En helg vid havet

 
 
 
 
 
I helgen har vi varit i Kullavik för att hälsa på Stoffa & Sandra! Vi har tittat på hamnen i regnet, strosat runt på Kungsmässan, ätit räkmacka på en bänk ute i vårsolen, ätt hotellfrukost, haft guidad tur a la Sandra i Göteborg i lördags kväll, köpt Starbucks, lagat middag hos Sandras föräldrar & idag har vi haft picknick vid havet! Batterierna är laddade, det ligger 5 stenar från havet i min väska & jag är redo för en ny jobbvecka :)

150 dagar kvar


Igår var det 150 dagar kvar till bröllopet! Och igår lade vi också inbjudningarna i postlådan. Det är bara 2-3 v kvar tills min klänning kommer och det börjar bli dags att boka hotell i Vegas och Newport, beställa all rekvisita & sist men inte minst bestämma hur vigselringen ska se ut. Lite kvar att pyssla med men det kommer bli underbart <3

Äppelkaka med jordnötssmör

 
Ingredienser:
175g ekologiskt jordnötssmör
3 ägg
1 dl sirap
4 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 dl socker
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 dl kokande vatten
5 äpplen
 
Tillagning:
Vispa jordnötssmör, ägg, sirap, vaniljsocker, kanel, kardemumma & socker fluffigt. Blanda mjöl med bakpulver. Rör försiktigt ner lite av mjölblandningen i smeten, varva med lite av det kokande vattnet osv tills allt har blandats ner i smeten. Skala och dela äpplena i tärningar och rör ner i smeten. Spara ett äpple till garnering. Häll smeten i en smörad och bröas form med avtagbara kanter. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader i 40 minuter.
 

RSS