29 mars 2011

Idag tog vi en lång morgonpromenad till Target för att köpa tennisbollar så att vi kan spela tennis här nere på planen någon dag. Sedan passade vi på att njuta lite av solen men någon bränna får vi nog jobba på tills nästa sommar haha! Eftermiddagen spenderade vi på Brea Mall (såklart..!) där vi köpte lite smått och gott från Victorias Secret samt en iPod2 (det fanns 1 kvar!!). Tog ännu en långpromenad hem från mallen, ett litet break på Jamba Juice och sedan genom den fina parken som vi bara älskar! Nu sitter vi och försöker lära oss teknikens värld...

28 mars 2011



Igår vaknade vi tidigt och sprang en runda i parken innan vi följde med till Fullerton College för att vara med på en lektion i Konsthistoria. Hur kul som helst tack vare en underbar lärare som levde sig in 100% i Venedigs största konstnärer och deras verk. Avslutade dagen med en Starbucks i solnedgången och kvällsmat av kycklingfilé med sallad, avocado, rädisor, cashewnötter, fetaost, gurka, krutonger och en massa ranchdressing -MUMS!!

27 mars 2011

Babyshower

Underbara hus i Fullerton!

Utanför bion i Brea

Igår var vi på Brea mall för att shoppa lite. Sandra fick en försenad födelsedagspresent -presentkort på Victoria's secret, jag köpte 4 toppar på Forever21 -superbilligt! och Micke hittade en tröja! Därefter tog vi en runda med bilen i Fullerton för att kolla på alla underbara hus :) Sist men inte minst såg vi Limitless på bio i Brea, asbra film!
Nu ska vi till skolan!
an style="white-space: pre;">

26 mars 2011

Nu är klockan 11 på förmiddagen och vi har varit här i snart 2 dygn. Resan hit gick faktiskt ganska bra och James Marsden från X-men flög på samma plan som oss från Munchen till LA. Ögongodis ;) Men oj vad trött jag var när vi kom fram, orkade knappt njuta av värmen som slog emot oss utan somnade som en liten bebis direkt när vi kom hem.
Igår sprang vi i parken i shorts och t-shirt, precis som jag längtat efter!! Helt underbart att se alla blommor och alla människor som var ute och andas sommarluft :) På kvällen var vi på Babyshower för Fransiscos kommande bebis. Lite kul att ha varit med på ett sådant firande! Jag och Sandra fick äran att vara med alla kvinnor och barn inomhus för att leka lekar och eftersom Sandra tydligen är grym på att ha så många klädnypor i en hand som möjligt så vann hon en goodiebag! Hela 23 st, medan jag bara kunde hålla 8 haha :) Våra män däremot satt utomhus vid elden och drack tequila. Mexican style! Mycket trevlig kväll och vi kom hem ganska sent. Bilder kommer senare!
Idag regnar det lite grann så vi ska åka till Breia Mall. Imorgon ska vi följa med Sandra och Christoffer till skolan för att vara med på en klass i konsthistoria -Kul!!
Puss & Kram, hoppas allt är bra hemma!

Love You

Hej då alla mina nära och kära! Två och en halv vecka är lång tid med kommer gå fort fort fort, så snart är jag allt hemma hos er igen. Jag ska vara rädd om mig mamma, inga tända ljus och inte gå ute själv när det är mörkt. Hoppas du är lika lydig här hemma ;)
Jag Älskar Er, Världens Bästa Familj <3

Sofia 27 år!!


Solklart

Etik hit och moral dit. Rätt och fel, plikter och konsekvenser. Mitt huvud snurrar, ögonen sjunker ihop. Blääääää! Sunt förnuft, professionellt arbete, mänskliga känslor och ett väl fungerande samvete -vad är problemet liksom?!
Godnatt

Resfeber?

Nu börjar nerverna krypa runt i kroppen. Resfeber, vet jag knappt vad det är, men lite nervös är jag allt! Kan inte ens tänka på etik-seminariet som vi ska ha imorgon eftermiddag. Vilken tur att jag köpte Postafen igår, det får mig att bli lite dåsig och avslappnad på fredag när det är dags. Packar resväskan och skriver etik om vartannat. Vet inte om något utav det blir speciellt bra ;P

På min TV...

...betyder onsdagar = Sverige Mästerkock!

I believe I can fly

Sådär, nu är Läkemedelsräknings-tentan klar. Blev en riktigt snabb vända in till uni idag. Hoppas jag satte 100% annars är det ju bara att göra om! Imorgon är det seminarium och sedan åker vi på fredag morgon. Tiden går så fort att jag knappt hinner med men gud så skönt det ska bli =)
Kaffet är slut här hemma så vi promenerar bort till Som Hemma.
Sedan måste jag ta tag i packningen på riktigt.

J'aime ma maman!


Nu känner jag mig redo för att resa iväg :) J'aime la Californie, J'aime ma maman! <3

Träningsmusik

Ok, jag lovade ju ett inlägg med träningslåtar!! Lyssnade igenom min Workout-lista och fick beslutsångest -alla är ju bra! Så här har ni det bästa av det bästa när det gäller att få lite extra kraft och energi under spring/träningspasset :)
Akon & Michael Jackson_Hold My Hand
Akon & Pitbull_Shut It Down
Allstar Weekend_Come Down With Love
Alexandra Burke & Pitbull_All Night Long
Box Car Racer_There is
Bullet For My Valentine_Hearts Burst Into Fire
Céline Dion_I'm Alive
Enrique Iglesias & Pitbull_I Like It
Flipsyde_Shippin'Stones
Flipsyde_No More
Gossip_Heavy Cross
In Flames_Cloud Connected
Jason Derulo_In My Head
Kenny Loggins_Footloose
Ke$ha_Your Love Is My Drug
Metro Station_Shake It
Rise Against_Give It All
Rise Against_Savior
Robyn_Hang With Me
Shaggy_Feel The Rush
Shakira_Waka Waka
Story Of The Year_Take Me Back
Taio Cruz_Dynamite
The All American Rejects_I Wanna
The All American Rejects_Move Along
The Pointer Sisters_Jump
The Red Jumpsuit Apparatus_Damn Regret
The Red Jumpsuit Apparatus_Waiting
Weezer_I Want You Too

Med vinden i håret

Nu ska jag bege mig ut i det friska vädret för en liten runda innan jag trycker ner näsan i böckerna! Jag är helt chockad över att det är 9 grader ute =) Men om bara tre dagar får jag springa i shorts på helt ren asfalt i härlig värme!! Åh jag dör lite grann när jag tänker på det :P Vilken frihet!
När jag kommer tillbaka ska jag ge er mina bästa tips på träningslåtar! Vad vore jag i mina gympaskor utan min Ipod??

Spin Doctors

Idag har det minst sagt varit en snurrig dag i skolan. Sista timmen med info från programledaren hade tydligen bytt sal i sista minut. Vilket jag, som inte har en app i telefonen som varnar om saländringar, såklart missade! Sprang till biblioteket för att kolla vart alla höll hus -på andra sidan campus självklart och eftersom min buss precis tuffade in på perongen nedanför så sprang jag dit istället ;) Breaking the law...breaking the law...

20 mars 2011

Fullspäckad vecka som kommer men med målet i sikte kommer det gå i ultrarapid och med jordens kraft och energi!!
MÅNDAG
Uni 06.40-15.30 Föreläsningar
Apoteket & ärenden
Plugga Läkemedelsräkning
TISDAG
Plugga Läkemedelsräkning
Springa
Skriva arbete i Etik
Börja packa
ONSDAG
Uni 06.40-12.30 TENTA!
Skriva arbete i Etik
Packa klart!
TORSDAG
Uni 11.40-17.30 Examination
Vinka "hejdå" till familjen <3
Springa
FREDAG
06.00 mot ARLANDA!! =)

6 days

Önskar ni kunde följa med! :(

Eiricur & Jossehanna

Ikväll kommer min älskade vän Erica hit för att laga lite god mat och mysa! Det är inte ofta vi ser varandra eftersom hon pluggar i Göteborg men en vacker dag ska vi bo närmre varandra. Jag är glad för varje gång vi träffas och tar igen allt som vi har att prata och skratta om. Det är få vänner som jag skrattar så mycket med som med min fina Baby!




Snö igen :(

Så här känner jag mig just nu! Samtidigt är det fantstiskt underbart att vi åker ifrån detta deprimerande land om exakt en vecka. Fy fan va trött jag är på snö :( Ska äta lite frukost och skotta fram bilen för att åka och spela badminton. Lätt att jag vinner ;)
Trevlig helg!!

Kvällen

Nu har jag äntligen skickat in min hemtenta i Kunskap & Lärande och den var allt annat än vad namnet antydde. Booooooooooring! Nu blir det en kväll i sängen framför en bra film :)

Brrrrr!!

Idag har jag invigt min svarta skinnjacka och därefter insett att det var ett riktigt dumt val. Fan va kallt det är! Fram tills våren kommer på riktigt är det vinterjackan som fotfarande gäller!! Har gjort stan en liten kall sväng inne i Örebro och jag känner att jag måste bikta min synd... Kunde verkligen inte hålla emot när vi gick in på Gina. 99 resp. 79 riksdaler fattigare men ett leende rikare kan man säga! Man lever ju bara en gång ;P


Hjärt- & Lungräddning

Idag har HLR stått på schemat. Jag har gjort det en gång för flera år sedan men det känns bra att förnya kunskaperna för detta är verkligen något som ska sitta i ryggmärgen.
1. Får du kontakt med personen?
2. Fria luftvägarna och kontrollera om personen andas?
3. Har personen puls?
Om personen är medvetslös, saknar andning och saknar puls eller om du är osäker på om personen har puls -Ropa på hjälp och be den personen att ringa 112 (viktigt att be personen komma tillbaka när han/hon ringt så att man vet att det blivit gjort. Människor kan göra konstiga saker om de får panik.) Själv börjar du ge HLR!
1. Gör 30 komprissioner mitt på bröstbenet. Bröstkorgen ska sjunka ner 5 cm!
2. Tryck bak pannan, håll för näsan, skjut upp hakan och gör 2 inblås.
REPETERA TILLS AMBULANSEN KOMMIT!
Om det finns en hjärtstartare/defibrilator i närheten så använd den så fort som möjligt och följ de enkla instruktioner den ger. Och kom ihåg att det är bättre att bara ge komprissioner under hela förloppet än att göra ingenting alls!

camel monki

Ett perfekt skärp till alla byxor och shorts för 250 kr, ett perfekt pennfodral till mina fyrfärgspennor för 150 kr och en perfekt väska till passet, pengarna eller varför inte kameran för 180 kr. Jaja... jag ska inte men jag älskar färgen! :)

Chiquita gjor godt!

Idag tänkte jag bjuda på en liten bild från när jag promotade Chiquita Mini-bananer på Ica i Langhus! Ibland kan jag sakna känslan av att vara fri, alltså kunna hitta på nya saker utan att vara bunden till skolan, jobbet osv. Men å andra sidan kan man fortfarande hitta på mycket kul fastän man pluggar :) Ska bli skönt att bli klar också, få ett fast jobb och en fast lön så man vet man har att röra sig med och faktiskt ha riktigt fritid och inte en massa plugg. Longing for real life ;)

10 days


Anmälan

Tänkte bara påminna er om att anmälan inför kurserna ht-11 öppnar idag. Glöm inte att anmäla er innan 15 april ni som ska ;) Själv ska jag anmäla mig till Sjukdomslära med farmakologi I & II samt Omvårdnadsteorier, diagnostik & dokumentation. Låter väldigt spännande, speciellt diagnostiken!

En helt vanlig måndag

Idag har jag haft världens tråkigaste föreläsning i Forskningsteori. Uäck, pannan blev rynkigare för varje powerpoint bild hon visade och i kaffepausen kom huvudvärken som ett brev på posten! I eftermiddags har jag iaf tränat lite hemma hos mamma och sedan lagade vi en morot & palsternackssoppa med chorizo i till kvällsmat. Imorgon är jag ledig från Uni och ska istället vara lite effektiv på hemmaplan. Skönt när man slipper åka in varje dag :)

Ikväll har jag zappat som en tok mellan En unge i minuten och Världens bästa hotell. Jag både gråter och skrattar om vartannat -tur att ingen ser mig! ;)


Craig Regional Park

12 dagar kvar tills vi får springa i Craig Regional Park i shorts och linne!!!

13 mars 2011

Jag segar mig kvar i sängen med datorn i knät så länge jag kan innan mitt samvete tvingar mig att ta tag i städningen. Det där som min psykologi-lärare sa: "Det är idiotiskt att vänta på att den rätta känslan ska infalla sig innan man kan ta tag i något mindre roligt. Den kommer aldrig att komma så det är lika bra att få skiten gjord på en gång." försöker jag förtränga. Klart man måste ha rätta städkänslan, eller hur?! Inte för att den ofta visar sig men i alla fall ;) Den ger mig möjlighet att göra något oviktigt så länge, innan städ-djävulen rycker mig i håret och det är dags att komma ikapp verkligheten...


Hittade några gamla bilder på Petra, Malin & mig från när vi hälsade på Sandra i Karlstad den 24 maj 2008. Det är Sandra och jag som är inuti sumodräkterna om ni undrar ;) Tänk att tre år går så fort!!





11 mars 2011


Idag har en jordbävning (8,8 på richterskalan) drabbat Japan, vilket följdes av en tsunami :( Efter att ha läst boken "När livet stannar" så blev jag väldigt berörd när jag hörde om detta. Tänk alla människor som får sina liv traumatiserade idag och alla familjer som splittras. Det gör nästan för ont för att ens tänka på det. Hoppas att världens länder ger Japan det stöd och den katastrofhjälp dom behöver nu!!

VG i Hälsopsykologi :)


Ge mig 25 mars!

SOOOOOOOOON =)
Jag åker hem till mamma för att köra lite crosstrainer och passa på att drömma mig bort till 25 mars! Det är få tankar som genererar så mycket energi som längtan efter en kommande resa till värmen :) Precis med denna utsikt tänker jag sitta och läsa mina läxor. Det är paradiset mot att gå upp klockan 05.20, gå hemifrån 06.10, vara framme på skolan 07.40, lektionen börjar 08.30...och sedan ta bussen 14.25 och komma hem 15.40 -och detta i mörker, snöstorm, minusgrader och regn!! Så ibland måste man få unna sig att ladda batterierna annars kommer jag aldrig palla detta fram till pensionsåldern haha ;)

Buss & Kram <3

Idag har det varit grått och regnigt hela dagen!! :( Begav oss in till Marieberg för att få lite badrumsinspiration. Tycker att ett varmt badrum i guld, brunt och vitt skulle vara riktigt fint. Slutade med att jag köpte två ljuslyktor i guld på Indiska för att stilla begäret ;)






16 dagar kvar


Ledig idag och imorgon!! Ska bara läsa in mig på mitt stycke inför redovisningen i Sjuksköterskans Profession och räkna lite läkemedelsräkning.
Tänk att om bara 16 dagar sitter jag på ett plan mot Los Angeles! =) Jag kan inte riktigt få det inpräntat i min lilla hjärna. Läääääängtar så det knakar!!!*

Happiness


Being happy doesn't mean that everything is perfect.
It means that you've decided to look beyond the imperfections.

Internationella kvinnodagen

Sådär, nu har jag äntligen skrivit klart gruppuppgiften: Sjuksköterskans Profession inför seminariet på fredag. Nu ska jag snöra på mig gympaskorna och ge mig ut för att rensa hjärnkontoret och försöka springa bort semlan jag muffla i mig igår kväll ;)
Idag var det föresten första dagen som riktigt osade vår! Asfalten var renspolad på vissa ställen medan det på andra låg drivor med snö men framför allt, solen sken på en klarblå himmel heeeeela dagen!*

Våren 2011

Har tonat håret ytterliggare en gång idag men utan några större förändringar... Får nog kanske inse snart att jag inte är gjord för att ha ljust hår helt enkelt. Lika bra att ge upp hoppet om glamoursvallet och återgå till att bli hederlig brunett igen, det passar kanske bättre för en plugghäst som mig ;)
Blev lite shoppingsugen så här på kvällskvisten men får verkligen hålla ordentligt i tyglarna nu och spara till USA! Det är ju faktiskt både billigare och roligare att handla där. Andas lugnt Johanna...du klarar det! Älskar ju den svarta klänningen från Bubbleroom ;)

H&M



Bubbleroom



Gina Tricot




5 mars 2011

Idag skiner solen som sjutton och så fort jag tittar ut krymper mina ögon till små russin. Ojojoj vad längesen detta var! Måste bege mig ut snart och ta vara på detta under haha :) Eftersom det fortfarande är tusen kubikmeter snö ute så syns inga vårtecken än men på mitt köksbord blommor en jättefin Krokus. Jag måste nog ta kort på den någon dag.
Trevlig Lördag på er!

11 månader

Ikväll har vi varit ute på en flåsrunda. Så himla skönt att få springa av sig, svettas, gå in i musiken och bli sådär underbart trött i hela kroppen. Sedan intog vi bastun en stund och nu lagar min man currykyckling :) Är det fredagsmys så är det!
I just love you <3

Johannas Secret

Idag har jag en liten hemlighet och jag ska säga att det är extremt svårt att hålla någonting hemligt här hemma! För jag har verkligen världens mest nyfikna sambo!! Jag är jättenöjd och hade jag kunnat visa er så skulle jag göra det på direkten! Meeen den som väntar på något gott ;) Om ett tag får ni se vad jag babblar om! Jag längtar själv =)

Californie blonde

Imorgon är det fredag och helgens skönaste dag! Har en kort förmiddag i skolan och sedan hoppas jag på att få bukt på mitt multifärgade hår. Frågan är om jag ska prova Californie blonde eller Ljusblond-guld? Hmm...
Idag har vi haft en mysig heldag med M&B i Marieberg och tur var väl det så vi slapp se den grå himlen som låg som ett lock över världen. Tur att vi förhoppningsvis får se solen på riktigt snart!! Hoppas hoppas, tror inget förrän jag känner planet lyfta från marken ;) Men om det blir verklighet så vore det helt obeskrivligt skönt...ni anar inte!!! Jag ska springa som en gesäll och gå i shorts även om det regnar. Tänk er att känna en varm vind -låter nästan taget ur en fantasybok.