Varsågoda att kommentera!

Så, nu går det äntligen att kommentera igen! Varsågoda att kommentera mera ;)

Tulipaner


Igår köpte vi tulipaner! Det är så man ska inleda februari månad =)

Sista januari 2012

Idag har det varit en lång dag i skolan. Gick ut från dörren 06.40 och öppnade den igen 17.20. Likadan dag imorgon men det gör inget för på torsdag slutar jag 12.00! Igår lärde jag mig linda ben och idag doppler i samband med ankel/brachialis-index. När jag kom hem gjorde vi kyckling fast utan parmaskinkan som det egentligen är i receptet och till efterrätt blev det granatäpple & citronyoghurt. Snart dags för sängen igen och gud så härligt det var att sova när det var mörkt!
Kram till er =)

30 januari 2012

Idag har vi gjort ett försök att förbättra sömnen. Nämligen köpt en mörkläggningsgardin. Fulaste, billigaste men mörkt ska det bli. Hoppas den funkar.....

Pendlartips!

Efter x-antal år som bussåkare hit och dit i Sverige har jag nog mage att kalla mig själv för en erfaren pendlare. Under årens lopp har jag lärt mig en hel del knep som gör resan lite trevligare. Tänkte därför dela med mig av det jag kommit fram till. Ps. ta aldrig med mat eller frukt som kan orsaka illamående hos andra resenärer tex. banan, korv, tonfisk, ägg. Men kom alltid ihåg att använda bälte!!
  1. Kolla upp busstidtabellen på nätet dagen innan. På så vis känner du dig tryggare inför resan.
  2. Blir du lätt åksjuk? Ta en Postafen 30 min innan bussen går.
  3. Ha alltid en liten vattenflaska i väskan. Jag blir alltid lite törstig på bussen, speciellt om jag gått dit i den torra vinterkylan. Dessutom kan det vara bra om man skulle få en hostattack och behöver dricka något.
  4. Ha alltid med små servetter/näsdukar om du skulle bli snuvig.
  5. Ha alltid med en liten plastpåse att slänga tuggummi, äppelskrutt eller liknande i. Ofta finns det inte på bussen som man kan tro.
  6. Välj en plats i bussen precis mellan två fönster där det finns en liten fönsterram/kant. Om du planerar att sova en stund kan det vara skönt att lägga en stor halsduk eller luvan på jackan mot den kanten för att få ett litet huvudstöd. Annars glider det lätt mot fönsterrutan vilket kan störa en hel resa!
  7. Det blir kallt när man somnat, ha en liten sjal med dig för lite extra värme.
  8. Glöm inte ställa mobilen så att du inte missar hållplatsen!
  9. Tar resan lång tid? Tänk på hur du har med dig din lunch. Kanske behöver du ha en matlåda som kyler.
  10. Tänk på energin! Framför allt på hemresan kan det vara guld värt att stilla hungern med lite russin, en frukt eller nötter.
Trevlig resa!

Tekniskt fel

Ber så hemskt mycket om ursäkt för att det inte går att kommentera. Ska absolut försöka fixa detta så snart som möjligt. Kram till er alla och hoppas det fungerar snart igen!

A good sleep

Är det någon av er läsare som vet hur man ska ha sängen i sovrummet för att det ska gå i harmoni med vädersträck, feng shui, fönster och alla dessa energifält eller vad det heter? Vi har verkligen problem med det och har nog provat att ha huvudet åt alla olika riktningar. Just nu sover vi med huvudet nere i fotändan men kan inte svara på om det har blivit bättre eller ej. Hursomhelst är det jobbigt att känna att man sover åt fel håll. Det låter konstigt men det påverkar faktiskt en hel del. Alla tips är välkomna!!

Fun.


Jag får ett stort leende på läpparna av den här musiken! =)

Åkersberga & Täby Centrum



Roadtripen styrdes mot Åkersberga för att kolla in var jag ska ha min praktik. Såg ut att vara en riktigt trevlig stad! Därefter åkte vi till Täby Centrum där de byggt ett stort nytt shoppingcenter. Gick in en sväng på Hollister men herregud vad mörkt det är där inne och alldeles för hög musik. Älskar dock den hemtrevliga inredningen och stilen! Gick även in på Peak Performance där Micke hittade en somrig skjorta och jag en basic t-shirt till 50%! Blev billigare än H&M pero mucho mejor calidad! =) Huvudsyftet med besöket var trots allt en riktigt god cappuccino på Espresso House. En fantastisk mysig söndag som avslutades med tacos hemma i soffan. Perfecto!

Roadtrip

Nu åker vi iväg på en liten söndags-roadtrip under den blå himmeln med strålande sol!

Swerox

Åh jag har blivit helt galen i dessa härliga inredningsdetaljer i trä! Det ser så levande och naturligt vackert ut. Det bästa i kråksången är att de inte är speciellt dyra. Ska absolut köpa hela paketet i framtiden när vi får vårat "riktiga" hem. Vad tycker ni, fina va?

Evgeni Plushenko

Konståkning när den är som bäst. Förtrollande!

PINK


Nej, det blev inget lila nagellack häromdagen, det såg alldeles för mörkt och trist ut. Fram med neonrosa, bam!

Björnstugan


Nu har vi gått en promenad runt om i staden, bla. upp till utkiksplatsen. Det var häligt att få se hela staden uppifrån! Nu vet vi att det är en alldeles lagom sträcka att gå plus att vi hittade en lång sträcka trappor som blir perfekt att spring i när snön försvinner.

New York

En kompis som befinner sig i NY lade precis upp den här bilden på soluppgången. Hm...jag känner igen mig tänkte jag. Haha inte konstigt eftersom jag har spenderat x antal timmar på att lägga ett pussel med exakt de här husen fast från andra hållet! Ska dock tillägga att pusslet inte är färdigt...än. Men det var i alla fall kul att det kändes så bekant fastän jag aldrig har varit där. Fint, eller hur?!

Bara för att jag började tänka på NY så är jag tvungen att lägga upp lite mer bilder på denna vackra stad. En dag i framtiden ska jag allt uppleva dig live, så det så!







Tio kvm

Jag brukar titta lite på blocket varje dag efter lägenheter. Både uthyres och till salu. Inte för att vi ska flytta utan för att det är så fruktansvärt kul! Det finns så många underbara lägenheter i Stockholmsområdet. Jag tror att folk lägger ner stora pengar på sina lägenheter, allt ska vara tiptop, för de vet att det kommer att löna sig den dagen de säljer. Det går som smör i solsken. Det stora problemet är bara att det är så ofattbart dyrt!! Denna lägenhet är endast på ynka 10 kvadratmeter. Det är typ vårat badrum. Men eftersom läget är eftertraktat så ligger utropspriset på 950.000kr. Får se vad det slutar på när budgivningen är över. Jesus christ :/

Up blev Ner

Ja igår kväll såg vi alltså filmen Up. Efter den förra animerade filmen vi såg så hade jag rätt höga förväntningar på den här. Var beredd på att få mjölksyra i skrattmusklerna men till våran stora förvåning var filmen deprimerande och tragisk. En liten pojke blev en sur gammal gubbe med ett löfte att förverkliga sin döda frus stora dröm. Filmens glada färger och ballonger kändes fel till den gråa berättelsen. Höjpunkten var den härliga fågeln men tyvärr kunde inte ens de talande hundarna locka fram ett skratt...

Fradagsmys

Lasagnen står i ugnen. Ljusen är tända. På TV väntar The Vioce och sedan filmen Up.
Ja, det kallar jag mysfredag!

Mindfulness

Det har blivit dåligt med nyttigt här på bloggen. Alldeles för mycket tänk på resor, kläder, inredning, blaha blaha... Men så är det ibland. Ibland orkar man inte koka rotfrukter, hacka sallad, tänka på utsvultna barn, fred på jorden, sjukdomar och orättvisor. Ibland är det bara skönt att få låtsas att jorden är som en stor mjuk fluffig boll med smultron åt alla. Hur ska jag kunna njuta av livets goda om jag hela tiden tänker på allt som jag tycker är fel och dåligt? För en liten stund behöver jag nog vara precis så onyttig som jag är just nu. När krafterna kommer igen ska vi allt ta tag i det där...allt det där som inte Obama och Reinfeldt fixar. Jag lovar ;) Men just nu får ni stå ut med lite smågodis. Ok?

Hårringar

Nu har jag fått hem min silvriga hårring och min duo är komplett. Jag älskar accessoarer men jag är extremt dålig på att använda dom (skäms...), speciellt örhängen tyvärr eftersom det trasslar in sig i håret och kyler ner öronsnibbarna om vintrarna. Det som annars kan piffa till vilket outfit som helst! Därför röstar jag nog på hårringen som bästa accessoaren! Så enkelt plus att håret är på plats :)


27 januari 2012

Nu när jag inte har praktik och inte måste följa alla basala hygienrutiner måste jag ju passa på att måla mina små keratin kompisar. Mörklila it is.

Feed me

Jaa det där med att spara pengar tar ju ett tag. Speciellt beroende på hur mycket man vill spara ihop. För att göra livet lättare och för att vara ute i god tid så konkretiserade jag saker lite grann igår. Dessutom får vi ju nu möjligheten att välja vart pengarna ska gå, alltså vilken gris resp. box man vill mata först. Vilken nöff nöff/box box tror ni blir tjockast? ;)

W H I T E

 


 

Romantic





 

Cool

Vitt på vintern känns fel. Vitt på sommaren däremot känns alltid rätt oavsett vilken stil man har! Förutom när man ska åka ut i skogen eller planerar att göra kullerbyttor över en gräsmatta ;) Hursomhelst längtar jag något så otroligt efter varmare temperaturer, gräs, blommor, solsting och bad. Ge mig vitt, ge mig sommar!!!


Perfect summer


Glödhet inspiration inför sommaren. Slapp vit tisha till en långkjol i härlig pastell = fullpott! Ser både skönt och avslappnat ut.

Toast and Thé

Dagens kvällsmat: Rostad macka med skinka, ost, gurka och en kopp te med smak av ingefära & citron. Ibland är enklast absolut godast!!

26 januari 2012


Idag har jag haft min första dag i skolan för den här vårterminen. En ny lärare spred sin ljuva stämma över klassrummet -på härlig amerikansk dialekt, rättare sagt från San Diego! Funderar nästan på att fråga om han inte har något härligt hus där som man kan få hyra ;) Men frågan som man kanske borde ställa är varför han flyttade från paradiset till detta mörka snöland?? ;P Jaja, nu är det i alla fall full rulle igen. Motiverande samtal, lindning och dopplar står på schemat de närmsta dagarna. Halleluja....

På vår TV...

Vi har börjat titta på en ny serie i väntan på att Homeland season II ska komma. Än så länge har vi sett 3 avsnitt, det fjärde kommer ut på måndag. Spännande so far! Den handlar om Alcatraz, som ni kanske kan gissa! 1963 försvann plötsligt alla fångar. Enligt alla dokumentationer skulle fångarna transporteras in till land på grund av att fängelset skulle stänga men det gick inte riktigt som planerat. Än så länge vet man alltså inte exakt vad som hände, endast att fångarna dyker upp...50 år senare utan att varken ha åldrats eller ändrats. Fortsättning följer...

Ljusmys

Är inte riktigt klar med mina sysslor för dagen men känns som att jag är nära slutet. Tänder upp lite ljus och tar tag i den sista tvätten. Heja heja!

Jag är oerhört tacksam över alla er som tittar in här. Även om jag skriver för min egen skull, för att kunna läsa tillbaka över vardagssaker, grubblerier, plugg och resor, så är det uppmuntrande att ha er här. Det betyder mycket. Jag vore jätteglad om ni ville lämna lite kommentarer då och då. Berätta vilka ni är, vad ni vill att jag skriver om eller berätta hur eran dag har varit.
Kram till er & tack för att ni finns!

It's so fluffy!!!

Idag trillade beställningen ner i lådan (allt utom hårringen i silver som kommer om någon dag). Både klänningen, tröjan och strumporna var över förväntan och satt som en smäck, vilken lycka! Dessutom hade tröjan samma färg som sockriga persikor vilket gör att man bara vill äta upp den! Kragen på klänningen är som ni ser beige, alltså samma färg som hjärtana på klänningen. Prickarna är i en lite varmare färg, faktiskt nästan samma som tröjan. Detta syns inte hos bilderna på Nelly men är faktiskt riktigt gulligt i verkligheten. Min rackare till mobilkamera gör det inte alls rättvisa men det är ju tanken som räknas ;)

Evryone

Jag är besatt av den här låten. En gång i halvtimmen räcker dock. Lite mycket skrän men annars helt fantastiskt!

Räksmörgås

Ingredienser:
Räkor
Tonfisk
Lättmajonnäs
Valfritt bröd
Ägg
Sallad
Tomat
Gurka
Tillredning:
Koka äggen tills hårda. Blanda tonfisken med majonnäs till en röra. Krydda gärna med lite dill om du har hemma. Lägg ett lager av röran på mackan. Lägg på rikligt med sallad, skivad tomat, gurka, ägg och räkorna. Supersnabb och supergod lunch!

Det ekar över hela staden

De sjunger "cosa vuol dir sona una donna ormai. O mare nero, o mare nero, o mare ne"

25 januari 2012


Idag är sista lediga dagen på mitt "byte-av-termin-lov" men det är ju snart helg! Ska låta dagen präglas av organisation. Massor och massor av kläder ska in i garderoberna, papper ska sättas in i pärmen och räkningar ska betalas. Hej och hå, jobba på!




Thank you more please


 

 

 

  
  
 
 


Window


 
När tvättiden helt plötsligt inte var tvättid så måste jag hitta på annat. Disk och gardiner kan få all tid i världen att gå. Ps. gardinerna ser marina ut men i själva verket lyser de turkos.
  
  
 
 


500 dagar kvar


 
Om exakt 500 dagar tar jag examen! Haha klart man ska börja räkna ner i god tid ;D Det är halvlek kan man säga och nu har jag kortare tid kvar än jag har gått hittills. Det är underbart att tänka så. Tre gjorda, tre kvar. Pepp, pepp, pepp!!!
  
  
 
 


Beijing


 
We're twelve billion lightyears from the edge.
It's a guess. No one can never say it's true.
But I know that I will always be with you.
  
  
 
 


NELLY

    



   
Som ni märkte kastade jag Versace for H&M i papperskorgen och matade våra små spargrisar istället. Vuxenpoäng! Däremot hade jag en inneliggande rabatt på Nelly plus gratis frakt så då passade jag på att uttnyttja det. Rabatter är en students bästa vän! Oförskämt billigt. It's so fluffy!!!  
  
  
 
Som Agnes hade sagt ;)


Hösthår


  

 
Igår var jag på Hårstället här i Norrtälje i 4 timmar och kom ut såhär: mellanbrun toning med guldiga och rostiga/koppriga slingor. Blev supernöjd! Kapade även >5cm på längden, vilket nog är rekord för mig. Har alltid varit nöjd efter Saras klippningar och tjejen här heter också Sara så nu vet ni vad ni ska leta efter om ni ska till en bra frisör ;)
  
  
  
 


Despicable Me


    
Åh jag bara älskar Agnes och alla små Minios! "It's so fluffy!" :D
Bästa animerade jag sett!!
 
 
 
 


23 januari 2012

Nu är vi tillbaka i Sveriges östra delar efter en mycket härlig och slapp lov-vecka hemma! Kan inte låta bli att längta hem redan men å andra sidan har jag mycket spännande prktik att se fram emot. Först ut är vårdcentralen i Åkersberga innan jag ska våga mig in på psykavdelningen på Danderyds sjukhus. Är ledig några dagar till fram till alla teoretiska förberedelser som börjar på torsdag. Mucho najso ;)

Rosas sockerkaka med vaniljkräm



Ingredienser:
Kakan
2 ägg
2 kkp socker
2 kkp mjöl
2 tsk bakpulver
1 kkp mjölk
50 g smör
Vaniljkräm
125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Tillagning:
Vispa ägg och socker pösigt. Koka upp mjölken och smöret. Varva mjölken med mjölet och bakpulvret ner i äggblandningen. Häll i en smord form bröad med kokos. Grädda i ca. 20-30min. Lägg upp kakan på ett fat. Dela den på mitten längs med och häll över vaniljkrämen på båda delar. Lägg sedan ihop delarna igen och pudra över florsocker.

Forever


Ronja <3

Trötter!


Upp och hoppa min lilla loppa! =)

With every heartbeat

Idag kommer min bättre hälft "hem"!! Haha vi har inte sett varandra på ca. 4 dagar och det känns som en evighet. Men vad vore livet utan dem man älskar allra mest? Jo nada!

20 januari 2012

I förrgår kväll träffade jag mina bröder och Sofia + bebismage över lite kvällsmat och igår hoppade jag på buss 500 in mot Karlstad för att få träffa min fina Anna. Det känns verkligen jättetråkigt att vi inte går på samma skola längre, hon är verkligen "min" tjej! Efter 4 timmar av tjatter åkte jag hem igen och jag hoppas verkligen att hon kan komma upp till Stockholm någon gång så att vi ses snart igen. Det är så trist i längden att inte ha den här naturliga dagliga kontakten med sina kompisar. Det är alltid planering minst en månad innan och däremellan bara sms eller telefonsamtal. Goda vänner växer inte på träd!

Vaniljbullar





Ingredienser:
2dl röd mjölk
25g jäst
75g smör
3msk socker
1 ägg
8dl mjöl
3dl marsankräm
Tillagning:
Värm mjölken till 37 grader och låt jästen lösa upp sig i den. Rör samman rumsvarmt smör och socker i en bunke. Tillsätt ägget och jäst-mjölken i bunken och blanda om. Arbeta in mjölet tills det blir en smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek under en bakduk. Blanda ihop marsankrämen under tiden enligt anvisningarna på förpackningen. Låt stå i kylen under jäsningstiden. Kavla sedan ut degen och stansa ut runda kakor med en diameter på ca. 10cm. Lägg en klick marsankräm mitt på kakan och "stäng" bullen genom att vika ihop och trycka samman kanterna. Fäst ihop alla kanter i mitten och vänd sedan bullen på en plåt med bakplåtspapper så att "sömmen" hamnar nedåt. Det är mycket lättare än vad min förklaring låter ;) Låt bullarna jäsa igen ca. 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca. 10 minuter. Låt svalna. Innan servering: Pensla bullarna med lite smält smör och rulla dom i strösocker eller pärlsocker. Servera sedan med en kopp kaffe eller ett glas mjölk!

Gymclass heroes

gym cykel
Klara, färdiga...
Gå!



17 januari 2012


Det kommer ta lång tid innan jag lär mig att det är 2012, vill så gärna skriva 2011. Idag har vi tagit en lite längre promenad, hade gärna velat gå längre i det soliga vädret men med tanke på Ronjas rygg är det bäst vi följer veterinärens råd. Jag älskar verkligen min lilla Ruffsatuffsa!

Rosor & tulpaner




Igår skuttade jag runt och flyttade lite grejer. Undrar om de märker? ;) Möblerade om bland alla lyktor, vaser och prydnadssaker. Feng shi eller vad det heter. Det måste vara synkat efter mina cirklar annars funkar det ju inte. När mamma kom hem dekorerade vi om ljuskronan så att det blev lite mer "vårigare". Vad tycks?

L O V !

Nu har jag lov i 8 dagar och är jag hemma i Karlskoga för att umgås med familjen!
Hur gött som helst.


Väderleksrapport

Jordglob, snö ute Såhär ser det ut just nu utanför vårt fönster. Igår blåste det isvindar och snön yrde som på antarktis och idag är det inte mycket bättre. Var precis ute på en liten promenad och det var verkligen naturligt motstånd kan man säga. 45 graders vinkel var det som gällde om man skulle komma framåt!


Hamilton


 
Igår var vi alltså på bio: Hamilton -I Nationens Intresse. Det känns verkligen som att man går in i någons vardagsrum på biografen här i Norrtälje. Men filmen var toppen, bra skådespelare (med några få undantag), bra effekter och bra gjord överlag. Oväntat att det var en dansk kvinnlig regissör till en sådan film. Bra jobbat!!
 
 
 
 


13 januari 2012


 
Igår fyllde mitt lilla hjärta hela 11 år. Tänk att vi har känt varandra sedan jag var 12! Tiden går så himla fort. Hon är alltid det finaste som finns och världens mest kärleksfullaste person. På söndag får vi kramas!
 
Grattis på födelsedagen älskling!
Ses på söndag =)
 
 
 
 


Väderleksrapport

Jordglob, blåser kallt ute Såhär ser det ut i Sverige, Norrtälje, just nu. Det ser så väldigt suddigt ut på bilden men snöstormen är på väg. Det far flingor överallt i luften! Vi tar mysfaktorn på största allvar och har bokat biljetter till Hamilton på bio ikväll. Ska bli kul att se!


Yellow submarine


  
Det var en kyckling som hette Gullefjun som skulle ge sig ut på promenaaaad.
Och solen lyste och gräset lockade och hela världen var så underbaaar!

Måste visa min älskade tröja på nytt. Var emot färgen till en början men nu är den på 24/7!
 
 
 
 


Fredagen den 13e


 
Idag har jag gjort min sista dag på Kirurgavdelningen. En läkare kom fram till mig och sa grattis till examen men det var lite att gå händelserna i förväg, jag är ju faktiskt bara halvvägs ;) Det kändes tråkigt att lämna alla, både personal och patientegrupp. Jag är lyckligt lottad att ha fått prova på så många praktiskt moment och även att jag har fått gått med sådana duktiga handledare. Om jag behövde sommarjobb i sommar så tyckte de att jag skulle söka. Vilket ju såklart är jätteroligt att höra =)
 
Jag har fått gjort:
Lägga om, injicera, ta blodprov ur och dragit CVK.
Satt 4st katetrar och dragit några.
Tagit venösa blodprov.
Tagit kapillära prover.
Injicerat via SVP.
Dragit en suprapubiskateter.
Varit med på en tunntarmsresektions-operation.
Kopplat syrgas och med inhalation.
Gett subcutana injektioner.
Gett en intramuskulär injektion.
Tömt kateterpåse samt stomipåse.
Urin-, avföring- & blododlat.
Tittat på coloskopi & gastroskopi bilder.
Tagit hand om patienter både pre.op och post.op.
Mött människor med psykiska problem tex. schizofreni.
Utfört blodtransfusioner.
Varit med vid ett sondsättningsförsök.
Blandat diverse läkemedel, narkotikapreparat och antibiotika.
Satt, injicerat och dragit PVK.
Tagit blodtryck, puls, saturation och tempat.
Varit med på röntgen.
Varit med på en leverbiopsi.
 
Jag har säkert glömt något och ändå så känns det som att jag har fått gjort mer än jag någonsin trodde att jag skulle få göra på en och samma praktikplats. Det har varit sååå roligt och jag skulle lätt kunna börja jobba där redan imorgon om jag fick. Det är verkligen en utvecklande arbetsplats och vad som helst kan hända. Det är det som gör yrket så himla spännande och intressant. Ser fram emot resterande praktikveckor på psyk och VC!
 
 
 
 


12 januari 2012


 

 

 
Idag är det relaxdag delux. Sovmorgon, en sväng in till skolan för att reflektera i några timmar (dvs. ordbajsandets mekka), en promenad, Sveriges mästerkock och en god natts sömn inför den sista praktikdagen (vilket också är en fredag med både mysfrukost och fika på jobbet). Därefter tar jag lov. Jaaa livet är allt bra skönt ibland!!!
 
 
 
 


Cèline


 
Jag kan inte förklara men jag blev bara fast för den där skjortan från Cèline. Jag skulle nog däremot ha den nedstoppad i ett par svarta ankelkorta stuprör eller utsläppt över ett par vita.
 
 
 
 


11 januari 2012


 

 
Direkt när jag vaknade imorse var första tanken: Förutom PVK, inga tecken på hudskada. Snacka om att vara arbetsskadad!! Och jag kanske ska lägga till att jag är osäker på om jag bara tänkte det eller om jag faktiskt sa det högt... Idag tog jag mig en förmiddagsfika för att försäkra mig om att kakorna smakade bra. Vill ju inte bjuda på något som smakar illa. Men de var ju fantastiskt goda!! Precis lagom sega, knäckiga och söta. Yumyum =)
 
 
 
 


Daimkakor


 


 


 
Ingredienser:
400 g smör
2 dl socker
2 tsk bakpulver
6 dl mjöl
15 st Dumle
30 st Noblesse
3 st Dubbel-Daim
30 st aluminiumformar

 
Tillagning:
Låt smöret bli rumsvarmt. Blanda det sedan med sockret och därefter med mjölet och bakpulvret. Låt smeten vila i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut ca. 30 st aluminiumformar på en plåt. Rulla smeten till 30 små bollar och lägg en boll i varje form. Halvera dumlisarna. Tryck ner en halva dumle i varje form och lägg sedan en lagom stor daimbit ovanpå. Kör in plåten i ugnen och grädda ca. 10 minuter så att chokladen smälter. Tag ut plåten och placera en Noblesse snyggt på varje form. Låt de små godisverken sedan stå svalt i kylskåp tills det blir dags för en fikastund. Jag ska ta med mig dessa till praktikplatsen som tack för att de har stått ut med mig och alla mina miljarder frågor :)

 
 
 
 


Somatisk placering -Check!


 
Igår blev jag godkänd av mina handledare på slutbedömningen och min huvudhandledare sa till och med att hon kunde se mig som en framtida kollega. Naaaw :) Ändå har jag hela veckan kvar att gå, haha tänkt om jag skulle göra något helgalet! Idag har jag gett min första intramuskulära injektion i gluteus maximus. Det var på en gravid patient som inte kunde ligga still, vilket inte gjorde upplevelsen mer trevlig. Jag, som befann mig på rätt sida kanylspetsen, stormtrivdes och det var med en halvsadistisk känsla som jag lämnade rummet. För samtidigt som det var grymt kul så kändes det förstås tråkigt att göra något som patienten tycker är obehagligt. Nu är det bara tre dagar kvar innan jag tar lov! 
 
 
 


Hemmagjord blåbärsglass


  

   

 
Ingredienser:
2,5 dl Vaniljvisp
1 ägg
1 dl blåbär

 
Tillredning:
Vispa vaniljvispen och ett ägg tills det blir tjockt som grädde. Häll i blåbären och vispa ner med elvispen så att det blir en lila färg av allt. Häll smeten i glassmaskinen och låt gå ca.10-15 minuter. Servera i glas och mys ner i soffan med tända ljus och På spåret!
 
 
 
 


Tomatsoppa med räkor


  
Ingredienser:
1 vitlök
1 msk olivolja
1 paprika
2 msk tomatpuré
2 msk mjöl
2 burkar finkrossade tomater av bra kvalité
2 msk hummerfond
salt & peppar
1 nypa basilika
1 nypa kayennepeppar
½ kg räkor
1 paket crabfish

 
Tillagning:
Pressa vitlöken, finhacka paprikan och fräs tillsammans med olivolja i en stor kastrull. Blanda i tomatpurén. Häll i mjölet och rör snabbt om så att det inte bränner. Ha fort i de finkrossade tomaterna och blanda om. Om du önskar en lösare konsistens så ha i lite vatten. Ha i 2 msk hummerfond, salt & peppar, 1 nypa kayennepeppar och låt småputtra i ca. 10 minuter. Skala räkorna och strö på tillsammans med crabfishen strax innan servering. Dekorera med lite basilika och servera tillsammans med vitlöksbröd! Vår lördagsmiddag :)
 
 
 
 


Kista Galleria


 


 


 

 
Igår sov vi verkligen ut. Klockan han slå 12.00 innan vi var ur sängen! För att göra någonting utav dagen åkte vi in till Kista för att strosa runt lite på gallerian. Vi skulle inte köpa någonting utan bara ta en fika. Besöket slutade dock med att vi båda hade en varsin påse med en varsin tröja i. Dessutom kunde jag inte låta bli att köpa en ny mascara då min gamla ligger under ögonen efter max 2 timmar. Jag älskar färgen på tröjan!!
 
 
 
 


IT problem


 
Hej på er!
Nu var det verkligen längesen jag var här. Min dator-adapter har gått en långsam död till mötes så jag har fått installera på mig på M's gamla. Tur att han köpte ny ;) Nu har jag inga läxor kvar för den här terminen (vårterminen börjar 26 januari) utan ska bara njuta av 1 veckas praktik och 1½ veckas lov! Så nu ser jag fram emot ett lite mer frekvent bloggande, vad sägs om det? :)
 
 
 
 


Hot Santa

Ett hett tips!
Lägg en skumtomte i micron och värm på full effekt i endast ca. 4 sekunder eller vad du tycker är lagom. Tomten ska bli tjock men helst inte spricka för då får man lite att städa. När man biter i den är den varm och kletig inuti. Så grymt gott!!!

Take me away



Just nu är jag sjukt inne på Tulum, Mexico. Hur grymt vore det inte att åka dit?! 8700 kr för 15 dagar på stranden, 15 dagar av lugn, avkoppling, livsnjutning, paus. Inga bussar, inga dropp, inget regn, inget mörker. Är det bara jag som tycker att det är värt varenda litet korvöre och mer därtill??

4 januari 2012

Idag har jag haft examination i medicinteknik. Jag fick i uppdrag att utföra momentet: Sug & syrgas. Det är absolut inte svårt men jag hade läst på och övat på kateter, blodtransfusion och CVK på min praktikplats så jag hoppades såklart på att få något av det. Men det blir aldrig som man tänkt sig. Hursomhelst gjorde jag det bästa trots att jag blev supernervös av att läraren stod över axeln på mig. Nervositeten släppte sen när det var dags för mig att assistera mina klasskompisar...typiskt! Det känns i alla fall underbart att ha detta moment gjort och nu kan jag bara njuta av de sista praktikveckorna innan det är dags för slutbedömningen tillsammans med min snälla handledare :)

Mumin

I julklapp fick vi de här fina muggarna av mamma & Thomas. Nu har Micke sin alldeles egna Stinky och jag min alldeles egna Mymlan! Funderar på att börja samla på dessa söta muggar med skålar, burkar och allt vad som finns till. Perfekt sen när man är en stor familj och kan användas av både vuxna och barn.
Visst är dom söta? =)

Beach dreams


Oj oj oj vilken stark lust jag fick att sitta såhär med fötterna nedgrävda i sanden, med en varm vind i håret, solen i ansiktet och bara njuta av nuet. Det gör nästan ont i själen av tanken på sol och värme. Ljusterapi kanske vore något?? ;)

Livlina -Ring en vän!

Idag tog jag till en livlina och ringde en vän. Det är bästa sättet när hjärnan är i viloläge/paus/error och man behöver en hjälpande hand. I detta fall råd inför den kommande examinationen från en expert på området. Thank you Petra ;) Nu har hjärnan rullat på hela dagen och jag tänker nog satsa mina små kronor på att det rör sig om en sepsis pga. UVI eller pneumoni, får se hur mina klasskamrater har tänkt. Dags för en natts vila för imorgon åker jag in till skolan för seminarium.

OBH Nordica Glassmaskin

Av mamma & Thomas fick vi två glassmaskiner i julklapp från OBH Nordica. Jag som älskar att exprimentera i köket!! Har endast provat göra en gräddglass med Bailey's i. MUMS!
Behöver tips på fler goda glassrecept. Hit me! :)

Biotherm


Av min älskling fick jag bland annat en massa skönhetsprodukter i julklapp. Den rosa Eau De Paradis-serien luktar gudomligt gott och det känns extra fräscht att få spruta på sig lite kroppsspray efter duschen. Ansiktscrèmen Aqua Source är den absolut bästa ansiktscrèmen jag provat. Huden blir silkeslen, den doftar fantastiskt och det känns som att huden får nytt liv! Jag blev såå positivt överaskad! Den netrala Lait Corporel fick jag av mina söta svärföräldrar och den är en perfekt vardagslotion, speciellt när man jobbar inom vården och inte får lukta för starkt med tanke på ev. allergiker ;) TACK <3

2 januari 2012



1 januari 2012



Igår var en mysig nyårsafton. Vi åt middag med mamma & Thomas; Räkavokado, oxfilé med rödvinsås á la mamma o mig, päron med punch och mandelsås. Världens godaste efterrätt!! Senare gick vi på fest och tittade på fyrverkererna innan vi gick hem för att sussa. 2012 känns som att det kommer bli ett roligt år och mycket nytt kommer att hända. Vi har både nya bebs-släktingar och bröllop att se fram emot! Och om inte det vore nog ska jag bli faster!! Det kommer helt enkelt bli ett fantastiskt år <3