Enkla rustika baguetter

 
 
Ingredienser:
6dl vatten
25g jäst
1msk honung
2,5tsk salt
1msk olivolja
1dl valfria nötter eller frön
8dl vetemjöl
2dl vetekli
0,5dl fiberhusk
2 dl mjöl till utbakning
 
Tillagning:
Börja med att hacka ev. nötter grovt. Jag använde linfrön, valnötter, solrosfrön & pumpakärnor. Lös upp jästen i 37-gradigt vatten i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en ganska kletig deg. Låt jäsa under duk ca. 1,5h. Värm ugnen till 250 grader och låt plåten vara i ugnen under tiden så att den värms upp. När degen jäst klart lägger du upp den på ett mjölat bakbord och dela försiktigt upp i 3 lika delar. Snurra vardera del till avlånga baguetter och lägg på ett bakplåtspapper på den varma plåten. Grädda strax under mitten av ugnen i ca. 20-30 minuter. Om de hinner få för mycket färg lägg över en bit aluminiumfolie så att de kan bakas klart utan att brännas. Servera med ost och lemon curd!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0