Grattis Storebror!

Loggbok 20110430 -Ubbes födelsedag!
Älskar dig <3

29 april 2011

Ikväll ska vi till Harrys för att titta på Sofia, Emelie och Annelie när de uppträder med Soul'd Out och det ska verkligen bli jättekul! Är lite trött så jag dricker kaffe för glatta livet så att jag ska hålla mig vaken. Ja, ni kan kalla mig Trötter ;)

Philippa Middleton

Efter en småtråkig tråkig dag i skolan slog jag på tv:n när jag kom hem för att kanske få en glimt av Storbritanniens stora kärlek. Efter 30 sekunder stod Prins Williams & Kate Middleton där, nygifta. Det kallar jag timing! Visst var bruden vacker men lite för mycket krussidull för min smak. Dock föll jag pladask för Kates syster "Pippa" Middletons klänning! Wow =)






Glasstårta med Philadelphia

Ingredienser:
2 gelatinblad
1 vaniljstång
4 ägg
2dl strösocker
200g Philadelphia Light
4dl vispgrädde
1 marängbotten
2 dubbeldaim
Tillredning:
Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter. Separera äggens gulor från vitorna och vispa gulorna pösigt tillsammans med socker, vaniljfrön och Philadelphia. Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten. Smält gelatinbladen i ett vattenbad och blanda sedan ner i äggsmeten lite i taget. Vispa äggvitorn till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten. Krossa till sist daimen och vänd ner. Lägg en marängbotten i en form med avtagbar kant. Fyll på med smeten och låt stå i frysen i minst 4 timmar. Låt stå framme en liten stund innan servering så att den inte är för hård. Tycker man inte om daim kan man garnera tårtan med en massa bär efter säsong istället!

Findus Green Deli

Tänkte tipsa om att Findus söker personer som vill testa deras ny Green Deli frysta grönsaker! Jag tycker verkligen att det vore spännande att prova någonting helt nytt och dessutom få ge feedback direkt till producenten! Ansöker gör ni här :)
Lycka till!

* Grattis Mamma *



Grattis min Älskade Mamma på födelsedagen!!
Jag vore ingenting utan dig.
Du är världens bästa & finaste! <3





Stargate

Jag skulle kunna skriva en hel uppsats om allt roligt som jag får höra av min älskade sambo medan jag sitter här och försöker skriva min tråkiga hemtenta. "Tre zerg, asså jag kommer ju gå stargate! Det är bara börja walla. Ni hinner fika så länge, LoL! Sen skulle vi kunna chilla och expa." Det blir en enda gröt i min lilla hjärna som försöker koncentrera sig på omvårdnadens humanistiska människosyn. Frågan är vad som händer om det kommer in tre zerg på akuten. Vad har man för människosyn och prioriteringar då??
Jag ska nog sova. Blir så konstiga inlägg när jag är trött. Nattinatti ;)

Påskpynt

Fick den här fina tuppen av mamma som Sofia & Madde har gjort =) Måste nog erkänna att det är det vårt första påskpynt! Om vi skaffar oss ett pynt varje år så blir det nog lagom...

Annandag Påsk

Glad påsk i efterskott!

Helt otroligt vilket varmt och härligt väder vi har. Har till och med solat i bikini och det är bara april. Tack och bock för det växthuseffekten ;) De senaste dagarna har varit härliga -träffat mina fina vänner, haft picknick, tagit fram utemöblerna på balkongen, träffat mormor & morbror, ätit på Katrinedalskrogen, sprungit Aggerudspåret, bakat Formbröd & viktväktar-kladdkaka och grillat flera gånger. Bästa påsken på mycket länge! Tror det har lite och göra med att den inföll så sent i år...




LoL

22 april 2011

Nu har jag haft mina tre praktikdagar och jag är underbart nöjd med både min handledare och med min praktikplats som jag kommer återkomma till i höst. Storfors som stad är ju inte så mycket att hänga i julgranen men gamla och sjuka människor finns överallt och jag är glad över att det finns en sådan bra ansamling av professionella människor där trots få resurser och liten kassa. Hjärtat betyder verkligen allt i omsorg och vård!!
Igår kväll var Petra & Malin över på lite ost, kex, vin, gamla minnen och tjejprat. ÄNTLIGEN!! Nu känns det som att jag står mig tills vi ses nästa gång ;) På tal om ingenting, nu när jag tittar ut genom fönstret vid mitt skrivbord, ser jag att björken har slagit ut! I förrgår var den grå, ful och visade inte ett minsta tecken på liv. Vad fort det går! Snart sommarlov....

Min första praktikdag

Idag gör jag min första praktikdag som sjuksköterskestudent!! Det ska verkligen bli jättekul och jag är såå taggad =)
Tisdag: 13.00 - 21.50
Onsdag: 06.45 - 16.00
Torsdag: 7.30 - 16.00
Wish me luck!

Michael Kors

Har ju glömt visa min väska som jag blev kär i på Michael Kors i USA. Tycker om den mer och mer och mer! En liten färgglad kuvertväska och sedan behöver jag inte köpa någon mer väska under hela mitt liv... kanske ;) Glömde jag nämna att jag är tjej??








Vårdag


Igår åt hela familjen grillat på Selkroken. MUMS! Nu måste vi allt köpa oss en elgrill så att vi kan grilla på vår balkong också för det är nog det godaste som finns! (efter Benihana och skaldjur såklart som alltid ligger i top) Imorse gick vi till Bagarn's för att köpa frukostbröd och himlen såg fantastisk ut med inte ett enda litet moln i sin väg. Måste få massor gjort på mitt arbete nu så att jag kan ge mig ut och springa i vårvädret sen, städa fint på balkongen och förhoppningsvis träffa min fina vän Erica :) Människosyner och omvårdnadsperspektiv... önskar det fanns någon form av quick & easy, shake'n bake för det här!

Blåbärcupcakes med marängsmörkräm




Ingredienser:
Cupcake
100g smör
2 ägg
1½dl socker
1tsk vaniljsocker
2dl mjölk
1 citron (skalet)
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1 nypa salt
3dl blåbär
Crumble
75g smör
2dl havregryn
1dl vetemjöl
1dl socker
Marängsmörkräm
4 äggvitor
3dl socker
2tsk vaniljsocker
3tsk citronsaft
400g smör
Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, socker & vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, skalet av en citron samt mjölken. Blanda ner mjöl, bakpulver & salt och slutligen blåbären lite slarvigt så att inte bären går sönder för mycket (man vill ju inte få grålila cupcakes..). Fördela smeten i formar i en muffinsplåt. Fyll till 2/3. Blanda alla ingredienser till Crumble med händerna och fördela på toppen av alla cupcakes. Grädda nu i ca. 15 minuter och låt dom sedan svalna.
Vispa äggvitor, socker, vaniljsocker & citronsaft i en rostfri bunke över ett vattenbad. OBS! Det behöver vara en ganska stor bunke så att allt får plats. Gärna större än 1 L. Vispa tills marängen tjocknat och blivit 65 grader varm och fortsätt sedan i 10-15 minuter så att den blir riktigt fast i konsistensen. Sänk hastigheten och klicka ner smöret lite i taget så att marängen bli slät innan man lägger i en ny klick smör osv. Låt svalna och spritsa sedan på maräng på varje cupcake. Dekorera gärna med blåbär, jordgubbar, riven choklad eller liknande :)

Kuckelikuu!

Igår skulle vi ta en liten powernap kl. 19.00 vilket slutade med att jag vaknade till vid 02.00 och trodde det var morgon. Fåglarna kvittrade och jag hörde människor som pratade men det var tydligen bara ett par fjortistjejer som hade överdrivet roligt på väg hem från Nightshift. Vid 05.00 fick vi nog och gick upp för att äta frukost som två pensionärer. Hur ska detta sluta??
Idag kliar det lite i mina bakfingrar, måste nog låta dom få stöka ner i köket lite senare... Håller tummarna för att solen kunde hitta fram ur den där grå massan där uppe också, då skulle det här bli en riktigt skön söndag!

Loppis

Mina sura miner försvann kvickt efter ett besök på loppis med mamma & Thomas. Fick en skinnväska, en guldig tavla med elefanter på från Indien, tulpaner och en pelargon av världens bästa mamma! :) Påskliljorna är från världens bästa Berit. Inte varje dag man hittar en äkta skinnväska för 10kr.
Måste visa er mitt finfina väska från USA någon dag också!








Det här med kundservice...

Ibland förstår jag inte vad det är för puckon som får lov att driva egna företag. Tror ingen egentligen bryr sig om det jag skriver men det kanske kan få er att i alla fall inte beställa från denna sida. Jag brukar inte bli arg eller irriterad så lätt men det här tycker jag bara är så löjligt dåligt så det får mig att koka!

Usch vad jag inte tycker om JFR.se!!! Gjorde misstaget att köpa lite julklappar där förra året. Julklappar som jag fick ge bort i februari eftersom de har världens segaste leverans trots att de LOVADE leverans INNAN jul... bullshit! Som kompensation för detta fick jag ett presentkort på ynka 138kr.
Gjorde en ny beställning den 22 februari för att jag ville använda presentkortet och betalade in den summan som presentkortet inte täckte tre dagar senare, alltså den 25 februari. Klappat och klart tänkte jag och hoppades på att jag skulle få mina varor 14 arbetsdagar senare såsom det står på företagets leveransinfo. Dumma Johanna!
Den 11 mars får jag ett mail om att jag ska betala in den resterande summan och jag svarar att jag redan gjort detta den 25 februari, de svarar då att min order ligger för hantering och att den kommer skickas ut inom kort. Bra tänkte jag! Dumma Johanna igen...
Tiden gick och min postlåda var fortfarande tom. Den 14 april mailar jag dom och undrar var mina varor är. De svarar med att de ska ta reda på saken och maila mig samma kväll. Jag får såklart inget mail...
Idag den 16 april mailar IGEN där jag undrar varför jag inte fick något mail och var mina varor är. Som svar får jag då att en kollega råkade stänga av datorn av misstag och att hon därför inte kunde skicka mailet till mig. Såvitt jag vet går ju datorer att starta om igen men tydligen inte datorerna på JFR... Hon undrar ännu en gång om jag betalat in de resterande pengarna. Svarar att jag gjorde det den 25 februari, att jag mailat en kopia från min bank och att det även borde synas på deras bankgiro. Personen svarar då att de hanterar så många mail och betalningar varje dag att det är "lätt att snurra till det". Herregud, då ska man väl inte ha ett företag om man inte kan hantera sådana simpla saker!!! Hon skriver även att hon skickar med en kompensation som plåster på såren. Vid det här laget har jag redan bestämt mig för att ALDRIG mer stödja ett sådant kasst företag och ber vänligt att dom inte behöver skicka med något presentkort eftersom det tydligen inte fungerar så bra. När hon svarar att presentkort visst fungerar utmärkt ser jag hennes näsa växa flera meter och jag hoppas att jag får mina varor snart så att jag sen kan försöka glömma allt vad JFR heter! Fy f*n vad arg jag är :/

God morgon!

Har i och för sig varit vaken sedan 06.30 men ändå ;) Jetlag är ganska bra trots allt för då får man lite gjort om dagarna istället för att sova halva dygnet som jag vanligtvis tycker om att göra. Fick reda på igår att jag ska vara på en vårdcentral vilket helt ändrar min inställning inför nästa veckas VFU. Tycker det ska bli jättekul att få gå bredvid en sjuksköterska i några dagar och få en större inblick i arbetet och bli ännu mer taggad för att lära mig allt vi läser i skolan. Trots att Storfors är Sveriges mest meningslösa lilla håla så känner jag på mig att det kommer bli roliga dagar!!
Nu ska jag smälta frukosten, ge mig ut på en motionsrunda i de ynka 8 graderna och sedan starta igång hemtentan som ska vara inlämnad efter påsk. Lika bra att få det ur världen!

Hemma bra men borta bäst

Nu är vi hemma igen efter en resa på cirka 18 timmar. Sov nästan hela vägen tack vare att vi hade turen att sitta vid nödutgångar och kunde sträcka på benen. Det är så svårt att somna annars om man måste sitta ihopkurad som en liten tennisboll. Att mötas av sopad asfalt känns bra men att se alla gråa träd utan en enda liten knopp får mig att inse hur underbart vi har haft det! De enda knoppar ögat når är påskliljorna på köksbordet som söta Berit välkomnat oss med :) Det ger lite hopp om att det faktiskt blir grönt i Sverige också en dag!
Nu ska jag gosa ner mig i våran efterlängtade säng en stund och spara krafter till morgondagens metodövningar på uni och nästa veckas praktik i ingemanslandet Storfors. Från L.A. till Storfors, från Starbucks till landstingskaffe... = depression!!!!

Bye bye

Inatt åker vi mot LAX - New York - Köpenhamn - Arlanda... lång resa! Känns sådär att åka ifrån vår fina lilla dröm-bubbla som kommer spricka som en heliumbalong när vi når svensk mark. Är så mycket där hemma som jag måste ta tag i men samtidigt är jag jätteglad över att jag fick den här härliga pausen i sommaren, att jag slapp all tö och att jag kommer hem till våren! Helt perfekt!! :)
Hoppas vi snart kommer tillbaka igen!
Tack bästa Sandra & Christoffer <3

Yoghurtland

Det var riktigt kul igår i Long Beach! Snälla Chris, som jobbar där, gav oss gratis inträdesbiljetter och tog med oss på en guidad VIP-tur. Vi fick klappa hajar, se bakom "kulisserna" hur de sköter om akvariumet och hur de låter nya fiskar och djur simma i karantän ett tag innan de får flytta till den riktiga bassängen. Vi såg haj-ägg, pingviner, matade papegojor m.m. I entrén hängde dessutom en blåval i plast i naturlig storlek, coolt! På vägen hem åt vi på Yoghurtland -där får man själv fylla sin bägare med yoghurtglass och topping i alla smaker :)






an>








Long Beach Aquarium

Idag ska vi åka iväg till Long Beach Aquarium of the Pacific där Chris jobbar! Ska bli jättekul, jag älskar att gå och titta på saker man lär sig av, speciellt om det handlar om djur :)
Trevlig helg!

Tre nya fyrfärgspennor!

Jag är så glad! I evigheter har jag letat efter en fyrfärgspenna i andra färger än röd/svart/blå/grön...jag har letat på Bokia, Ica, Coop, Konsum, Akademibokhandeln, Ordning & reda, Clas Ohlson, you name it! Men idag hamnade jag äntligen på rätt ställe: Bookstore på Fullerton College!! Jag köpte alla tre pennor som fanns i affären och jag är överlycklig :) Färgerna är lila/limegrön/rosa/turkos.

Cheesecake Factory

De senaste dagarna har vi inte gjort något speciellt förutom det vi gillar allra mest; sprungit, shoppat, ätit gott och druckit massa kaffe! Kan trösta er där hemma med att det spöregnar just nu och regnbågen syns över hustaken. Tycker det är mysigt när det regnar på sommaren, speciellt när det öser ner och när det är sådant där fint skolavslutningsregn som man inte ens blir blöt av, det bara glittrar ner från himlen, landar på syrenerna och gör luften frisk och klar. Det kallar jag mys!!











Alla rätt!!

Jag fick alla rätt på tentan i Läkemedelsräkning 1 !!

1års förlovningsdag

Vilken UNDERBAR dag vi hade igår! Vaknade av att termometern visade 23 grader i skuggan och himlen var klarblå hela dagen, åt frukost, gick ner till planen och spelade tennis, lade oss vid poolen en stund och njöt av det sköna solljuset, åt fruktsallad till lunch, duschade och gjorde oss fina, fick en somrig parfym av min prins, åkte till Benihana och åt en jättemysig middag med Sandra & Christoffer (jag älskar Benihanas räkor doppade i ingefärasås!!!!) och slutligen köpte vi Starbucks i Brea och såg The Adjustment Bureau på bio (jättebra feelgood film!). Jag hade helt enkelt världens bästa 1års-förlovningsdag med världens bästa kille och världens bästa Christoffer & Sandra <3








Starbucks

Imorse köpte vi Starbucks till frukost och nu har jag nog hittat min nya favorit Berit -Dubbel espresso macchiato. Jag telepaterar över lite sådant till dig! ;) Vi köpte även med några Frapuccino som vi ska mumsa på i eftermiddag. Är man inte koffeinberoende så blir man! Funderar lite på om vi ska gå på bio ikväll eller om vi ska gå bort till CSUF och hoppas på att det är någon baseball-match. Vad tycker ni?
Nu ska vi springa  i parken :)

San Diego

De senaste dagarna har vi spenderat våran tid i parken, på tennisbanan, vid poolen (ajaj vad vi brände oss, speciellt micke...stackarn!!) och hunnit med en dagsutflykt till San Diego. Där besökte vi San Diego Zoo som var helt fantastiskt! Det kändes precis som om man gick en promenad i en djup urskog med en massa häftiga djur överallt. Efter en solig och varm dag där tror jag bestämt att Sandras inre djur är Jaguaren och att Mickes är Isbjörnen! Jaguaren följde Sandra med blicken vartän hon gick och isbjörnen sprang mot Micke tills han slog i nosen i glasväggen. Läskigt faktiskt när det är sådana mäktiga djur på så litet avstånd! Strax efter att solen gått ner åkte vi ner till hamnen och vår vackra kulle!
Vilken underbar kväll!!*
Tyvärr dog min kamera så blev inte så många kort tagna under denna dag :(
Nu är klockan snart 13.00 och det är mulet ute men ändå varmt -perfekt för våra brända näsor ;) Snart ska vi åka till Brea!