Vår tack!

Idag har jag träffat min barndomsvän Sara som numera bor i Norge. Är glad för de få timmarna vi sågs men hoppas att vi snart bor närmre varandra så att vi kan ses oftare! Nu sitter jag nyduschad efter en springtur och är redo att krypa ner i sängen. Ska ladda ordentligt inför kursstarten i Omvårdnad imorgon. Nu börjar vårterminen på allvar, hoppas att vädret snart gör likadant! Kändes inte helt ok förut när lungorna höll på att frysa sönder. 3,11km på 21 minuter -vill ha sopad astalt och sol!!!
God Natt*

Kyckling med Parmaskinka & Balsamsås


Ingredienser:
4st Kycklingfiléer
4 skivor Parmaskinka
1tsk Salt
1krm Svartpeppar
2tsk Oregano
2dl Grädde
2msk Balsamvinäger
1msk Kycklingfond
4st Vitlöksstänger
Tillagning:
Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar & oregano och bryn dem i smör. Rulla sedan in dom i parmaskinka och lägg i en ugnsform. Vispa ihop grädde, balsamvinäger, fond & hackad vitlök och häll över kycklingen. Grädda i ugnen i ca. 15 minuter. Strö över färsk oregano och servera med pasta och grönsaker!

Bruschetta alla Caprese


Ingredienser:
Färskt lantbröd (gärna hembakat!)
500g Cocktailtomater
125g Mozzarellaost
3st Vitlöksstänger
Basilika (gärna färsk)
Salt & Svartpeppar
Olivolja
Tillredning:
Skär mozzarellan, vitlöksstängerna och tomaterna i små bitar och blanda i en skål. Krydda med salt, svartpeppar och basilika (gärna färsk). Skär brödet i ganska tjocka skivor och stek dem i lite olivolja, salt och hackad vitlök. Lägg på tomat-blandningen på brödet, strö över lite extra basilika och servera som förrätt eller kvällsgott!

Done

Äntligen klar med hemtentan i Hälsopsykologi!! Nu tar jag helgen =)

I vårat kök...

lagas det Oooey Gooey Brownies! Mummmmms =)

Ashtanga Yoga

Funderar på att börja med Yoga igen. Har aldrig sovit så bra och känt mig så lugn som när jag yogade. Besökte Anettes hemsida och såg att det är ett pass på måndag som passar mig bra. Får se om det känns lika bra nu som för 6 år sedan. Kommer ihåg att det kändes så härligt efteråt när hela kroppen var helt varm och man hade tänjt varenda liten muskel och man kände sig tillfreds med sig själv, sin kropp och hela världen i sig. Underbart!

Ronja Rövardotter


Läkemedelsräkning

Idag hade vi vår enda dag med föreläsningar i läkemedelsräkning, något som jag faktiskt sett fram emot. Men ojojoj vad tråkigt det var! Vi hade den mesigaste läraren som stod framme vid tavlan och viskade fram hur vi skulle räkna division och multiplikation... Dessutom har jag alltid fått lära mig att SI-enheten för en lösnings koncentration är c och inte s som hon påstod. Ibland saknar jag allt gymnasiet!

När Livet Stannar

Jag orkar inte recensera denna bok, speciellt inte när jag skrivit en hel hemtenta med denna bok som grund. Jag måste ändå bara få rekomendera den! Den är tung och efter de dryga 200 sidorna lämnar boken ingen oberörd. Ett tips är att ha näsdukar nära till hands! Det är en fascinerande historia om en stark kvinna och hennes kamp att hitta tillbaka till konsten att leva efter att ha förlorat två av sina tre barn, sin man och bästa vän i Tsunamin i Khao Lak den 26 december 2004.
Alla möter vi våra hinder här i livet, av olika storlek och med olika resurser för att möta och ta oss igenom dom. Sorg och saknad är ett oerhört energikrävande trauma som kräver mängder av starka axlar att luta sig mot och tåmodiga öron som orkar lyssna på vad än för känslor som måste få namnges. Även om det bara är tystnaden i ett tomt rum som hör så kan det hjälpa att få säga alla de saker som man så gärna vill säga till den/de personer som fattas en. Utan kärleken till & från de människor som finns kvar i våran närhet skulle vi aldrig kunna skratta igen efter att ha förlorat kärleken från de personer som vi saknar. Det viktiga är att vi alltid kan känna kärlek TILL de som vi saknar. Vi älskar dom, dom hör oss och känner vår kärlek men vi måste acceptera att det kommer ta väldigt lång tid innan vi får träffa dom igen och uttrycka våra känslor personligen. För jag tror att vi möts en dag och att vi delat allt det som skett fastän vi befunnit oss på olika platser och i olika rum. Ibland, när man behöver känna att de förstår en, tror jag att de visar sin kärlek genom olika tecken och händelser. Kanske håller kvar bussen lite längre så att jag hinner med eller blåser bort molnet en stund så att solen får värma mig...
När livet stannar tar det lång tid innan det sätter fart igen. Men man måste fortsätta så att inte livet stannar för någon annan.





Never forget but always forgive

Måste bara berätta om i fredags när jag knappt visste vem jag själv var. Jag skulle möta Malin & Petra för en lunch på stan. När jag kommer gående utanför Petras hus blev jag helt vilsen. Vad är det för dag? Vilken månad är det? Är det November kanske?? Sedan slog det mig att jag hade missat Petras födelsedag!! Vi som har känt varandra sedan förskolan. Efter att jag förklarat min plötsliga förvirring och glömska för Petra och vi träffat Malin på cafét så kom jag på att jag glömt min förlovningsring hemma! :( Jag hade tagit av den kvällen innan när jag lagade pannbiff. Efter någon timme känner jag hur det börjar klia i nacken. Oh no, jag har glömt klippa bort prislappen! Vid det här laget tänkte jag att det är lika bra att jag går hem och lägger mig för tydligen har jag glömt kvar huvudet på kudden...



Grattis i efterskott Petra! ;)

Elefanter

Är hemma efter ännu en trevlig helg i Stockholm! Det första jag gjorde när vi kom till hotellet igår var att se en skådespelare men jag kan varken komma på vad han heter eller vad han har varit med i för filmer haha :) Så störande när man inte kommer på ju! Vi åt i alla fall en mumsig lunch på T.G.I. Fridays med cappuccino & moccaglass till efterrätt med krossade Oreos och chokladsås. Gissa om jag blev mätt! Sedan strosade vi runt på stan, köpte present till födelsedagsbarnet och ett efterlängtat gaming-tangentbord till M. Tillbaka på hotellet tog vi ett riktigt varmt bad som brände skönt efter alla minusgrader. Att bada är så himla mysigt & avkopplande och jag saknar verkligen att ha ett badkar hemma! :(

Innan vi åkte till festen tog vi en cocktail och min New York Lady var nog den godaste jag någonsin smakat! På Sophiahemmet bjöds det på jättegod mat, vin, dessert, ost & kex, tårta & kaffe, 50-årsfiraren (som på riktigt ser ut att vara minst 10 år yngre) öppnade sina presenter och vid midnatt somnade jag som en klubbad säl på hotellrummet ;)



Idag fick vi två jättefina underlägg från Svenskt Tenn av mina fantastiska svärföräldrar =)
Jag som Älskar elefanter!! <3

Stockholm igen!

Imorgon bär det av till Stockholm igen. Denna gång ska vi på 50-årskalas! Har inte börjat packa än utan fastnade vid datorn. Tidsslukaren nr.1! Snubblade över dessa fåtöljer från Sergio Rodrigues som ser så himla mysiga ut. Lamporna vet jag inte var man kan hitta men dom får mig att dö lite inombords! Nu åter till verkligheten ;)
*Trevlig Helg*

Fyllig Tomat & Basilikapaj

Jag älskar att laga mat, kan läsa recept i timmar och stökar gärna ner hela köket en lördagkväll hellre än att gå ut och skaka rumpan i obekväma skor. En stor inspiration när det gäller just matlagning är Jenny från Kalasgott som just nu är med och tävlar i Sveriges mästerkock. Heja Jenny! Jag har läst hennes blogg länge och avundas hennes grymma matlagnings-talanger! Denna månad har hon en tävling om en Köksassistent från Ankarsrum som jag bara måste vara med i :) Tänk allt smarrigt man skulle kunna göra om man hade en sån! Så resterande del av denna månad vet min sambo vad som kommer serveras här hemma; Pasta, pizza och matpaj!



Ingredienser:
Pajskal
2½ dl Kesella lätt
50 g Smör
3 dl Dinkelmjöl
1 krm Basilika (torkad)
1 krm Salt
Fyllning
1 Kycklingfilé (stor)
1 Röd paprika
1 Banancharlottenlök
Salt & Vitpeppar
½-1 tsk Sambal Oelek
2½ dl Créme Fraiche Tomat & Basilika
1 dl Passerade Tomater
125 g Mozzarella
1 nypa Basilika (torkad)
Tillagning:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienser till degen med händerna och platta ut i en smörad pajform. Förgrädda i ca. 10 minuter. Skär kycklingfilén i bitar och stek i lite smör. Krydda med Salt, Vitpeppar och Sambal Oeleken. Hacka Charlottenlöken och Paprikan och låt det steka med kycklingen tills det blivit lite mjukt och fått lite färg. Tillsätt Créme Fraiche och Passerade Tomater och låt koka ihop några minuter tills det fått en lagom konsistens. Häll över pajskalet, skiva över Mozzarellan och toppa med en nypa Basilika. Grädda tills pajen fått en lätt gyllene färg. Servera med sallad efter smak!



Coca Cola receptet

Läste i Metro igår att receptet på Coca Cola är avslöjat och när jag ser alla ingredienser funderar jag verkligen...Coca-extrakt, alkohol & okänd mängd socker?
1cl Coca-extrakt
88ml Citronsyra
30ml Koffein
7,8L Vatten
1ml Limejuice
30ml Vanilj
34ml Karamell
2dl Alkohol
20 droppar Apelsinolja
30 droppar Citronolja
10 droppar Muskotolja
5 droppar Koriander
10 droppar Bergamot
10 droppar Kanel
Okänd mängd Socker...






15 februari 2011

Wohoo jag klarade tentan i Patofysiologi!! =)

Starbucks nya logo

Det gör nästan lite ont i mig att se detta men enligt Starbucks själva är det en succé och en hyllning till "The Siren" som är en tvåfenad sjöjungfru från 1500-talets amerikanska mytologi. The Siren har sedan 1971 varit en symbol för Starbucks då kedjan föddes i hamnstaden Seattle. Hur som helst är det världens godaste kaffe och jag hoppas att jag snaart får dricka det igen! :)

Hälsopsykologi

Från och med imorgon gräver jag ner mig igen. Djupt ner i min hemtenta i Hälsopsykologi. Det är lite roligt faktiskt. Känns filosofiskt att få analysera en annan individs beteendemönster och reaktionsprocesser. Det aktiverar hjärnan och kreativiteten på ett helt annat sätt än en traditionell tenta som man pluggat till. Längtar lite efter att få börja med Läkemedelsräkningen också. Matte ÄR kul!
Jag är så himla glad över att jag tycker om min utbildning och mitt yrkesval så mycket som jag gör! Önskar att jag alltid kommer känna så och att jag vågar leva ut mina drömmar.
God natt min skatt

Alla hjärtans dag

Jag har haft en underbar helg i Stockholm med mitt hjärta! Att åka tåg däremot gör jag aldrig om vintertid även om vi fick tillbaka 50% av biljettpriset. Förutom att vintern kom tillbaka hade vi det mysigt i gamla stan, åt middag på TGI Friday's & i Kungsträdgården och shoppade lite grann ;) Det bästa av allt var förstås att få spendera en hel helg tillsammans utan en massa måsten eller sysslor och att bara få ta dagen som den kommer i en stad som har liiite mer att erbjuda.


Idag har jag fått världens finaste blodröda ros av min prins!! Jag tycker verkligen att det är någonting speciellt att få blommor och tidigare har jag bara fått snittblommor i födelsedagspresent och på studenten. Detta är min första ros som jag fått av någon jag inte är släkt med! Och av mitt <3 dessutom :)
En blomma jag aldrig glömmer är Höstglöden jag fick av pappa när jag fyllde 17. Han trodde det var ett Bonzaiträd, precis som jag önskat mig. Nu är den finare än ett Bonzai men jag låter mamma ta hand om den (egentligen de, eftersom den nu sitter i flera krukor) med tanke på mina o-gröna fingrar och eftersom jag är livrädd för att den (de) ska dö. Det är fantastiskt hur en liten handling kan få så stor betydelse.






Stockholm

Känner mig sådär lagomt hoppfull till att åka tåg imorgon. Varför kan man bara inte sprita alla järnvägsspår eller ha någon form av värmeslingor under? Vi kan ju åka till rymden men inte tåg på vintern. Jaja, hoppas verkligen det rullar på som det ska så att vi får en efterlängtad, mysig och välbehövlig paus under helgen i Stockholm! Behöver samla ny energi efter all som blivit uppslukad av mörkret och kylan de senaste månaderna. Ska bli så underbart!!
Tusen Tack bästa svärfar Mats för hotellet! =)

Ångbastu

Ikväll, efter en seg  förmiddag i skolan och en eftermiddag som passerade på 3 sekunder, invigde vi våran nya ångbastu! Det var mycket mysigare än väntat och mycket befriande för min lilla nos. Nu kan jag äntligen andas igen! Längtar tills jag blir frisk så vi kan gå ner och gymma lite på kvällskvisten, duscha och sen låta dagens stress och plikter rinna av i bastun. Då sjunker man ner som en sten i sängen sen =) Bastubad har verkligen en avkopplande effekt -känner mig lika slapp som Barbapappa efteråt ;)
*God Natt*

Loppan <3

Bättre dagar har jag varit med om. Magsjuk, förkyld och ledsen över att lilla fina Loppan har fått lämna oss för hundhimlen. Jag vet att det finns många där uppe som tar hand om henne och att hon kommer få det bra! Önskar bara jag kunde gjort något så att hon kunde få stanna hos oss längre <3 Är tacksam för att jag har fått träffa en sådan färgstark och kärleksfull individ. Kommer aldrig glömma dig!