Hemmagjorda dammsugare

Ingredienser:
3,5 dl smulor av tex. sockerkaka eller drömmar
1 dl florsocker
100 g smör
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk kaffe
Punchessens
300 g marsipan
150 g mörk choklad
Tillredning:
Jag valde att göra en dubbel sats vilket blev ca. 30 st. Smula de kakor du har hemma. Jag köpte en sockerkaka och drömmar på Ica och smulade sönder. Kanske inte det billigaste alternativet men men.. Rör ihop rumstempererat smör med florsocker, kakao, vaniljsocker och kaffe. Blanda sedan ner smulorna. Smaka av med punchen tills det passar dig i smaken. Jag hade i ganska mycket för jag älskar smaken av punch/arrak! Ställ sedan fyllningen i kylen minst 30 minuter.
Jag köpte olika smaksatta och färgade marsipaner (jordgubb, päron & banan). Dessa är ganska krångliga att kavla ut så orkar man inte kan man ju köpa färdigkavlad prinsesstårtelock. Om man vill gå den hårda vägen ändå så är florsocker som "mjöl" ett bra tips! Kavla ut marsipanen på ett "mjölat" bord och skär ca. 7 x 13 cm stora rektanglar. Ta ut fyllningen från kylen och forma små rullar som du sedan rullar in i marsipanen.

Lägg dom sedan på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i kylen eller frysen en stund för att underlätta chokladdoppningen. Smält då chokladen i ett vattenbad och doppa ändarna. Lägg dom sedan tillbaka på plåten och ställ in i kylen tills chokladen har stelnat.

Eftersom jag skulle ta med punchrullarna till praktikplatsen som tack för allt jag lärt mig så packade jag in dom i de fina kartongerna som jag fått av mina svärföräldrar. Det såg lite finare ut och dessutom höll det rullarna fina trots en lång bussresa. Underbart goda och roliga att göra om man är på pysselhumör! Passar bra till påsk tycker jag, i alla fall i färgerna =)




Skottdagen





Det är en ovanlig dag idag kan man säga. Har precis kommit hem och idag ska det packas, tränas och städas. Imorgon åker jag nämligen hemhem direkt efter skolan tillsammans med svärfar. Det är lyx att slippa SJ!

Sista dagen

Idag gjorde jag min sista dag på Husläkarna i Österåker. Det har varit en riktigt bra praktiktid och jag har lärt mig en och annan sak om just Åkersberga. Vi har tappat fäljar när vi körde in i trottoaren, buttat upp bilen när vi körde av vägen, varit med om polisdrama efter ett rån inne på Guldfynd, orienterat runt i hela staden, satt många katetrar, tagit många prover, MRSA-odlat, vaccinerat, haft astma/kol samt diabetesmottagning, ringt ambulansen, informerat ungdomar om STD's, lagt bedövning på olika mini-op, tagit bort suturer & agraffer, lindat, lagt om och lagt om ännu mer!
Idag bjöd Frida på tryffelkaka och jag på hemmagjorda dammsugare. Det blev succé och vi tackade för oss och gick ut i det härliga vårvädret. Tack primärvården....Psyk nästa!!

Army + Rosa = Sant




Nuförtiden blir jag förtrollad av hur olika färgkombinationer passar så fantastiskt bra ihop.
Denna mix gör nästan lika stor succé som sött & salt i godis!

Rymdraket?

Tidigt imorse, cirka 06.40, såg jag någonting som till en början såg ut som ett flygplan men som sedan åkte märkligt spikrakt upp. När vi hade åkt en bit med bussen hamnade jag nästan rakt under och jag såg tydligt att det "brann" längst ner. Man blir verkligen nyfiken och intresserad när man ser någonting märkligt som man inte kan förklara! Är det någon som vet om det kan ha varit en rymdraket eller något liknande?

Over and out

Nu har jag satt sista punkten, orienterat runt i SEO, skickat in uppgiften och har tillräckligt ont i nacken och skuldrorna för att kunna bli förtidspensionär. In i duschen och hopp i säng. Tack och adjö för idag!

26 februari 2012

Lite såhär känner jag just nu. Ett löjligt arbete som är dyngjobbigt att skriva och helt värdelöst ut pedagogisk synpunkt. Fyy! Ska hurra högt när jag satt sista punkten och skickat in det.

Pluggmys

Det gäller att göra det mysigt omkring sig om man ska orka med att plugga och skriva så att tangenterna brinner. På tal om att brinna så har vi haft de gröna ljusen i över 1år och de har inte ens brunnit ner till hälften. Det kallar jag långvariga ljus!!

25 februari 2012

Idag har jag kört näsan ner i böckerna och även investerat i ett månadskort på Friskis & Svettis! Idag kom vi dit 45 innan stängning så jag hann i alla fall med 30 minuter på bandet. Bättre än ingenting. Nu ska jag slå upp böckerna igen så att jag hinner bli klar innan deadline på måndag 12.00 Wish me luck ;)

Heja Team Petter!!

Haha jag förutspådde verkligen! Helena, Ulf och Mary gick vidare och Petter har utan tvekan det bästa laget i The Voice =) Heja heja!




BÄBIS <3

Nu fick jag bebisfeber och vill bara hem och lukta på den lilla skatten. Vill slänga primärvårdsarbetet i soporna och sätta mig i bilen hem. Får febra hela nästa vecka också och förhoppningsvis åka hemåt nästa helg då jag är ledig på fredag. Hoppas, hoppas! Tills dess får jag krama på min stora gosse-elefant och springa först till alla bokningar födda 2010 eller helst senare på Husläkarna ;)

Alexa Chung


Den kappan ser ju bara för mysig ut! Dröm höstjackan.

Aint afraid to show it

Nu ligger jag i soffan, det är nydiskat och fint och alla ljusen är tända -det är fredagsmys! The Voice håller hittills överraskande bra nivå, speciellt den där Mary, Uffe och Helena! Tänkte att ni skulle få ett gott skratt såhär på kvällskvisten. Kolla in säl-movesen han gör på stranden, underbara! :D

Rosa, grön & Turkos



Äntligen helgen! Även om jag ska skriva arbete så känns det bra att få sovmorgon och att bara få vara hemma. Är kär i färg just nu. Ju mer färg och neon desto bättre!
Trevlig helg!

Estelle Silvia Ewa Mary

Jag är nog lite tvådelad angående namnet Estelle men samtidigt tycker jag det är kul att det bliv någonting helt otippat. Det är ju bara ett namn liksom! Hursomhelst tycker jag det är lite kul att det är baby-yra i Sverige. Idag när min handledare gick förbi väntrummet och de berättade på Tv:n vad prinsessan skulle heta så tänkte hon högt: "Sa dom Istel?" Och hela väntrummet svarade i kör: "Estelle!" Haha :)

Ännu en prinsessa är född!

Dagen till ära bjöds det på rosa prinsesstårta på praktiken. Det där med fika verkar vara a och o på en arbetsplats. Ingen dag utan fika, helst både förmiddags- och eftermiddagsfika. Varje fredag bjuds det på smörgåsar och på eftermiddagen är det något av det sötare slaget och däremellan tar man alla chanser man får till att fira någonting med en fika. Födelsedagar, någon börjar, någon slutar, nyfödd kunglighet...ja you name it! Och om det inte finns någonting att fira kommer det chokladaskar från patienter. Huahua...det här yrket kräver disciplin ;D
Brukar ni fika på din arbetsplats?

Sovmorgon

Imorgon har jag äntligen sovmorgon! Klockan ringer inte 05.30 utan 06.30 för jag börjar faktiskt inte förrän 09.00. Det är verkligen guld värt. På praktiken väntar en heldag på diabetesmottagningen, mycket intressant!!
*Godnatt*

Längtar

Det är nog tur att vi bor så pass långt "hemifrån" som vi gör annars hade jag nog kramat och pussat så mycket på lilla underbara Nora att föräldrarna fått slänga ut mig! Nästa gång vi ses kanske hon har växt jättemycket... Tur att vi ska vara mycket hemma i sommar i alla fall. Vill att vi ska bli vänner! Sen måste jag ju lära henne hur man bäst gömmer sig i ett par stövlar och en kappa i hallen, hur man gömmer mammas handväska, hur man gör kullerbyttor och hur man adopterar granndottern till sin egna storasyster ;D

Vitt + Metallic





Jag har minst sagt blivit kär i kombon vitt + metallic.
Somrigt, glammigt och snyggt!

Astma/KOL-mottagning

Jodå, visst blev det en vacker soluppgång :) Tror det är första gången som solen har gått upp samtidigt som jag är på väg till bussen. Skönt att det går mot ljusare tider!! Annars har det varit grått mest hela dagen. På praktiken har det varit superkul och väldigt spännande på astma/KOL-mottagningen. 10% andningsrelaterat arbete annars mestadels socialt -gud vad människor går igenom mycket. Vårat psyke är så mycket starkare än vi tror och jag tror verkligen att vi måste tänka mer på hur vi behandlar andra människor även om det bara är en okänd person som vi möter på bussen. Ingen vet vad han eller hon precis har varit med om eller går igenom just nu. Tänk på det nästa gång, innan ni dömmer någon!

22 februari 2012

Godmorgon, nu ska jag springa bort till bussen, hoppas på en fin soluppgång!
Ha en trevlig dag =)

Mara Hoffman


Älskar klänningen!!


Älskar mönstret.

Älskar toppen.

Älskar halsbandet.

Älskar hatten.

Älskar kappan & byxorna!!


Google map




Jag älskar att granska google map och har precis upptäckt att vårat hotell i Miami ligger runt hörnet om Starbucks och längre ner på samma gata ligger Lincoln Rd Mall med bl.a. Macy's, VS och Banana Republic. Alldeles nära hotellet ligger även biografen The Lincoln Theatre, ett flertal sushiställen, Ritz Carlton spa och Paul Bakery Cafe. Nu har vi alltså att göra om vädret sviker. Men seriöst, en frukost på Starbucks och sedan en dag på stranden...vad mer kan man begära?

Prosenter

Igår när jag kom hem hade som sagt mitt skrivbord förvandlats till ett presentbord. Kändes i princip som att jag fyllde år! 4 underbara favorit-skumtvålar, 2 favorit-fyrfärgspennor, en grå t-shirt från Fullerton College, supersöta cupcakes-lådor, 2 underbara nagellack i skimrande persika och klarröd + en nagelfil och ett gäng finfina armband. Trosorna från Victorias secret fick jag av Micke i julklapp och Kajsa är en present till Nora! Om jag blev glad? Jag blev överlycklig!! =)







Fettisdagen

Idag startade dagen med regn och mörkgrå himmel men framåt lunch sprack orosmolnen upp och fram tittade...solen!! När jag väntade på bussen värmde den lite till och med, wow. Eftersom det var fettisdagen idag så tvingade mina arbetskamrater i mig en semla för att dom hade faktiskt beställt en extra till mig. Då kände jag att ett nej tack inte riktigt var på sin plats utan kämpade tappert med att få i mig halva iaf. Näst år Johanna -kom ihåg att du inte tycker om semlor!! Det är torrt, smakar ingenting och det enda som är grejen med hela bullen är ju mandelmassan i mitten. Däremot älskar jag semmeltårta -eftersom den har hälften så mycket bulle och innehåller massor av len vaniljkräm.
Nog om semlor. Patienterna verkade hålla sig hemma idag. Vilket resulterade i att jag fick världens tråkigaste praktikdag. Imorgon vankas astmamottagning, jippie!

Nattinatti

Med den här söta bilden som en kompis har tagit på sina djurvänner säger jag godnatt!
*Sov gott*

Toner av sommaren




En lång mörk fläta, persikofärgat nagellack (fick ett av Mats & Berit!!), jeansshorts med detaljer, stort halsband och massor av armband (som jag också fick av Mats & Berit!!) är sommarens melodi. Klackarna kan jag inte gå i även om de är fantastiska! Sing a long =)

Back home

Nu är jag hemma på Kasern igen efter en mycket mysig och efterlängtad helg med nära och kära. Micke hämtade mig i Danderyd och hemma väntade hela mitt skrivbord med presenter från Amerikat! Jag har världens bästa svärföräldrar, ni är bara för goa!! Har redan ätit upp kakorna och druckit kaffe, de andra sakerna får jag visa er imorgon ;) Saknar redan mina små fina tjejer Ronja & Nora!

You're all I need


Idag känner jag mig sådär uberglad! Solen skiner så starkt så det gör ont i ögonen och jag vill bara studsa omkring som en för hårt pumpad boll på en nyklippt gräsplan. Då finns det bara en sak att göra: Lyssna på sån här musik och bara sjunga med :)

Art Deco




Vi ska bo på hotell Albion!

Sitter med kaffekoppen oroväckande nära datorn och konstaterar att det är 118 dagar kvar tills vi åker till miami. Tiden i skolan under de 118 dagarna får gärna rusa förbi men lilla Nora får gärna stanna i växten! Jag har också konstaterat att jag inte ska tillåta mig själv att packa ner svarta kläder när vi åker. Miami känns inte svart på något vis utan är väl pastellernas stad? Art deco, Miami Vice, Neonskyltar och 80-tal! Jag har också konstaterat att vi måste gå på baseball eller fotball, åka kryssning, äta på Benihana, dricka Starbucks, äta frozen yoghurt, gå på Sawgrass Outlet, besöka Disney i Orlando och Harry Potter Wizard World. Konstaterandet att vi måste lära oss att storhandla smart fram tills dess behöver jag väl inte ens nämna ;)

MIAMI

Idag har vi bokat resa till Miami i juni! Det blir 14 dagar på South Beach och eventuellt en kryssning i östra Karibien. Känns underbart att det är bokat och att vi har ett äventyr tillsammans att se fram emot. En mumsig morot att kämpa för ;)

18 februari 2012

Idag har det varit en supermysig lördag! Ätit frukost hos Putte, Kerstin, Kira & Sally, gosat med lilla William hemma hos Anna, Vincent & Lea, hälsat på mormor & morbror Göran och slutligen tagit kvällen hemma hos Jocke, Fia & finaste Nora! I stort sett har jag också haft hicka hela dagen -hick, hick! Nöjd och glad drar jag nu 2 täcken och en filt över mig. Det är så man får göra när man sover utan sitt element.
Godnatt <3

Konsten att njuta

Jag älskar den där bilden.
It's so fluffy!!!

Grattis Nora 1 vecka

I torsdags kväll, direkt efter jobb och praktik, åkte vi hemåt för att hälsa på familjen och speciellt lilla nykomlingen Nora! Jag har ju verkligen tänkt på henne 24/7 och granskat alla foton som om jag vore FBI. När jag väl fick träffa henne igår så var det som att vi kände varandra och att hon alltid funnits där med Jocke & Fia. Hon är så liten och sötare än socker! Tänk att man kan vara så liten och skör. Det är fantastiskt hur vackert livet är! Gos och mys, jag vill krama henne jämt ;D

Mittbedömning

Idag på praktiken har jag haft en massa inhalationer och sedan fick jag lära mig att tillverka små etsnings-kulor som man använder för att "bränna" vid kraftiga näsblödningar. Hur kul som helst och det kändes nästan som dom gamla hederliga kemilektionerna, nostalgi!! Efter lunch kom en lärare från skolan för att ha mittbedömningssamtal. Gick bra och sedan gjorde hon en liten intervju med mig för att använda i någon undersökning hon höll på med. Att ta bussen hem redan vid 14.20 kändes sååå gött =)

Ljus & mys



Igår fick jag rödgula tulpaner av Micke och sedan lagade han exotisk fläskfilégryta. Min älskling! Vi hade sagt att vi inte skulle köpa något ju eftersom vi ska boka resa. Spara, spara... Men jag kunde ju inte heller låta bli. Det fick bli ett litet doftljus från Yankee candle. Det funkar ju inte med chokladbitar längre eftersom vi har som mål att inte äta sött fram till bröllopet 30 juni. Good luck Chuck..! Jag fixar sockerfria mousser, smoothies och fruktsallader för att inte bli tokig. Årets semla liksom...får man äta den 1 juli då?

Hundkärlek




Idag har jag lärt mig vad jag INTE vill göra med mina nageltrång... Det kändes helt ok att det inte var mina tossingar som etsades för då hade jag nog svimmat för länge sen! På tal om klor så saknar jag hundarna i mitt liv. Lite voff voff, slem i fotändan av täcket och en varm len rygg att klia. Även våra fyrbenta vänner, som förgyller våra liv, måste ju också få en del av denna 14 februari <3

Alla hjärtans dag

Mitt hjärta bankar hårt för många fina människor. Utan er vore jag ingenting och ni gör verkligen mitt liv! Nu har jag även en till liten underbar person att älska och det är helt fantastiskt! Tack för att ni finns och för att ni är dom ni är <3


13 februari 2012

Det har varit en lång dag och inatt kändes som en evig väntan på att klockan skulle ringa. Ändå har det varit en riktigt fartfylld och spännande dag på praktiken. Ikväll har vi tittat på resor. Från att ha hoppat från kontinent till kontinent verkar vi nu äntligen ha landat på samma underbara ö.

MINI

Det finns hur mycket gulligt som helst till bebbisar! Allt blir liksom miljarder gånger sötare när det är i pyttesmå storlekar. Extra charmigt tycker jag det är med lite gammeldags Barnen i Bullerbyn känsla. Min personliga smak säger nej till kostym, skinnjackor, kamoflagemöntrat, dödskallar och nitar och andra "vuxenkläder". Barn ska vara barn så länge dom kan! Kläderna ovan kommer från H&M och Zara.

It's a beautiful day

Känns som sommar när jag hör den här.
God damn right it's a beautiful day!

Fresh feeling

You don't have a clue
what it is like to be nest you
I'm here to tell you
that it is good
that it is true

Whitney Houston


Om jag var en världsartist skulle jag aldrig sätta min fot på ett hotellrum. Det är alltid där dom dör... Jag finner inga ord. Det är så fruktansvärt tragiskt, bara 48 år.
Jag vet inte hur många gånger jag och min kära vän Erica har dansat till "I wanna dance with somebody" och jag vet inte hur många gånger jag har sjungit "I will always love you" i duschen precis som Adama Sandler gjorde i gårdagens film på TV.
Vila i frid vackra Whitney Houston och tack för alla fina minnen din musik har gett!

Rachel Zoe


Elegant och propert.
Den sista klänningen är min storfavorit från Rachel Zoes visning i NY.
Helt underbar!!

12 februari 2012

Idag när jag vaknade kändes det precis som när man var liten och vi precis hade skaffat Ronja. Man vaknade på mogonen och slog upp ögonen samtidigt som redan var på väg upp ut sängen. Vad gör hon nu? Är hon fortfarande lika söt? Jag vill hålla henna och lukta lite på henne! Eller som när man vaknade dagen efter julafton och insåg att man fick världens coolaste leksak igår som jag bara måste upp och leka med! Precis så kände jag imorse.
Tyvärr fanns det ju varken hund, leksak eller en liten Nora inom de närmsta 25 milen...
Ok. Idag blir det alltså tvättstuga, plugg och promenad. En helt vanlig söndag i helt vanlig ordning. Fast idag är det en faster som har tvättstuga, pluggar och promenerar. Det ni!! ;)

Nora

Jag kan inte sluta tänka på att jag har fått en ny familjemedlem. Det är så overkligt och jag har svävat på små rosa moln hela dagen. Jag sprang som ett gnu på springbandet, känt mig pirrigt nykär och jag har gått med ett konstant leende på läpparna. Nu ska jag krypa ner i sängen och smälta att det faktiskt är sant. Kvällens vaggvisa är så vacker så inte ett öga är torrt. Att bli förälder måste nog vara det största som finns även om jag tycker det är enormt att bli faster! Lilla Nora kommer få helt underbara föräldrar som vaggar henne till ro <3
Fem fingrar ska skydda dig
ett är månen
ett är solen
ett är polstjärnan bakom molnen
ett är hopp
och ett är tro
Handend fem fingrar, vaggar dig till ro

Nu är jag faster!

Det är inte var dag man står på springbandet och mamma ringer och säger att jag har blivit faster till en liten tjej! Åh jag är så glad för min bror Joakim & Sofia!! Ni kommer bli underbara föräldrar. Vilken historisk lördag det blev! Klockan 14.43 blev det magiska klockslaget då hon såg världen för första gången. Nu kommer jag längta ihjäl mig hela veckan till dess att vi får träffas på fredag!!

11 Februari 2012





Miss you

Jag saknar dig min lilla docka!
<3

11 februari 2012


Här är några dåliga bilder på soluppgången vs. solnedgången inifrån våra fönster. Idag är det lärdag med det känns som söndag, antar att det är en positiv känsla! Nu blir det jättesen frukost och sedan ska vi inta Friskis & Svettis. Wish me luck ;)

Inspo Lars Wallin

 

 

Ja, jag kunde inte låta bli. Den var ju så snygg den där kavajen så jag dör lite grann! Synd att den säkert bara finns i herrmodell och kostar skjortan men det är ju tanken som räknas. Blommiga kavajer är ju verkligen vårens säkraste kort, och samtidigt vårens mest vågade! Är det någon blommig kavaj jag skulle våga bära så är det just denna. Och vågar man inte, jaa då kan man köra på färgerna guld, svart/vitt & neongult istället!

QX

Jag vill ha Lars Wallins supercoola kavaj till ett par slitna blå jeans och jag vill höra Darins "Nobody Knows" igen!! Över alla förväntningar.

Stoneface

Den här bilden är bara för söt. Vem vill inte ha en massa hundar i hemmet! Ikväll har vi ätit enchiladas och hallonmousse till efterrätt (ägg, hallon, turkisk yoghurt, gelatinblad & vaniljstång) och nu ska vi titta på film. Trevlig helg på er!


Pale

Nu ska jag gå ner på stan och låna ännu mer böcker på biblioteket. Tror bestämt att det kan vara nyttigt att få lite dagssol i det här bleka ansiktet för en gångs skull, haha eller vad tro ni? Snart börjar jag väl lysa i mörkret!

Feet up

Jag älskar den här fotcrèmen som jag fått av mamma. Den luktar kanel och gör mina kalla fötter babylena och varma! Tror den påverkar cirkulationen på något sätt. Perfekt när man ska krypa ner i sängen och fötterna är som isbitar.

Nyöppnat

I tisdags öppnade Starbucks sitt andra café i Sverige, nämligen på centralstationen i Göteborg. Fel sida av Sverige tycker jag men å andra sidan får vi väl hoppas att det bara är början på Starbucks invasion här i Norden. Tänk om man kunde köpa en dubbel Cappuccino i varje gatuhörn. Jaa, då skulle jag aldrig mer klaga på den mörka vintern!!

Peace & Love

Vargen har också en familj.


Vargen har också känslor.

Vargen behöver också någonstans att sova.

Det här med jakt. Jag kommer alltid att ha min åsikt om det oavsett vad andra tycker. Man ska lita på sin magkänsla. Vi är faktiskt inte bara människor som bor här på planeten Tellus. Det finns miljarder andra varelser som också har rätt att leva och ta plats. Det är en mycket begränsad yta som vi måste dela på och det innebär att vi människor, som breder ut oss så in i helvete, inte kan begränsa andra varelsers bestånd för att vi själva ska må bra. Vi har ingen rätt att göra så. Jag vet att tex. vargen ibland har tagit ett får eller en ko men det hör ju till deras överlevnad att göra så. De har inget Ica att gå till när det kurrar i magen. Det jag menar är att vi måste inse att även om vi leker med Ipads och internet så fösvinner inte den biologiska kedjan runt omkring oss. Varelser dör, varelser äter...alla som har sett Lejonkungen vet ju att det är The circle of life. Varför ska riksdagen, som aldrig satt sin fot ute i skogen, bestämma hur många djur som får leva där? Ska dom bestämma hur många människor som får leva i Norrtälje också? Och de som är överflödiga ska skjutas av? Det är ju sjukt!!
Det här är min åsikt. Kan du inte leva med att det finns vargar i skogen så flytta till Sahara då. Jag vill i alla fall att mina barn ska leva i en värld där alla arter och varelser lever tillsammans och respekterar varandra. Vi har inte diktatur här på jorden. Vi lever tillsammans!!

Guldlock




Jaa, tänk om man hade ett sådant här härligt hårsvall!

TV-tablå


Nu tycker jag verkligen att det är mycket bra på tv. Inte bra för mina studier men så bra för parasympaticus. Det jag följer just nu om veckorna är:

Måndagar: Alcatraz
Tisdag: Top Model Sverige
Onsdag: Sveriges mästerkock
Fredag: The Voice Sverige
Lördag: Melodifestivalen
Mat, kläder och musik...ett litet naturprogram och tablån vore fulländad ;P

10 februari 2012

Solen skiner. Jag är ledig. Det är fredag.
It's so fluffy!!! =)

Exotiskt


Åh vad jag blev sugen på frukt. Inte på äpple eller banan utan på en färsk mango i solen, en svalkande melon i skuggan eller en saftig ananas! Exotiskt och underbart gott :)

Pink Pants




Jag har ett par rosa byxor som jag tycker är ganska svåra att matcha. Men det är ju görsnyggt till vitt, silver, blommigt, blått och beige!

Nöff

Läste ni i tidningen igår om Mekka, grisen som matte trodde var en minigris men som visade sig vara ett vietnamesiskt hängbukssvin? Mekka väger 110kg och brukar vara med i soffan när husse och matte tittar på TV. Kan dock tycka att grisen nog hellre bökar i en härlig lerpöl någonstans i naturen men nu är han väl van vid rumstemperatur, varierad kost och tv-tablån.

Nu tar jag helgen!

Idag var min handledare sjuk så jag fick gå med en annan distriktssköterska. Det var verkligen superkul och jag fick ta blodprover, lägga om diverse sår, byta kateter, ge intramuskulära och subcutana injektioner och klappa på katter! Dock var det väldigt kallt och mina tår håller på att tina nu under en varm filt. Nu har jag LÅNGHELG och det ska firas med en bit kött och avokadosallad samt en massa tända ljus såklart!

Come on show your colors





8 februari 2012

Idag har min VFU-dag fått klart godkänt! Har tagit bort en massa suturer på fötter, bukar och lår, gett intramuskulära injektioner, lagt om nefrostomier, plåstrat om fossingar, mätt ut stödstrumpor m.m. Imorgon ska vi ut i staden och göra hembesök. Ska bli jätteroligt! Dagens minus var dock att jag slutade 15.00 och kom inte hem förrän 17.00 Buss 621 har tydligen inte samma diciplin som buss 676...

Tik Tok

Godnatt på er mina fina pärlor! Nu ska jag sussa några timmar innan det är dags för uppstigning här på Kasern kl. 05.30. Tror det ligger lite i det här områdets natur...tyvärr ;)

Foaming soap

De två senaste gångerna som vi har besökt USA har vi köpt med Anti-bacterial Foaming Hand Soap från Bath & Body Works. Det är den bästa tvålen ever, luktar exotiskt och ger ett härligt fluffigt skum. It's so fluffy!!! Jag använder tvålen till att tvätta bort smink från ansiktet på kvällen och även på morgonen och det är oslagbart. För en vecka sedan tog våran sista tvål slut vilket medförde att jag direkt såg ut som en krigszoon i ansiktet. Buhu... Någon som vet om det finns att köpa i Sverige??

Påskliljor

Nu har mina påskliljor slagit ut och de är så söta! Tänk vad lite klorofyll kan göra :)

7 februari 2012

Idag har det varit en lång dag i sådär lagomt segt tempo. Är van, sedan tidigare VFU, att det är pang pang pang som saker händer, mycket praktiskt och att tänka relativt fort. Idag har det varit helt annorlunda. Det kändes nästan som en kundservice med otacksamma kunder och det mest spännande som hände var en borttagning av en hudfläck... Hoppas på mer spänning imorgon!

Jag vann!

Åh så glad jag blev plötsligt! Satt och suckade lite för mig själv över att jag ska upp så tidigt imorgon när jag plötsligt såg en kommentar från Therez om att jag vunnit ett par supersöta thights med hjärtan på i en av hennes give away-tävlingar! Bilden är tagen från hennes inspirerande blogg. Vilken smashing måndag det blev =)
Tusen tack Therez!

Pyret

Eftersom jag snart ska bli faster för första gången i mitt liv så klämmer jag och känner på varenda babyplagg/sak/gosedjur jag ser! Det ena sötare än det andra. Micke tror att det blir en kille medan jag är 100% säker på att det blir en flicka. Tiden har gått så fort och vi väntar med spänning på det lilla livet!!! Jag ska försöka bli världens bästa faster även om ordet "faster" låter ganska grått och gammalt haha :P

6 februari 2012

Vilken fantastiskt vacker dag det var idag! Klarblå himmel, isande kallt och glittrigt. Åkte in till Åkersberga för att ta en liten titt på praktikplatsen, hälsa på alla och efter att ha spillt kaffe i personalrummet och pratat med handledaren i en timme var det redan dags att ta bussen hem igen. Soft första dag ;) Imorgon blir den dock längre: 07.50-17.00 vilket betyder att jag måste hoppa på bussen 06.30 och vara uppe ur sängen senast 05.30. Huahua för morgontrötta mig...

5 februari 2012

Ja söndagar som den här är guld värda. Spaghetti & köttfärsås, film, soffan, te, tända ljus och världens sötaste troll bredvid. LOVE <3

Mexico





Jag är jättesugen på att besöka Isla Mujeres! Det är en ö strax utanför Mexico som har det klaraste vatten du kan tänka dig. I så fall skulle jag leva i bikini, dricka cocosmjölk, käka heta mexikanska rätter, simma med delfiner, besöka Maya indiandernas historiska stad Chichén Itzá (ett av världens 7 underverk) och bara njuta njuta njuta!!

Details



Visst skulle världen vara oerhört tråkig utan detaljer?
Halsbandet på tredje bilden är så maffigt och påhittigt hängt!

Sunrise

Idag på morgonkvisten körde vi svärisarna till Arlanda och soluppgången var helt fantastisk. En stor bloapelsin till sol över de vita skogarna. Vid det här laget har planet lyft västerut och jag önskar dom verkligen en helt fantastisk resa! Hade det varit slaskigt och grått hade jag mått pyton men eftersom snön gör allt så vackert så kändes det helt ok att inte följa med. Nu är det ju äntligen vinter på riktigt med 22,5 minusgrader!!

Love is in the air

Åh det är så städat och fint här nu så jag nästan storknar. Det är lite av en konst att bo litet. Var sak har sin plats och kommer en sak fel så står den på en annan saks plats vilket i slutändan alltid leder till kaos! Nu står var sak på precis rätt plats, golven är dammsugna och moppade, det är dammat, nybäddat och badrummet skurat. Ljusen brinner och mitt hår luktar nytvättat. Tror dock inte att något av det kommer vara någon längre tid. Snart ska jag nämnligen steka hamburgare så då lär både håret och köket se annorlunda ut haha! Snart kommer också svärföräldrarna för att sova över en natt innan de tar flyget till Los Angeles imorgon. LYLLOSAR ;) Det är ni så värda!!
Ha en trevlig lördagkväll!


Fönstret

Igår suktade jag efter vår men eftersom tulpanerna vissnar så fort så köpte vi en blomma i kruka istället, eller en kommande blomma i kruka i alla fall ;) En vårlök? Som ni hör är blomnamn inte min grej men träden utanför kan hur som helst få mig att svimma, bra jobbat herr Rimfrost!!

Vera Wang

Igår tittade jag lite på filmen Bröllopsduellen och jag tyckte hennes klänning bara var WOW! En dag vill jag också gifta mig i en Vera Wang. Det är därför som vi har våran söta spargris som det står "Bröllop" på inne i sovrummet ;) Hursomhelst hittade jag ett gäng klänningar från just Vera Wang som jag fastnade för, speciellt Hanna, Genevieve och Eleanor (med ett ljust band i midjan såklart) <3

Hannah

Klänningen från filmen

Genevieve

Dierdre

Dorothy

Eva

Eleanor

Diana



4 februari 2012

Det är 9- ute och det snöar fortfarande non stop!! Hur mycket ska det bli?? Idag är Micke i Västerås och pysslar lite grann med sitt projekt och jag ska roa mig på egen hand här hemma. Haha jag känner mig så old school när jag redan på förhand vet att jag kommer städa, baka och gå en promenad. Heja pensionärslivet!!

Golden


Ja vad gör man egentligen med utslagna tulpaner som vilar på vaskanten? Jag klippte av dom och satte dom i små lyktor. Trevligt att vakna till en liten blomma på nattduksbordet, ungefär lika trött som en själv ;)

Nude




Tanken på en bar rygg känns ganska långt bort just nu. Flera ljusår om du skulle fråga mig men jag kan fortfarande inte låta bli att längta lite. Framför allt efter den här puderrosa marängklänningen från Lipsy som jag aldrig hann använda i somras. På tal om att längta så längtar jag också efter att ha Ronjas lilla mat- & vattenskål på golvet i köket som syns i bakgrunden på den tredje bilden. Jag trampade i den nästan varje morgon när jag skulle öppna kylskåpet men tänk att även en sådan grej kan vara något man faktiskt tycker om och längtar efter...

Frozen Cold

Dagens lektioner i schizofreni är över och jag är frusen in till märgen efter 4 timmar i en iskall föreläsningssal. Det är 11- och snön yr fortfarande ner utanför på ett nästan romantiskt sätt. Enorma flingor virvlar ner precis som man ville att de skulle göra på julafton...men som tyvärr inte hände! Idag är det äntligen fredag och jag vill bara värma mig, mysa ner i soffan, äta något riktigt gott och bara krama om tanken på att det är helg :)
Middagstips sökes!!

Gul och blå





Turkos/mint, gul, guld, ankelsmycken, mönstrade shorts och paljetter.
Det blänker, det är glatt och det är så fint. Shortsen är ju underbara!!

Grapespoon


Förutom en tråkig bok om Motiverande Samtal (MI) från biblan så köpte jag dessa grape skedar. Nu kan jag mumsa grape både enkelt och o-kladdigt. Hej C-vitaminer!

2 februari 2012

Såhär ser det ut utanför vårat fönster just nu. Bilden gör det inte riktigt rättvisa eftersom det praktiskt taget är vitt överallt men flingorna som sipprar ner så fint vill inte fastna på bild. Det blir mössa, vantar och stövlar på!

Keps

Vårens mode pyntas av ponytails och kepsar. Alltså väldigt sportigt och ledigt tillsammans med de annars så stilrena och chic:a klädtrenderna. Dessa kepsar i läderimitation är från H&M och till ett superpris. Cool!

Frulle

Idag tog jag en lång härlig sovmorgon och vaknade till ett härligt snöoväder. Just nu sitter jag med min gröt framför Malou och hennes gäster. Ska promenera ner till stan och låna böcker på biblioteket och sedan ska jag köpa mig en grapefrukt-sked. Har för mig att jag hade en sån men tydligen har den kommit bort i flytten på något sätt :(

Sushi time

Ikväll åt vi sushi till kvällsmat (Micke tog Teriyaki såklart). Vi är faktiskt överraskande duktiga på att laga middag alla dagar i veckan för att kunna göra matlådor också men någon gång i månaden får man faktiskt unna sig. Sushi blev det och mina favoriter är avokado & lax!

That 70's



Jag har sett den här typen av blus hos många stora modebloggare den senaste tiden. Den får mig att tänka på en hippie-blus som jag vet hänger hemma i mammas garderob och som jag själv faktiskt har haft till skolan en dag. Det är lite kul när saker kommer igen. You like?

Heja högskolelivet!

I brist på annat läste jag hela morgondagens föreläsning. Inget nytt, inget som jag inte sedan tidigare känner till. Rättare sagt skulle jag tyvärr vilja kalla mig proffs på ämnet. Plus att det bara är 3 timmar. Plus att det är världens sämsta föreläsare (förra föreläsningen gick 75% av gruppen hem i pausen och jag stannade motvilligt kvar för alla kunde ju inte gå...det skulle kännas elakt). Som ni ser hittar jag på många förklaringar till att vara hemma imorgon. Det är inte värt 2 timmar på bussen med andra ord. Joo, jag gör en fuling och ger mig själv lite sovmorgon. Tjoho!

Bring out the animal







Åh ibland hittar jag så många fantastiska bilder. Jag sparar allt som berör mig på något sätt, har fina färger eller bara är så sjukt snygga eller skickligt tagna. Tänkte dela med mig av lite djurisk inspiration. Idag har vi haft föreläsningar i psykisk ohälsa och jag tror alla måste få vara lite djuriska på något sätt ibland. Få leva ut sina aggretioner under ett box-pass på gymmet eller få vråla ut som ett lejon lite då och då. Framför allt tror jag att vi är starkare än vi tror. Plötsligt slår en gammal slogan från Frosted Flakes emot mig: Brings out the tiger in you!

1 februari 2012

Idag är det ingen vanlig dag för det är Petras födelsedag, hurra hurra hurraaa!! =)
Februari förknippar jag alltid med Petras födelsedag, tulpaner, hjärtan och choklad. Alltså bara bra och härliga saker. Snart kommer jag också förknippa det med en liten nykomlings födelsedag...förhoppningsvis! Vilket känns toppen, februari är en underbar månad. Önskar dig en fin födelsedag vännen, bara 1 år kvar till 25!!
Kram på dig <3