31 november

Man ska aldrig underskatta sista november.
Väckarklockan ringde imorse, som vanligt alldeles för tidigt och alldeles för högt. Men jag låg nöjd kvar under mitt varma täcke för jag var visste ju att det var hundens väckarklocka som ringde. Till mitt stora förtret när Micke till slut gav mig en skrikande mobil så hade vi ju inte alls någon hund. Framför allt hade vi ju inte någon hund som ställer alarm på sin mobil... Dagens otekniska hundar tänkte jag och gjorde mig iordning och gick ut till cykeln. Hade självklart glömt nyckeln så den fick jag minsann gå tillbaka in för att hämta. På min lilla cykeltur till bussen tänkte jag: Åh vad härligt det var med sovmorgon! Kort därefter slog verkligheten mot mig för andra gången denna morgon, jag hade ju inte alls haft sovmorgon och klockan var ju inte ens 07.00... Väl på bussen skulle jag lägga ner busskortet i fickan och känner att det ligger ett kort där. Men inte bankomatkortet som jag trodde utan mitt leg. Bankomatkortet låg självklart kvar hemma! Där försvann planen om eftermiddagens julklappsshopping... Med denna underbara start på dagen slöt jag mina ögon och lät dimman tjockna med en naiv tanke om att nu kan ju dagen bara bli bättre!.. eller?
Föreläsningen på Danderyd var inte alls någon föreläsning utan ett enda kalendarium över alla viktiga datum, deadlines, examinationer, seminarium och övningar som vi måste göra under våra praktikveckor. Berget som jag nyss klättrat över stod alltså framför mig igen. Men....om man tar en sten i taget så når man ju toppen på ett kick ;) Efter en lunch bredvid droppställningar och rullstolar åkte jag in till skolans bibliotek. Där lånade jag en laptop och gjorde mig hemmastadd vid ett av skrivborden. Självklart hade mitt lösenord till SEO (intranätet) gått ut och eftersom det nya lösenordet låg på mailen som man når via just SEO såg jag ingen annan lösning än att packa ihop för att gå bort till datateknikerna på andra sidan skolan. De kunde minsann inte hjälpa till med det utan jag fick ringa en administratör. När det hade ordnat sig och jag fick ett nytt lösenord satte jag mig vid en av datornerna där istället. Väl inne i SEO och med uppgiften framför mig fick jag också syn på tillhörande kurslitteraturlista. Knatade bort till biblioteket igen. Lånade boken, hämtade en laptop och hann precis bara börja med uppgiften innan det var dags att ta tunnelbanan till Östermalm för vaccinationen.
Aaoch!
Tillbaka i tunnelbanan går jag på fel tåg och hamnar i Ropsten. Som om Ropsten ens borde finnas på kartan!! Åker tillbaka till Östermalm för att ta det rätta tåget till Tekniska. Uppe på jorden igen går jag bort till buss 676, bussen som blivit mitt andra hem. Kön växer sig längre och klockan tickar. Jag hör ett utrop om 15 minuters försening p.g.a. köer som i slutändan blir minst 25 minuter. Till slut dyker världens harvigaste buss upp och folk trycker sig in. Här hade jag i alla fall tur och fick en sittplats. Jag slöt mina ögon åter igen och tänkte att den här platsen hade jag i alla fall samlat ihop till under dagen! =)

Underbara dag

Idag har varit en helt underbar dag fastän vi tog tag i städning och disk. Nu på kvällskvisten tog vi en promenad ner till stan och köpte med sushi hem från Mias. Vardagslyx när den är som bäst!
Imorgon väntas en förmiddag på Danderyds sjukhus för några färdighetsövningar och sedan ska jag slå ihjäl tid på stan innan jag ska vaccinera mig mot Hepatit B på Östermalm. Funderar på att spana julklappar. Är extremt pepp på julen just nu och att handla julklappar är ju så himla mysigt :)

Informationskompetens

Sådär, nu har jag använt min "extra-timme" till en online-kurs i Informationskompetens. Haha roligare kan man ju ha men hellre det än att jag använder en mer dybar timme åt sådant, för det var precis lika roligt som bilden ovan antyder. 
Vad gör ni denna söndag?

Så bra!!


Baconlindad kyckling med vitlök


Ingredienser:
2 kycklingfiléer
1 paket bacon
2 vitlöksklyftor
1 morot
olivolja
salt/peppar/timjan
Pasta
En klick smör
1 köttbuljong
1 nypa grönpeppar
1 nypa timjan
1 nypa oregano
1 nypa basilika
Soja
2dl Matlagningsgrädde
1dl Crème Fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
Grönsallad
Vitlöksbröd
Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader. Öppna kycklingfiléerna på mitten och lägg i skivad vitlök och morot. Stäng och linda runt bacon. Lägg i en form och ringla över lite olivolja och krydda med salt, vitpeppar och timjan. Grädda i ugnen tills dess att kycklingen är klar. Koka pastan enligt anvisningar. Lägg en klick smör i en kastrull tillsammans med örterna som du har mortlat ihop samt buljongtärning och en pressad vitlök. När smöret har smält och fräst till en aning häller du över grädde, fraichen och en skvätt soja. Krydda eventuellt med lite grillkrydda, det tycker jag är gott! Servera med en grönsallad och vitlöksbröd!

30 oktober 2011

Det blev en lugn Halloween igår som vi istället passade på att tjuvstarta julen på med både Julmust, Saffransbullar och gröt med kanel & lingon. Vi åt lunch på stan, sprang spåret och lagade sedan en god middag hemma medan vi såg The Green Hornet som var mycket sämre än vad man kunde tro. Kommer ihåg när jag var liten och vi gjorde en pumpa som vi ställde på trappen. Det var Halloween på riktigt!!
Skönt att ha en timme extra idag, tycker dock känslan försvinner lite när alla klockor ställer om sig själva. Det känns ju så maktfullt och magiskt att själv få vrida tillbaka en hel timme, leka gud för en liten sekund.

Jupiter

Snälla Jesper Parnevik, kan du inte låta oss få bo i ditt hus med du är ute och golfar runt??
71 miljoner för 1800 kvm på ön Jupiter i Florida -Ja tack!
Jaja....jag får nöja mig med att titta på när Carina Berg flyttar in. Lyllo henne ;)

Hjälp


Jag ska ju klippa mig på tisdag och behöver verkligen alla råd, tips och idéer jag kan få! Need a change!!
Hur tycker ni jag ska klippa/tona/slinga mig?

Äntligen helg!!

Det här är jag så värd! Nu släpper jag allt vad skola heter för en dag och bara njuter =)

Tarantino

Jag tycker faktiskt den är grymt bra! Speciellt Brad som gör hela filmen. Tänk om verkligheten hade sett ut såhär, tänk så många liv och så mycket lidande som kunde ha räddats...
Går nu på kanal 6.

Catch that wave

Imorgon är det fredag men det är mycket som ska betas av innan jag kan känna att det verkligen är helgen. Först har jag opponering & respondering följt av en tenta i statistik, kvalitativ analys & systematisk litteraturstudie... hua hua, jag behöver en lyckospark!

Förberedelser

Det blev en skaldjursoppa till lunch på Ett Glas tillsammans med M och hans kollegor. Nu sitter jag och har telefonkonferens med min söta grupp i skolan som mest sjunger Saaara, kom ut ikväll! Men vi kommer briljera imorgon på opponeringen, i alla fall måste man ju ha det som mål ;) Har bokat en frisörtid nästa vecka. Äntligen dags att förinta utväxten och säga hej då till mina svinto-toppar. Spännande att prova en helt ny frisör också, även om jag allt tycker Sara är bäst!

En vit lögn

Bara för att jag råkar har en pluggdag hemma och bara för att jag unnade mig att sitta kvar med nattlinnet i soffan framför mina tråkiga anteckningar så kommer det väl självklart inklampandes en meck-kille som ska kolla på sambandscentralen! (visste inte ens att vi hade en sådan...) Eftersom jag kände mig väldigt löjlig i nattlinne kl. 10.00 på förmiddagen så sa jag att jag var lite sjuk. Hahaha, man får dra en vit lögn i en sådan situation. Efter en kvart var han borta igen men seriöst, varför ska det alltid hända mig?! Tidigare gånger har jag precis duschat och endast haft badlakan på mig samt sjungit högt och glatt. Jaja, kommer man hem till mig vet man i alla fall aldrig vad man kan vänta sig!

27 oktober 2011

Det är grått och regnigt ute idag. Har myst ner mig i soffan men tända ljus och frukost; Havre & quinoagröt med keso, äppelmos, lingonsylt och kanel. Det smakar jul :)

Magic November

Jag känner på mig att november kommer bli en riktigt underbar månad! Grädden på moset blir all rolig praktik under veckorna som är inom gångavstånd. Som jag längtar =)


4-6e Stockholm med svärisarna för att fira M <3
11-13e Göteborg för födelsedagsfirande & träffa fina Erica
18-19e In Flames i Stockholm med hotellnatt
25-27e lugn helg hemma i Kga



26 oktober 2011

Idag har vi äntligen lämnat in vårat grupparbete. Känns helt underbart att komma hem och solen fortfarande är uppe! Imorgon blir det förberedelser inför opponeringen på fredag och tentan som är direkt efter. Sedan tänker jag välkomna helgen med öppna armar. Nu ska jag ta tag i städning, det ser ut som om en tornado har virvlat runt här!!

25 oktober 2011

Såhär fint var det imorse när jag cyklade till bussen. Dimman låg tät och jag kunde inte ens se andra änden av bron. Det blev ännu en lång dag i skolan och vi jobbade på riktigt bra! Imorgon ska jag ta med mig två portionsbitar choklad som jag fick av älskade M. Kärlek, omtanke & choklad stod det på och det är ju det enda man behöver!

Vår dröm

Kolla in den här bloggen där två fina tjejer gör superfin inredning som lyser upp i höstmörkret! Just nu har de även en tävling så gå in och anmäl er =)

Versace for H&M

Den 17:e november släpper H&M en kollektion i sammarbete med Versace. Djungeltemat föll mig inte i smaken men däremot den svarta och guldiga delen av kollektionen som även innehöll inslag av nitar. Hursa om man inte ska ta en sväng förbi stan den 17 november för att lägga vantarna på den där svarta mössan som är så snygg!! Herrskjortan med guldgrejer på kragen är också en favorit ;)










Lila Bic

Som ni vet har jag en förkärlek till pennor och här är min nya skatt. Orden flyter!
Visst är den fin?


24 oktober 2011

Idag var det en riktig heldag i skolan -åkte hemifrån 07.30 och kom hem 19.30 Nu sitter jag ensam framför tv:n eftersom mannen är på kurs. Har lagat fem matlådor som jag ska stoppa i frysen. Men mycket mer effektiv än så tänker jag inte va. Känner att det är dags att ge upp snart och ladda batterierna för en ny dag. Lär bli en minst lika lång dag imorgon.

Erato

Det går att göra det mesta med det mesta!

Mobilbilder från bilen

Hitta Bambi!

Älskar den här bron.

Älskar hösten.

Älskar rallyföraren!

Älskar stora mäktiga träd mitt ute på åkrar.

Älskar åka bil i mörkret. Dock inte i tunnlar....

ps. I love you


<3


20 oktober 2011

Idag har jag lärt mig ta venprov, p-glukos och ge injektioner subcutant & intramuskulärt. Hur kul som helst ju! Imorgon är det äntligen fredag, åker in till skolan en sväng på förmiddagen innan vi far hem till värmland. Föresten så pratade jag och min klasskompisar om riktiga tjejgrejer idag -bröllop! Jag berättade om vårat drömbröllop som är på en speciellt plats i SD. Precis efter går vi in i metodrummet och då berättar sjuksköterskan som ska undervisa oss att han är från SD! Hur stor är chansen?? Jag ser det i alla fall som ett tecken, ett mycket gott tecken :)
Trevlig helg!!

6,214 miles

Jag tog mig ut på en springtur, 10 km. Det kändes bra men efteråt började jag må jätteilla. Hoppade in i duschen och sedan var jag tvungen att laga mat. Tror att jag behövde få i mig ny energi, så nu känns det mycket bättre!

Tha Attic

Fick lite inspiration till att ha mina orangea byxor, mitt nya bruna skärp, skjorta och armband i orange/guld.






Som ny!

Åh jag har fått tillbaka min skinnjacka och den var som ny :) 500 riksdaler gick det på men det var ju ändå billigare mot att köpa en ny. Aldrig mer motorolja i närheten av mina kläder!!

23 höstar

Förlåt att jag är så dålig på att uppdatera men jag har varit mycket i skolan den senaste tiden. Tiden rullar på och man kommer hem sent. Dessutom fyllde jag år igår så jag kände att det fick bli en dag i nuet.
23 höstar -jag börjar bli gammal!! På morgonen fick jag en underbar skönsång av M och en underbar jacka!! När jag kom till skolan sjöng även tjejerna för mig (jaa alla runt omkring kollade...det var fruktansvärt haha!) och söta Fanny hade köpt vaniljhjärtan som vi kalasade på när blodsockret skönk på eftermiddagen och flummeriet startade ;) När jag kom hem hade M dukat fram banan & chokladkaka med vaniljglass, sedan åt vi Sushi nere på Mias och avslutade dagen med Captain America. Vilken födelsedag va! Jag är fortfarande mätt =)
TUSEN TACK FÖR ATT NI GJORDE MIN DAG <3

Hemmahelg

Vi har varit hemma hela helgen för att få vara med Ronja & familjen. Det blev även middagsdate med Petra, utflytt från lägenheten och födelsedagsfirande x2! Jag fick så himla mycket fina presenter och jag tycker alltid att det är lika tråkigt att åka därifrån även om jag trivs toppen med min M här i vårat lilla mysiga hem.
Mer update senare, nu ska jag in till SHH för lite grupparbete om rolig statistik....nooot!

En oktoberkväll

En bild från i måndags nere vid ån. Himlen gör sig inte alls rättvis på en mobilkamera för det var helt magiskt. Himlen brann <3

...Zzzz...

Det känns i kroppen att det var tenta igår. Dagens föreläsare sa att det var som att prata till ett grått moln. Ämnet Statistik skingrade inte molnet direkt utan jag kände mer och mer hur jag slöt in mig i mitt lilla rum. Det var rena grekiskan och jag blir nästan arg när jag måste lära mig räkna ut korrelationskoefficienten för att sedan se efter i en Chi^2-tabell om undersökningen är signifikant eller ej. Jag menar, vem säger att hela världen kan jämföras med en normalkurva? Bullshit! Och vem fan kom på den där Chi^2-tabellen? Har någon verkligen kontrollerat att den ens stämmer?.. Ursäkta språket men jag blir så irriterad.
Statistik är jävulens påfund!

Tenta face

Idag gick jag upp 05.20 och gick in i fighter-mood. Tentan var tjock som en jäkla bibel och skrivtiden på 4,5 timmar kändes plötsligt lika omöjlig som att springa maraton på lunchrasten. Några timmar senare var min hjärna på väg att brinna upp. Hade två frågor kvar på knappt 5 minuter. Kladdade ner något som jag tyckte lät rimligt och lämnade in med en stor lättnad för nu har jag i alla fall kämpat mig igenom den och jag är värd det resultat jag får, oavsett vad det blir.
Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke.

Tired

Jag förstår inte att inte ens en sjuksköterskeutbildning kan inse att fenomenet tenta är högst ohälsosamt. Stillasittande med böjda ben åt alla håll, tentasnacks, koffein, prestationsångest -> höga LDL-värden, hyperglykemi, minskad muskelenergiförbrukning, hypertoni, negativ stress -> ökad plaquebildning! Snälla lilla högskoleverket. Jag vill bli sjuksköterska men jag vill inte få Angina Pectoris eller hjärtinfarkt på köpet. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Man kan visa sina kunskaper på andra sätt än att sitta ner i en massa timmar för att försöka printa ner det på papyrus. Old school, minst sagt.
Åh vad jag vill ha tisdag eftermiddag!!!

10 oktober 2011

Min älskade vän.
Skickar en massa varm kärlek till dig och hoppas att du kryar på dig snart! Du är den finaste som finns och jag vore inte den jag är om jag inte hade dig.
ÄLSKAR DIG

09 10 11

Det är slutspurt nu. Sista backen av loppet. Sista avsnittet av en grymt bra säsong. Andra halvlek i en spännande match. Eller helt enkelt näst sista plugg-dagen innan tentan. Nu måste jag verkligen tagga till och börja tycka att den här överfyllda pärmen är som en påse godis. Hur nu än det ska gå till?...
Trevlig söndag på er!

<3


Saknar dig så det gör ont!
Nästa helg ska jag krama min goa trollunge :)

All around the world

Jag tycker det är konstigt att vi föds med ett visst medborgarskap. Som en ny, fräsch individ vore det väl nästan förtal att bestämma att just den här individen blir medborgare i just det här landet. Jag kanske råkar födas i Mexiko men vill egentligen bo i Paraguay. Borde inte jag få flytta då? Om detta var möjligt, så skulle kanske alla vilja bo i Frankrike. Men som vi alla vet så skulle det bli rätt så trångt vilket automatiskt skulle få en del att vilja flytta därifrån, kanske till Spanien... För dom som vill bo lite mer avskillt finns ju alltid den Sibiriska tundran. Självklart måste man ha en tillhörighet, ett medelmskap, ungefär som i en klubb, som ger tillgång till grundskola, folktandvård, försäkringar, sjukvård osv. När man känner att man vill prova sina vingar i en annan del av världen så byter man helt enkelt bara "klubb" genom att ansöka om nytt medlemskap. Det fina är att ingen kan nekas, inte ens på grund av platsbrist. Jag tror det löser sig per automatik eftersom människor i regel inte vill bo i ett område som inte har några lediga jobb eller ens bostäder. Visst vore detta bra? Det skulle bli en härlig mix av olika kulturer och traditioner över hela jorden och jag tror att det skulle göra oss mer empatiska och mindre fördomsfulla och framför allt skulle det resultera i en utrotning av fattigdom och krig.
Vad tycker ni?

Blue

Ännu ett mms från paradiset. Tror jag ska spara alla pengar jag någonsin kommer tjäna ihop, leva på ägg & nudlar och sedan resa tills jag har sett varenda lilla bakgata av världen. Wouldn't that be nice? :)

10 km

Satte på mig springskorna för att gå ut och fightas mot vinden en stund. Känns som att mina öron är helt bedövade vid det här laget! Slutade i alla fall med att jag sprang två varv (2x5km) så jag är nöjd ändå. Tredje veckan i rad jag lyckas springa milen. Hoppas jag kan fortsätta såhär tills snön kommer :)

Lindex vs Hermès

Idag har jag unnat mig något att se fram emot när tentan är över. Man måste liksom ha något att jobb mot! Skickade därför efter tre armband i födelsedagspresent till mig själv. Haha man får ge sådana va? ;) Jag kunde inte välja så jag slog till på både en svart, en rosa & en orange. Hursomhelst tycker jag att Lindex version av Hermès är som en skänk från ovan för min lilla söta student-plånbok. Tack budgetguden!
Lindex 79,50kr

Hermès 3.000-4.000kr

6 oktober 2011

Idag är den en riktig tråkig höstdag utan varken sol eller medmänsklig empati. Vinden far åt alla håll och det är som gjort för att vara inomhus med lite tända ljus och tentaplugg. Har gjort en rotfruktssoppa som vi ska äta till lunch men innan dess blir det en kopp kaffe.
Coffein -I love you :)

Höstmarknad

Tog ett rejält brake från böckerna och gick ner till stan för att se om höstmarknaden var något att ha. Mest en massa barn som tydligen hade raklödder-krig... hederliga vattenkrig hör tydligen till historieböckerna. Det luktade brända mandlar överallt vilket slutade med att jag köpte en rem häxvrål. Jag tycker faktiskt dagens marknader måste skärpa sig lite. Det går inte ut på att sälja tusen strumpor eller fula t-shirtar utan det ska ju vara genuint och hemmagjort! Salami, lovikavantar, renskav, marknadskarameller, hattar och remmar. Inget annat massproducerat för då försvinner ju hela charmen.
På hemvägen åt vi en varsin baguette med skagenröra och köpte med oss surdegsbröd till morgondagens frulle. Hade jag inte tentapluggat nu hade jag tänkt åh, vad gott men allt som finns i min skalle nu är allt LDL och glukos jag måste göra av med för att inte drabbas av det metabola syndromet... crap!

Greek

Fick just det här sms-vykortet från mamma & Thomas som ligger på stranden på Kreta och gottar sig. 30 grader varmt hade väl ingen tackat nej till nu! Men men, att sitta här med mina skolböcker och titta ut över ett höstlandskap är inte så fel det heller ;) I eftermiddag ska vi gå ner på kullerstenarna för att kika på höstmarknaden.
Ha en bra dag!

II

Alla behöver en paus. 5 km frisk luft och bra musik. Solen skiner och hösten är så vacker. Jag vill vara ute hela dagen!!! Helst i stövlar och med en kaffetermos i ryggsäcken...

It was all yellow

Jag tycker vi ska klä oss som träden i höst! Matchas snyggt till grått, svart, guld och brunt :)




Kanelbullens dag

Ät en bulle och njut av livet!
Själv ska jag trycka näsan i boken och fantisera om frihet... gaaah!

Sushi

Ja, jag måste erkänna att jag har gått över till den mörka sidan. Jag är besatt och skulle kunna äta sushi 24/7. Hävdar fortfarande att det är Japans svar på sill & potatis men eftersom jag älskar det också så är det kanske inte så konstigt att jag föll så pladask för sushin. Cravings!!

3 oktober 2011

Det blev en resa hem till skogen i helgen! Säga hejdå till mamma & Thomas som åkte mot varmare breddgrader och M skulle sälja lägenhet. Passade på att gosa med finaste cocker-spanielflickan och säga hej till min stora familj rekordsnabbt. Nu är det bara en vecka kvar av tentaförberedelser så inläggen kommer inte dugga tätt precis. Ska genast ta tag i det så fort den är skriven och inlämnad.
Köpte med mig en plattång hem igår. Min gamla tvärdog en morgon när trollruffset var i sitt esse, typiskt! Då fick jag ta fram locktången men det fungerar inte lika bra en stressig morgon vilket resulterade i en bränd fingertopp :(