Vaniljbullar





Ingredienser:
2dl röd mjölk
25g jäst
75g smör
3msk socker
1 ägg
8dl mjöl
3dl marsankräm
Tillagning:
Värm mjölken till 37 grader och låt jästen lösa upp sig i den. Rör samman rumsvarmt smör och socker i en bunke. Tillsätt ägget och jäst-mjölken i bunken och blanda om. Arbeta in mjölet tills det blir en smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek under en bakduk. Blanda ihop marsankrämen under tiden enligt anvisningarna på förpackningen. Låt stå i kylen under jäsningstiden. Kavla sedan ut degen och stansa ut runda kakor med en diameter på ca. 10cm. Lägg en klick marsankräm mitt på kakan och "stäng" bullen genom att vika ihop och trycka samman kanterna. Fäst ihop alla kanter i mitten och vänd sedan bullen på en plåt med bakplåtspapper så att "sömmen" hamnar nedåt. Det är mycket lättare än vad min förklaring låter ;) Låt bullarna jäsa igen ca. 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca. 10 minuter. Låt svalna. Innan servering: Pensla bullarna med lite smält smör och rulla dom i strösocker eller pärlsocker. Servera sedan med en kopp kaffe eller ett glas mjölk!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0