Vänner

Vilken grym helg jag har haft med mina fina tjejer!! Tacomys, en sväng på stan, fika, korvgrillning ute i det fria, party på värmländska, Blue Moon och en mycket seeeeg söndag. Tror nästan jag börjar bli för gammal för att roa mig på det sättet. Får nog hålla mig till mysiga hemmakvällar hädanefter! :) Men det får INTE ta så lång tid innan vi ses igen, ok?!
Love you girls



Idag vann jag en auktion på en äkta skinnjacka som jag fullkomligt älskar!! Har den i brun men detta är en svart i en mindre storlek och till 1/4 av originalpriset -perfekt =)




Shewolf

Nu tar jag helgen =) Men eftersom mitt hjärta inte är hemma måste jag hålla mig sysselsatt annars längtar jag ihjäl mig!! Så jag tänkte ha en mysig tjej-helg tillsammans med Helena & Joanna inne i Karlstad. Det är verkligen pinsamt längesen vi sågs! Enligt Joanna ska vi grilla på lördag. Vet inte om hon missat snön ute eller vad det är för fuffens hon kokat ihop. Ska bli spännande att se hur det går!
Trevlig helg :)

In your atmosphere



 

Se livet från den ljusa sidan. Ta vara på det du har.
Ibland förstår man inte hur vackert det är förrän man stannar till.
Det är så lätt att bli fartblind.
Men när man väl ser det finns ingen anledning att blunda,
ingen anledning till att skynda, ingen anledning till att inte le.
Du lyser bedårande.
Vackrare än allt ljus här i världen.



Termin 1 -check!

Nu är den plågsamma lördags-tentan äntligen gjord och höstterminen avklarad. Vårterminen startar redan på onsdag så fram tills dess ska jag försöka bli människa igen ;) Tur att jag har en så underbar sambo som stöttar mig igenom tentatångesten!

LOVE YOU!!

Tentamen

Råkade slå upp ordet Tentamen i min medicinska ordbok och översättningen var Självmordsförsök. Lite väl dramatisk koppling kanske men å andra sidan verkar ingenting inom skolans värld vara lämnat åt slumpen.
Imorgon 14.30-19.30 är det dags för min tenta...spännande :S

Addicted


Killing me softly

Jag lever om ni undrar, men inte länge till -patofysiologin dödar mig sakta men säkert. Jag är så säker på att det finns effektivare inlärningsmetoder än just prov. Det är ett djävulens påfund om ni frågar mig. Tacka vet jag seminarium.
Annars så står min värld rätt så stilla. Ser fram emot lördag kväll när tentan är över och nästa helg när gymmet, bastun & relaxen ska öppna i grannhuset. Naajjs! :)

Varde ljus!

Jag är garanterat inte ensam om att få abstinens efter värme & sol nu när den vita snön har försvunnit och det blivit grått, blött, kallt & trist. Jag skulle nästan ge vad som helst för att få känna sand under fötterna och värmas av solen. Sverige är bra på många sätt men ärligt, vem röstade för det här klimatet??!
Suck :(

Bit by the bug

I've been stopping at green lights,
got lost on my way home,
I'm sleepwalking at nights.
I put my shirt on inside out.
Umbrella in the sun, my head up in the clouds.
My friends just laugh at me
there's only one thing it could be.
I've come down with love, got bit by the bug.
I'm sick and I feel confused, I know it's true.
I've come down with love, I can't get enough.
I won't break this fever, I need him, I'm bit by the bug.
I've come down with love!



Solsidan

Idag och den kommande veckan är det plugg med stort P för nästa lördag är det dags för tenta i Patofysiologin. Spännande... not. Tur att Solsidan säsong 2 börjar ikväll kl. 20.00 =) Lätt den bästa svenska humorserien!

Alla barnen kom undan kannibalerna uto Arne, han blev Chili Con Carne.

Alla barnen aktade sig för minorna utom Pär, han låg lite här och där...



Oooey Gooey Brownies


Ingredienser:
Botten
120 g smör
120 g mörk choklad
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
100 g hackad mjölkchoklad
Fyllning
150 g grovt hackade marshmallows
1 burk Dulce De Leche (kokad kondenserad mjölk)
Chokladtryffel
125 g hackad mjölkchoklad
125 g hackad mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
Tillagning:
Börja med att ta bort etiketten på plåtburken med kondenserad mjölk. Låt den sedan koka i en stor gryta med vatten i 3-4 timmar så att det blir Dulce De Leche. Se hela tiden till att HELA burken är under vatten -fyll på då och då. Låt den svalna innan du öppnar den och akta dig så att du inte sprätter ner hela köket ;)
Smält smör & mörk choklad tillsammans i ett vattenbad. Häll över det i en bunke. Rör ner socker, vaniljsocker och ägg med en sked. Sikta sedan ner mjöl, salt och kakao. Rör till sist ner hackad mjölkchoklad och rör tills smeten blir jämn och fin. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca. 20 minuter.
Ta kakan ur ugnen och strö över marshmallows och ställ in i ugnen igen. Marshmallowsen ska smälta utan att få någon färg.
Bred Dulce De Leche över marshmallows-lagret. Gör sedan chokladtryffeln genom att först koka upp grädden och sedan vispa ner chokladen tills tryffeln blir slät. Häll den över lagret Dulce De Leche.
Låt kakan svalna tills tryffeln har stelnat!

Ronja 10 år!

Grattis mitt vackra hjärtegull på födelsedagen! Du betyder allt för mig och ingen kommer förstå mig så bra som du gör. Du är så klok & fin. Så mycket som vi har gått igenom tillsammans och så många hemligheter som du har förvarat så väl.
Min bästa vän!
*Jag Älskar Dig*

Photo

Från romantiska bröllopsklänngar till romantiska bilder. Idag glömmer jag HIV-seminariet för en stund (IGEN) och drömmer om en digital systemkamera. Någon som har några råd till en nybörjare som jag? Vill ha något lätthanterligt och helst så billigt som möjligt. Någon som har erfarenhet av dessa nedan?

Samsung NX100


Canon PowerShot G12


Nikon D3100




white









Det är konstigt hur det är egentligen. Så fort skolböckerna tittar fram kommer jag på alla möjliga ursäkter för att få ägna mig åt andra meningslösa och vanligtvis tråkiga saker. Idag började jag till och med kika på bröllopsklänningar. Mitt fösvar mot förberedelserna inför HIV-seminariumet blev: Drömma bör man annars dör man, innan jag kom på hur det lät. Försiktigt stängde jag ner sidan och skämdes lite när jag slog upp kapitlet HIV-infektionens Naturalförlopp. Jaja, var sak har sin tid...

Joakim & Sofia


Stort GRATTIS till min kära bror Joakim & hans fina Sofia som har Förlovat sig!!
Ni är gjorda för varandra o jag vet att ni kommer få ett Långt & Lyckligt liv Tillsammans :)


1 januari 2011

Tänkte starta år 2011 med att dela med mig av lite känslor.




Går till personalen på H&M i Mariebergs Centrum. Har aldrig varit med om så brutalt kass serive. Jag ville ha hjälp med att finna en skjorta i mocka. Började med att säga Hej till en personal, inte bara en utan två gånger. Hon tittade inte ens på mig utan gick bara därifrån. En manlig personal såg detta och hänvisade mig till en kvinnlig medarbetare. Denna kvinna stod och pratade med en väninna. Jag ställde mig intill och sade åter igen Hej och även denna gång utan respons. Istället flyttade de sig en liten bit längre ifrån mig. Tydligen hade hon viktigare saker att prata om än att utföra sitt jobb. Här tvärdog mitt intresse för vad-för-skjorta-nu-igen? och jag blev ärligt talat ledsen. Vad har hänt med kundservicen i Sverige? =(



Går till Sandra & Stoffa som plötsligt knackade på dörren till gårdagens nyårsfest! Jag stod och gapade som ett fån innan jag efter mycket om och men faktiskt förstod att de inte var i LA utan här hemma utanför dörren. Sjukaste överraskningen någonsin! I övrigt var det en fin afton med fyrhjulings-åkning, korvgrillning, restaurangmiddag, smällare och fest! Men denna överraskning slog nog allt =)