Bilder från julafton


Juldagen

Igår på självaste julafton var det hur mysigt som helst! Vi startade dagen med mysfrukost och paketöppning hos Mickes familj, drack kaffe hos mormor, åt lunch hos mamma och öppnade ännu mer julklappar :) Julafton avslutades med spelkväll hemma hos Mickes föräldrar. En perfekt avslutning på en perfekt dag <3 Idag på juldagen har vi varit ute på vinteräventyr ute i stugan bland all snö! <3


Dagen före julafton!

Nu är vi hemma i kära Karlskoga!! Vi har klätt granen, myst med Nora och hälsat på mormor & morbror. Det bästa av allt är nog det fantastiska vädret, mer julkänsla än så finns inte :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/979682/images/2012/pic_50d6c9aae087c35c92dfc415.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/979682/images/2012/pic_50d6c9aae087c35c92dfc415.jpg" class="image">


Julgran

Vi gör som Ernst och har en bordsgran!


3 advent

Snart bara en vecka kvar till julafton!! Idag har vi handlat klart alla julklappar och jag är så himla nöjd. Vill bara att alla ska öppna nuuuu! På torsdag gör jag sista dagen i skolan för det här året och på fredag styr vi kosan hemåt. Hoppas veckan bara swischar förbi!


Hobbit

Igår kväll var jag på cirkelgym/spin, så brutalt kul och svettigt! Det började med 45 min cirkelgym och därefter direkt ner i den spinningsalen för 30 min mjölksyra i benen. Jag har nog aldrig svettats så mycket!! Idag har jag därför haft en riktigt lat pyjamasdag, pysslat och begrundat det stormiga vädret utanför (hujedamig som det blåser!). 21:00 ska vi äntligen se The Hobbit 3D på bio här i Norrtälje :) Har en känsla av att det kommer ta ett tag att gräva fram bilen...


Ge en julklapp som behövs

 
 
Detta inlägg handlar om hur du kan ge en julklapp som är mer värd än någon annan! Det handlar om poliovaccin som skapar immunitet mot det virus som i värsta fall kan orsaka förlamning. Nu är det inte långt kvar tills polio är utrotat från världen och WHO har ambitionen att om 10-20 år ska inte någon längre behöva drabbas av denna sjukdom. För att sjukdomen ska kunna förintas krävs att alla barn i hela världen vaccineras. Det gör UNICEF. Genom att köpa vaccin på UNICEF:s hemsida bidrar du till att alla barn får vaccin och att polio blir ett steg närmre att bli ett minne blott! För ett fullgott skydd krävs tre doser/ barn. I gåvoshopen kostar det 72 kr för 60 doser, det vill säga vaccin till 20 barn!
 

121212

Bara för att jag kan skriva 121212 så gör jag det ;) Och visar lite bilder från gårdagen. Vi fick en julklapp från Campus Roslagen: ett pepparkakskit, glögg, reflex och rabatt på Ica. Taaack!


I Love You

Lite nattsudd såhär i sista timmen. Längtar hem så in i norden! Bästa Micke, familj & vänner (tvåbenta som fyrbenta) ni är min värld. Tack för att jag har er <3


Nobelfestmåndag

Sen senast jag skrev har ännu mer snö fallit, graderna har blivit kallast i år och dagen till ära är det självaste Nobelfesten! Om bara ett halvår är jag också i Blå Hallen men då vankas ingen Nobelmiddag utan examen. Dock ska det betas av mycket innan den dagen bl.a. detta eviga grupparbete som vi håller på med. Håll ut nu, bara 1,5v kvar till jullov! Som jag längtar hem!!


Snökaos

Med tanke på gårdagens snökaos här i Stockholm och Norrtälje valde jag att jobba hemifrån idag. Ville inte riskera att hamna i diket och dessutom var förseningarna helt galna. Så idag har jag skrivit klart en av våra tre gruppuppgifter (haha en helt ointressant som bara tar tid) så lite bidrog jag nog med i min frånvaro. Ikväll har jag kört cirkelgym, så himla roligt!!


Snöyra

Idag har jag varit uppe med tuppen för grupparbete i skolan. Resan hem i snökaoset var mindre rolig och minst tre bilar hade kört i diket. I eftermiddag har vi haft Mats här på besök, länge sen sist så det var mysigt! Ikväll har jag varit på F&S för lite Core. Oj oj vad det inte var kul med träningsvärken från igår :/ Kör försiktigt i snöyran!!


1a advent

Idag har jag skrivit klart min uppgift i operation & anestesi! Klockan halv två tänkte jag gå ut i solskenet på en promenad men då var ju solen redan på väg ner :( Ikväll har vi tagit en promenad bort till F&S för en timme på löpbandet och när jag var i omklädningsrummet gick en propp så det blev nattsvart. Tur att alla har lampa på mobilen nuförtiden ;)


Jordnötsfudge

Riktiga små energibomber! Men goda sådana ;) Smält 2,5 dl jordnötssmör (med så hög jordnötshalt som möjligt, jag hittade en med 90%) och 250 g smör (jaa det är galet mycket) i ett vattenbad. När detta har smält häller du upp det i en bunke. Blanda i 450 g florsocker och innehållet från en vaniljstång (eller 2 tsk bourbunvanilj-extrakt). Blanda till en slät smet och fördela ut i en form (20x20 cm) som du klätt med folie och penslat lätt med matolja. Låt stelna i kylen i minst 3 h. Perfekt som utflyktsgodis under skridskoturen eller i pulkabacken!


1 december 2012

Idag fick jag äntligen öppna min underbart goda julkalender som jag fick i födelsedagspresent av bästa Sara! Jag som väntat såå länge ;) När Micke slutade jobbet tog vi en härlig promenad i vinterkylan med snön pressandes under fötterna för att handla. Fick med oss en julskinka hem (råkade ta den absolut dyraste kravmärkta vilket var bra för grisen men inte för plånboken) så nu sitter vi här med nygriljerad julskinka på mackan, mmmmm! Trevlig kväll <3


SÖS goes Gangnam style

 
Sitter och skriver min rapport från anestesi och operation när jag fick den briljanta idén att youtuba en anestesi. Hoppfull om att detta skulle underlätta min rapport hittade jag istället anestesiteamet på SÖS som tydligen har väldigt roligt på jobbet. Huruvida jag kan använda detta till min rapport är ännu oklart.... ;)
 
 
 

RSS