Sthlm i mitt hjärta

Imorgon åker jag till mitt hjärta. Ska bli så himla skönt att få ha en långhelg tillsammans igen. Att vara ifrån den man älskar är otroligt påfrestande. Lyckan över att jag flyttar upp i augusti är obeskrivlig. Jag trodde det aldrig, inte ens i min vildaste fantasi. Nu vet jag att de kommande två åren kommer bli underbara!!
Ha en trevlig helg & var rädda om er =)

PETTER

Efter en supervarm och svettig dag på jobbet landade jag på en uteservering med Mammi & Thompi. Nu sitter jag på balkongen och smyglyssnar på Petter, jag ser ju bara baksidan av scenen. Han är faktiskt grym. Förra året kommer jag ihåg att Anna Bergendahl spred sin ljuva stämma nere i dalen. Ikväll är det ett helt annat gung! Kul att han även spelar låtar från "Så mycket bättre". Lite kort framträdande bara...

Nice!


28 juni 2011

Igår hade jag en helkväll men bästaste Erica! Vi började med en springtur runt udden, ett gympass och sedan lagade vi kvällsmat och latade oss i soffan. Då kan man känns sig nöjd och jag somnade som en liten bebis så fort jag kröp ner i sängen. Idag har det varit en varm dag på jobbet. Åkte ut till stugan för att ta ett svalkande dopp och vila lite i solstolen. Tänk vad underbart att äntligen få lite sommarvärme igen! Hoppas den håller i sig och att det blir fint när jag åker till Norrtälje i helgen. Åh vad jag längtar efter min fina älskling!!!









Vad väntar du på?

Jag är fortfarande relativt ung och har inte kommit in i arbetslivet på riktigt. Ändå kan jag konstatera att det är alldeles för många dagar av livet som hamnar under kategorin "vardag". Det är de grå och rutinstyrda dagarna som ingen kommer att komma ihåg som får livet att kännas för kort. "Alla dessa dagar som kom och gick -inte visste jag att det var livet." De är som att göra en sallad med alldeles för mycket Isbergssallad, när det egentligen är tomaterna och gurkan som man vill åt. Tänk om livet vore lite mindre sallad och lite mer av det goda? Vardags-dagarna är ju nödvändiga på sitt sätt eftersom det genererar pengar och håller samhället på rätt köl men frågan är om inte livet är för värdefullt för att inte låta varje dag ha någon form av guldkant? Vem vill leva i 90 år om det ändå bara är 50 år som var värda att leva? Oavsett vad det är som gör en lycklig så borde man definitivt ha rätten att få uppleva den lyckan oftare. Det kan vara små banala ting som gör vardagen mindre grå. Det kan vara något så underskattat som variation. Med detta lilla konstiga inlägg vill jag egentligen uppmana alla om att våga leva ut sig själva. Det har alla sin stora rätt till och det finns ingenting att vänta på. Livet är för stort och för vackert för att inte utnyttja varje sekund av det!

Första doppet!


Det har varit en riktigt mysig midsommar med massa mumsigt! Vi sov ute i stugan bland mygg, knott och all enkelhet. Att endast omges av skog, vågor, vindar och värmas av en sprakande eld är nog det mest avkopplande som finns. Vem behöver rinnande vatten, el eller brummande bilar när man kan ta en tur med båten? På midsommardagens morgon tog vi årets första dopp -brrr! Tvål först så att man måste ner och tvätta av sig, annars är det mission impossible! Nu är midsommar 2011 över och vi går mot mörkare tider igen. Snälla, kan inte någon fixa värme året runt här? Det här med kalla och mörka årstider är inte kul längre!!
Jag saknar dig redan älskling :(

Hästar & Hagar





24 juni 2011

Idag är det midsommar. Vädret är nog det sämsta på länge men sol i sinne, sol inne...eller hur är det?! ;) Blir lunch hos mamma, besök på landet och sedan övernattning i ute stugan. Receptet på en bra midsommar är i alla fall enkelt: sill, potatis, jordgubbar, blommor och familjen. Trevlig helg :)

Bronze and Feathers

Har precis träffat Lina! Jättekul att mötas sådär oväntat, speciellt när man har så mycket att prata om. Känns bra att vi kommer bo lite närmre varandra snart eftersom hon läser till läkare i Uppsala, alltså inte så långt från Norrtälje. Hoppas att vi i alla fall kommer arbeta på samma sjukhus så småningom! När jag kom hem hade mina smycken kommit som jag köpt för mitt presentkort. Perfekt till midsommar =)






* Sandra 23 år *

Grattis Sis på födelsedagen! Att det regnar på ens födelsedag betyder nog detsamma som om det skulle regna på ens bröllopsdag, dvs. lycka och välgång ;) Jag önskar dig en myspys födelsedag så du kan sitta inne och lyssna på regnets smatter medan du får massa presenter och mumsar tårta!! Hade dåligt med bilder på oss tillsammans, hittade en sumo-bild och kunde inte sluta skratta! <3

Det godaste!







LensWay

Idag har jag tagit en morgonspring, lunchat med Malin & Petra på Viet Dragon (ja jag vågade faktiskt prova sushi och ja det var faktiskt gott!) och varit ut till stugan med familjen för lite sommarfix. Måste verkligen köpa anti-knott & mygg rökelser innan midsommar annars blir det mössa på! Idag fick jag föresten mina linser som jag beställde så sent som igår kväll. Det kallar jag superdupersnabb leverans! Och dessutom nästan halva priset mot om jag skulle köpa dom via optikern. Perfekt för oss som är halvblinda ;)

Bad romance


Jasmin

På Nelly kan man designa klänningar. Bra tidsfördriv. Nästan lika givande som när man hade Tamagutchi haha! Jag gjorde en orientalisk kort klänning. Tror att det går att klicka på den om ni också har tråkigt ;)
Mina designade klänning på NELLY.COM

Döda vinkeln

Har varit på körskolan. Så nu ska jag öva döda vinkeln och ge gärnet på teorin så att jag kan boka uppkörningen. Vill ha den här skiten ur världen, kom igen nu Johanna!! Ska snart cykla ner till jobbet (15-21). Ensam med mina pantertanter idag så det blir kafferep, middag och sedan sussa dom i säng ;) Vill ha Torsdag kväll nu tack!

Det var bättre förr

Jag vill ha sommarlov. Precis sådär som när man var liten. Man ska vakna till fågelkvitter och solljus, ta ett morgondopp i sjön, äta frukost ute på gården, springa omkring i bikini och klänning hela dagen. Bada tills fingertopparna blir små russin och dra ett streck för varje dopp i hopp om att slå rekordet från förra sommaren. Leta mask i maskhögen, ro ut med ekan, ösa lite grann när det behövs och spendera timmar stirrandes på ett flöte som aldrig sjunker. Äta jordgubbar och mjölk och sitta inlindad i en filt och kolla på solnedgången medan grillelden blir glöd. Det ska kännas som en evighet, nästan så långt att man tröttnar och till slut tar fram skolböckerna för att förbereda sig. När skolstarten närmar ska man ha miljarder myror i benen och man springer till skolan lika fort som ur startblocket på 100 meter. Varför är det inte så nu?
Nu ska jag äta min äggmacka, ta av mig de äckliga springkläderna för en lång varm dusch och krypa ner i sängen. Imorgon är det min andra dag på Torpet. Vecka 1 av 8. Det är mitt sommarlov :(

Life is a piece of Poetry


När ett hjärta slår
finns inget motstånd så starkt
som kan stoppa det som hjärtat glädjer.
När ett hjärta glöder
finns ingen kyla så kall
som kan det nå in till det som hjärtat värmer.
När ett hjärta ler
finns ingen så långt bort
som inte kan känna kärleken från ett hjärta som slår.



Big Love

Nu är jag hemma i skogen efter en vecka hos älskling och en dag tillsammans med världens bästa föräldrar! Vi mös runt på stan, visade alla våra små vrår och vinklar. Åt massa gott, drack massa kaffi och avslutade med en glass i Socitetsparken. Ett nytt ställe även för oss! Nu när våra familjer också har revirmarkerat Norrtälje så kommer det verkligen att kännas som hemma. Ni är verkligen guldhjärtan allihopa :)






Och du är underbar!
Big Love <3

17 juni 2011

Idag känner jag mig lite depp. Kanske för att det regnar, kanske för att jag fryser, för att jag är trött eller helt enkelt för att jag ska åka hem imorgon. Jag är så löjlig egentligen eftersom vi kommer träffas nästa helg när det är midsommar men bara det att jag ska packa ihop min väska och säga hejdå känns fel. Tur att det är slut på detta elände snart. Vill bo tillsammans!!
Vet inte vad jag ska göra för att rycka upp mig. En blöt springtur i skogen eller en blöt promenad ner till stan? Hmm dessa i-landsproblem!

Support the...


Nu tänkte jag tipsa om en grupp fantastiska människor från min hemort som har startat ett projekt som heter Happy Walk. De ska under hösten starta sin promenad från Bangkok till barnhemmet i Muang Mai, Phuket. En rätt så lång promenad kan man säga på ca. 900 kilometer. Syftet men projektet är förstås att samla in pengar till barnhemmet. På Happy Walks hemsida kan man bli donator genom att skänka en valfri peng för varje kilometer de går. Jag tycker det är en väldigt fin gest att gå en sådan lång sträcka för en god sak. All cred till dom! Jag önskar dom all lycka till och hoppas att de får ihop en massa pengar till barnen i Muang Mai. Go go go!

Plötsligt kom jag såklart att tänka på den här låten. Haha förlåt men jag är tvungen att lägga upp den. Lite pepp för de som ska gå kanske ;)

Ute i hagen


Plockade lite blommor när jag var ute på min promenad. Smörblommor & midsommarblomster. Tog lilla rundan idag på 2,5 km. Bästa biten är den som går alldeles intill ko-hagen och insjön Lommaren. Idag var det en liten kalv som stod och diade sin mamma, så sött! Jag vill bara springa in och krama dom. Muuuu :)

Sleek Look

Nu har jag sprungit upp och ner till tvättstugan hela förmiddagen. Tvätten ligger prydligt i garderoben, sängen är nybäddad och jag ska ta en uppfriskande promenad så att jag vaknar till. Känns som att hela huvudet är fullproppat med bomull. Tänkte bara tipsa om två produkter från Matrix Essentials som jag köpte i USA men som också finns i Sverige såklart. Det är en värmeskyddande blow-down exreme crème som skyddar håret innan torkning eller värmebehandling och sedan är det ett anti-friss serum som ger glans. Båda produkterna är i serien Sleek look vilket är perfekt för mig som gärna vill ha rakt hår men som vid minsta luftfuktighet får värsta krullet. Dessa är de bästa jag någonsin testat och håret är fortfarande rakt och fint även om det regnar ute! Toppen :)

Norrälje Nytt

Samtidigt som jag själv lär mig lite nytt om Norrtälje tänkte jag överösa er med information också. Bra va? 2014 ska det nya badhuset här i stan stå klart. Det gamla vattentornet kommer att bli en del av budhuset varifrån en 70 meter lång vattenrutschbana kommer utgå från. Desstuom kommer det bli klättervägg, trampoliner, rehabavdelning med justerbar botten, relaxavdelning med solterass, ångbad, bastu, bubbelpool och utomhuspool. Detta ser vi fram emot!

Senare har det dokumenterats hur ett rådjur skuttar över ett lodjur i stan, häftigt! Inte för att jag vill möta lodjuret i spåret men visst är dom fina?

På lördag är det dessutom Postrodden. En ro- & seglartävling vars rutt från Grisslehamn till Eckerö är till minne av öbornas plikt att leverera post till dåvarande svenska Finland. De tävlande är klädda i tidstypiska kläder och båtarna är av äldre modell. Om vädret tillåter ska vi titta på tävlingen, ska bli mysigt att få se andra sidor av "Norrtelje"!

Ljus


Med för mycket fritid och sämre väder blir det lätt för mycket surfande, vilket ofta gör att man fastnar i saker. Nu har jag fastnat i inredningsinspiration! Det är faktiskt riktigt kul och man kan drömma sig bort till perfekta rum. Dessa härliga bilder är lånade från Lovers In Vain. Här kan man bo, eller hur?

Happiness

Efter ett mycket bra tips från Elin har jag fått min playmenu! Det här är mitt test för att lära mig hur det fungerar. Jättesöt liten spelare som kom fram, eller hur? Tack för tipset Elin :)

LOVE


Crawl

Det började regna under min springtur, härligt!! Hade den här låten på repeat under slutspurten uppför den låånga backen. Grymt bra peppning faktiskt! (egentligen vill jag inte ha någon video eller lyrics utan bara en liten playmenu men jag vet ju inte hur man gör...haha speciellt när hon som lagt ut videon har en bild på sig själv i slutet! LOL)


Drömhus

Om det är någon som har en massa miljoner över så finns det många fina hus att köpa här i Norrtälje. Kan drömma mig bort i evigheter bara genom att titta på annonser. En dag vill jag också ha ett hus vid vattnet med flera etage, en stor vit flygel, kakelugnar, lusthus egen brygga och största köket! Wow :)
















La vie est belle

Igår storstädade jag hela lägenheten, satte upp gardiner och lade in herrns kläder i garderoben, i färgordning. Så frågan är vad jag ska sysselsätta mig med idag? Ska i alla fall ta en sväng i terrängspåret och sedan läsa lite i min bok.
Vad ska ni göra idag?

MANGO

Jag är kär i klänningen. Den är tidlös och sitter faktiskt som ett smäck. Lite svårt att se färgen på bilderna men tänk er rostig gammelrosa. Linnet däremot är verkligen korall och skjortan har söta puffärmar. MANGO kommer nog bli en av mina favorit-affärer, vilken tur att det finns en här i stan :)









Bara jag kommer hem

Igår sprang jag terränglöpningsspåret på 5km här i Norrtälje. Satan i gatan, jag skulle ha tagit ordet "terräng" på mer allvar. Men ska man träna så ska man ju! Sedan slog jag mig ner i gräset och började läsa i min nya bok Bara jag kommer hem. Det är en självbiografi av Nina Muhonen som berättar om hur hennes liv förändrades efter en olycka som gjorde henne förlamad och beroende av respirator. Ett gripande livsöde som både ger en bra inblick hur den drabbade tänker om sin situation och samtidigt skapar förståelse för hur man själv bör bete sig i möte med olycksdrabbade. Verkligen läsvärd! Dock blåste det ganska mycket och jag var så inne i boken att jag inte ville gå in. Så nu sitter jag här med nackspärr och svär över att jag inte gick in tidigare. Jag är inte i närheten av lam i alla fall så det känns ynkligt att klaga. Idag är det inte lika varmt ute så jag får roa mig här inne med min bok innan jag ska ta en svängom med dammsugaren!

White light moment


Take me around the planet
take me through space and time.
Paint me a perfect picture,
make sure that you ross the line.
Don't let the colors scare you,
it's just a state om mind.
The world's in your eyes.



Jelly Kiss

IsaDora Jelly Kiss Orange Blossom nr. 58
Färgen är lite svagare än ett vanligt läppstift och det känns precis som om man har lypsyl på sig. Läcker och somrig färg och för mig som inte är van att ha läppstift (så många vuxenpoäng har jag inte än) så är detta alldeles lagom!

Från väst till öst






Helgen i Göteborg var jättemysig! Hotellrummet var det finaste jag någonsin sett i Sverige med takterass och TV i badrummet. På lördagen åt vi en räkmacka och drack kaffe på Grindstugan, gick lite på stan, åt mjukglass vid älven, tog ett avkopplande bad och firade Jossan på kvällen. På söndagen åt vi smarrig hotellfrukost och tog en sista sväng på stan innan vi tog tåget hem. 50% på Mango i Nordstan, hurra :) Ska visa er imorgon vad jag hittade. En kort landning i Kga innan vi tog ny fart "hem" till Norrtälje. Från västkusten till östkusten på samma dag är verkligen ingen enkel resa...puha... men man ska ju känna att man lever också!

Göteborg

Har sprungit en runda, 7 km känns tungt en fredagkväll men det är perfekt spring-luft såhär efter en regnskur. Ska mosa i mig lite mat, duscha, packa och sedan krypa till sängs. Imorgon ska vi upp vid 06-snåret för att ta tåget mot Göteborg! :)
Trevlig helg mina vänner!

Himmelskt

Har köpt present till Jossan som vi ska fira i Göteborg i helgen. Både 25 års födelsedag och lärarexamen, inte dåligt! Tyvärr kan jag ju inte avslöja vad det är men inställningen att köpa något som man själv vill ha tycker jag är toppen. Hoppas bara hon gillar det. Hittade en doftpåse som luktar himmelskt så jag var bara tvungen att köpa den. Det är nog den godaste doften jag känt och den sprider sig som vam kärlek här hemma!

Sjung om studentens lyckliga daaaar!



Nu har jag arbetat mina två första dagar på Torpet och det känns toppen! Idag är det fredag, staden vimlar av glada och gapiga studenter och älskling kommer hem ikväll. Kan inte bli en bättre avslutning på veckan. Jag ryser varje gång student-vagnarna åker förbi och jag får hålla tillbaka tårarna. Det är så många minnen som väcks till liv och jag kommer nog aldrig glömma min egen studentdag. Helt fantastiskt! Jag känner mig gammal när jag inser att det redan är 4 år sen...
Grattis alla studenter :)

Banan & Chokladkaka


Ingredienser:
3dl socker
100g mjukt smör
1tsk vaniljsocker
2 ägg
5dl mjöl
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
2tsk kanel
4 mogna bananer
½dl mjölk
100g hackad choklad
125g philadelphiaost
60g mjukt smör
150g florsocker
2tsk vaniljsocker
Tillagning:
Rör smör, socker och vaniljsocker poröst och rör sedan ner äggen. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel först innan du rör ner det i äggsmeten. Mosa bananerna och blanda de med mjölken. Rör ner i smeten. Blanda i den hackade chokladen. (Jag använde 70% men man kan lika gärna ha mjölkchoklad eftersom det blir lite mildare till bananerna) Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbara kanter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 50 minuter i 175 grader. Låt den gärna vara lite lös i mitten, min blev lite för torr. Blir godast när den är lite krämig! Låt den sedan svalna. Vispa samman Philadelphiaost, smör, florsocker och vaniljsocker med elvisp och bred över kakan. Mums :)

Gonuts Donuts

Pysslade lite igår. Gjorde min egen donut så nu kan jag enkelt fixa en flygvärdinne-frilla på nolltid! Skulle självklart ha gjort en i naturfärg men jag hade inga såna strumpisar så det fick bli en svart istället.

SVETT!

Har tagit mig en springtur nu innan det är premiär för min sommar på Torpet! Jag bokstavligt talat dryper av svett. Känns som att jag har tagit mig ett bad haha :) Men inte så konstigt när det är 27 grader ute och kvalmigt. Ska i alla fall bli jättekul att komma tillbaka till jobbet men framför allt spännande att se om jag tänker eller agerar annorlunda nu efter mitt första utbildningsår. Ladies and gentlemen here I come :)

Supergröt

Ingredienser:
Havre & Quinoa
Supermix (frysta bär)
Keso
Mjölk
Tillredning:
Häll upp önskad mängd havre & quinoa i en djup skål. Häll i frysta bär. Jag använde mig av "Supermix" med gojibär, havtorn, björnbär, blåbär och hallon. Täck med vatten och kör i micron i ca. 2min. Ta över gröten i en annan skål så att den svalnar. Häll på keso och mjölk. Världens godaste frukost!!

Sov gott älskade Maja

Det finns de som älskar oss gränslöst, utan att begära, utan att ifrågasätta och utan förväntningar. Det förstår nog oss bättre än vad vi förstår oss själva. Människans bästa vän. Nu kommer Maja få vara med sin Lisa i himlen och andra som hon känner. Hon har funnits så länge jag kan minnas och jag önskar att hon kunde få leva i evighet.
Fina Maja, vi kommer alltid minnas dig <3

Sommarlov!

Nu är sista examineringen gjord på Karlstad universitet och jag har tagit ett välförtjänt sommarlov! Alla tentor är avklarade och nästa gång jag sitter på föreläsning är det alltså på Sophiahemmets Högskola. Åt avslutningspizza med Anna & Magda på Teachers och jag måste säga att det är fina tjejer som kommer bli framtidens sjuksköterskor. Jag lovar att komma att hälsa på er för utan er hade inte detta år varit detsamma!
Blev btw jätteglad när en främmande tjej kom fram för att säga att hon tyckte att jag hade ett "supersnyggt" linne på mig idag. Åååh va snällt =)

2:a på Hotellgatan till salu!

Nu ligger våran fina lägenhet ute på Blocket.se. 2 rum och kök på 51kvm i Karlskogas absolut bästa läge. Diskmaskin & tvättmaskin finns i lägenheten och parkering precis utanför porten. Föreningen byggde gym, bastu och relax 2011. Inflyttning omgående såklart eftersom jag vill flytta upp till min man så snart som möjligt :)








6 juni 2011

Idag har jag läst en bok i solen och firat min svärmoster på landet bland smörblommor, goa hundar och fina hästar. Nu ska jag gosa mig ner i sängen och skriva en liten bokrecension fram tills ögonlocken slår igen. Det roliga är att jag skriver mina bokrecensioner samtidigt som jag läser böckerna. Det är då som alla tankar och reflektioner poppar upp. När jag läst ut en bok brukar jag ofta känna mig tom och det är inte sällan som jag glömmer det mesta så fort jag slagit igen bokens omslag. Det enda som återstår är egentligen bara en känsla. Ingen story eller detaljer, bara den känslan som boken gett mig. Hehe intresseklubben antecknar...
Hoppas ni haft en fin nationaldag!

Från sängkanten

Jag vet att jag inte har uppdaterat på länge men jag har helt enkelt ingen lust nu när solen gassar och min älskade prins är hemma. Dessutom har vi storstädat lägenheten och stylat lite för att lägga ut den till försäljning. Annars har vi mest umgåtts med våra familjer och framför allt njutit av att söta Sandra har varit hemma på besök från sitt USA. Önskar att Atlanten var i Möckeln-storlek så att vi kunde ses oftare! Nu ska jag slå omkull mig, klockan är alltför mycket... Tur att det är Nationaldagen imorgon så att man får vara ledig!
Natti natti :)