Nooo

Neeej! Vill inte ha mer vinter. Usch och fy och bort med dig äckliga snö!

Solstråle

Thanks for being there
and helping me grow
Your firendship means everything
This I'd like you to know
<3

Tryck f5

Tryck f5 och uppdatera sidan så får ni se min nya header.
Vad tycker ni??

Hjälp efterlyses!

Jag får verkligen inte bukt på min header. Är nöjd med bilden men texten ser ut som hej kom och hjälp mig! Vill ha texten i skrivstil och inte i versaler som det är just nu. Vill även ha den lite snett.
Någon som vet hur man gör??

30 mars 2012

Äntligen klar med rapporten i psykologi! Att jag aldrig lär mig att 1 dag INTE är tillräckligt för att kladda ner 10 sidor ordblaj. Tog i alla fall en paus för att vaccinera oss. Jag fick två sprutor (TBE + Hep A) så nu har jag fullgott skydd mot Hepatit A & B, skönt att slippa tänkta på det mer! Micke fick bara en spruta (TBE), vilket han nog var glad över. Sköterskan frågade om jag ville ge Micke hans spruta med det fick jag inte för honom...haha fegisen ;)
Nu ska jag trilla ner i sängen, godnatt!

Fantasy fabric

Den blazern + det halsbandet!
Ja tack =)

Drömhus


Det får låta hur det vill men jag är trött på män i klänning som pratar i telefon i trapphuset på sena kvällarna, festande grannar, 14 mil på bussen varje dag och våran icke-existerande balkong. Någon som vill sponsra med 1, 4 mille?? ;)

ÄNTLIGEN

Äntligen är 4 veckor av ren frustration och irritation över! Det var med glädje jag lämnade ifrån mig min nyckel och mitt larm och gick ut från avdelninge för sista gången. Nu ska jag måla naglarna och behöver inte ta bort det förrän om ett halvår, tjoho!

California Sunset



Det var tre år sedan sist som jag upplevde den här tiden av året i Sverige. Har aldrig riktigt ropat hurra för våren som ni vet. Jag blir inte glad förrän träden blir gröna och därför kan jag inte låta bli att längta tillbaka till den underbara amerikanska västkusten. Det är något visst med den delen av världen. Bara luften är en klass för sig. För att inte tala om solnedgångarna...!

Färgklick

Just nu är jag i behov av en stor fet färgklick, gärna neon och lysande glad. Inspireras av dessa bilder och drömmer mig bort till bekymmerslösa veckor i Miami och allt annat roligt jag har att se fram emot. Sudda, sudda, sudda, sudda bort min sura min....




Näst sista dagen

Idag har jag varit så frustrerad hela dagen att jag är alldeles matt nu. Måste peppa mig med att det bara är en dag kvar på det där stället. Nu glömmer jag dagens stora besvikelse och tar tag i arbetet som ska skrivas. Ska också baka lite bröd att ta med mig till frukosten imorgon. Alla mina andra praktikplatser har fått söta saker som dammsugare och daimkakor med med tanke på vad jag har fått för icke-lärorika veckor är det inte värt något annant än bröd. Ska försöka göra det extra torrt och smaklöst....hoppas inte ens degen jäser!

Update

Jag skäms lite för den dåliga uppdateringen men det har varit mycket praktik och dagarna bara rusar iväg. Snart är det april!! Bjuder på lite bilder från den gångna veckan för just nu har vi långhelg hemma i Värmland. Här bjuds det på fantastiskt varmt vårväder, Ronja, bebismys och en underbart överraskande lunch med min kära vän Petra som gjorde mig alldeles varm & lycklig! Jag är så otroligt glad för eran skull!! Inatt ställer vi fram klockan och jag säger varmt välkommen till solen men ett sorgset bye bye till den förlorade timmen.
Godnatt!

Tre rådjur äter frukost 05.38 strax utanför vårt hem i Norrtälje.

Micke överraskade mig med tulpaner! <3

Jag dog i soffan efter praktiken....

I say:




18 mars 2012

Efter en ytterst oskön nattsömn känner jag mig som en pensionerad zombie. Våra grannar gick bärsärk igår och en kille tror jag bosatte sig och sin gräsliga stämma ute i trappuppgången till typ 03:00? Själv låg jag i sängen och funderade på om jag skulle hämta något vasst eller något tungt och trubbigt.... Nu är det söndag i alla fall och det är dags för frukost. Ute är det beiget och grått, extremt uppiggande. Hade gärna varit Sofie Fahrman nu högt uppe på en bergstopp för det här mitt-emellan-fenomenet "vår" är inte min grej.

Grön + brun



Älskar lördagar, sovmorgon, äggmacka, kaffe och tv i myskläder. Underbara slapphet!

FREDAG

Äntligen är det fredag och nu behöver jag inte vara ensam längre. Ska bli underbart att få krama på min man igen och ha kul tillsammans. Det blir så brutalt tråkigt att vara ensam hemma! Idag på praktiken lärde jag min handledare ta blodprov med butterfly och MRSA-odla. Bra att man får lära handledaren saker tycker jag... not! En  av överläkararna var jättesnäll och sa att jag gärna får gå med henne någon dag vilket jag hurrar för! Äntligen kanske man kan få lära sig något under dom här praktikveckorna ;)
Trevlig helg!

Forever Unique


Snyggaste klänningen någonsin!! <3

15 mars 2012

Har precis varit ute på en 4,3 km springtur i det helt fantastiska vårvädret!! Åh jag ville inte gå in! Det blev ändå 30 minuter ute i det fria och innehöll inte bara vanligt lunk utan nästan hinderbana med tanke på alla elstängsel, koblajor, staket och ispartier som jag var tvungen att passera. Haha hoppas verkligen ingen såg mig! Dock tycker jag det är extremt oschysst mot oss naturmotionärer att ha kossor överallt i ett elljusspår, eller så behöver kossorna också motioneras ;)
Nu ska jag snabbduscha, äta och springa bort till bussen för en kväll på psykhuset. Bilden: Var bara tvungen att prova värmekameran på iPaden...och nej älskling jag tränar inte i dina tshirts....eller?? ;)

Mitt hjärta

Jag älskar dig min lilla docka!
Finns ingen lika fin och go som dig Ronja.
<3

whale

Igår när jag lagade middag så såg laxen ut som en ledsen val! Tyckte den såg lite söt ut så jag var tvungen att hämta mobilen ;)

Kalla öron

Satte på mig snyggade kläderna ever (90% Mickes...) och begav mig ut i periferin. Trots pannband och solsken gjorde det ont i öronen och lungorna tyckte inte alls om den 5 gradiga luften. Trots detta och 10 m/s nordvästlig vind blev det ändå 5,10 km. Någonstans måste man ju börja. Nu blir det mat, dusch och lite plugg innan Top Model Sverige börjar :)

I miss you so bad


Idag är jag uber-generös och bjuder på två videor på en och samma låt. Haha det där med att kunna välja är gravt handikappat på grund av mitt stjärntecken ;)
Summa summarum:
I miss you so bad!!

Hang Loose




Jag måste faktiskt säga att jag gillar dom här lite lösa sportigare byxorna. Vissa är glansiga andra är av linne. Det ser luftigt, avslappnat och somrigt ut! De ovan är från Zara och nummer 1 och 2 är mina favoriter.

Funq Wear

Har precis blivit vuxen...eller pensionär till och med? Efter senaste långflygningen blev mina små tår som färskpotatis så denna gång tänkte jag vara förberedd! Använde rabattkoden fuwe2011 och klickade hem två par stödstrumpor med 12-17 mmHg på butik21.com. Tänkte även använda dom på jobbet för att få lite mer spring i benen :) Vi har provat strumpor och även lindat i skolan för att känna på hur det känns och det är så gött! Älskar också att ha långa strumpor när jag är ute och springer, det ger nästan lite antilop-känsla ;P

Sara Montazami


Innan det är dags att gå ner till tvättstugan läser jag Sara Montazamis blogg och det skär i bröstet av avund. Hur härligt vore det inte att köra lite yoga på stranden och sen ta en härlig joggingtur längs med Stilla Havet och avsluta med en jamba juice??! Åh man får längta efter Californien fastän man snart ska till Florida va?...

Car Mar




Tror nog att jag måste spana in LF Stores också. Deras Car Mar jeans (bild 3) är oustanding om man jämför med det jeansutbudet som jag har stött på tidigare i USA. Affären ligger på 8th Street South Beach, kom ihåg det Johanna ;) Tycker jeansshortsen med virkat under (som modellen har på stranden) är supersöta och även jeansvästen (bild nr.1)! Någon som har varit i den affären? Vad tycker ni?

Urban Outfitters

Tror jag måste springa dit direkt när vi landar i Miami och kolla in dom där coola shortsen!! Vet att affären finns här i Stockholm men det är ju så mycket billigare på andra sidan Atlanten ;)

12 mars 2012

Min praktikplats är verkligen booooooring...det händer ingeting, alla är slöa och slarviga och jag vill verkligen inte ta efter något av det de gör. Utanför sken solen och det var 7 grader varmt :) Nu när jag kom hem dog all min energi och den där promenaden jag hade planerat få jag ta imorgon på min lediga dag istället. Det är så himla tråkigt att vara själv. Laga mat, äta, sova, träna och se på tv blir utan mening på något sätt. Vem ska jag skratta med? ÄLSKLING; DU BETYDER ALLT FÖR MIG!!! <3

Tick tack...

Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se

Knappt tre månader kvar älskling!!

I'll be there for ya


Fruktstund

Jag kommer ihåg att vi på svenskalektionerna i skolan ibland tittade på Värsta Språket. I ett avsnitt kom dom fram till att första ordet någonsin måste ha varit "fruktstund". Hahahaha kanske...kanske inte! Hursomhelst tycker jag frukt är fint. Och gott :) Nu ska jag laga matlådor så det står härliga till!

Nutellacupcakes med maräng & marshmallows

Ingredienser:
Cupcake
3,5 dl mjöl
2tsk bakpulver
1,5 dl kakao
2 ägg
1,5 dl socker
175 g smör
1,5 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
2 msk Nutella
Maräng
4,5 dl socker
1,5 dl vatten
½ tsk ättika
4 äggvitor
2 tsk vaniljsocker
Mini marshmallows
Tillagning:
Cupcake
Sikta ihop mjöl, bakpulver & kakao i en bunke. Vispa ägg & socker pösigt i en annan bunke och tillsätt smält smör, mjölk och vaniljsocker. Jag hade även i Nutellan i detta stadium men det går lika bra att klicka i en klick Nutella direkt i muffinsformen sedan. Blanda slutligen i de torra ingredienserna och rör om. Häll till 75 % i valfri storlek på muffinsformar (jag hade bara gigantiska...). Grädda 20 minuter i 175 grader (jag gräddade alldeles för länge för jag hade satt timer på datorn och den hängde sig...). Låt cupcakes svalna på ett galler.
Maräng
Häll socker, vatten och ättika i en kastrull och låt det sjuda upp. Vispa äggvitor och vaniljsocker fluffigt. Låt sockerlösningen försiktigt sippra ner i äggfluffet medan du fortsätter vispa med elvispen. Det tar sin tid men det blir bra. Fortsätt även vispa en stund efter att all sockerlag är blandad i äggfluffet. Tillsätt eventuell karamellfärg om du vill. Spritsa marängen på cupcakes och dekorera valfritt. Marängen har ingen direkt smak så därför rekomenderar jag att man istället använder den till lite mer syrligare cupcakes med tex. blåbär, hallon eller vinbär!

Risenta

Mums...! Det perfekta räddare-i-nöden-mellanmålet när man är på väg hem och blosockret ligger på 0. Brukar inträffa någonstans mellan Brottby och Rösa trafikplats...

Vit kavaj

På min framtida dröm-inköpslista står en vit kavaj. Det skulle passa bra till mina orangea, rosa, blå och vita byxor men också till jeans, shorts och kjol! Dessutom förvillar det så att mina små axlar ser lite bredare ut ;)

Pastellkaramell






För att hålla oss till den kommande våren och den efterlängtade sommaren så ligger pastellerna i rad på modepaletten. Rosa, mint, vitt, nude, rosa, mint, vitt, nude... Sött som karameller. Mina favoriter är de skimrande byxorna & västen på bild 1 och den rosa kavajen till dom vita byxorna på bild 4 =)

Chanel FW 2012




Chanel sätter stenarna i fokus. Fantastisk scen och häftiga smycken/skor men inte mycket mer än så. Nästan lite sci/fi skräck över det hela... Glittriga tröjor, stora smycken och lurviga jackor verkar leva kvar tills nästa vinter i alla fall. Svart, lila och petrol ser ut att vara den mörka årstidens färger...som vanligt.

Amazing


Snart är det dags för finalen i melodifestivalen. Vilken låt vill ni ska vinna? Jag kan inte låta bli att tycka om den här låten fastän det är Danny och det är lite teenage-varning över det hela. Men texten får mig faktiskt att tänka på lilla Nora, hur AMAZING hon är och hur glad man blir när man är med henne! Lilla hjärtat <3




Finn ett fel

Idag lånade jag en bunt böcker från biblan för att skriva arbete på.
Finn ett fel!

Vita rosor


Idag var jag på jakt efter vita plastblommor. Kombinationen av billigt och snyggt verkade vara hopplöst, ju billigare desto fulare... Det slutade med en bukett rosor från Coop och jag blev verkligen nöjd efter allt velande. Tror vi letade i fyra olika affärer efter några som såg verklighetstrogna ut! Såhär på kvällskvisten har jag bakat cupcakes. Lyckades bra med konsistensen på marängen men uj så söt. Lite bär tror jag skulle friska till den bra. Sen lyckades jag göra muffinsen ökentorra. Jag är verkligen kass på muffins!!

Blommiga skjortor

H&M 199 :-


Zara 399 :-
Jag är lite schizo angående blommiga blusar. Ena studen tycker jag det är hur gulligt som helst medan jag sekunden efter får lite hawaii-skjorta-känsla. Färg och mönster är alltså extremt viktigt för att det inte ska gå över den sköra turist gränsen, det får inte heller bli för mycket farmor. Annettes blus från Zara är verkligen perfekt! På Zara vet jag även att det finns en supercool blommig jacka i lite bombermodell men den finns tydligen inte med på deras online-shop.

En fredagkväll

Jag älskar känslan av att det inte finns en enda sak att diska, att benen är trötta efter 50 minuter på bandet, att mitt hår luktar schampoo, att det är mörkt med tända ljus och att det luktar mat.
Friday I Love you!!

MK Gold



Det finns inte en arm som inte har en guldig Michael Kors på sig numera.
Dagens ha-begär fast i silver ;)

 


KONY 2012

Alla försök att göra världen bättre är bra försök.
Tillsammans är vi starka!
Läs mer här!

Internationella kvinnodagen


Hursa om jag inte ska försöka hitta en liten billig men snygg väska som lyser starkare än solen i Miami? Det kan faktiskt vara riktigt snyggt till bruna ben och vitt/svart. De två nedersta väskorna kommer från kyssjohanna.se


8 mars 2012

Efter ett kvällspass och ytterliggare ett dagpass känns praktiken mycket bättre. Det har varit cool lugnt på avdelningen och min handledare visar mer intresse, skojar till och med och har planerat att jag ska få vara med på ECT nästa vecka. Idag fick jag även vara samtalssekreterare på stor-ronden. Nu tar jag helgen, tack och bock för det! Långhelg I love you =)

Tips!

Tänkte tipsa om att Therez har en tävling där du kan vinna en valfri klänning från In Love With Fashion. Jag håller alla tummar och tår för att jag ska få en chans på den här fina klänningen. Den skulle ju vara perfekt till bröllopet i sommar!!

Colour

Idag efter praktiken mötte Micke upp mig för att ta en sväng inne i Stockholm för att liva upp en annars till sinnesfull gråmelerad dag. Vi åt mat, Micke köpte jeans och jag köpte en mössa för 50% för att mina öron höll på att frysa ihjäl. Jag köpte också en glasburk för att ha mina grötflingor i (eftersom påsarna har en tendens att sprida ut innehållet över hela köksgolvet) men den burken gick självklart sönder när jag försökte öppna den hemma. Det var verkligen min lyckodag idag känner jag. Nu intar jag sängen och hoppas på att gudarna är på min sida imorgon. Godnatt & sov gott!

Sämsta praktiken

 

 

Idag hade jag min riktiga första dag på psyk och redan efter en timme slog depressionen till! Min handledare var verkligen inte den typen som jag trodde arbetade med psykisk ohälsa (jag trodde dumt nog att det nästan bara var övermänskliga starka änglar som klarade av det jobbet). De enda gångerna hon log på hela dagen var när hon nästan hånlog bakom ryggen på en patient och när hon pratade med en läkare om långfärdsskridskor. Däremellan sa hon inte många ord till mig, gick plötsligt iväg utan att säga varför, satt med ryggen åt mig och berättade inte någonting alls om sitt jobb, avdelningen eller patienterna. Jag fick fråga, fråga, fråga och fick alltid korta, korta svar. Hon var också extremt virrig och fumlig och även när jag påpekade att det var fel antal tabletter som låg i dosetten som hon delade ut så reagerade hon inte förrän patienten själv påpekade att det inte stämde. Och när vi skulle gå och fika berättade hon inte ens att jag fick ta smörgås & kaffe utan det fick jag fråga några andra (ni som arbetar inom vården vet att det absolut inte är självklart på en vanlig tisdag..) och trots att det inte fanns en ynka liten plats till mig att sitta på så tittade hon inte ens på mig eller sa var jag kunde hämta en annan stol. Det var till sist en snäll kollega som sa att hon kunde dricka sitt kaffe vid datorn. Jag fick intrycket av att hon inte ville ha mig där eller att hon inte tyckte om sitt jobb. När man kommer ny till en arbetsplats vill man att någon tar hand om en, tillhandahåller info och ger stöd. En läkare kom och frågade mig om jag ville följa med på ett patientsamtal och jag sa ju självklart Jaaa! med ett leende men direkt högg min handledare till och sa Nej, hon är inte redo för det! Tack och bock för den passningen och jag insåg rätt snabbt att en sådan sjuksköterska vill jag absolut INTE bli som sätter kroksben för sina elever. Högre makter, låt dessa 4 veckor gå kvickare än kvickt!!!

5 mars 2012

Helgen hemma i Karlskoga har varit supermysig och min första dag på psyk bestod mest av information. Nu står vi i köket och grejar innan vi ska skutta bort till Friskis för att göra benen trötta. Imorgon ska jag upp före både tuppen och tidningsbudet. 04:30 ringer klockan, huujeedaamiig....

1 mars 2012




Har ägnat hela morgonen åt att läsa arbeten. Det blev Friskis & Svettis igår istället för plugg så då har jag fått bita i det sura äpplet nu istället ;) Snart ska jag gå på bussen in till SHH för seminarium. Därefter tar jag helgen och åker jag hemåt!!! Bilderna är på Mickes blommor som har fick igår från sina arbetskamrater. Plus en flaska champagne, nice ;P