30 april 2012

Idag är det underbart väder och Ronja njöt för fullt av solens strålar när vi var ute.
Gullunge!!

Grattis Ubbe!

Stort grattis på födelsedagen kära storebror!!
Hipp hipp hurra =)

All the small things





Braid / Fläta




Kusin-barnbarn

Igår fick jag ännu ett kusin-barnbarn!
Stort grattis till familjen & välkommen till världen lilla Noah =)

Yesterday

Gårdagens träning slutade med 1 joggingvarv runt Aggerudspåret, 10 min på crosstrainern, 15 min på cykeln, 50 armhävningar och 100 situps. Tänk att man nästan gör vad som helst för att komma ifrån böckerna. Det borde man använda som knep lite oftare ;)

Grattis Jenny & Andreas!

Idag vill jag skänka alla lyckönskningar och kärleksönskningar till Jenny & Andreas som idag har blivit man & fru! Det var verkligen en överraskning men en helt naturlig överraskning efter att ha varit ett par i nio år och med lilla sonen Milton. Jag blir verkligen rörd när personer följer sitt hjärta och gör det dom vill, för sin egen och kärlekens skull utan att det ska vara en massa krussedull runtomkring.
Länge leve kärleken!! <3

Sunkissed


I ett tappert försök att förneka regnet som piskar utanför och de kluriga gamla tentafrågorna börjar jag omedvetet tänka på hur härligt det är med brunbrända ben. Idag är det bara 44 dagar kvar...härda!

Fredag

Igår firade vi alltså mamma som fyllde år! Det var jättetrevligt och lika kul som alltid att få träffa alla. Det blir ju inte så ofta nu när vi bor på annan ort. Grädden på moset var ju förstås att få mysa med finaste tjejen i världen, lilla Nora! Nu ska jag återgå till mina ligander. Agonistiska, antagonistiska, potenta, kompetetiva, non-kompetetiva, additiva eller potentierande...you name it, Liganderna verkar vara mer flexibla än gemene man på CV:t!

Packad och klar

Nu är jag fördigpackad och klar inför imorgon, för efter mitt seminarium åker vi hemåt skogarna för att fira födelsedagar och umgås. Mitt i alla trevligheter måste jag också råplugga inför den kommande tentan som ger mig kalla kårar. En vecka kvar av tentaångest och panik sedan ska jag begrava farmakologins otrevliga känslor långt ner i djävulsdjupet. Det var meningen att det skulle bli ett positivt inlägg men jag var ändå tvungen att spy lite galla, hoppas ni har övereseende med det ;)

Grattis Mamma!

Eftersom jag inte kommer ha möjlighet att skriva detta imorgon så gör jag det nu. För imorgon är det inte vilken dag som helst utan världens bästa mammas födelsedag! Din första födelsedagen som farmor också ;) Önskar dig en underbar födelsedag med solsken och värme. Du betyder allt för mig och jag är lyckligt lottad som har en så kärleksfull och omtänksam förebild som dig.
Jag älskar dig!
<3

In the air




25 april 2012

Idag har jag varit på Forskningens Dag på skolan. Det var faktiskt intressant och det blev ännu bättre av att man fick lunchmacka, kaffe och frukt ;) Vädret är verkligen fantastiskt idag. Solen sken, luften värmde och framför Sophiahemmet, mot Valhallavägen, var gräsmattan grön och full av gula och blå blomor. Härligt!! På vägen hem såg jag även en älg...hehe! Nu ska jag städa så att det är fint här när vi kommer tillbaka hem nästa vecka.

Smile even though

Efter en 8 km joggingrunda i skogen är jag beredd att betala för att få donera bort min vänstra ljumske. Tror det beror på:
1). att jag är ytterst otränad
2). att jag inte har rört på mig på hela vintern
3). att jag vill mer än jag kan.
Tips på hur jag kan få bort det onda på andra sätt än att faktiskt kapa det rakt av, mottages gladeligen!

Rese tips!

Det bästa med vårat hotell, borsett från att rummet är minitiny, är att ALLT finns i närheten. Tex. kollade jag precis var man kan hyra cyklar och såg på kartan att det fanns ett DecoBike-station precis mitt emot där vi bor! Bara att gå ut på morgonen, köpa en Frappuccino, hyra en cykel och cykla längs med stranden kan ju vara en enormt härlig frihetskänsla! Det kostar 5$/h, 14$/dag eller 30$ för 3 dagar. Perfekt om man vill upptäcka andra delar av Miami Beach utan att behöva hyra en bil. Lättare att stanna och gå av dessutom ;) Sedan är det bara att lämna tillbaka den på valfri DecoBike runtom i Miami. Perfekt!!

24 april 2012


Har inte så mycket att tillföra världen idag mer än att mosa in ännu mer i min lilla hjärna. Farmakologi kan vara det tråkigaste ämnet sedan materialläran i Skövde... Och jag dissar helt det här med online-kurser. Blää!

Måndag

Imorse satte jag på mig träningskläder och gav mig ut på en 5 km lång skogspromenad och Lommaren låg som en spegel. Terapi för själen! Därefter hoppade jag in i duschen, laddade maskinerna nere i tvättstugan och gick iväg för att äta lunch med M & M på Culinar :) Nu är det kaffe och plugg som gäller -hela dagen lång! Skönt att ha rört lite på kroppen i alla fall. Man blir lätt tokig när man sitter still så här mycket. Min rygg kommer snart inte gå att räta ut längre och då får jag gå som en dubbelvikt macka resten av livet.
Ett, två, plugga på!

Kärlek

Älskade sötnötter!

Koala-kram

Nej, nu vill jag hem och krama på världens finaste och goaste lilla tjej!
En riktig koala-kram <3

Puli


Puli kan ju vara den knasigaste hundrasen ever.
Kommer dom från Mopp-landet eller Jamaica?

Först till kvarn

Glöm inte kolla in min Bloppis! Det är först till kvarn som gäller ;)

Regniga söndag

Idag är det en typisk söndag med överdrivet lång sovmorgon, grått evighetsregn, plugg med stort P och mysbyxor. Tanken på att jag kommer ta mig ut på en promenad är ungefär lika med noll men efter några timmar med näsan i böckerna gör man nästan vad som helst för att få en break.
Ha en slapp & skön dag=)

Citronfjäril

Idag tog vi 8 km i skogen (varav 4 km springandes). Det var verkligen superskönt trots att det var väldigt geggigt och blött. Härligt att få sällskap och pepp av varandra också :) Dessutom såg vi årets första Citronfjäril!!

LOVE



21 april 2012


Min risotto

Ingredienser:
2 vitlöksklyftor
En klick smör
2dl Avorioris (risottoris)
6dl vatten
1st grönsaksbuljong
1st hönsbuljong
Salt & vitpeppar
1msk riven ost
Tillagning:
Börja med att värma upp vattnet med buljongtärningarna så att de löser upp sig. Ta sedan en annan kastrull och smält en klick smör. Pressa ner vitlöken och häll i riset. Rör runt tills riset blivit alldeles blank och fint. Häll då i buljong så att det precis täcker riset. Sänk värmen lite så att det precis kokar. Rör om hela tiden! När vattnet börjar försvinna häller du i nytt, fortsätter röra osv. Krydda med salt & vitpeppar. Efter 20 minuter börjar det bli klart. Smaka av så att det inte finns kvar någon kärna i riset. Häll över riven ost och klicka i en liten klick smör. Den färdiga konsistensen ska inte vara torr utan härligt krämig. Servera med kyckling, lax eller vad du tycker bäst om! Jag har blivit kär i risotto =)) Helst ska det ju vara vitt vin och parmesan i men det går lika bra utan.

20 april 2012

Den här dagen har verkligen varit gråare än gråast. Regnet verkar aldrig ta slut, inte heller mina online-lektioner i farmakologi, smutstvätten verkar gå ända ner till Kina och disken tycks fortplanta sig själv. Det enda jag är glad över att det aldrig tar slut är vanilj-ljuset som har brunnit sedan 09.00 imorse. Det luktar underbart!! Nu är det nu eller aldrig som gäller om det ska bli helg här någon gång. Klara, färdiga, gå!!

American Apparel


Marinblå kjol i chiffon (dubbelt lager) från American Apparel. Kjolen är i strl. M/L men passar även en S. Köptes för 42 $ (ca. 300 kr) på American Apparel i Huntington Beach, Kalifornien och säljs nu för 175 kr exkl. frakt. Perfekt sommarkjol med en body eller ledig t-shirt under. Aldrig använd!


Blank hallonröd blus från H&M i strl. 36. Puffärmar och figursydd. Sparsamt använd och i fint skick. Säljes för 50 kr exkl. frakt. Ursäkta de mörka bilderna men det är taget med mobilkameran!

Lila klänningar



Härlig sommar och höstklänning med volang längst ner och band att knyta i midjan. Knappar i ringningen och krage vid halsen. Använd en gång! Är i strl. 38 och kommer från H&M. Säljes för 40 kr exkl. frakt.



Mjuk klänning med plisseringar på överdelen. Band att knyta i midjan och knappar i ringningen. Är i strl. S och kommer från Indiska. Säljes för 40 kr exkl. frakt.


Luftig klänning från H&M med vita prickar. Är i strl. 40 men passar en 36/38 tack vare stretch och reglerbara axelband. Använd kanske 4 gånger. Fin med ett skärp i midjan eller varför inte som strandklänning. Säljes för 20 kr exkl. frakt.

Kortare klänningar



En somrig bomullsklänning från Step Up. Strl. 34/XS. Är av kortare modell och kan med fördel användas över ett par jeansshorts eller vita byxor/leggings om man inte vill ha den som klänning. Aldrig använd! Stretch i midjan och dekorativ dragkedja vid bysten. Säljes för 30 kr exkl. frakt.


Svart tight och stretchig klänning med dekorativa sömmar i strl. S. Den perfekta "lilla svarta". Aldrig använd! Köptes för 50 kr på H&M så jag säljer den nu för 20 kr exkl. frakt.

Crèmevita




I dessa kommande studenttider passar det bra med ljusa crèmevita plagg. Jag säljer tunikan från Paprika för 150 kr exkl. frakt (ordinarie pris ca. 299kr hos Nelly.com). Den är i två lager, det undre är blankare och det övre är tunnare och lite genomskinligt. Ärmarna är endast gjorda i det tunnare tyget vilket ger en fin effekt. På ärmsluten är det slag med knappar. I ryggen finns en dekorativ oval öppning som stängs med två knappar vid nacken. Aldrig använd! Är i storlek 8 UK, vilket motsvarar strl. S i Sverige.


Klänningen är blank och kommer från Gina Tricot. Den är endast använd 2-3 gånger och är i fint skick. Köptes för 199kr och jag säljer den nu för 40 kr exkl. frakt. Är i strl. 36.

Det här blogginlägget vaccinerar 95 barn


© UNICEF/Asselin

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget i framtiden men eftersom jag studerar just nu så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra!
Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.
Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj


Ny kategori

Bloppis!
Jag har nu skapat en ny kategori som heter Bloppis! och där kommer jag att sälja oanvända/sparsamt använda kläder, skor och andra saker till bra priser. Det är bara att kommentera vid intresse. Köparen står för frakten på 30 kr och ingen retur eller bytesrätt gäller. Om det är något speciellt ni vill se i Bloppis!:en så är det bara ni säger till. Hoppas att det här kommer bli en grej som ni tycker är kul. För mig känns det bara bra om grejerna som man inte använder kommer till användning hos någon annan. Denna bloppis-trend tycker jag är ett bra initiativ för bl.a. en mer hållbar miljö. Hoppas ni gillar det!

Joakim & Nora

Det här är en klockren blick in i framtiden för min bror och lilla Nora när hon väljer den tjocka boken som godnattsaga. Hej då matchen!!

19 april 2012


Idag har vi skrivit klart vårat semiariematerial + arbete om Diklofenak i skolan. Jag hade förberett lite för att det skulle gå lite fortare. Helt vanlig taktik för oss pendlare och det fungerade. Ett par timmar senare var jag hemma igen men då tröttare än självaste Trötter. Note to self: Ta aldrig mer en powernap från 16.30-19.30 För det första är en powernap på tre timmar inte längre någon powernap och för det andra är det överhuvudtaget inte någon bra idé, aldrig någonsin faktiskt. Nu har vi fått i oss lite kvällsmackor innan det är dags att krypa ner i sängen, igen... Godnatt!

18 april 2012

Idag pinade jag mig runt 5 km. Halleluja för det trots att det var tungt och lerigt.
Med det säger jag godnatt & tack för idag =)

Ämnesval inför C-uppsats

Idag har vi skrivit klart vårat ämnesval inför C-uppsatsen som ska skrivas i höst. Vårat inlämnade förslag handlar om att undersöka vilka känslor som uppstår efter genomförd mastektomi. Syftet är endast preliminärt och vi har inte nischat in oss än utan sparar det till hösten. Troligtvis kommer det handla om både fysiska och psykiska upplevelser som kan uppkomma efter den operativa delen av behandlingen. Det kommer verkligen bli intressant och det känns bra att vi ska göra en litteraturöversikt av kvalitativa artiklar. Det är ett viktigt ämne som tyvärr drabbar väldigt många kvinnor så det kommer bli 10 lärorika veckor som förhoppningsvis kommer leda fram till bättre förståelse och bemötande.

Tvillingägg

I förrgår köpte vi ägg. Det till höger är normalsize så vad är det i ägget till vänster egentligen?.. Jo, tvillingar!! Make a wish :)

LMFAO vs. GT

Haha ååh jag kunder verkligen inte låta bli. Om man vill se ut som en medlem i LMFAO så bör man springa till Gina och raffa åt sig det galnaste man ser och våffla håret så det brinner i knutarna! Haha kan bara tänka mig vad som säljs på rean sen för 10kr. Men jaja om Red Foo kan så kan väl du. Eller??... ;)

Årets första vitsippa!

Idag har jag och min kompanjon suttit i skolan nästan hela dagen och tvekat på vilket uppsatsspår vi ska hoppa på. Det blev en helomvändning kan man säga och nu verkar vi äntligen vara på god väg. Idag fick jag föresten 2 komplimanger om min hårfärg (vars utväxt nu är ca. 10cm!), oväntat och lite wierd med tanke på hur det ser ut men glad blev jag ändå! Efter en trött/sömnig busstur hem satte vi på oss träningskläder och begav oss ut i naturen. Det blev en sväng i Socitetsparken, Kärleksudden och Borgmästarholmen. Det sistnämnda var verkligen positivt överraskande! Det var vitsippor nästan överallt, fin utsikt över havet och gamla gärdsgårdar. Dit måste vi gå i sommar för att grilla och bada! Nu lagar vi currykycklingpaj och snart vankas ett avsnitt Game of Thrones!
Godkväll!

Mmmm!

Vad vore livet utan kaffe?

Britain's got talent

Lyssna och njut! Vilka röster =)

1 år sedan

För exakt ett år sedan kom vi hem från en härlig semester i lala-land. Om 57 dagar är vi där igen, fast 439 mil österut. Det kommer bli underbart och medan jag nu tittar på Vetenskapens värld som handlar om rymdfarkosternas historia blir jag lite sugen på att åka till Kennedy Space Center i Orlando. Om det blir kasst väder kommer vi nog ta en tur till Orlando för lite Disney, Harry Potter och ev. besöka NASA.
Låt dessa 57 dagar gå fort!!





14 april 2012

Mitt försök att göra en panorama-bild failade...ja, ni kanske ser ;)

Utsikt fram baksidan.



 

Vaknade till snökaos! Tur att vi har bytt till sommardäck...not! Hoppas eländet försvinner snabbare än snabbt och att det inte är många "gökdottar" kvar. Idag blir det alltså att hålla sig inomhus med näsan ner i Farmakologiböckerna. Igår hade vi en jättemysig fredag med filmen Råttatouille, tacos, corona och glass & bär till efterrätt! Fredagslyx :)

Hopp om liv

Idag har jag sett att det är ett visst sorts träd som börjar slå ut i grönt/gult. Någon som vet vilket sorts träd det är som brukar slå ut först? För att förstärka känslan av hopp om värme så kommer här lite bilder från NY där våren verkligen är på g!




Fredagen den 13:e

Idag såg jag Orup på östermalm. Inte alls lika wow som när jag såg honom i Mariebergsskogen när jag var 10(?) år. Annars är det en helt vanligt regnig fredag här på Kasern. För jag har baraaa regn hos mig...
Trevlig helg :)

Tjuvlyssnat


På bussen på väg in till stan hörde jag två små söta tjejer i åldrarna 6 och 4 år (?) leka "Gissningsleken". Den yngsta tjejen är nr.2, vilket kanske märks :)

1: Det får bara vara personer i Sverige, ok?
2: Ok. Jag börjar! Är han tjock?
1: Nej, men han kan bli.
2: Kan han simma?
1: Nej.
2: Kan han fluga?
1: Nej.
2: Då vet jag! Blåbärsris!!
1: Nej feeel!
2: Nehe...
1: Fråga vad han äter. Typ något vi har i kroppen, en vätska vi inte kan leva utan som börjar på B...
2: Äter han ben?
1: Nej.
2: Bajs! Äter han bajs?
1: Nej inte bajs dumbo!
2: Men vad är det då?
1: Det är någonting rött.
2: Äter han blod?
1: Ja!
2: Då är det en bärfis!!!
1: Neee. Det är såna där som finns hos mormor vet du...
2: Färstingar?
1: Jaaaa :)


Hmmm....jag har då aldrig tänkt på färstingar som personer och tänker nog inte göra heller!

Påsken 2012

Nu är vi tillbaka i Norrtälje igen efter en hel veckas påskledighet hemma i Karlskoga. Vi har hunnit med en massa sovmornar, ätit påskbuffé i Lunedet, gått promenad med barnvagnen, gosat med Ronja, hälsat på mormor, gått en promenad med Erica & Isa, lunchat med Malin & Petra, ätit god middag och firat förlovningsdagen med champagne, gosat med finaste Nora och "lekt i babygymmet", varit barnvakt åt Maja och även bytt till sommardäck i Nora. Inte dåligt på 1 vecka!! Nu är jag tillbaka i skolan med C-uppsatsförberedelser och Farmakologi, skönt att fortsätta jobba med den här terminen så att sommaren kommer närmre!


Årets härligaste påskbrev!

Världens finaste <3

Film-mys efter frukosten.

Påskens absoluta favoritgodis :)



Gullefjun



Gult är INTE fult. Det är gulligt, varmt och skiner glatt som solen.
Mera gult åt folket!

Påskhelg

Nu är vi hemma i Karlskoga med familj och vänner för att fira påsk. Det blir tyvärr inte den påsken jag önskade mig eftersom det tydligen ska snöa imorgon :( Hursomhelst hoppas jag ni alla får en fin och glad påskhelg med mycket gott!
Godnatt!

~ 2 år ~


Idag är det våran andra förlovningsdag. Tänk att det redan har gått två år sedan den dagen vi förlovade oss på Hawaii! Det är fantastiskt <3 Vi har alltid roligt tillsammans, du läser mig som en öppen bok och jag ser verkligen fram emot allt vi kommer att uppleva. Du är en vacker fé som strör magiskt pulver över mitt liv.


Jag älskar dig <3



3 april 2012

Idag har jag lånat upp halva biblioteket igen men denna gång blev det i genren Farmakologi. Ingen sträckläsning eller kvällslektyr direkt men det får vänta 1,5 år innan jag läser skönlitteratur igen. Därefter har vi bakat inför påsken -dammsugare! Behöver jag ens säga att jag börjar mår illa? ;)

CAT

Observera den radiostyrda bilen och katten med solglasögonen. Hilarious!

På inköpslistan


Jag tror jag har skrivit det förut men jag skriver det igen för att va på den säkra sidan. På min inköpslista till Miami står: En vit kavaj. Punkt slut. Jag måste bara ha en!!

Blonde



Igår var det en tjej i skolan som sa att hon tyckte jag var fin i håret nu när det är lite mörkare. Supergulligt! =) Ändå kan jag inte låta bli att tycka att det är så fint med ljust hår. Saltvatten och slarviga uppsättningar ser så mycket bättre ut i ett blont hår. Som en guldig aura istället för ett mörkt huvudbry ;)

Tvättdag

Idag är det tvättdagen med stort T. Har nog aldrig varit med om att min garderob har varit så tom och att badrummet varit så fyllt med tvätt! Note to self: Låt det aldrig gå så här långt!!

2 april 2012

Såhär såg det ut i Norrtälje kl. 09.30.
Det var lika vitt som när isbjörnar äter sockerbitar i en snöstorm.

Intro

Idag har vi haft introduktion i Farmakologi i skolan. Aldrig att jag kommer komma ihåg alla miljarder uppgifter som ska göras! Tycker det är lite läskigt när en kurs är nätbaserad och all information och alla uppgifter ligger utspridda på en sida som inte ens Annika Billstam skulle kunna orientera sig fram i. Därefter hade vi även introduktion till C-uppsatsen och jag och min skrivarpartner är inne på precis samma idé utan att ens ha pratat med varandra, känns underbart!!

Just nu



...saknar jag tre tjejer som alltid luktar så gott, som man alltid får goa kramar av och som alltid är sig själva!
I LOVE YOU!

1 april 2012

Idag har det varit en riktig slapparsöndag. Har inte ens gått utanför dörren pga. all snö som bara vräker ner. Rotfruktssoppa & The Girl with the Dragon Tattoo har stått för underhållningen. Strax blir det sängen för imorgon ska jag tillbaka till skolan och ha introduktion inför C-uppsatsen, skönt att väckarklockan ringer vid mänskliga tider igen :)
Godkväll!

Dreams are better than plans

Om jag någon gång tröttnar på mitt yrke eller bara vill prova något nytt så ska jag definitivt öppna ett litet bageri & café på Manhattan, i Paris eller Huntington Beach. Sälja espresso, nypressad apelsinjuice, surdegsbröd, kalljästa hälsobullar, formlimpor, tryfflar, hallongrottor, morotskakor, dammsugare och Ooey Gooey Brownies! Ett ställe där man kan hämta och äta sin frukost, sin lunchmacka eller varför inte eftermiddagsfikat.

Blossom