VFU 10v -Check!

Idag gjorde jag min sista dag som sjuksköterskestudent. Det var min handledares sista dag också eftersom hon ska prova sina vingar på en ny arbetsplats. Det bjöds därför på tårta och hela dagen kändes konstig...ska jag verkligen inte hit något mer?? Men oj vad jag ska njuta av lediga dagar innan det är dags för examen!! Imorgon börjar första firandet med en avslutningsmiddag på skolan =)


Promenadkompis

På dagens morgonpromenad fick jag en högst ovälkommen promenadkompis, uusch! Om dom vore lika långsamma som daggmaskar vore det ok men fy vad snabbt dom slingrar. Därefter tror man att varenda rot är en orm! Idag går jag kväll och min nedräkning börjar lida mot sitt slut. Bara tre pass kvar och efter ikväll är det bara två, tjoho!!


Fiskgryta med saffran

Ingredienser:
En skvätt olja
2 vitlökar
1 paprika
1 gul lök
1 morot
0,5 g saffran
1 fiskbuljongtärning
500 g passerade tomater
2 dl matlagningsgrädde
En näve Sugar snaps
Salt
Cayennepeppar
Dill
Lax
Sej eller torsk

Tillagning:
Bryn hackad lök, paprika, morot & pressad vitlök i olja i en traktörpanna. Det ska inte få färg utan bara bli mjukt och smakfullt. Lägg i buljongtärningen och häll över tomater & grädde. Krydda med salt, cayennepeppar, saffran & dill. Låt småputtra några minuter. Lägg i fisken i tärningar/bitar och låt koka tills fisken är klar. Den ska inte koka sönder! Lägg i sugarsnaps. Servera med vitlöksbröd och lite ris.


Mors dag

Idag mamma är det Din dag! <3 Önskar jag vore hemma och kunde göra allt för dig. Du är min klippa och jag kan inte föreställa mig en värld utan dig. Du är den finaste människa som finns, med ett hjärta av varmaste guld. Jag älskar dig mamma & är så tacksam för att du finns! <3


Mjukglass

 
Oj oj nu kan man göra sin egen mjukglass hemma! Hur smarrigt och enkelt låter inte det? Du kan anmäla dig här för att få chansen att vara testpilot och få äran att recensera denna svalkande mumsiga nyhet!!
 
 
 

NKSE -check!

Idag kära läsare är mina ångestfyllda pluggdagar ett minne blott! Mina lungor känns större än någonsin, mitt lilla hjärta kan slappna av och min mage kan sluta göra ont. Idag hade jag alltså en sjuksköterska som iakttog mig under mitt självständiga arbete kring en patient som jag aldrig träffat förut. Det var en svårt sjuk person som behövde vård av alla de slag, både av akut och långsiktig karaktär, fysiska och psykiska, medicinska och omvårdnadsmässiga. Sedan väntade en timmes samtalande tillsammans med en lärare från skolan och det fanns inget tvivel om att jag var godkänd! Ordet "superbt" känns som ett bra ord såhär i slutet av utbildningen och något som jag ska försöka komma ihåg dom dagar när man känner sig som världens sämsta. Det enda som återstår nu är en veckas praktik med fikabjudning och ren njutning! UNDERBART =)


Plugg

Nu är det bara två dagar kvar till NKSE praktiskt prov. Det är ångestladdat deluxe och jag tror på idén att bara göra det jag alltid gör men vara löjligt noggrann. Det är den absolut sista prövningen på utbildningen och därefter väntar bara en sista praktikvecka innan allt detta är över. Men fram tills dess är det plugg av lagar, regler och repetition av allt som gäller, kämpa kämpa!!


VM-guld 2013

Jo, jag har faktiskt sett en hel hockeymatch och vilken match det var! Senast det hände var jag liten och fick 20kr av pappa som sa att Bofors vinner om jag går dit. Vi tippade och jag vann 300kr på Boforsvinst :) Pappa, ikväll vann Tre Kronor VM guld!!


Fruktstund


Schlagerhimmel

Igår, dagen till ära, hade även himlen anpassat sig efter schlager-yran! Fantastiska färger i rosa och lila. Idag har vi gått en promenad till Flygfyrens handelscentrum för att titta lite i affärer och köpte med oss thai-mat hem som vi åt ute i det gröna. Det fick oss att tänka på Panda Express!! Å vad vi längtar efter USA nu... lukten, värmen, möjligheterna, solnedgångarna, asfalten, parken, palmerna... mmmm!


19 maj 2013

Idag är det Christoffer & Sandras stora dag -Bröllopsdag!! Från andra sidan jorden finns dom i våra tankar & vi önskar dem all kärlek, hälsa & lycka i livet. Vi hoppas att deras dag blir mer än vad dom någonsin drömt om och att alla deras drömmar går i uppfyllelse. Stort grattis på bröllopsdagen till man & fru Aldell!! <3


Äntligen helg

En lång vecka är över. Äntligen! Det har varit en kämpig vecka med mycket att göra och när det kändes som mest motigt kom en oväntad person och sa "Du har verkligen växt i din roll som sjuksköterska". Sånt värmer i hela kroppen och jag tycker kanske generellt att vi människor överlag är dåliga på att berömma och ge positiv energi till varandra. Det behövs för att vi ska orka! Tack och bock för denna veckas lärdomar, nu ska jag vila i helgen så att jag kan ladda upp för många fler nästa vecka! Trevlig helg =)


Goodmorning

Goodmorning, welcome to this thing called life. Don't let it pass you by.


Promenad

Idag tog jag 5km-spåret följt av lite blomplockning och när Micke slutat jobbet tog vi en sväng på Campus och därefter 3km-spåret. Totalt avverkades 1 mil och naturen är verkligen underbar den här tiden på året. Hejja våren, sommaren och livet!!


Grattis mormor 90 år!

Idag skickar jag en telepatisk födelsedagskram till älskade mormor som fyller hela 90 år! Det känns så tråkigt att inte kunna vara hemma och fira henne men när man fyller 90 så tycker jag att man får fira hur många gånger som helst :) Men idag är det mormors dag, jag har plockat vitsippor med henne i tankarna och känner hennes varma kramar ända till Norrtälje! Önskar henne den bästa av dagar <3


Vaccinera varenda unge!

Unicef säljer nu små nålar på bl.a. apotek för att samla in pengar till poliovaccin. En köpt nål ger poliovaccin till 12 barn. Min fina Micke köpte en, gör det du också och hjälp till att vaccinera varenda unge!


Lilasippor

Eftersom jag vet att det är många blomster-kunniga personer som tittar in här då och då så har jag en fråga till er. Under dagens skogspromenad fick jag både se tussilago, vitsippor, blåsippor och dessa fina lila små sötnosar. Är det en liten modifiering av blåsippan eller är det en egen blomma? En "lilasippa" kanske ;)


Vitsippor

Poff sa det och plötsligt var det vitsippor överallt! Underbart =)


30-årig bröllopsdag

Igår firade vi Mickes föräldrars 30-åriga bröllopsdag inne i Stockholm. Det började med middag på TGI Fridays, slumrande i badkaret på hotellet, teaterföreställningen Farliga Förbindelser på Dramaten och avslutades perfekt med en räkmacka i sängen på hotellet! Teatern var fantastiskt bra, rolig och fick mig att inse att man borde gå på teater oftare. Skådespelarna var otroliga och bara att få se Dramatens vackra insida var en upplevelse :) Idag på 1 maj hade Berit överraskat med en båttur ute i skärgården med mumsig skaldjursgryta till lunch. Stockholm är så vackert!! Tack för dessa fina dagar bästa svärföräldrar, de kommer vi alltid att minnas! Och grattis till era 30 år som gifta <3


Grattis Ubbe!!

Eftersom det var full rulle på Valborg skriver jag detta lite i efterskott. För Valborg för mig är helt enkelt ingenting annat än min brors födelsedag! Vill därför skicka massa grattis & kramar till dig! Hoppas du hade en bra dag & jag lovar dig försenat firande senare i form av marängswiss i nya lägenheten i Örebro ;)


RSS