Blåbärcupcakes med marängsmörkräm




Ingredienser:
Cupcake
100g smör
2 ägg
1½dl socker
1tsk vaniljsocker
2dl mjölk
1 citron (skalet)
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1 nypa salt
3dl blåbär
Crumble
75g smör
2dl havregryn
1dl vetemjöl
1dl socker
Marängsmörkräm
4 äggvitor
3dl socker
2tsk vaniljsocker
3tsk citronsaft
400g smör
Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, socker & vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, skalet av en citron samt mjölken. Blanda ner mjöl, bakpulver & salt och slutligen blåbären lite slarvigt så att inte bären går sönder för mycket (man vill ju inte få grålila cupcakes..). Fördela smeten i formar i en muffinsplåt. Fyll till 2/3. Blanda alla ingredienser till Crumble med händerna och fördela på toppen av alla cupcakes. Grädda nu i ca. 15 minuter och låt dom sedan svalna.
Vispa äggvitor, socker, vaniljsocker & citronsaft i en rostfri bunke över ett vattenbad. OBS! Det behöver vara en ganska stor bunke så att allt får plats. Gärna större än 1 L. Vispa tills marängen tjocknat och blivit 65 grader varm och fortsätt sedan i 10-15 minuter så att den blir riktigt fast i konsistensen. Sänk hastigheten och klicka ner smöret lite i taget så att marängen bli slät innan man lägger i en ny klick smör osv. Låt svalna och spritsa sedan på maräng på varje cupcake. Dekorera gärna med blåbär, jordgubbar, riven choklad eller liknande :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0