Ambulansen dag 2

Idag har vi hunnit med hela tre utryckningar varav en långresa som bjöd på 30 minuter powernap! Annars har jag kört båren, suttit bakofram 100% av resorna, lyssnat på olika lungljud och satt dropp i en redan befintlig PVK men det är ändå inte helt lätt i en bil som skumpar omkring. Idag bjöds på misstänkt hjärtinfarkt, trolig pneumoni och epilepsianfall. Dessutom har jag idag fått en intensivkurs i polsk historia och politik! Man hinner med mycket på en dag ;)


Surdeg och hallongrottor

Dagens köks-terapi!


Ambulansen dag 1

Min första dag på ambulabsen var seg men full av nya intryck. Supergoa handledare, vilopauser i soffan under en filt, supergott kaffe och snälla utryckningar som passade en noob som mig! Idag har vi städat ambulanserna och lagt i en extra våtdräkt till mig om vi måste ut på havet. Doch har jag kommit till insikt i hur bra koll man måste ha på alla penaler som otroligt nog får plats i en ambulans och vilken enorm medicinsk kunskap som krävs. Det är inte bara att följa en klar ordination utan kunna de generella riktlinjerna som ett rinnande vatten. Dagens stora plus går nog ändå till mig som lyckades sitta bakofram 50% av resorna hehe ;)


Höstlov

Jag har haft ett helt underbart lov hemma i skogen och blivit firad gånger flera av alla underbara hjärtan <3 Har nog aldrig hunnit träffa så många under ett besök! Till och med goa Sara, Pixie, Ios, Malin, Margaretha & Sven-Olov hanns med denna gång :) Dock var älskade mormor sjuk så henne får jag krama ikapp nästa gång. I fredags hade jag och mamma en supermysig shoppingdag i Örebro <3 Love you!! Här kommer en bild från maskeraden och en bild från hemresan.


Minnen

Idag hittade jag en kartong med en massa saker från när jag var lite. Bland annat teckningar, barbiedockor, kläder, pogs (hette det så?), en väska med låtsas-smink och världens snyggaste magväska!! Det är konstigt hur saker från så längesen kan väcka så många minnen!


Godnatt!


Ronja

Idag har Ronja och jag hängt hela dagen! Synd bara att det har varit blött ute för då är det bara korta promenader som duger åt fröken ;) Hemstudiekursen i FASS är avklarad så nu tar jag lov på riktigt!


Intouchables

Bästa filmen på länge. Kort och gott: SE DEN!! En film om mänsklighet, livskvalitet och oväntad vänskap <3


Plommonmuffins med kardemumma och mandelmassa

 
Ingredienser till ca. 12 muffins:
2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1,25 dl mjölk
1,5 tskt kardemumma
1,5 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
10 plommon
200 g mandelmassa
 
Tillagning:
Sätt ugnen på 225 grader celsius. Riv mandelmassan och kärna ur plommonen samt skär dessa i bitar. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner mjölken och blanda sedan ner "mjölksmöret" i äggsmeten. Blanda ihop kardemumma, mjöl och bakpulver i bunke och vänd ned i äggsmeten. Vänd slutligen ner den rivna mandelmassan och plommonbitarna. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter. Servera som de är eller med en klicka marsansås :)
 
 
 

Regn & muffinsbakning

Idag har det varit en riktigt regnig och mörk dag. Tog en blöt jogg/promme vid Nordrona och ikväll gjorde jag muffins på alla plommon vi hade. Kryddade dom med kardemumma och mandelmassa -succe!! Lägger upp receptet här imorgon :) Trevlig kväll!


Längtar hem!


Peace and love

 
Usch, jag blir så ledsen när jag ser att det finns människor till precis allt! Varför kan vi inte bara ta vara på den lilla tid vi har tillsammans och vara snälla! KLICKA HÄR  och skriv under för att dessa fina varelser ska få rätten att simma fritt i haven och inte massproduceras under fruktansvärda förhållanden för att bli kött på tallriken. Visa vad du står för och kämpa för allas rätt att leva ett värdigt liv!
 
 
 
 

Bye bye C-uppsats!

Idag har team Ericson/Eriksson lämnat in vår lilla bebis till C-uppsats! 10 kg föll av våra axlar och våra leenden var bredare än i en tandkrämsreklam. Det känns så underbart och helgen kunde inte börjat bättre! Vårat sammarbete har fungerat briljant och det känns som att jag har lärt mig såå mycket. Tack Matilda för 10 roliga veckor! Låt hen vara med oss och bye bye Pilot, Jorge & Swebuss. Och till sist skulle jag vilja säga bye bye bröstcancer, jag hoppas innerligt att du snart är utrotad!!


24 varv runt solen

Igår blev jag ett år äldre och är numera alltså 24 :) Det blev en heldag i skolan med Matilda som diskade mina bestick, bjöd på fika och servade mig totalt! En toppendag som följdes av en överraskning i brevlådan från mamma, Thomas & Ronja!! Sist men inte minst följde en underbart mysig kväll med Micke som överraskade på bästa sätt med paket, en ros, räkbomb, vin & prinsesstårta! <3 Vilka goa människor jag har omkring mig! Taaack <3


Tunnelbanelunch

Denna dag har varit full av motpoler. På minussidan hamnar nattsömnen som var nästintill obefintlig, bilköerna som startade redan i Täby (!!) och framför allt att hela dagens arbete inte blev sparat. Men men, ett par tårar senare och med en fantastisk skrivarpartner togs nya tag så nu är vi förhoppningsvis i fas igen. På dagens plussida hamnar gratislunchen från Metro, gott kaffe och att jag vid hemkomst 19.00 fick landa i famnen på Micke. Det är livet! <3


Jump

 
"Sometimes you have to go up really high to understand how small you are."
 
 
 

Godnatt!

Med lite vackra bilder säger jag godnatt. Det är dags att ladda för ännu en dag på skolan innan jag får ta helgen på söndag. Idag nådde vi i alla fall ett delmål, plötsligt var alla kommentarer i uppsatsen avklarade och vipps började vi se ljuset i tunneln! Bara halva resultatdiskussionen kvar nu, kämpa team Ericson/Eriksson!!


Ny kruka

En tydligare bild på vår nya fina kruka från Åhlens. Love it!


Torsdag (läs fredag!)

Igår hade jag och Matilda en lång skrivardag här hemma och idag var en produktiv men trött dag i skolan. Ikväll försöker jag kombinera tvättstuga med packning och mat-tv. Det återstår alltså att se vilken uppgift som halkar efter ;) Imorgon åker vi hemhem för Chloe-mys, släktträff, Nora-mys & Ronja-mys!! Trevlig helg :)


1 oktober 2012

Efter en riktigt härlig helg med svärföräldrar, god mat och bio är det åter igen måndag. Idag har vi haft handledning i skolan, köpt en bänk på Åhlens till mamma och lagat kycklingsallad. 1 oktober bjöd på regn och rusk men fina höstfärger!


RSS