Min risotto

Ingredienser:
2 vitlöksklyftor
En klick smör
2dl Avorioris (risottoris)
6dl vatten
1st grönsaksbuljong
1st hönsbuljong
Salt & vitpeppar
1msk riven ost
Tillagning:
Börja med att värma upp vattnet med buljongtärningarna så att de löser upp sig. Ta sedan en annan kastrull och smält en klick smör. Pressa ner vitlöken och häll i riset. Rör runt tills riset blivit alldeles blank och fint. Häll då i buljong så att det precis täcker riset. Sänk värmen lite så att det precis kokar. Rör om hela tiden! När vattnet börjar försvinna häller du i nytt, fortsätter röra osv. Krydda med salt & vitpeppar. Efter 20 minuter börjar det bli klart. Smaka av så att det inte finns kvar någon kärna i riset. Häll över riven ost och klicka i en liten klick smör. Den färdiga konsistensen ska inte vara torr utan härligt krämig. Servera med kyckling, lax eller vad du tycker bäst om! Jag har blivit kär i risotto =)) Helst ska det ju vara vitt vin och parmesan i men det går lika bra utan.

Kommentarer
Postat av: MOLLY BERGSTRÖM - Uppsala

Godnatt :) Hoppas din lördag blir kanoooon!

KRAMIS :D

2012-04-21 @ 00:39:16
URL: http://mooollys.blogg.se/
Postat av: cathrin

Ser sjukt gott ut! :D

2012-04-21 @ 09:33:02
URL: http://gemignamnet.se
Postat av: J O H A N N A

Ja det var verkligen sjukt gott! Att jag aldrig har provat göra risotto tidigare?!

2012-04-21 @ 16:06:52
URL: http://gandhis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0