US Open Surf

Det börjar verkligen bli tråkigt att jag inte kan visa er några bilder härifrån än. Dags för blogg.se att göra klart sin iPad-app tycker jag! Tills jag är på svensk mark igen får jag alltså fortsätta med dessa dagboks-inlägg. Hoppas att ni står ut. Idag har vi varit i Huntington Beach igen eftersom US Open i surfing började idag. Det var en masssssa folk, event och försäljningar överallt. Själva surfingen såg vi inte så mycket av eftersom det är på sådant långt avstånd. En kikare hade inte varit helt fel. Jag köpte två armband för att stödja kvinnor i Uganda och Micke köpte en tisha för att skänka pengar till ett vattenprojekt i Afrika! Nytta med nöje ska det ju vara, eller nöje med nytta. När sedan Micke med bror åkte på Starcraft geek-tävling så åkte Sandra och jag på en liten shoppingrunda. Så mysigt så ;) Godnatt på er alla, ses imorgon!

Downtown Disney

Efter gårdagens besök på Benihana var vi värda en rejäl sovmorgon idag. Åt lunch på Ihop, besökte Starbucks och sedan gjorde vi oväntade fynd på Ross! Ikväll har vi varit på mysiga Disney downtown. Vid entren, där de spelar Indiansk musik, såg vi ett supergulligt gammalt par som dansade till musiken framför scenen. Åh då blir man glad! Micke och jag tänkte båda två att vi också ska dansa så om 75 år. Ja, man blir helt enkelt som ett litet barn igen och man kan inte göra annat än att le när man är på Disney. På väg hem såg vi fyrverkerierna som Disneyland avfyrar varje kväll. Vackert! Nu har vi precis ätit panpizza och jag ska krypa till sängs. Godnatt*

Benihana

Idag har det varit en riktigt skön slappardag! Gick direkt från frukostbordet till poolen och där växte jag nästan fast i solsängen så nu är jag röd om nosen. Badade säkert 10 gånger, låg och flöt, tittade på den blå himlen och palmbladen som vajade i vinden och tänkte att jag ska försöka komma ihåg den här känslan i februari när slasken och mörkret tar all energi. Samla kraft, försöka hitta platser i hjärnan att lagra det. Svårigheten är att hitta det sen...i röran haha! Jaja, efter en Jambajuice och ceasarwrap tog jag mig en springtur på gymmet, 3 miles. Nu på kvällen har vi ätit på Benihana. Misosoppa, sallad, scampi, zucchini, lök, svamp, chicken fried rice, oxfile och grönt te -mumma :) Önskar det fanns i Sverige! Godnatt, nu kommer jag somna gott*

Santa Monica

Imorse gick jag och Micke till gymmet för att springa lite. 2,7 miles -när ska de inse att SI-systemet faktiskt är det enda system som är byggt på logik? Efter frukosten åkte vi till Santa Monica, första besöket där för min del. Jättefin stad och utsikten mot Malibu var obeskrivlig. Vad fin världen är! Dock var det väldigt många utslagna vilket alltid är jobbigt att se :( Vi var ute på piren där Route 66 slutar och där Bubba Gump Shrimp Company ligger och sedan gick vi på gågatorna inne i stan. Jag fick en underbart mysig och fin tröja av min goa man som jag kommer bo i till hösten!! Love you <3 Ikväll har vi spelat Monopol, grattis till segern Berit ;)

Newport Beach

Idag har vi strosat runt i Newport, så otroligt vackert. Stranden var enorm, solen gassade och de fina husen som låg efter strandpromenaden glänste över varandra. Där skulle man bo ni! På andra sidan låg hamnen med katamaraner, yachter och båtar lyxigare än hus. När vi kom hem gjorde vi ett sedvanligt besök på Brea Mall. Micke köpte seglarskor och jag gottade mig på Victorias Secret. Nu är jag tröttare än tröttast...sov gott sötnosar!

Huntington Beach

Igår åkte jag & älskling alldeles själva till Huntington Beach. Hur mysigt som helst! Vi låg på stranden och såg livvakterna springa ut i havet på sina uppdrag, precis som på film. Var och varannan gick med en surfbräda i handen, havet var kallt men avsvalkande och det kändes som att vi andades in riktiga Californien. På lördag är det US Open där, skulle vara jättekul att åka dit då igen för att se de bästa surfarna. Men bara att se havet är ju mäktigt. Vi åt på en Hawaii-inspirerad restaurang. Jag tog en räktaco med mango, papaya och ris, riktigt gott faktiskt! Sedan åkte vi hem och latade oss lite vid våran pool innan vi tog kvällen. Saknar min lilla Cocker Spaniel-flicka... Men vi ses ju snart! Nu har halva tiden gått här, jag som skulle kunna stanna en evighet. Puss*

Cheesecake Factory

Idag har vi sprungit på löpbandet inne på gymmet i 30 minuter och det var kämpigt i värmen men såå skönt efteråt! Sedan har vi verkligen haft en dag vid poolen, vilket syns på min mage som typ luktar bacon haha :) Åt jordgubbar och blåbär till lunch, sommarens bästa guld! I eftermiddag har vi ätit köttfärslimpa på Boston Market. Perfekt husmanskost när man tröttnat på alla burgare och mexikanska hak. Nu på kvällskvisten lyxade vi till oss en fika på Cheesecake Factory. Tror jag behöver springa varje dag om jag ska hålla på så här ;) Imorgon tänkte vi ha en dag på stranden vid Stilla Havet. Huntington Beach <3 in my heart!

Sunny Sunday

Hej på er! Igår startade vi dagen med lite tvättstuga, ett dopp i poolen, en sväng på Brea Mall så att Micke fick klippa sig och sedan avslutade vi dagen med en fika på Starbucks och Harry Potter på bio. Tyvärr inte så bra som jag hade hoppats på...tyckte allt löste sig lite väl simpelt och slutscenerna kan man ju bara skratta åt haha! Men det är i alla fall alltid lika mysigt att gå på bio, speciellt inne i Brea där det är så himla mysigt och vackert! Klockan är snart 10.00 denna söndag och vi har inga planer alls. En springtur och lite slappande vid poolen kanske, vad sägs om det? Ha en bra dag :)

22 juli 2011

Först vill jag skicka en tanke till Norge. Jag blir inte arg men min tro på den goda människan blir mer och mer tvivelaktig. Jag kan inte förstå hur det kan finnas någon/några som vill andra så mycket ont. Det är fruktansvärt. Igår invigde vi våra nya springskor i vår älskade park, badade vid poolen, åt panpizza och spelade Monopol till sena kvällen. Idag startade vi med tennis innan vi gick till poolen och ikväll satsar vi på Harry Potter på bio. Det är varmt och härligt här. Är försiktiga med solandet så att vi inte bränner oss. Love you :)

Missy vs Tarzan

Igår köpte jag nya springskor. 650 riksdaler för ett par Asics GT som hemma kostar 1600. Nice price! Jag hittade även en blommig klänning och 3 body lotions från Bath & body works. Jag måste varit väldigt trött igår eftersom jag tydligen smörjt in mig med min hårinpackning :D Haha snacka om virrpanna! Tyvärr kan jag inte visa någrs bilder eftersom jag bloggar från iPaden men ni ska veta vilken söt kattunge de har här! De borde döpa om henne från Valter Snabel och Missy till Crazy Tarzan för han (hon) är galen! Noll koll på sin egen kropp, vet varken hur vassa tänderna är eller hur en Tv fungerar. Men guuud så söt! Idag har vi ätit frukost på Ihop -Pannkakor deluxe! Nu ska vi smörja in oss med sunscreen och inta en varsin solstol vid poolen. Som ni förstår så börjar allt ordna upp sig. Snart hoppas vi på en frisk piggelin igen! Underbart :)

C A L I

Vi kom fram sent igår kväll och jag somnade som en klubbad knubbsäl direkt på golvet. Arland - Chicago gick hur snabbt och smidigt som helst. Vi fick åka economy extra så vi hade sköna stolar, benutrymme och fick jättefräsch mat! På flygplatsen fick vi vänta några dryga timmar men vi fick se Dalai Lama åka förbi i en vagn med sina livvakter. Lite ball! Chicago - Los Angeles, som bara var knappt hälften så lång, kändes som en evighet! Var astrött och kunde inte vila huvudet i den minimala flygstolen, morr!! Här är det varmt och soligt och vi insåg förut att vi nu har varit 3 gånger i Californien på bara ett drygt år. Känns nästan som hemma nu ju. Hoppas allt är bra med er där hemma :)

18 juli 2011

Nu sitter vi i launchen på Arlanda och jag är överlycklig för att jag har en hel soffa att ligga i. Mina ögonlock svider men jag vägrar somna, det sparar jag hellre till flygresan. Allt för att få timmarna att gå. Vi har ätit frukost och väntar på att klockan ska bli närmre 10.00 så att vi kan boarda. Vi blev uppgraderade förut också, toppen :) Nu vill vi bara komma fram till S & S så fort som möjligt! Meddelar när vi är framme. Kram på er!

L O V E

Ändrade planer på noll sekunder. Imorgon tar vi ett flyg till L.A. och jag hoppas att det blir en bra och hälsobringande resa.
Vad vore livet utan sin familj?
Min familj är stor & varm och jag älskar alla av hela mitt hjärta!
<3

Svensexa

Det är jobbhelg och älskling är på svensexa för Davva the brave uppe i dalarna. Hoppas dom får en riktigt grym och oförglömlig helg! Själv är jag hemma på lunch just nu. Ska laga ugnspannkaka à la Johanna. Inte något uppiggande vädret direkt men vad gör det när jag ändå ska vara inomhus med mina gamla prinsessor.
Ha en trevlig helg =)

Att lida

Idag såg jag på nyheterna om den värsta torkan på 60 år som totalt utmattar Afrikas horn (Kenya, Somalia och Etiopien). Sverige har bidragit med 30 miljoner kronor men för så många drabbade är de pengarna som en liten droppe i havet. Nyheten efter handlade om den ekonomiska krisen i Grekland. Det kändes makabert att se finansministerns bekymrade min angående sin lilla kris när det på andra sidan Medelhavet finns ett helt östafrika med 10 miljoner människor som bokstavligt talat törstar ihjäl. Hälften är barn. Kvinnor tvingas vandra flera mil med sina små i hopp om att få tag i vatten. Boskapen dör pga. uttorkning och barnen får ingen mat. Åh, det gör ont i mig hur egoistiska vi är. Jag sitter här framför min TV och dricker mitt te och äter min macka och klagar lite på att det ska bli molnigt imorgon. Hur kan jag? Hundratals mil söderut sover en törstig mamma med sitt undernärda barn under bar himmel . Orolig och maktlös inför morgondagen. Jag skäms.
Var finns rättvisan?

Överraskning

Gissa vem som kom hem igår. Jo, min älskling! Vilken överraskning =) Åh, jag är så himla glad att han är hemma. Nu är allt som det ska vara igen. Nu ska vi åka iväg för att kolla på ett par nya springskor till mig. Mina gick sönder i hälen igår under min och Petras långpromme så att jag fick skavsår. Det är konstigt att alla springskor går sönder på exakt samma ställe efter ca. 1 års slitande. Hoppas jag hittar ett par billiga Asics, de är bäst för mina fossingar!
Fin romantisk fläta va! Undrar hur man gör en sån?

Mellanmål

Världens godaste mellanmål: Keso, jordgubbsfil & Crunchy med jordgubbar och yoghurtflakes. Gärna så mycket flakes som möjligt, gärna alla i hela paketet!!

Sommarblom

Jobbet idag gick faktiskt bättre än förväntat. Sprang runt som en kanonkula hela dagen. Blev en sväng på körskolan efter, fick inlogg så att jag kan göra teori-tester hemma. Toppen! När jag kom hem hade nya dammsugarpåsar kommit i brevlådan. Fick med dammtrasor och doftkulor också för att jag var ny kund. Sommarblom :) Perfekt nu när vi ska hålla på att flytta och städa överallt!

Liberation

Säger godnatt med en grymt bra låt! Nu ska jag ladda batterierna och se fram emot en ny dag. En dag närmre till att älskling kommer hem igen. Denna gång för två veckors semester. Sommarens två bästa veckor =)
Rest in peace, I'm coming for you!
<3

Det doftar rosor

Jag har världens bästa mamma!! Tack så hemskt mycket för städningen av lägenheten. Det har nog aldrig varit så fint som idag. Hoppas visningen gick hem ;) Nu på kvällskvisten har jag kört ett härligt pass med Erica. Efter 4 timmars intensivt städande och 1,5 timme på gymmet så lovar jag att min dag på jobbet imorgon kommer göra ont! 7-16, hua hua...

Städ-tisdag


Fear the dark

Ännu en dag i paradiset som Sally brukar säga. Solen sken från en klarblå himmel och jag smälte som smör inne på jobbet. Attans vad jag vill ha semester! Jag vill också ladda batterierna för mörkret som vi alla vet kommer komma smygandes. Bläää!!!
Någon som vet någonting om Google+? Har ett konto men förstår inte riktigt vad jag ska göra med det. Haha så sjukt mycket onödiga grejer det finns. Världen blir ju bara mindre och mindre!

Under Pressure

Jag vet hur töntigt detta kan låta i vissa öron men jag kan inte annat än tycka den är så kul!! Mina mungipor sitter uppe i tinningarna varje gång jag hör den här låten. Begränsade mig ändå till att inte lägga ut någon video på de små brittiska läppstift-mupparna men denna version av Queens låt måste ni bara höra!


Awake but still dreamin

Idag var Hanna trött. Hade ställt klockan på 8.00 men det kändes som mitt i natten. Istället fick jag tvinga mig upp klockan 10.00. Nu vaknar jag till framför datorn med mitt Starbuckskaffe! Känns otroligt lyxigt och underbart gott att få känna den aromen igen, gudomligt. Tack älskling! Du borde nog besöka Arlanda oftare hehe ;) Ska snart trycka in iPoden i öronen och sen dansa iväg (läs: plågsamt lunka iväg...) Det var längesen och efter helgens kalasande är det verkligen nödvändigt.
Jag är så otroligt sugen på sol, bad och vita stränder. Gärna lite ananas och melon. Söt luft med musik man aldrig hört förut. Det är så skönt att gå runt som ett troll en vecka. I ett par flipflop, bikini och en tunn klänning. Inget smink, bara solens röda kinder. Det var längesen jag hade den längtan. Ofta vill jag till platser man kan upptäcka, såsom Kenya, Asien, Madagaskar, Centralamerika... Men nu vill jag bara till en glödhet strand och ett varmt saltigt hav tillsammans med min bättre halva. Trycka på paus och bara njuta av det stilla nuet.
Vad längtar ni efter?

Elefanter & Surikater

Jag såg lite av naturprogrammet Life tidigare ikväll. En fantastiskt serie om alla vackra liv här på jorden. Varje gång jag ser sådana program gör det ont i hjärtat av tanken på hur vi människor lever -att vi är så insnöade i vår lilla påhittade bubbla. Allt handlar om pengar, konsumtion, elproduktion och bränslen. Tänk att vi missar att ta del av och vårda all den vackra natur som finns omkring oss. De flesta djur är extremt mycket klokare än vad vi tror att vi är. De njuter av livet på ett helt annat sätt än vad vi gör och framför allt har de den kunskap som krävs för att kunna leva i samklang med naturen. Det enda vi gör är att förstöra allt i vår väg. Nej, tacka vet jag elefanter och surikater.










En sommarhelg

Under helgen, som har flygit förbi i ultrarapid, känns det som att jag har jobbat 24/7. Önskar att jag hade hunnit umgåtts mer med mina nära och kära men det får jag ta igen när sommaren är över. I lördags firade vi världens bästa svärmor på 55 årsdagen! Till musiken från Putte åt vi smörgåstårta och chokladtårta ute i trädgården, gick exklusiv guidad trädgårdstur hehe och njöt av varandras sällskap. Ibland är livet allt bra gott att leva ;)



Grattis Berit!!



Rävunge

Idag hände det bästa med att träna ute i naturen. Att se ett djur! Idag satt det en ganska så oskygg liten rävunge mitt i vägen på barkbanan. Precis när jag var bredvid skuttade den ner i diket och in en liten bit in i skogen.
Så sööt!!

It's Friday Baby

Kände mig 70+ idag när jag skulle kliva ur sängen, ont i varenda kroppsdel! Tror Erica körde hårt med mig igår på kanotklubben. Funderar på hur det ska gå att springa idag men då brukar å andra sidan träningsvärken försvinna fortare. Snörar på mig mina jogging (läs tåspets ;) för en morgondans i skogen. Sedan ska jag stöka ner i köket, pussa på min man och ta kvällen med mina underbara pantertanter på jobbet.
Vad ska ni göra i helgen?

The Man

Nu är jag en glad tjej. Imorgon kommer äntligen min älskling/fnuff/prins/snygging/love/bäver hem!! Ska ju tyvärr jobba hela helgen men bara vetskapen om att han kommer sova bredvid mig, på halva min kudde (som såklart är den skönaste vi har) betyder allt.
Kärt barn har många namn :)


New header

Eftersom min gamla header valde att gå sin väg var jag tvungen att hitta en ny. Tyckte faktiskt den nya blev så mycket bättre! Någon som känner igen sig eller vågar sig på att gissa var det är? Hehe jaag veeet ;)
Menyn (som normalt är till vänster men som numera befinner sig längst ner på sidan) förstår jag mig verkligen inte på. Någon som vet hur jag får menyn på rätt ställe?

Pearl

Det var längesen jag bjöd på någon musik. Var precis ute på en timmes snabbpromme med Ronja och hörde en låt med Katy Perry för första gången. Fick bli repeat några gånger eftersom den gav mig lite extra energi. Girlpepp!

*P*I*P*

Idag startar Putte i Parken här i Karlskoga. Det kryllar av puttisar, för det mesta småtjejer men antar att killarna också gömmer sig här någonstans. Mina grannar tycks i alla fall ha fattat galoppen och spelar en salig blandning. Ärligt talat är jag extremt positiv till att det finns någonting i den här staden som faktiskt kan få människor att vilja komma hit, om så bara för några dagar. Men eftersom jag jobbar hela helgen tycker jag inte det blir värt att betala 745 kronor för en kväll så det får bli att lyssna på balkongen i vanlig ordning. Hör ändå ganska bra, speciellt på kvällen när allt annat brus, sus och dus lagt sig. Funderar på att kanske se The Ark's sista spelning på Gröna Lund i augusti. Då kan man spy i karusellen till tonerna av "One of us is gonna die young"...

6 juli 2011

Idag har jag jobbat, pluggat teori, övningkört och varit en sväng ute i stugan. Mamma var tuff nog att kasta sig i plurret medan jag utnämnde mig själv som landkrabba. Jag tyckte det var viktigare att mumsa "glassbulle" ;) Ronja-snuffen ska sova hos mig inatt. Det känns bra att ha henne snarkandes bredvid mig, då kan jag känna mig trygg!

Africa

Tänkte avsluta dagen med lite färgstarka bilder från den afrikanska kontinenten. Lätt att tankarna hamnar där när man vill ha lite värme. Dörren, som jag tycker är så vacker, hittade jag i förorten utanför Banjul. Tomaterna och taxisarna är tagna vid den enormt stora marknaden i Serrekunda, Gambia.



Havredryck

Mummms! Det smakar mjuk, lent, mango och lite apelsin. Skulle kunna vara rinnande sorbet. Detta var det godaste jag druckit på länge :) Fritt från laktos också, toppen för de som är intolleranta!

INSPO


 






5 juli 2011

Jag trotsade mitt humör och tog mig i kragen. 2 varv runt barkis + till och från. Bravo Johanna! Tittade på termometern när jag kom hem och den visade 21 grader. Någon där uppe lyssnade på mig minsann! Nu har jag inget att klaga på längre. In i duschen, iväg till mataffären och sedan blir det en kväll på Torpet.
Miss my man :(

Vilka skor är du?

I brist på annan mental träning fick jag en dag för mig att ett par skor säger väldigt mycket om personen som bär dom på sina fötter. På jobbet går alla runt i sköna jogging eller ecco-sandaler. Man ska vara rädd om sina ben och sin rygg inom vården, det är så vi tänker helt enkelt. I stockholm häromdagen gick väldigt många omkring i väldigt, till synes, obekväma skor. Klackar hit, platåer dit. Fashion against Hallux Valgus.
När jag själv funderade över vilka skor jag är så slog det mig att min lilla drömmande själ också behöver ett par skor. För när jag sätter på mig mina jogging så sätter min själ på sig sina tåspets. När själen dansar springer jag som bäst. När jag varken har jogging eller tåspets går jag helst runt som jag är, med gräset mellan tårna. Jag är alltid kall om fötterna och tycker om att vara det. Om fossingarna är varma så har jag nog feber!
Vilka skor är ni?

Protest

Jag är trött.
16 grader ute. Är det det som kallas sommar?
Väck mig igen när det är 20, minst!

Aprikos och röda bär

Jag fick ett somrigt och fint nagellack av min prins i lördags! Det värmer i mitt flickhjärta ;) Viva La Diva nr. 29 -soft apricot.



Till mig själv köpte jag ett läppglans som luktar OCH smakar röda bär. Mumms!

Snigel

På vägen till busstationen i söndags såg vi världens finaste snigel! Om Sniiiigel i "Björne" hade levt på riktigt så hade han nog sett ut precis såhär. Det roliga var att när vi kom tillbaka hem från Stockholm, kanske 5 timmar senare, så hade han/hon hunnit lite drygt två meter längre ner på cykelbanan. Söt!
Någon som vet hur de gör sina hus?

Helgen


I fredags var jag alltså ute i skogen på en runda. När jag kom tillbaka insåg jag att jag tagit med mig ICA-kortet istället för kort-nyckeln. Suck* Svettig och grann fick jag springa till Mickes jobb och in i receptionen och kontoret. Bra första intryck för dom jag inte träffat förut ;)
På lördagen åt vi räkmackaTre Praliner. Nya favoritfiket! Sedan åkte vi ut till Kapellskär där vi hittade en mysig liten badstrand. Himlen var blå, solen värmde och doften av hav satte sig i håret. Kallt men skönt med ett snabbt dopp! På kvällen hade vi picknick ute på gården. Rökt lax & Roslagssallad :)
På kvällarna tittade vi på Game of Thrones. Konstig men annorlunda serie. Hann faktiskt se hela första säsongen! På söndagen åkte vi bussen in till Stockholm. Åt på Friday's och hittade kostym och tröjor till hjärtat. Det blev en oslagbar helg till slut ;)

Walk in closet

Efter inställt tåg och medelhavsvärme kom jag äntligen fram igår, två timmar senare än planerat. Idag har regnet öst ner hela förmiddagen men nu ser det ut att vara lite uppehåll. Ska besöka terrängspåret ett varv innan jag tar helgen. Besökte en inspirerande inredningsblogg och hittade vackra bilder på de flesta tjejers dröm-rum, en walk in closet. Mysigt eller hur?
 

 
 
 
 
 


1 juli 2011


 
Grattis storebror!
 
Idag fyller min yngsta storebror 29 somrar. Hoppas att han får en solig och underbar dag på sin semester i Spanien. Finns ingen Jocke som min Jocke!! Älskar dig.