Sista augusti 2011

Ännu en lång dag i skolan, fick i alla fall lite sovmorgon och det behövdes. Igår och i förrgår var jag verkligen en zombie så det här med raw food fick skuffas åt sidan. Tryckte i mig en äggmacka och efter det kom krafterna tillbaka. Idag mår jag piggelin igen så att bara försöka äta mindre socker och mindre light, alltså mer nyttigt, får nog bli min nya melodi. Orka skala morötter hela dagarna!!
Status: Berg-och-dalbane-väder. Sol varvat med regn hela dagen. Har ingen termometer...

Bovetepannkakor

Ingredienser:
2 ägg
2dl sojamjölk
1dl bovetemjöl
1 nypa salt
Tillagning:
Vispa ihop alla ingredienser och stek i smör. Servera med lite sojayoghurt, keso, äppelmos och kanel :)

Michael

Såg en bild på Miranda Kerr och tänkte snabbt att det måste vara Micheal Kors från topp till tå. Läste texten och alldeles riktigt hade hon det! Hehe bravo Johanna :) Slutade skolan tidigt idag men har mycket anteckningar att göra.
På fredag ska jag träffa dom andra nya tjejerna i klassen för en middag i gamla stan!
Ska bli jättekul =)

Räkgryta med kokosmjölk


Ingredienser:
1 morot
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
2cm färsk ingefära
1 msk rapsolja
1 burk kokosmjölk
Curry
½ lime
1 tsk honung
salt & vitpeppar
1 broccolibukett
Blomkål
½ paket sockerärtor
Lite hackad färsk koriander
500g räkor
Tillagning:
Skär morötter och lök i små bitar och fräs i olja tillsammans med pressad vitlök, riven ingefära, broccoli, blomkål och sockerärtor. Krydda med curry, salt, peppar och koriander. Häll över kokosmjölken och honungen och låt puttra några minuter. Häll till sist i räkorna och pressa över lite lime. Servera med ett glas sojamjölk!

Pinapple

Har ätit så mycket ananas så det känns som jag är skinnflodd på tungan.
Men guu va gött dä ä! :)

29 augusti 2011

Idag har det varit en väldigt intressant dag i skolan. Vi pratade om graviditet, förlossning och fick till och med se en placenta (moderkaka) på riktigt! Det var inte alls så läskigt som jag trodde och jag blev faktiskt lite imponerad av killarna i klassen som till och med vågade ta på plasthandskarna för att känna hur den kändes. Det är så häftigt med kroppen, den har verkligen allt uträknat, in i minsta detalj, och är så himla mycket starkare än vi tror. Jag blir lika fascinerad varje gång vi läser om någonting nytt!

Kokoskyckling med Quinoa

Ser ett program på TV om insektsätande växter tex. Venus flugfälla och Sileshår. Det känns sådär att titta på medan jag äter... Har haft tvättstuga idag och sprungit 5km-spåret. Det sistnämnda var inte kul alls men så är det ju ibland. Det har gått bra idag med maten, mycket gott ju! Åt lite sojayoghurt & banan till mellanmål tidigare idag. Kvällsmaten var riktigt god och kombinationen vitlök/ingefära får mig att tänka på Benihana!


Ingredienser:
1 kycklingfilé
Quinoa
1 vitlök
2cm ingefära
1 paprika
1dl kokosmjölk
½ lime
Babyspenat
Gurka
Tomat
Tillagning:
Börja med att koka Quinoan enligt anvisningarna på paketet. Skär kycklingfilén i bitar och stek i olja, riven vitlök och riven ingefära. Skär paprikan i bitar och stek med kycklingen. När Quinoan har kokat klart så häll den över kyckligen och låt steka med ett par minuter. Häll sedan över kokosmjölken och pressa i den halva limen. Servera på en bädd av babyspenat, gurka och tomat. Vatten med pressad lime till. Mums!

The no.1 Ladies' Detective Bureau

Åh sitter och tittar på Damernas detektivbyrå på Svt2 och plötsligt fick jag ett sådant sug efter att åka till Afrika!! Trummor, djur, sol, sand och perspektivet man får på livet. Jag vill titta upp mot en stjärnklar himmel och höra ljuden från vildmarken. Wow!



28 augusti 2011

Idag är det en skön söndag och första dagen på min Raw Food Detox. Har än så länge bara hunnit med frukosten; 1 glas vatten med pressad citron, bovetegröt med keso, Berits hemmagjorda äppelmos & mjölk och såklart kaffe! Inga konstigheter förutom bovetegröten som skulle koka hundra år. Får se hur detta går en stressig måndagmorgon...

**GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN THOMAS!**



Väddö

Idag har vi haft en himla mysig dag med svärföräldrarna i det underbara vädret. Vi åt frukost, åkte till havet, fikade på Tre Praliner och åt Mats goda mat! Vi fick turkosa termosar, hemmagjort äppelmos, gurka och tomater av goa B. Närodlat och så ekologiskt det kan bli!! Det tycker jag om :)
Nu ikväll saknar jag Ronja en massa...
Min lilla fina docka, varför är jag alltid ifrån dig? :(

Dagens Inspo

Den crémefärgade spetsklänningen åkte på idag, för första och antagligen sista gången i sommar. Blir jeansjacka och en liten sadelväska till det. Man måste ju passa på, kan vara sista sommardagen!

Vattenmojito

Svalkande tillfrukosten. Is, vatten, citron & mynta. Nyttigt också :) Snart kommer svärföräldrarna hit. Vilken underbar dag de kommer få här på östkusten -sol så långt ögat når!

Frö & Fikonbars

Har bunkrat upp med lite bars inför nästa vecka. Mellanmål är viktiga om blodsockret ska hållas jämnt ;)

Ingredienser:
400g solrosfrön
200g linfrön
200g pumpakärnor
150g torkade fikon i bitar
200g mandlar
1dl honung
1 vaniljstång
4 ägg
Tillredning:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda solrosfrön, linfrön, pumpakärnor och fikonbitar i en skål. Mixa mandlarna till fint mjöl i en matberedare och häll i blandningen. Vispa upp äggen och blanda med inne-skrapet från vaniljstången. Blanda i honungen i fröblandningen innan du blandar ner äggen. Bred ut på en plåt med bakplåtspaper. Grädda i mitten i ca. 20 minuter. Låt svalna innan du skär upp dom.

Raw Food

Har kommit över en bok om Raw Food. Någon som testat? Den innehåller en massa spännande recept med enbart raw food, alltså obehandlade och naturliga råvaror. Den innehåller även en detox-kur på 2 veckor för att man enkelt ska kunna rensa ur kroppen på gifter och andra, för kroppen, onödiga och onedbrytbara ämnen. Raw food i sig handlar bara om vegetarisk kost men jag tänker ändå äta kyckling, fisk, ägg och skaldjur för att orka med att träna samtidigt. Dock tänker jag avstå från rött kött eftersom det ändå inte är bra för kroppen att äta det alltför ofta.
Hemligheterna bakom ett långt liv sägs ju vara:
regelbunden sömn
jämnt blosocker
regelbunden motion
sociala kontakter
lagom/begränsad mängd rött kött
Det låter nemas problemas men även dom mest basala kroppsliga behoven kan också vara dom allra svåraste. Eller i alla fall tycks det vara dom som vi i första hand rubbar på för att anpassa oss efter samhällets alla regler, krav och tidsramar. Men vi är ju bara människor och att lyssna till och ta hand om den fantastiska maskin som håller oss vid liv låter väl egentligen inte som någon dum idé, eller hur?
Syftet till mitt lilla experiment är alltså tydligt; mer energi, mindre sockertoppar och en nystart för kroppen. Problemet är mitt kaffeberoende. Egentligen är det ju meningen att man ska bli kvitt det också under de här två detoxveckorna. Men jag tror inte jag vill det. Kaffe är ju såå gott!! Jaja, det återstår att se...
Startar på söndag, wish me luck!

Tillgodoräknande

Jag är helt slut. Har haft en hel dag i skolan med föreläsningar om graviditet, förlossning och missfall. Tokintressant men ack så gott jag somnade på bussen hem! Idag fick jag reda på att jag kan tillgodoräkna mig Läkemedelsräkning 1 OCH 2, jätteskönt att slippa den tentan i oktober när dom andra gör den. Dessutom behöver jag inte göra några kompletterande uppgifter i Patofysiologi eftersom den kursen var tillräckligt stor i Karlstad -tack för det! Så det enda jag behöver göra är alltså ett litet matte-test, som alla nya måste göra på Sophiahemmet, samt några färdighetsövningar tex. kateter, PVK och blodprov, som jag ändå har längtat efter! Nu känns det mycket bättre :)

25 augusti 2011


Vid det här laget kan ni väl allt om förmaksflimmer? ;) Just nu sitter jag och läser igenom morgondagens föreläsning. Det fortsätter på samma tema som dagens, nämligen gynekologi & obstetrik. Mucho intressant om ni frågar mig! Har redan fått några kamrater i klassen, bildat basgrupp bland annat och resten av klassen verkar vara hur härliga som helst! Alla är verkligen intresserade och det är så himla skönt att skolan är liten och ligger i samma hus som ett riktigt sjukhus. Det gör att det hela känns mer äkta och man blir mer motiverad till att lära sig. På väg till lektionen imorse såg jag skymten av en operation, snacka om pepp!!
Utanför skolan då? Har planer på ett litet experiment och jag hoppas Micke hänger på. Satsar på att få maximal energi nu när höstmörkret kryper sig närmre. Har ni märkt hur mörkt det är ute nu till exempel? Pitch black. Berättar mer om det lilla experimentet, eller snarare utmaningen, imorgon för nu måste jag sova. Upp med tuppen. 05.30....

Förmaksflimmer

Medan jag går ut och springer en runda i solskenet tänkte jag att ni skulle lära er lite om förmaksflimmer, den vanligaste hjärtarytmin. Om ni vill såklart ;) Sådana här små filmer ger mer än vad man tror. Om inte annat så kanske man har lättare att ta in kunskap på lektionerna om man åtminstone har hört talas om det förut. Är ni mer intresserade så kan ni besöka hemsidan härEnjoy!




24 augusti 2011


Godmorgon!
Igår fick jag mina nya glasögon. Ser inte så värst bra ut i dom, men jag ser som en hök och det är ju huvudsaken! De sitter jätteskönt och jag älskar att de är som stora panoramafönster. I samband med flytten vet jag inte riktigt vad som har hänt, det är mycket jag inte hittar längre. Bla. min mobilladdare! Får se när jag hinner ladda kameran också... Så länge får det duga med några simpla mobilbilder ;)





Första dagen i skolan

Idag har det känts lite som att jag varit med i en film. Lullat runt som i en helt annan värld. Området KTH/Sophiahemmet är så himla fint och alla stora fina stenbyggnader känns nästan som taget från Harry Potter eller Da Vinci koden. Dessutom såg jag en albino, vilket inte händer så ofta. Hursomhelst gick vi runt på skolan (kändes som en labyrint), fick en massa papper & info (jag var helt lost efter 30 minuter) och till sist tog vi kort (jag såg ut som ett troll i vanlig ordning). Korten skulle sedan läggas ut på skolans hemsida så att vi ska kunna känna igen varandra. Haha nice!! Det bästa med dagen är nog att det verkar gå ett par trevliga tjejer i klassen som också är nya, vilket är jätteskönt! Dessutom verkar det vara en väldigt personlig skola där man har bra kontakt med alla lärare. Nu ska jag smälta dagen och alla intryck. Imorgon är jag ledig :)

Nyinflyttad!

Jag lever! Vi har bara hållit på att flytta hit alla grejer från Karlskoga och det tog verkligen tid. Jag är så himla glad över mamma & Thomas som ägnade hela helgen åt att hjälpa oss få ordning på allt för mycket prylar i en allt för liten lägenhet. Det var guld värt och nu känns det inte som att lägenheten är så liten längre. Det blev så himla mysigt och det känns som att vi kommer trivas kanonbra här! Min nya arbetshörna är favoritplatsen. Här sitter jag & Fanten och grunnar på det mesta. Idag är det mycket som ska ordnas inför skolstarten imorgon. Spännande! Måste rusa nu -springa spåret, köpa busskort, handla, tvättstuga, packa upp lite mer, fixa garderobsstänger osv.... Wish me luck ;)

Tips sökes!


 
Funderar på att köpa mig ett träningskort på Friskis & Svettis! De är de enda i staden som har BOX-pass. Har bara kört BOX på Nautilus förut och det var såå kul! Hoppas att det är lika bra på Svettis ;)
 
 
Några som tränat på ett Friskis & Svettis?
 
Vad tycker ni?
 
 
 
 
 


Första natten


 
Oj, vad trött jag är i kroppen sedan igår när jag höll på att flytta + städa från 08.00-21.00! Gamla lägenheten har nog aldrig varit så fräsch som nu haha ;) Den nya lägenheten känns lite som att gå ner i en grotta, kanske för att jag aldrig har bott på markplan förut. Men med lite fix och trix så blir det nog jättemysigt :) Första natten sov jag som en bebis och det är ju ett bra tecken! Solen skiner men jag ska nog plocka här inne lite till. Kanske blir en runda i spåret sen eller en sväng på stan. Om jag orkar ;)
 
 
 
 
 

 


Like nobody's watching


 
Jaha här sitter jag och äter crunchy ur paketet (med händerna) och dricker banan/lime fil, också direkt ur paketet. Jag skulle nog inte ha packat ner alla bestick och skålar innan lunchtid inser jag nu. Det bästa med att äta med händerna är trots allt att jag kan "råka" få med mig alla yoghurtflakes ;) Har i alla fall gjort en grymt bra "städlista"Spotify. Tur att vi ska byta hus för nu vet alla grannar att jag sjunger som hej-kom-och-hjälp-mig. Men får man inte sjunga blir det ju ingen bra städning, eller hur?!
 
Det här är sista gången jag bloggar från den här lägenheten.
Hej då Kasern 6! Jag kommer inte sakna dig.
 
 
 
 
 


Ett tåg kommer lastat


 
Det gick som ett X2000 igår fram tills dess att jag tog SJ's InterCity tåg... Resan slutade 30 minuter efter schemat så det var ändå helt ok. Nu befinner jag mig alltså i Norrtälje och det är flyttdag! Allt möblemang ska flyttas över gatan till en större lägenhet och denna ska flyttstädas. Just nu laddar jag upp med en bra frukost och en bamsemugg med kaffe. Koffeinet lär ska behövas! Man skulle ha ett litet mini-tåg som tuffade över gatan med alla grejer... undrar om SJ kan fixa det?
 



 
Grattis Kronprinsessan Victoria & Daniel till bebisen :)
  
 



  
  
  
 


So rock and roll






Keso á la Malta

Detta är utan tvekan en av mina absoluta favoritfrukostar! Keso á la Malta och Banangröt skulle jag kunna leva på 24/7, 365 dagar om året.



Ingredienser:
Keso
1 apelsin
Vaniljpulver
Tillredning:
Häll önskad mäng Keso i en skål. Skala och skär en apelsin i bitar. Spara gärna så mycket saft från apelsinen som möjligt. Lägg över Keso:n och blanda. Strö försiktigt på lite vaniljsocker på toppen. Njuuuuut! Ps. om ni tycker att den inte blir tillräckligt söt, kan man blanda i en matsked färdig, kall risgrynsgröt i Keso:n. Då blir det en lite mer rundare smak.

Jag vann ett par glasögon!


Var med i en Lensway-tävling på Facebook och vann ett par glasögon! Det enda jag behövde betala var frakten. Dock fanns det inte så många bågar att välja på och det är ju inte det lättaste att välja när man inte kan prova. Fastnade till slut för ett par pilot-inspirerade från B.Lang. Får se om dom passar när dom kommer. Hoppas jag ser också haha ;)
Vad tycks?

Repris

Usch vad sleten jag känner mig idag. Ska träffa Petra om en timme för lite lunch och en massa härligt tjejsnack! Behöver en stor dos Petra idag eftersom vi inte vet hur lång tid det kommer gå tills nästa gång. Sedan blir det packning igen och ikväll ska jag till Sara för att försöka bli av med min trollfrilla. Lägger upp lite tydligare bilder från gårdagens kläd-drömmar. Det blev ju så smått...











Banan & Chokladglass

Ingredienser:
4 äggulor
4 äggvitor
2msk honung
2,5dl vaniljvisp
1dl grekisk yoghurt
2dl lättkesella
2msk mandelspån
2msk kakao
1 mosad banan
Tillredning:
Vispa vaniljvispen och tillsätt kakao så att den blandar ut sig. Rör ner den grekiska yoghurten och kesellan i vaniljvispet. Separera äggen. Vispa äggulorna med honungen och tillsätt sedan den mosade bananen. Du kan gärna vispa ner bananen med elvispen så att det inte blir klumpar. Vispa äggvitorna i ett torr skål tills det blir ett vitt hårt skum. Rör ner "yoghurt-vaniljvispet" i "banan-äggulesmeten" och vänd till sist även ned äggvitorna. Häll i en plastlåda och strö över mandelspånen. Frys i några timmar innan servering. Går även att smaksätta med annat, till exempel bär, vanilj, daim eller kola.

She wolf



Ja tack! Ja tack! Ja tack! Drömma bör man annars dör man.
Lindex & Modekungen.

I K E A

Idag har det varit en produktiv dag trots att jag var sjuukt galet trött imorse! Satte igång med tvätt, disk & packning för att inte falla tillbaka in i sömnkoman. Mitt i allt fick jag för mig att göra glass, bara för att vaniljvispen skulle gå ut annars. Recept kommer senare! Övningskörde in till IKEA där jag hittade en massa smått & gott. På väg hem blev jag däremot filmad av ett par barnsliga raggarungar som tydligen ville se min reaktion när de moona. Hur barnsliga får man bli?! Inte konstigt att det händer olyckor när det finns sådana äckelpäckel i trafiken... Nu ska jag lägga packningen på is för idag. Fortsättning följer ju imorgon ;)

Pumped Up Kicks

Bäst just nu! Jag blir så glad av videon så denna får eka högt här hemma medan jag springer runt som en yr höna och grejar. Perfekt!

Adressändring

Idag har jag adressändrat och på torsdag är det dags! Har en hel del att stå i idag men tänkte avsluta dagen på IKEA. Det är nog det roligaste när man flyttar, att få handla någonting nytt! Ska i och för sig bara kolla efter öljett-gardiner (heter det "öljett"?) och duschdraperi men det kommer säkert slinka med lite servetter & doftljus som man behöver när det börjar bli mysigt höstväder ute. Ska övningsköra dit så akta er ;)
Status: Grått, regn och 20 grader. Lite blåst.

Honning

Nu har jag gjort mina sista dagar på Torpet för den här sommaren och jag är helt slut! Tror jag ska ta paus resten av dagen och sparar alla bekymmer och måsten till imorgon. Diska, städa, packa, packa, packa, packa... Har precis ätit lite försenat lördagsgodis; turkisk yoghurt, houng, mandelspån & lite crunchy! Underskattat. Honung i sig är ju smaskens plus att det sätter fart på förbränningen. Innehåller dessutom en massa värdefulla mjölksyrabakterier, antioxidanter, enzymer, proteiner, vitaminer, mineraler och diverse spårämnen som vi behöver! Det finns något som heter bipollen också, som man kan köpa, det innehåller lika mycket proteiner som 2kg nötkött!
Nu ger jag upp för idag. Måste ladda mina batterier...

Blue suede shoes

Har packat lite nu på förmiddagen. Skor, böcker, jackor, pärmar, kläder... you name it! Sedan kom jag på att jag har glömt alla vinterskor + jackor som ligger uppe på vinden. Suck* Nu ska jag hoppa i de rosa gympadojjorna och cykla ner till kanotklubben för lite träning med fina Erica. Sedan åker jag direkt till jobbet.

Trevlig helg mina vänner!

US-open Surf

Det blev blåbär & mjölk till frukost idag, hur gott som helst :) Himlen är blå och jag hoppas att termometern kommer visa 20 snart...då är det ok att ha shorts! Läste precis en av mina favvo-bloggar och då stack det mig som en kniv i hjärtat. Hon hade varit på US-open i Huntington Beach, precis som jag var för 2 veckor sedan! När jag såg hennes fina bilder så ville jag så gärna vara där igen. Känna den heta sanden mellan tårna och halvsomna på en handduk till ljudet av vågorna och doften av hav... Köpa några fina armband och ta ett svalkande dopp i det blå. Oh jag älskar när håret blir sådär svinto-aktigt av allt salt så att det knappt går att kamma ur! Vilka härliga känslor jag fick tillbaks nu. Bra start på helgen!


Bilder tjuvade från Oracle Fox:







Nyklippt

Idag har jag hunnit med ovanligt mycket. Har tagit Ronja till frisören och hon blev såå söt! Har även sprungit barkbanan, träffat min fina Sara (!), övningskört med Thomas och kollat på bilar både i Karlskoga och Kristinehamn, gått en långpromenad med Petra och slutligen lagat torsk i äggsås. Nu är mina ben extremt trötta! Känns verkligen att hösten är på väg. Så fort solen gick ned blev vindarna isande vassa och både Petra och jag blev snoriga när vi stod och pratade. Om det inte hade varit så kallt hade vi säkert sått kvar än!
Före:

Efter:



11 augusti 2011

Insåg till min stora förvåning att det faktiskt är fredag imorgon, och inte torsdag som jag trodde. Haha dagens positiva överaskning! Det innebär ju att Micke kommer hem :) Det är nog för att jag ska jobba hela helgen som jag har noll koll. Min frukost har jag koll på i alla fall; Blåbär & mjölk, äggmacka och kaffe -mummz!







Ostkaka

Det är så tråkigt att vara själv här hemma. Håller mig sysselsatt i köket, med packning, med teori och allt på en och samma gång! Har precis tagit ut en ostkaka från ugnen och det luktar faktiskt riktigt gott. Smakar inte som den i affären dock, eftersom det varken är grädde eller bittermandel i men helt ok ändå!



Ingredienser:
1 ägg
1 msk socker
1½msk mjöl
3/4dl mjölk
2msk mandelspån
250g Keso
Tillagning:
Vispa ägg och socker. Blanda i resten av alla ingredienser. "Keso-bitarna" får gärna gå sönder! Häll i en smord form och grädda i 175 grader ca. 25-30 minuter. Ät med en klick kesella & sylt eller vad du tycker är godast ;)

Det där med planering

Tog en sväng förbi Bokia också för att fixa det sista inför skolstarten. En bra almanacka är A och O för mig så jag kände mig lite som Harry Potter i jakt på den perfekta trollstaven när jag skummade igenom alla som fanns. Hittade dessutom ett pennfodral (på rean!) och en efterlängtad häftapparat som jag saknade så förra året. Mina kära pennor köpte jag på Fullerton College Bookstore i USA. En almanacka måste alltså ha:

1. En tydlig årsöversikt

2. Månadsplaneringar

3. Och slutligen en bra veckovy utan klockslag! De är ändå bara ivägen...

Dagens skörd


Hittade jag utanför Willys haha ;) Hon såg så söt ut, thailändskan som sålde dom, så jag var bara tvungen att köpa. Dessutom är det ju fantastiskt gott med varma mackor med kantarellstuvning och blåbär på morgongröten. L-Y-X stavas det!

10 augusti 2011

Godmorgon!
Gröten ligger i magen och morgonfrillan är värre än Ozzy Osbournes. Idag ska jag äta lunch med Erica på Strandkanten. Har redan bestämt att jag ska mumsa i mig en skaldjurssmörgås, godaste i stan! Idag känner jag mig lite tyngd över att sommaren är så jäkla kort. Vintern känns ju som hundra år! Tur att det är en mysig höst där emellan. Trots att det inte finns något som väger upp mot bikini, strålande sol, brunbrända ben och massor av energi så försöker jag väl ändå... 15 peppande själ till att välkomna hösten:


1. Tända doftljus och krypa ner under en filt i soffan
2. Jag fyller 23 och Micke 27
3. Mysiga kläder, skinnstövlar och mössa
4. Bo tillsammans!!
5. Äta kräftor och plocka svamp...mmm..
6. Lyssna på regnet som smattrar mot fönstren
7. Den nya skolan kanske är som i Harry Potter?
8. Vi kan mysa runt i Gamla Stan
9. Köpa julklappar
10. Inreda en ny lägenhet :)
11. Börja träna på Friskis & Svettis!
12. Bli ett med terränglöpspåret
13. Baka lussekatter & adventspynta
14. Längta till februari/mars ;)
15. Ha en massa praktik

"Come little leaves"
said the wind one day.
"Come to the meadows with me and play.
Put on your dresses of red and gold.
For summer is past
and the days grow cold.
-George Cooper

Sweet Dreams

Åh vad vore en bal på slottet? Sandalerna från Chloé är perfektion och jag dör en smula när jag tittar på dom. Var inne i en Chloé-butik när vi var på South Coast Plaza för att klämma och känna lite. Huua säger jag bara!






Telepatisk springtur


Nu har jag och mina nya rosa kompisar motionerat <3 i 1 timme. Orkade inte springa alls så mycket som jag hoppades, skyller på alla cupcakes jag mosade i mig igår ;) När jag var på väg nedför backen vid skogskyrkogården kom mamma med cykeln rakt emot mig. Hon hade knackat på hos mig på sin lunchrast och fick en känsla av att jag var ute på en springtur. Snacka om telepati!

Du har väl skänkt pengar?


Sms:a LIV till 72 900 och skänk 50kr
Eller besök UNICEF:s hemsida för att skänka en valfri summa. Jag tycker det borde ligga i allas intresse att hjälpa till. Tänk om det gällde din familj? Ta ditt ansvar och sms:a nu.

Åh vad jag saknar...

DIG <3

...alla ljumma dopp

...vara nyvaket träsktroll vid poolen

...se små söta och snabba kollibris :)
...känna luften, doften, varma vindar och se vackra, snabba solnedgångar.



Banangröt

Dagens absolut bästa måltid är utan tvekan frukosten. En bra start ger en bra dag, hur klyschigt det än låter. Genom att äta en porton havre & quinoa-gröt till frukost får vi i oss halva det dagliga intaget av betaglukaner. Betaglukaner är vattenlösliga fibrer som har en förmåga att sänka förhöjda blodfetter (kolesterol) och därmed också minska riksen för hjärt- och kärlsjkdomar. Dessutom rensar det kroppen på gallsalter, vilket också leder till sänkt kolesterol! Har faktiskt aldrig lagt ut receptet på min favoritgröt. Banan + keso = perfekt kombo! Det går även hem hos M, inte illa ;)






Ingredienser:
1 banan
1dl Havre & Quinoa (finns färdigblandat)
1dl vatten
Keso
Mjölk
Tillagning:
Mosa bananen och lägg i en skål. Blanda ner havre och quinoa. Häll över vattnet och rör om. Som ni ser har jag inte så mycket vatten när jag gör gröt. Dels eftersom jag inte tycker om när den blir för lös och dels eftersom banan gör gröten lite blötare. Micra i ca. 2,5 minuter. Låt stå och svalna en kort stund eller lägg helt enkelt över gröten i en annan skål om du har brottom (det brukar jag göra). Ta på några skedar Keso och häll över mjölk. Äts bäst med en STOR kopp kaffe till =)

Les Fleurs



De färgade blommorna är från mormors torp och den vita har jag fått av mamma. Blommor kan verkligen få en att bli glad och framför allt blir det mer hemtrevligt :)

8 augusti 2011

Ångrar såå att jag inte köpte den här fina handen när vi var inne på Urban Outfitters i USA. Stod ju och höll i den! Varför tveka? Dumsnål...
Idag var det första dagen på min sista vecka på jobbet. Och den var toppen! Två nyinflyttade hade tillkommit och de kunde verkligen förgylla en tråkig måndag, då blir man glad :) Idag är det också första dagen på sista veckan som jag och M är ifrån varandra. Aldrig mer särbos, det är en sak som är säker! Ska bli så UNDERBART att få bo tillsammans igen; tända en massa ljus på höstkvällarna, laga exotisk fläskfilégryta tillsammans, sova i samma säng och äta frukost framför tv:n som två yrvakna troll. Det är livet!
Status: 23 grader och växlande molnighet. Ganska blåsigt.

Kämpa för varenda unge!

Jag har bloggat om detta förut men eftersom vi människor glömmer så lätt så är det värt att ta upp varje dag om det är så. Miljontals barn är drabbade av svältkatastrofen på Afrikas horn. En livsfarlig kombination av torka, pågående konflikter och eskalerande matpriser har lett till svår undernäring i Östafrika och miljontals barn och kvinnor riskerar nu att dö. UNICEF finns på plats för att försöka rädda barnens liv genom att se till att de får rent vatten, näring, vård och mediciner. Och du kan vara med och rädda liv!
SMS:a LIV till 72 900 och skänk 50 kr.
50 kronor räcker till 13 påsar nötkräm mot undernäring eller 29 påsar vätskeersättning. Tre påsar nötkräm om dagen kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn.
Du kan även ge en valfri gåva till Östafrikas barn här! Läs mer om vad UNICEF gör för barnen på Afrikas horn. Bilden är tagen av fotografen Kate Holt.

Tobleronecupcakes med vaniljfrosting

Det är regnigt och 16 grader ute denna söndag. Vad passar då bättre än att baka? ;) Nu vet jag i alla fall en sak jag ska önska mig när jag fyller år. En spritser! Haha det ser inte alls lika aptitligt ut när man har smetat ut frostingen med en slickepott...


Ingredienser:
Cupcakes
3 ägg
2dl socker
2tsk vaniljsocker
2tsk bakpulver
2½dl vetemjöl
4msk kakao
100g Toblerone
50g smör
5msk kaffe (jag använde Verona från Starbucks)
3msk mjölk
Frosting
200g mjukt smör
2msk mjölk
4tsk vaniljsocker
4dl florsocker
Tillagning:
Cupcakes: Vispa socker och ägg fluffigt med elvisp. Vänd ner vaniljsocker, bakpulver, mjöl och kakao. Smält Tobleronen tillsammans med smör i ett vattenbad. Häll i mjölk och kaffe och rör till en jämn chokladsmet. Rör ner chokladsmeten i äggfluffet. Fyll muffinsformar till 75% och grädda i 180 grader ca. 15-20 minuter.
Frosting: Vispa smöret mjukt med elvisp. Blanda vaniljsocker och mjölk och häll i. Sikta ner florsockret och vispa tills det blir en jämn frosting. Låt stå i kylen medan cupcakesen svalnar. Spritsa sedan på och dekorera med det du tycker är finast :)

Släktkalas!

Har varit uppe sedan 06.00 och nu sitter jag i soffan framför Lattjolajban och äter gröt som vilket dagisbarn som helst. Vad blire?? Det var jättetrevligt igår på släktkalaset! Vi åt en massa gott: kallskuret, frukt, potatissallad, bröd, ostar, dricka, tårta, kaffe och godis. Mormor fick förstoringar av gamla bilder, bland annat hennes förlovningskort på sig och morfar. Vilket vackert par <3 Vi gick också tipspromenad med frågor om mormor och om hur släkten egentligen hänger ihop. Klurigt måste jag säga och jag & Micke slutade på 22 rätt av 27 möjliga. Haha inte lätt att ha koll på alla fem generationsled! Sedan tog min fotograf-kusin fram kameran och fotade hela stora släkten. Det togs familjekort, parkort, syskonkort osv. Jättekul och alla fick vi oss en massa goa skratt :) Återkommer med bilder när Amanda fixat klart dom. Så länge bjuder jag på en bild på den goda maten. Tack mormor & mamma och alla andra som gjort denna dag möjlig. Love you!!

Morgonprommenix

Tog en sväng på 5,2km ute i den friska luften. Det gjorde gott för själen och kroppen vill jag lova. Bästa medicinen mot jelag för nu känner jag mig som en helt ny människa. Gick hem till mamma på vägen och drack morgonkaffe! Mums. Busade lite med min lilla vovva också, världens finaste lilla krull! Nu ska jag duscha, välbehövligt efter 24 timmars resande, 10 timmars sömn och en varm prommenix :P Haha men det bjuder jag på!

God morgon!


Nu sitter jag med min efterlängtade äggmacka med kaviar & lingonbröd till frukost. Vi somnade kl. 18.00 igår och jag klev upp strax innan 06.00. Micke däremot sitter fortfarande uppe...haha det här kommer bli en intressant dag! Ska ta mig en liten promenad om en stund för att få frisk luft och ny energi. Idag ska vi nämligen på släktkalas hos mamma :) Det ska bli så himla kul!! Hoppas att molnen spricker upp i eftermiddag eftersom 30 släktingar kommer sitta ute i trädgården. Bilden på goa 88-åriga mormor och kusin Amanda har min andra kusin Ida tagit. Så fina!
Ha en trevlig lördag!

Äntligen hemma!

Nu ligger jag hemma i soffan, lika ledlös som en pensionerad trasdocka, efter 24 timmars resande. Flygrutten LA- Washington DC- Köpenhamn- Arlanda var faktiskt väldigt bra jämfört med andra turer men det kommer krävas många timmars sömn för att få bort den här trötta kroppen. Det känns i alla fall bra att vara tillbaka i staden som alltid är sig lik. Även om det såklart är ett paradis att få njuta av solen mellan palmbladen, dricka juice och hoppa i plurret när som helst. Än så länge ligger dessa underbara stunder färskt i minnet och jag hoppas att jag har kvar den känslan långt in på hösten. Jag trivs verkligen bäst i värmen.
Tack för den här gången kära S&S! Ni lever verkligen mitt i energin, ta vara på den ;) Sen vill jag såklart tacka världens bästa svärföräldrar för att ni har sådana stora hjärtan och visar sådan gränslös kärlek. Otroliga! Slutligen tack till min stora kärlek för att du är den du är och för att jag får vara en del av ditt liv. Finns ingen som får mig att må så bra som du. Big love! Att min älskade mamma sedan har städat lägenheten, babysittat mina blommor, tagit in posten, handlat och jaa allt det som bara mammor kan, är så underbart som bara hon är. Älskar dig*


Status: 20 grader och grått så långt ögat når. Vad annars?..

Näst sista dagen

Hej på er! Imorgon natt går returen hem till Sverige. Känns bra att få komma tillbaka till verkligheten och till mina nära och kära, göra min sista vecka på jobbet och sedan flytta allt pick och pack till min älskling. Jag ska ju börja på en ny skola om bara några veckor, spännanade!! Kan knappt förstå att det kommer bli en sådan stor förändring. Idag har vi i alla fall njutit vid poolen, jag sprang 4 miles på bandet, vi åkte till Brea Mall, fikade på Cheesecakes ute i trädgården och spelade Monopol tills nu. Micke vann, nöjd som tusan... Haha ;) Imorgon vet jag inte vad vi hittar på. Sista dagen på en resa känns lite som sista åket i slalombacken. Varför kan man inte få ta med sig lite värme och sol hem? Kram*

South Coast Plaza

Idag startade vi med en tur till Fullerton College bookstore för att köpa på mig ett lager 4-färgspennor och lite Burts bees -Världens bästa läppsyl och nagelbandscreme. Köpte med Jambajuice som vi drack vid poolen sedan. Livskvalitet när den är som bäst! På kvällen var det meningen att vi skulle åka in till Rodeo Drive men köerna på motorvägen var löjliga så vi åkte till OC Fair. Det var ju självklart stängt på måndagar så bilfärden styrdes istället till South Coast Plaza (ett fint köpcentrum i Costa Mesa). Jag dregglade lite över skorna inne på Chloe innan jag unnade mig en orange kjol från Zara. Älskar rean i USA ;) På vägen hem körde vi förbi Yoghurtland. Jag fyllde min Hello Kitty-bägare till max med Chokladyoghurt och chokladsås -mummms! Godnatt mina vänner & dröm sött!

En dag vid poolen

Imorse sprang jag 2,7 miles på gymmet och sedan har vi bara latat oss vid poolen hela dagen. Hemfärden börjar ju närma sig så vi passar på att njuta till max. Imorgon ska det bli 34 grader, hua ;) Börjar sakna min familj och min lilla vovva jättemycket! Kram*