Glasstårta med Philadelphia

Ingredienser:
2 gelatinblad
1 vaniljstång
4 ägg
2dl strösocker
200g Philadelphia Light
4dl vispgrädde
1 marängbotten
2 dubbeldaim
Tillredning:
Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter. Separera äggens gulor från vitorna och vispa gulorna pösigt tillsammans med socker, vaniljfrön och Philadelphia. Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten. Smält gelatinbladen i ett vattenbad och blanda sedan ner i äggsmeten lite i taget. Vispa äggvitorn till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten. Krossa till sist daimen och vänd ner. Lägg en marängbotten i en form med avtagbar kant. Fyll på med smeten och låt stå i frysen i minst 4 timmar. Låt stå framme en liten stund innan servering så att den inte är för hård. Tycker man inte om daim kan man garnera tårtan med en massa bär efter säsong istället!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0