men framför allt stressigt när vi körde på tid! En gång gjorde jag en Rusty Nail när vi egentligen skulle göra en Black Russian men wtf...det blev en drink iaf ;) Och sedan övade vi på Free Pouring. I Norge är det tydligen inte någon lag på att man måste använda mätglas utan att man på fri han får hälla i spriten i glasen, någon som vet hur det är i Sverige? Det gällde alltså att kunna hälla i rätt mängd i en shaker bara genom att räkna. Det är inte 3,8 cl, inte heller 4,1 som räknas utan 4,0 ska det vara. Kommer på slutprovet sen..... Min favoritdrink som provsmakades var Grasshopper.


Dagens norska: De säger nästan aldrig Chips här utan istället Potetgull, som egentligen är motsvarigheten till Estrella men som har blivit det vedertagna "namnet". Köpte föresten Yoghurt Naturell... inte alls som våran yoghurt, mer åt gräddfil hållet. Garanterat det svåraste området att orientera sig i här är alltså bland mjölkprodukterna, helt omöjligt!!


Puss på skinkan
Ses imorgon kväll =)


Jag som var rädd för att de skulle kolla biljetten....

Mitt månadskort gick ut igår men jag chansade idag. Nervös som feen klev jag på tåget i morse. Konduktören kom...jag hade lagt fram mitt månadskort på sätet bredvid så att han iaf skulle se fodralet. När han kom krånglade jag av mig vantarna och skulle öppna det i hopp om att han inte skulle kolla in datumet särskilt noggrannt men som tur var gjorde han tummen upp innan jag ens fått av mig vantarna, puh! Skönt med människor som är godtrogna.

Dagen gick....segt som vanligt på lördagar men det var ändå uthärdligt...Nåväl, jag gick till tåget som vanligt efter stängningen med tanke på att ta det som går halv 8 mot Oslo S. Jag kommer fram och möts av en stor hop snötäckta människor. En dam vänder sig om och säger att hon stått där i en timme och inget tåg har passerat. En halvtimme går när en röst hörs över perrongen. Högtalarna är snötäckta så bara några få ord uppfattas: Ski stasjon stengd. OMG! En man som liknar en viking plockar fram sin mobil och beställer en taxi, han har tre platser till övers. Två av platser norpar två unga killar lika snabbt som popkorn exploderar i en brännhet kastrull. Sedan säger jag och en annan dam till exakt samtidigt med direkt efter börjar hon predika om all hennes lidelse hon utstått under timmarna i snöstormen. Själv hinner jag knappt andas innan hon vänt på klacken och studsar bort mot taxiplattan. Vilken empati, bietch! Jag bor ju inte ens här och har ingen säng inom 1km avstånd som du, men visst, ta platsen du och hoppas du får en kul och framför allt dyr kväll i byn, kärring! (tänker jag tyst såklart....) Alla andra på perrongen pyser illa kvickt hem till sina upplysta varma hem, kvar står jag, damen som från början informerat mig om tågförseningen samt en ung partklädd tjej. Vi lämnar den ödelagda platsen och går ner mot busshållplatsen. Tjejen går så småningom till en fest i närheten. Kvar är jag och damen. Tiden går och vi diskuterar om vi ska dela på en taxi. I en sån här utelämnande situation är man verkligen villig att betala, mycket! En taxi in till Oslo S skulle kosta oss ca. 500NOK var men hellre det än att sova under en gran. Många tankar flög genom huvudet....taxi...kanske David, min personalchef kunde taxiköra mig...tremänningen kanske kunde låna ut en säng... Jag ringde hem iaf med gråten i halsen och berättade hur läget var. Men plötsligt, som en blixt från klar himmel, ett tåg kommer! Kom, ropar jag till damen och börjar springa uppför alla trappor snabbare än Thelp simmar 50m frisim. När jag hoppar på är dörrarna på väg att stängas....men jag trycker mot dom för att hon ska hinna med. Jag ropar på obeskrivligt bra norska (haha) : Nå må du skynde dei ! Hon kommer lunkpulsandes i snön, stutsar in i tåget och dörrarna tutchar hennes hår när de stängs. Men det är halt i entrén tll vagnen och hon halkar bakåt som de halkar på bananskal i serietidningar. Pang! Ååå herregud tänker jag och tar tag i hennes huvud. Slog du i huvudet? Hon ser skräckslagen ut men svarar: Vi hann! Ok, hon slog inte i huvudet men det tar lite tid innan vi får upp henne så lite chockad blev hon iaf.
Pulsen landar....personalenbjuder på choklad istället för att kontrollera biljetter...dubbeltur!
Jag läser min bok och resan till Oslo S sveper förbi. När vi ska gå av ser jag damen lite längre bort i folkmassan. Hon tittar på mig och mimar Thank You. Hon var precis som tanten med duvorna i Ensam Hemma, lite läskig men snäll. Vi kom hem iaf...tillsammans :)

Lär mig lägga in bilder....

En bokstav till och det hade blivit riktigt kul..! men klart man blir sugen på godis ibland ;)

En bokstav till och det hade blivit riktigt kul!
Men klart man blir sugen på godis ibland, daaah...Min fina utsikt från tåget på väg till jobbet :)

Min utsikt från tåget på väg till jobbet, fint!

Dags att göra något vettigt av all dö'tid?

Aloha!

Känner mig lite mör i kroppen efter gårdagens spinning och styrkepass med Sara på Gold's Gym. Tommy tyckte tydligen att det var onödigt att vi köpte dyra medlemsskap när han ändå bara kan släppa in oss gratis, weei :)  Problemet är att vi får lite för mycket relax-spa-känsla när vi är där så vi stänger av hela hjärnkontoret. Tex. Jag hade glömt badlakan hemma men som tur är så använder gymmet sig av engångshandukar ist för pappershandukar inne på toaletten så jag tog typ 8 sådana med mig in till duschen. Trött som jag var insåg jag att jag hade glömt att ta av mig trosorna och utbrister: Fan va dum i huvet' ja ä, ja kan ju inte duscha med troser på! Vi tittade på varandra men framför allt på Sara som tänkte gå in i duschen med Alla kläder på sig....haha vi skratta tills vi var nära på att kissa på oss!

Måste berätta om en annan glad grej som hände igår, på jobbet dock. Killen med den röda mössan som spelar folkmusik högt på sin mobil medan han handlar och som inte direkt har alla flingor i paketet kom på besök medan jag ironiskt nog stod och städa lite i flinghyllan. Jag märkte honom inte först men sedan så började han ta lite i mitt hår, wierd... När jag titta på honom och sa hej så tog han fram handen och ville göra Hi Five som vi brukar och när vi gjort det blev han jätteglad och nästan studsade därifrån. Skämdes lite när jag märkte att min torra chef såg oss men han fattar liksom inte kulturen mellan mig och rödmössan^^ På tal om min chef har jag ännu inte fått mitt schema så idag ska jag ägna mig åt att tvätta och göra iordning några matlådor för nu är tyvärr lasagnen slut...

Puh, långt inlägg idag.... men på sista tiden har jag blivit väldigt intresserad av ta en kurs för att bli bartender. Inte för att det är ett speciellt dygnsrytm-vänligt extraknäckarjobb men det funkar ju att ha med sig i bagaget nästan överallt. Och särskilt praktiskt kan det vara den dagen man börjar plugga igen och behöver lite bonuspengar utöver studiebidraget.
Jag kollade upp saken och det går faktiskt en kurs av stapeln på måndag och platsen är BI dvs. typ 50m från där vi bor! Den håller på tre kvällar i veckan, mån-ons, kl.18-22 i fyra veckor så jag är klar första veckan i mars. Innehåller ett teoretiskt och ett praktiskt prov. Med tanke på all tid jag lägger ner på att transportera mig (från och till jobbet samt hem till Sverige) så ger det ju bra pluggtid. Kursen kostar dock 7500Nok :S så det kräver nog lite mer eftertanke än en natts sömn haha.. Dessutom måste jag fråga på jobbet om jag kan jobba dag i början av veckorna hädanefter. Hmmm... Vad tror ni?

Dagens norsktips: Handlar idag om mat. Undvik keson här, den är både gräddig, torr och har alldeles för stora "ostklumpar", blää. LIkaså har norge inte fattat det här med fil... Skummet melk är inte fil som man kan tro utan smakar mest sur rinnig mjölk. Vill du ha fil så leta efter Cultura. Och sist men inte minst vill jag rekomendera den rosa mjölken till inget annat än bakning och matlagning. Den är fet som smör och vadderar hela munnen med ett tjockt vitt lager som gör att man nästan kvävs! En varningstext borde utföras på paketet.

Nu över till tvättning och trackasering av chef! ;)
Pysspyss

Solen skiner i alla fall!

Missförstånd är nog bland det bästa jag vet....not! I det här fallet ett banalt I-landsproblem men ändå, så onödigt. Lite mer tanke och klarhet så skulle det kunna undvikas. Men ibland är det lättare sagt än gjort.

Min chef på ICA Langhus, som ligger ca 50 minuters effektiv resväg från min lägenhet, tipsade om att jag kunde söka en HELTIDSTJÄNST på ICA Nydalen. Yeay tänkte jag som såg framför mig hur jag skuttade iväg till jobbet bara en sisådär fem minuter innan start... Men, när jag väl kom dit visade det sig att det endast handlade om några enstaka dagar i veckan vilket iaf skulle tvinga mig till att köpa ett dyrt månadskort för 1290 NOK till Langhus. Bajs!
Nåväl, vi kom överens om att Marianne, som hon så fint heter på ICA Nydalen, skulle kontakta min chef på Langhus så att de tillsammans kunde lägga upp ett bra schema åt mig. Det var där det sprack.... Schemat skulle vara klart i fredags, nu är det måndag. Skulle ju vara skönt att kunna planer mina hemresor under månaden, träning osv. Jag ringde min gamla chef och frågade vad som stod på då jag fick till svar: Jag väntar på att hon ska ringa mig. Borde jag bli förvånad? Snäll som han är, lite morsk och svår bara, så erbjöd han sig att ringa henne och att jag kunde komma på jobb till Langhus idag. Så idag blir det 15-22 (vilket egentligen blir ca. 21.15 i verkligheten).

Just nu känns det som att det inte spelar någon roll. Köper jag ett månadskort kan jag väl lika gärna åka ut till Langhus då. Kvinnan på ICA här har ju inte direkt gett mig några bra intryck. Men det skulle vara för att vinna lite tid i så fall och det är ju inte fy skam. Huvudsaken är att jag blir ledig Alla hjärtans helgen...tycker jag borde kunna ställa det som ett krav nu med tanke på all sörja.. Muhahaha^^ Solen skiner i alla fall ute och jag har äntligen fått mitt skattekort så jag är tillfreds. Inte sprudlande glad, låt oss hellre säga måttligt belåten eller nåt sånt ;P

Tack för den goda lasagnen mamma, den går väl att äta idag också hoppas jag!?
Puss på skinkan*


Välkommen till min nya blogg!


RSS