Vaccinerad

Idag har jag vaccinerat mig efter skolan tillsammans med några andra i klassen. Vi tog Hepatit B eftersom vi snart ska ut på praktik. Blev lite förvånad bara när sköterskan kom in i en superkort svart lackkjol till sin vita lilla vårdskjorta. Det kändes väldigt kliché och inte alls professionellt!! Hur som helst är sputan tagen och jag ska tillbaka om 4v för en andra dos. Annars har det varit jättefint väder idag; 22 grader varmt och strålande sol :)

10 kilometer

Tog en paus i pluggandet och satte på mig springskorna. Det blev ingen tid att ens komma ihåg med sträckan är jag nöjd med. Ska försöka ta mig an milen 1 gång per vecka och däremellan köra vanliga 5:or. Nu ska jag äta Mickes goa currykyckling och titta på Sjukhuset =)

September

Det är mycket plugg nu och långa dagar. Orkar knappt med mig själv känns det som. Ska bli så skönt när tentan är över och jag får gå ut på praktik, fira en massa födelsedagar och bara ta in en massa rolig praktisk kunskap utan några krav och dessutom på hemmaplan :)

Inte utan mitt kuvert! Skulle man kunna säga...



Mexikansk middag

Igår tog vi oss en springtur innan vi tog bussen in till Stockholm. Jag köpte fina kuddar som jag fick av söta mamma! De är som små söta kramdjur i soffan nu :) Ska visa er någon dag! Sedan åkte vi söderut för att äta middag med Ms barndomskompisar. Det var faktiskt jättetrevligt och det bjöds på det mest ambitiösa mexikanska långkoket jag någonsin ätit med olika salsasåser och hembakat tortilla! Starkt minst sagt men gott och spännande! Kom hem vid 02-snåret och däckade på nolltid. Idag är det tvättstuga & plugg. Perfekt söndagsgöra!

Vackra höst!

Jodå, det blev allt en 5km-runda och pannband & underställströja var på! Det var inte så kallt i luften men det blåste lite och sen är det ju bättre att vara varm när man springer så att man inte kall och stel. Hälsade lite på kossorna, även om dom idag befann sig i sin hage vid sjön. Bara att få vara i naturen en stund ger nästan mer energi än vad själva träningen gör. Det är så fint på hösten!!

Thakoon

Längtar redan efter vår/sommar 2012!



In and out

Sitter med kaffekoppen i valet och kvalet om jag ska gå ut och springa eller ej. Det är ruggväder och min näsa är lite kall men jag vet ju hur skönt det är efteråt. Samtidigt är det så lätt att vara bekväm. I-landsproblem numero 1 :)

Krama mig

Jag är faktiskt lite kär i H&Ms gosiga kuddar! Finns i vitt och brunt och kostar bara 99kr. Måste nog gå in för att klämma lite på dom på lördag när vi ska in till Stockholm ;)

Ashton Kutcher

Har ni sett det nya avsnittet av Two And a Half Men med Ashton Kutcher? :) Vad tyckte ni? Vi tyckte det kändes lite som ett gäst-avsnitt och att Charlie Sheen kommer återuppstå i nästa avsnitt. Det var lite småkul men frågan är hur en hel säsong med Ashton kommer att funka? Hoppas de styr upp det för det är allt en bra serie!

Hallon Keso

Idag har jag haft en superskön sovmorgon! Det är inte många sådana den här terminen... Btw så provade jag den nya hallon-keson som stödjer Rosa Bandet. Åt det tillsammans med banan & apelsin. Inte jättehurra men tanken var god!

Kärlek




Gapa stort

Tänkte bara meddela att besöket hos tandläkaren gick bra. Eftersom det var första gången här i staden så gjorde de en helundersökning och röntgade. Hade inga hål i alla fall så det var ju bra :) Ska dock använda en miniborste till mina visdomständer, använda den där tråkiga tandtråden samt sluta gno med tandborsten som om det inte fanns någon morgondag!

MILEN

Woho! Jag sprang milen! Och dessutom i terräng. Det var tungt, inte konditionsmässigt tack och lov men för mina ljumskar -ajaj :( Måste verkligen stretcha efter varje springtur, annars kommer jag snart bli stelopererad... Nu blir det duschen!

Fierce!

 

Svart + en rejäl färgklick + guld = så snyggt!
En snyggt urringad rygg är pricken över i :)

Paint me a perfect picture
make sure that you cross the line.
Don't let the colors scare you
it's just a state of mind...


20 september 2011

Imorse blev det grapefrukt, kaffe och en plommonsmoothie till frukost. Smoothien blev ganska stark så jag åt den med en klick keso och lite crunchy. Ska snart ta en springtur, plugga och sent i eftermiddag ska jag göra mitt första besök hos tandläkaren här i stan. Det var 3 år sedan sist plus att det här är första gången jag får betala. Ush!



Plommonsmoothie
12 kärnfria katrinplommon
1dl lättkesella
1,5 dl mjölk
1 nypa kanel
1tsk honung
Lägg plommonen i blöt ca. 30 minuter innan du mixar ihop allt i en mixer!

Petras bärpaj

Ingredienser:
100g smör
2kkp vetemjöl
2dl socker
1 ägg
3tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
4dl valfria bär
1 nypa kanel
Tillagning:
Smält smöret och blanda ihop alla ingredienser. Knåda ut i en pajform och häll över bären. Jag använde hallon, blåbär och äpplen. Krydda över lite kanel och vaniljsocker. Grädda ca. 25 minuter i 175 grader. Servera med en massa marsansås =)

Trägolv och badkar

Nu har jag hittat ett drömhus igen. Denna gången på landet men med modern inrednig och till ett mer överkomligt pris. Charmigt, eller hur? :)





Lördagsgott

Det blev en gigantisk äpple/bärpaj. Micke har en imponerande karaktär... vilket betyder att jag kommer sluta som barbapappa...crap! Hursomhelst kommer receptet imorgon, för den va mummmms :)

Även de små valen räknas

Jag vill passa på att slå ett slag för Depends miljövänliga nagellacks-remover. Ja, man får gno pyttelite extra men faktum är att fingrarna inte alls blir lika uttorkade som dom blir av vanlig aceton utan snarare återfuktade och lena. Och det viktigaste: det är miljövänligt. Köpt grönt nästa gång!

Kantarellsoppa på Tre praliner

Jadå, det blev allt en jobbig springtur men det gjorde inget för vädret var så bra som det kan bli såhär i mitten av september. Happy blue sky! Dock har jag nog aldrig segat så mycket (50 minuter) på den rundan förut så det får bli en hemlis mellan er och mig haha ;) Därefter promenerade vi över kullerstenarna för en lunch på Tre Praliner; kantarellsoppa och cappucino. Åh några av mina smaklökar svimmade av lycka ;) Nu ska jag göra en äppelpaj och inviga vår snygga pajform.
Älskar hösten!!

Le ciel dans une chambre

Denna morgon sjunger Carla Bruni högt här hemma. Jag dricker kaffe och laddar för en stor portion höst-skog. Någonting säger mig att det kommer bli tungt. Men vad gör det, jag har ju hela helgen på mig ;)


Äntligen fredag

Igår provade vi på en smoothie med kesella, mjölk, lingonsylt, banan, kanel & kardemumma. Gissa om det smakade jul! En oväntad god och "mysig" smoothie. Efter den tog jag en svängom i skogen. Skönt att få springa av sig lite när man sitter still hela dagarna. Det ska bli underbart när praktiken startar och jag förhoppningsvis kan få vara på hemmaplan en period. Tänk vad mycket fritid jag kommer få haha ;)
Idag är det äntligen fredag! Helgen känns magisk när veckorna är såhär intensiva.
Ha en skön helg allihopa!

15 september 2011


Åh jag är så glad! Ödåkra Mockarenseri erbjuder sig att tvätta min skinnjacka, återfetta samt impregnera den för 370kr. Det är så värt med tanke på hur mycket jag tycker om den :) De tyckte det var klokt att jag inte har försökt mig på att ta bort olje-fläcken själv eftersom det oftast bara blir svårare för dom att få bort den. Nu håller jag tummarna!
Idag har det varit en seg dag med Hepatologi i fokus. Tråkigt ämne som jag nog måste släppa tankarna från genom en runda i skogen. Dags att hälsa på kossorna igen tycker jag ;)

Together

Jag hittade en så söt bild som jag måste dela med mig av :)
Klara.
Färdiga.
Hoppa!!

Förföriska fruktfantasier

Idag har det verkligen varit en höstdag. Kallt, blåsigt och burrigt men så mysigt att få sätta på sig en stor stickad tröja! Nu på kvällen har vi invigt min nya bok som jag fick av Micke i helgen. Smoothies -Förföriska fruktfantasier för alla smaker. Först ut blev banan, honungsmelon, äppeljuice och en skvätt lime. JÄTTEGOTT!

Redo för hösten

Efter att ha besökt både kemtvätten och skinnaffären nere i stan så fick jag rådet om att kontakta Jofamas egna tvättsanering. Ska maila dom lite senare för att se om det går att göra någonting åt den dumma motoroljan =(
Som plåster på såren fick jag hem min mysiga höstjacka idag och en stickad polo från Vila. Båda var jättesköna och jackan var varm och stor, perfekt! Det är nästan lite hobbit-stil på den, så som det är på min favorittröja som jag fick av Micke när vi var i USA :)



Släktträff

Några bilder på familjen från släktkalaset som vi hade i början av augusti! Det var jättekul och Amanda, som har tagit korten, är så himla duktig =)









Ane Brun

Quinoagröt med kanel, Keso, mammas äppelmos och mjölk -kan det bli bättre? Av en slump blev det Ane Brun på Spotify idag. Det ger mig så många gamla minnen. Den gula duettskivan med ett stekt ägg låt ofta tomt, skivan satt i. Mitt rum var i en behaglig grön färg, mammas var biege och brunt. Det var så varmt i den lägenheten. Inte på stengolvet men känslan. Ljusen brann konstant och det var alltid så lugnt och stilla.

Beavers mate for life

We belong together
like the open seas and shores.
Wedded by the planet force
we've all been spoken for.

Miss my beaver

Min säng är tom och iskall. Tur att det bara är en natt! Imorgon ska jag hänga in kläder i garderoben (finally!!), hoppas på att kemtvätten kan trolla bort oljan på min bruna skinnjacka (buhuuuuu :( , springa, göra seminarieuppgifter, renskriva 2 föreläsningar och laga matlådor. Tror ni den ekvationen går ihop? Haha inte en chans om ni frågar mig men hur skulle livet se ut om man inte ens försökte? Även om man vet att det kommer bli pannkaka så vet man ju inte det förrän man gräddat smeten.
*Godnatt*

Sjukhuset

Idag börjar det. Missa inte tv-serien Sjukhuset!
3an 19.00!
Hur bra som helst :)

En helg hemma

Har spenderat hela helgen hemma i Värmland. Det var jättemysigt och jag önskar att vi hade haft en hel vecka hemma så att man kunde hinna spendera mer tid tillsammans. Framför allt så önskar jag att jag kunde ta med mig min lilla Ronja hit. Jag saknar henne så himla mycket <3 Men man ska vara glad för det man har. Vi hann i alla fall ha kräftskiva, hälsa på mormor i torpet, ha kalas, sova i lillhuset och slumra skönt under en filt ute solen, hur skönt som helst!

Lokalt regn.

I torpet.

Fina mamma!

Fjäril och prästkragar.

Muuuuu!

Jag lyckades hoppa i springskorna ändå och tog mig an 5-kilometarn. Det gick toppen tills jag hörde ett Muuu! och hamnade mitt i en flock kor, då gick det faktiskt ännu bättre! Haha adrenalinkick big time. De stod överallt, mitt i stigen och vid sidan av stod tjuren och glodde bestämt på mig. Sedan gick benen av sig själva ända fram till ytterdörren!
Tack för sällskapet mamma mu och resten av gänget, hoppas vi ses nästa runda också för det hade bra inverkan på mig!

No stress

Idag såg jag min gamla vän Snigel igen, fullt upptagen med att ta sig över cykelbanan! Visst är den fin? :)

8 september 2011

Igår kväll såg vi nog årets sämsta film; Brides mades. Jag skulle lätt kunna ha bytt till Uppdrag granskning efter fem minuter. Så se den inte! Idag har det varit en dryg dag i skolan om hjärtsvikt och föreläsaren pratade så fort så att nästan jag fick hjärtsvikt på kuppen. Pennan glöd, minst sagt. Nu sitter jag och funderar på om jag ska orka med en marsch i spåret eller om jag ska krypa ner under en filt. Jag vet ju hur skönt det känns efteråt. Den känslan borde definitivt få mig att hoppa i springskorna!

Idag vill jag säga ett stort grattis till både svärfar Mats och min fina vän Elin! Hoppas ni har haft en riktigt mysig födelsedag :) Kramar till er*



Klart!

Nu vet jag vad jag ska ge till älskling när han fyller år om knappt två månader!!
Åh nästan så att jag vill att han ska få det nu :)

7 september = höst

Jag sitter under min varma, lena och ulliga filt och tittar ut genom fönstret på en riktigt höstdag. Det blåser i träden, regnet faller och jag har det riktigt mysigt här inne. Skulle gärna tända några ljus och läsa lite i mina anteckningar men jag måste traska ner till biblioteket för att lämna tillbaka böcker. Regnjacka och paraply är det som gäller :)
Igår på bussen hem så slog det mig faktiskt att skogen fått en helt annan färg, en mörk grön med vissa rostiga inslag. Från bussen till skolan går jag genom en plantering av ganska låga träd och där är marken alldeles full av löv. Igår var det ändå 20 grader ute (enligt mina klasskompisar) men det känns på morgonen att luften är annorlunda. Det är nästan som att det är någonting magiskt med hösten eller hur?

Boo

Naaw, nu saknar jag min lilla Ronja jättemycket!!

Tjugotre

Det här känns väldigt barnsligt men det är ju så långt hem nuförtiden. Här kommer en mängd tips och idéer inför min födelsedag ;)


Lancôme, Hypnôse Doll Eyes Mascara

Ugnsfasta portionsformar för minipajer, pannacotta osv...

Smashbox Photo Finish primer

Tvål som tar bort vitlökslukt

Någon form av insynsskydd till köksfönstret (50x75)x2

Armani Code parfym

Robust halsband med en "kristall"

Aloe Vera gelly
Poncho, Gina Tricot

Clean Shower Fresh parfym

Mini volum master (ca. 10-15cm)

"Hårring" (helst en som man kan öppna)

Böcker om människan, medicin, sjukdomar, psykologi, barn etc...


Hole in one x2

Vilken duktig bror jag har!! Det visste jag ju redan innan men ändå ;)
Grattis <3

In the rush

Jag är nog den enda tjejen i världen som blir såhär svett när jag tränar. Ser ut som jag duschat haha! Det var riktigt skönt springväder ute idag. Mulet, fuktigt efter regnet och t-shirt-varmt men utan att vara kvalmigt. Haha jaa ni förstår nog även om jag inte kan förklara ordentligt! Nu ska jag springa in i duschen, kasta i mig mat, rusa bort till bussen, sova en timme och sedan ha en eftermiddagsföreläsning i gyn-undersökning, preventivmedel och abort. Typiskt mig att alltid ha brottom. T i d s o p t i m i s t e n!

In the jungle

Idag har jag haft sovmorgon men skulle lätt kunna sova hela dagen. Hur skönt vore inte det? För att piggna till ska jag inta terrängspåret inom kort. Hade det sett ut som på bilden, med en härlig lagun i slutet hade det varit simsallabim. Nu får jag se fram emot den lång backen i slutet istället...hua hua...

House

Brukar roa mig med att titta på fina hus till salu. Just nu bekantar jag mig med min vackra omnejd. Herregud säger jag bara, någon som har 26 miljoner att investera i ett hus åt mig?? ;) En vit flygel, panoramafönster, öppna spisar, köks-ö, pool och havsutsikt, piece of cake!

















Hösthår?

Nee jag tror jag börjar bli trött på det här ljusa trasslet. Dags för lite mörkare igen kanske?
Mörkblond/ljusbrun... Hmm...

Söndag

Mitt framtidshus ska också ha ett burspråk!

Igår gjorde vi inte mycket för världen. Lagade tacos & marängswiss, inga recept bara ren instinkt ;) Idag har vi tvättat och städat och snart ska jag se till att få en rejäl dos frisk luft under den blå himlen.

Söt kattunge!


Planet Diamond

Visste ni att astronomerna har hittat en planet 4000 ljusår härifrån som är 5 gånger så stor som jorden och består av diamant! Planetens "sol" är en kraftfullt radioaktiv neuronstjärna, en så kallad pulsar. Vanligtvis har inte sådana pulsarer några planeteras som cirkulerar runt sig men just denna verkar vara ett undantag. Kanske med tanke på att det inte är vilken planet som helst ;) Forskarna tror att diamantplaneten är en kristallisering av en gammal vit dvärgstjärna.
Hur coolt? :)

Tvål, lime och onda klackar

Ja det var en riktigt lång fredag som startade tidigt 05.45 och som slutade med en lång och kall promenad hem i bara strumplästen kl. 04.10. Hann besöka både skolan, cykelverkstaden, stan, Fridays, Soap bar & Lemon bar där emellan + totalt 4 timmar på bussen. Dock har jag lärt mig att klackar är djävulens påfund... Nu ska vi ha en riktigt lugn och skön lördag :)

Fairy

Jag är nog lite kär i den här klänningen.
Som en älva i skogen.

Första september 2011

Dagarna går så himla fort nuförtiden. En dag känns som tjugo minuter och en natt känns som tio. Om det fortsätter såhär kommer jag vara 30 år i övermorgon! Även om dagarna rusar förbi och jag inte ens hinner med en bråkdel av det jag har tänkt mig så har jag aldrig tidigare varit så inne i det jag gör som nu. Varje sekund på lektionerna är jag med, fokuserad och intresserad. Förr kunde jag drömma mig bort och tänka på vad jag skulle laga för mat eller när jag skulle tvätta den där tröjan som jag spillt tandkräm på. Det känns bra men hade dagarna bara känts som 5 minuter längre så kanske jag skulle hinna med så mycket mer!
Imorgon kväll ska jag i alla fall äntligen vara lite social. Lära känna nya kompisar lite bättre och det kommer bli hur kul som helst :) Hållhaken är bara de där 4 vändorna med bussen, 4 timmar helt bortkastat...det svider som skavsår. Men jag ska vara glad över att jag överhuvudet taget kan åka buss. Tänk om jag hade tvingats gå!? Då hade jag defenitivt fått skavsår.