Saffranskaka


Ingredienser:
6dl vetemjöl
½tsk salt
2dl socker
2tsk bakpulver
2pkt saffran
3dl mjölk
2 ägg
150g rumsvarmt smör
100g riven mandelmassa
1dl mandelspån
pärlsocker
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa formen med pärlsocker. Det ger kakans kant en karamelliserad krispig och underbar kant som alla kommer bråka om! Bland mjölet, saltet, sockret, bakpulvret och saffranet i en bunke. Häll i mjölken och blanda om. Vispa upp äggen innan du blandar ner dom i bunken. Slutligen vispar du ner smöret med hjälp av en elvisp. Häll upp 50% av smeten i formen. Riv mandelmassan och fördela till ett jämt lager. Häll över resten av smeten. Strö över mandelspån och lite pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 min. Fantastiskt gott och enkelt!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0