Gott Nytt 2012!!*


30 december 2011

Ursäkta att jag inte har skrivit på länge. Jag är uppslukad av jullovet, familjen, mat & gott och för att inte tala om mitt gigantiska pussel över NY som jag tagit mig över huvudet... Fick en stund över nu medan mina glittriga naglar torkar. Punchflaskorna är köpta och 2012 kan komma!

21 december 2011

Idag tog jag en sväng på stan efter praktiken. Jag var inte i julklappsjakt som övriga 74.000 som trängdes under julbelysningen utan i jakt på en matchande halsduk till mina fina vantar som jag fick när jag fyllde år. Av en ren slump hittade jag en jättesöt halsduk med exakt samma röda nyans som vantarna och dessutom på rea. 100 kr för denna fina, vilket kap va? :)

Skumtomtefudge

Ingredienser:
12 skumtomtar
2dl socker
1dl grädde
50g smör
90g vit choklad
Tillagning:
Blanda alla ingredienser utom chokladen och koka upp tills allt smält samman till en härlig rosa smet. Det går fortare om du klipper tomtarna i små bitar. Ta av kastrullen från plattan och rör ner den hackade vita chokladen till en blank slät smet. Häll upp i en form med bakplåtspapper och låt stelna. Skär sedan i bitar.

Vård och Ohälsa II -Check!

Blev godkänd på kirurgidelen som jag skrev för en månad sedan så nu är kursen Vård och Ohälsa II klar! Nu är jag i fas och kan njuta av jullovet med gott samvete och lättat hjärta. Två dagar kvar av praktik och sedan bär det hemmåt. Som jag längtar!!

19 november 2011

Idag har jag satt min tredje kateter, tjoho! Är lyckligt lottad som får chansen att öva på så många under praktiken. Har varit en hektisk dag på jobbet annars, inget spännande men mycket att göra och då tickar klockan på bra fort. Än så länge ligger snön kvar ute!...

Jag ser det snöar...

Håller alla tummar för att det ligger kvar. Vintern ska vara vit och kall! Idag vankas praktik 13.30-21.30 Ganska skönt med sovmorgon en måndag ;)

Nyår 2012

Therez.se kan man vinna en hel nyårsoutfit från Halens.se Vilken dröm! Jag har satt ihop en riktig glamourös klädsel i svart och lila och med allt glitter som hör nyår till.
Vad tycker du?


4 advent

Vilket skitväder det var igår. Regn och snöstorm och alla trängdes inne i stockholm med sina osmidiga paraplyn. Hursomhelst åt vi lunch på en restaurang i gamla stan som hade helt gudomlig mat. Min lax på planka smälte som smör i munnen!! Och dessutom blev alla klappar klara. Våran gran är minimini så de får ruva under lampan istället. Idag har vi haft storröj och tvättstuga. Imorgon kommer Stoffa och på torsdag åker vi hemhem. 6 dagar kvar till julafton, hoho!

17 december 2011

Nu åker vi in till huvudstaden för att handla julklappar.
3+ och det regnar. Var det midsommar eller jul vi skulle fira?....

Ensam hemma

Har myspys med tända ljus och musik från min spellista. Mannen är på julbord med jobbet. Det är skönt i fem minuter men kan han inte komma hem nu? ;)

International Space Station

Jaa, vem skulle inte vilja få uppleva denna fantastiska vy med egna ögon?
Utifrån det här perspektivet blir allting så lätt och alla dom problem som vi målar upp betyder ingeting i det långa loppet. Vi lever på en helt fantastisk plats i ett hav av stjärnor och vi ska vara tacksamma över allt levande och växande som finns här. Jorden är också en himlakropp och alla kroppar behöver vårdas och tas om hand. När lyssnade du på din kropp senast? Och när lyssnade du på jorden? Jag tror att alla behöver krama ett träd någon gång då och då.

En liten tur

Snörade tveksamt på mig joggingskorna och tänkte hur ska detta gå? Under de första låtarna var det faktiskt skönt med frisk luft men sedan kändes det som om jag satt en piggelin i halsen, fasiken vad kallt det är!! Var i alla fall ute 30 minuter, bättre än 30 minuter i soffan. Nästa gång ska jag nog go all in med pannlampa också, det är så läskigt när man inte ser var man sätter fötterna.

La Fondell

Alltså, jag är så glad över att hon vann! Så grym, unik och speciell. En sann artist. Jag är fortfarande lite rädd för hennes ögonbryn men himmel va hon sjunger bra!!

Go with the flow

Man kan väl gott säga att killen har taktkänsla, eller hur? ;)

LEDIG + LÅNGHELG

Nu är jag ledig fredag, lördag och söndag! Wunderbart :) Har tagit en rejäl sovmorgon, vaknade såklart en gång där vid 05.30 men somnade om. Idag ska jag handla julklappar och bara ta det lugnt!!

Mammalena

Have I told you lately that I love you
Have I told you there's no one above you
Fill my heart with gladness
Take away my sadness
Ease my troubles that's what you do
<3

15 december 2011

Snart ska jag kila iväg till jobbet och göra mitt sista pass inför helgen. Dag 11 av 11 och det känns i både kropp och själ! Jag må vara vek men jag är inte gjord av stål. Kl. 21.30 tar jag helgen men innan dess ska jag klämma ur alla kunskaper jag bara kan ur min bästiga handledare =)

Varma drömmar

Nu ska jag däcka i sängen och sova ut ordentligt innan det vankas en kväll på kirurgavdelningen från 13.30-21.30 Ska drömma om ljumma sommarkvällar och brunbrända ben för om snön strejkar så ska jag också strejka...payback time!
Sov gott mina vänner!

14 december 2011

Idag fick jag sluta tidigare, guld! Klev alltså ut i ljuset kl. 14:00 och såg solen gå ner bakom trädtopparna. Seriöst? Jag hann inte ens få två minuter D-vitamin... Är sugen på att träna, slå in paket, baka och städa men helst skulle jag vilja sjunka ner i ett varmt bad och bara slappna av till lugn musik. Har jag sagt att jag önskar mig ett badkar i julklapp? ;)

För kärlekens skull

Ärligt talat lever jag i min egen värld. Sover, äter, VFU:ar, sover, äter, VFU:ar...som om jag springer maraton i ett ekorrhjul. Längtar till helgen, första lediga dagarna på två veckor. Då ska det bara vara vi -jag & älskling. Då ska vi dricka kaffe i mängder, bara vara i soffan, handla julklappar inne i stan, tända ljus, laga mat och njuta av en hel ledig helg tillsammans!
I LOVE YOU <3

Till salu i CA

Hittade helt underbara hus till salu runt om i Kalifornien. Allt under 26 miljoner dollar. Dollar Ragnar dollar... Jaja drömma kan man ju alltid och tur är väl det ;)







Lucia

Idag när jag kom till jobbet möttes jag av en doft av glögg och inne i matrummet var det uppdukat med fin duk, julmusik, glögg, lussebullar, pepparkakor, clementiner, russin, mandlar och tända ljus! Det var så mysigt och en perfekt start på dagen. Tyvärr var jag inte kvar på eftermiddagen då Norrtäljes lucia skulle sjunga på avdelningen eftersom min handledare skulle iväg på utbildning. Men det går ingen nöd på mig som bara blev glad för en 2,5 timmes kortare dag.
Ps. Idag tog jag blodprov på ett praktexemplar, vener stora som motorvägar, hej o hå stick på!

12 december 2011

Idag har jag varit inne på skolan för seminarium och examination i journalföring. På lunchen passade jag på att springa ner på stan och hann faktiskt köpa hela två julklappar. Imorgon kör vi dag 9 i rad...men då är det tisdag och bara 3 dagar kvar till helg, hua hua!

Vitaminer

Kände att det var dags för lite vitaminer här på kasern. De bästa av de bästa: mango, ananas och konferenspäron! yumyum.

Meringue






Tredje advent

Ibland går tiden alldeles för fort för att man ska hinna med. Inte för att jag har något emot det, jullovet får gärna komma så snart som möjligt. Idag är det redan tredje advent och 13 dagar kvar till julafton. Det firar vi med sushi och julmust. Mums :)

Johan Glans på Flygfyren

Det har varit praktik hela helgen. En massa egna patienter, blodprover, stomi-hantering, CVK, blodtransfussioner, inskrivningar, utskrivningar m.m. Att jobba helgen är faktiskt riktigt mysigt, speciellt när snön seglade ner i slow motion utanför fönstren. Direkt efter åkte vi till Flygfyren för att handla och där stod Johan Glans med en varukorg efter oss i kön. Se där, även komiker behöver handla ibland ;)

9 december 2011

 

 

Äntligen fredag!!! Det betyder att det är sovmorgon imorgon, för jag börjar inte praktiken förrän 13.30. Halleluja! Det bästa är att jag inte ska göra någonting. Alls. Jag ska sova som en gris till klockan 12 och inte en sekund kortare. Åh vilken lycka. Idag har jag lagt om en CVK och ringt tusen samtal medan jag tittade på snön som yrde storm utanför. Att vara sjuksköterska handlar tydligen inte bara om alvedon och plåster utan om att vara en sambandscentral, växel, telefonkatalog och koordinator... hua! Dessutom har jag palperat en tydlig njurabscess (wow), tagit EKG på en patient med misstänkt hjärtinfarkt och som hade O-HLR vilket slog knut på etiska hjärtncentra. Livet är inte lätt och jag beundrar människor som fattar kloka beslut i svåra situationer. Det är mycket här i världen som vi inte kan påverka men rätten att bestämma över sitt eget liv kan ingen någonsin ta ifrån oss.

8 december 2011

Idag känner jag mig lite som en ballong med alldeles för lite luft...och om någon får för sig att fylla på så vill jag ha så mycket helium att jag flyger iväg till Indiska Oceanen någonstans ;P Det har varit en jätterolig dag på praktiken med tre egna patienter men det känns som att jag skulle behöva sova en vecka för att få tillbaka energin. Ikväll är det diskning och tvättstuga. Sova kanske jag gör i något annat parallellt universum...

Kan man koka kaffe på Ramlösa?

Inte en droppe vatten i kranen på grund av vattenläcka på campus. Jag som behöver duscha!! Dessutom har vi redan förbrukat det vi köpte i affären förut. Kan man koka kaffe på Ramlösa??
Just nu sitter jag med en påse godis och försöker sätta punkt för arbetet i omvårdnadsdiagnoser. Det ska bli så skönt när allt plugg är över och jag slipper söka en enda vetenskaplig artikel. Är det något jag behöver läsa köper jag en bok, så det så!

In the dark

Nu är solen bara uppe 7 timmar varje dag. Det är alltså mörkt 70% av dygnet!!
Hujedamej för livet här uppe i Norden.

6 november 2011

Idag har jag haft mittbedömning med min handledare och min lärare från skolan. Gick toppen! Idag har jag även haft 3 egna patienter och även det gick toppen. När man har egna patienter går hjärnan på max hela tiden och man spiller inte en sekund på att inte ta hand om dom. Det är även underbart när man stöter på problematik och man faktiskt kan lösa det helt på egen hand. Det ger motivation och bekräftelse. Idag har jag även satt en hel del subcutana injektioner och även en kateter. Nu har jag alltså provat sätta kateter på både en man och en kvinna, lycka för mig som student. Man måste ta vara på alla tillfällen!
Mycket rolig dag=)
GODNATT

Clock Orange



Sovmorgon idag. Egentligen skulle jag kunna sova till tolv men det kan man väl inte göra??
Nee, plugg och kvällsjobb står på schemat :)

Bergskristall

Med tanke på förra inlägget ser det nog ut som att jag har snöat in mig på smycken. Det har jag också, fast inte på grund av snö i form av iskristaller, utan sagolika bergskristaller. Jag kommer ihåg när jag var liten och jag fick stenar från Kristallgrottan. Varje sten var speciell och jag hade både en skinnpåse och små glas-skrin att ha dom i. Förutom att de var otroligt vackra så hade de också alldeles egna personligheter med egna styrkor och egenskaper. Visst är dom underbara!


You are here

Det här halsbandet gick rakt in i mig.
<3
Finns här.

Andra advent

I fredags styrde vi kosan hemåt skogarna. Det var en riktigt mysig helg med lussebak, glögg, pepparkakor, familjen, mormor och frukost framför brasan. Resan hem gick inte så värst smidigt... Först var batteriet i bilen slut, efter 4 mil vi fick vända eftersom jag hade glömt min laptop, spolarvätskan tog slut, vi köpte spolarvätska och den smetade ut sig som hallonsaft på rutan så vi fick stanna igen för att späda ut den med vatten. Nästa resan kräver planering, det har vi lärt oss!
Nu på kvällskvisten har jag äntligen fått julpynta här hemma. Granen är på plats, stjärnorna lyser och andra ljuset brinner. Jag älskar ljus!!

Lite snö tack!



Om det inte kommer snö snart så tänker jag konvertera, emigrera, protestera...you name it...till ett annat land fjärran öster. Fast gärna söder ;)

1 december 2011

Kan inte förstå att det bara är 23 dagar kvar till julafton!! Det var ju nyss augusti. Kollade in Julkalendern förut och jag är faktiskt överraskad. De senaste åren har julkalendern varit pinsamt dåliga men i år verkar den vara myyysigt julig!
Imorgon efter jobb och praktik styr vi kosan väserut. Inte rakt västerut för då skulle vi hamna 6mil norr om Karlskoga utan lite lätt syd. Längtar!!

I min bubbla

Idag har det varit full rulle på praktiken. Jag började som vanligt vid 07.00 och första gången jag satt ner var klockan 11.30 då jag fick chans att äta en frukt och hinka i mig lite kaffe. Min räkmacka på lunchen 13.30 satt hur fint som helst! Därefter följde journalföring fram tills dess att klockan slog 15.30. Dagarna går så himla fort och det var en trött hjärna som lunkade hemåt idag...helt i min egna lilla bubbla. Ironiskt nog heter avdelningens indelningar också bubblor ;)