Z z z...

Jag är såå trött!! Orkar inte läsa en sida till. Drömmen om tredje & sista utmaningen gick alltså i kras men är på god väg så de sista sidorna tillägnas 1 juni. Inte så tokigt ändå och jag är grymt nöjd med dagen :) Challenge-dagar borde man kanske fortsätta med!
Nu blir det en kort powernap och sedan mys på balkongen med tända ljus och några sidor till innan min älskade kommer hem.
Trevlig kväll!


Bjuder på en Greenday låt. Kommer lägga upp en varje dag tills konserten på lördag i Göteborg. Läängtar :)


Knockout

Grymt skön låt att plocka och pyssla till :)


Balkongen är nu klar

Andra utmaningen - cheeeeck :)

Milen är nu sprungen

Första utmaningen - cheeeeck :)

The Challenge


God morgon!
Vilken härlig helg det har varit. Massa fint väder och lite väl mycket gottigt kanske. Men ibland är man helt enkelt värd att få lite ont i magen hihi :)
Idag tänkte jag utmana mig själv. Yes! Idag ger jag mig själv 3 utmaningar:
Springa milen
Göra klart & fint balkongen
Läsa klart teoriboken
Hur tror ni det går? Update later...

* Kärlek till dig mamma *

Då mamma kom till världen
var tanken väldigt klar
att hon har något i sig
som ingen annan har.
Hon ger mig all sin omsorg
& försöker att förstå.
I alla livets väder
är hon att lita på.
Jag Älskar Dig Mamma! <3

Kladdkaka med Polly

Ingredienser:
3 ägg
2 dl socker
200 g mörk choklad (70-85%)
100 g smör
½ dl vetemjöl
1 påse Polly
Tillredning:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och lägg i chokladen tills den också smält. Blanda ner chokladröran i äggsmeten. Tillsätt mjöl och sedan pollyn. Häll smeten i en smord form med avtagbara kanter. Grädda i ca. 30 minuter beroende av ugn. Farligt mumsigt med grädde och bär! :)

29:e Maj

Kjempekosig kveld igår med Elinpelin! :) SATC filmen var helt ok, inga större förväntningar eller sensationer men viktigast är ju sällskapet! Nu blir det duschen, frukostenergi på stan (kylskåpet var visst tomt), handling och melodifestivalen ikväll.


Nu är det dags att bjuda på ett favoritklipp. Den får bara visas en gång om året, just idag 29:e maj -enjoy!


SATC 2

Nu blir det bio med Elin, tjejernas tjejfilm dessutom :)


Sweet Sweat

14 dagar har jag hunnit med 14 träningspass & 4 vilodagar.
Flåsat 5,9 mil på totalt 6,5 timmar &
pushat 4 styrkepass på totalt 3,5 timmar.
=)


"I see the sweat is dripping"

Euforia

Tänk när vi låg och guppade där i Stilla Havet som små bojar. Kommer aldrig glömma när jag höll DIN hand och Delfinerna simmade under oss lika fritt som fåglar. Just den känslan i det vackra ögonblicket är det som gör livet Magiskt. Det är de stunderna man strävar efter - En Tidlös Stund i vars Eufori man skulle kunna Stanna för Alltid.
Jag Vill Alltid Vara Med Dig <3

Årets glasögonbärare 2010

Klicka -> HÄR <- är ni söta och rösta på lilla mig i Specsavers tävling Årets Glasögonbärare 2010!
* * Man kan vinna resor juuu ;) * *

In the storm

8-16 Jobb
16.30-17.30 Gym
18-19 Promenad
Jobbet idag visade verkligen sin rätta sida. Allt som möjligt & omöjligt kan hända hände men med lite positivt tänkande blir allt a piece of cake :) Menar, om man fortfarande ler mitt i stormen så har man väl hamnat på rätt plats? Åtminstone tycker jag det & jag stormtrivs :)


Good night


The moon is shining bright
The mood is feeling right
I kiss you on your neck
People will stare but we don't care
We're high above the ground
We're nowhere to be found
Empowered by adrenaline
feel I've been born again

Sully

Har varit huslig och lagat matlådor till mig och min sambo -kyckling med chili & pasta. Ska jobba 8-16 imorgon och sedan till gymmet om jag orkar och det hoppas jag ju! Så nu ska jag putsa min päls framför How I met your mother innan det är dags att krypa till kos.
Ha en mysig kväll :)

Fick hem en brun Giordani mascara & body lotion med Grapefruit/Ginkgo från Oriflame idag. Så nu kommer jag lukta fräsch sommar :)




Invisible wings

Känns som att någon har släppt mina spärrar, bär mig fram, gett mig små vingar! Kändes hur bra som helst idag med och dessutom mötte vi mamma som var med i Rävåsjoggen! Bravo mammi :) Vilken lyx med vätskekontroll på vägen också! Nu ska jag dricka upp min smoothie, hoppa in i duschen och sedan laga mat.
Något bra lunchtips?

Time to let it go

God morgon :)
Jag är verkligen jättetrött. *Gäääsp* Kände mig trött och sliten hela dagen igår och är nog inte riktigt utvilad idag heller men tror nog en springrunda i blötan med Ronja är enda botemedlet. Får se hur långt benen bär, som dom känns nu blir det knappt till dörren men skam den som ger sig. Out we go..!


Som vanligt gick det inte att bädda in den videon jag ville visa er så istället får ni se några klipp från en film som låten tydligen är med i. Hoppas det duger!

Just Another Day

Usch vilken tråkig dag. Vet att man ska vara tacksam för alla dagar man får och att man måste ta vara på dom men idag var varken orken, fantasin eller vädret på min sida. Inte lätt att vara kreativ när himlen ligger som en tung massa över huvudet. Så nu pimplar jag kaffe, kollar på Halv 8 hos mig och hoppas på en bättre morgondag.
Vad gör ni när det regnar?

Vill du vinna ett finfint armband från Tokyo Jane? Tävla HÄR! :)



Damn regret

Tisdagspepp :)


Good morning

Sitter framför tv4-nyheterna med min gröt och funderar på hur jag ska kunna locka med mig Ronja på en promenad i regnet. Ser ut som att det kommer vara grått och blött hela dagen, perfekt för mig & teoriboken!
Det är ju Tisdag och löningsdag för många, jag får vänta till Torsdag, så jag tänkte bjuda på dagens frukostrecept :)

Rågflingegröt med Keso, Äpple & Kanel

Ingredienser:
1½ dl Rågflingor
2 msk Vetegroddar
1 krm kanel
2½ dl vatten
En stor klick Keso mini
Äppelmos eller äppelbitar
Mjölk
Tillredning:
Blanda rågflingor, vetegroddar, kanel och vatten i en skål. Värm i micron ca. 2 minuter till önskad konsistens. Enligt mig ska gröten vara riktigt fast. Klicka på Keso, äppelmos eller äppelbitar och häll till sist på mjölk. Mums :)

Golden Moment

Nu sitter jag skönt i soffan med Starbucks-muggen värmandes i händerna och njuter av synen & doften av en nystädad lägenhet. Har till och med moppat golven för första gången på 9 månader... Imponerande va! Känner mig lagomt  trött i benen och ser fram emot att sjunka ihop som en mashmallow i sängen -efter SATC dokumentären ;)
Godnatt mina pärlor!

Run for your life

Oj så glad jag är för oj så lätt det gick! =) Ronja, 9 år, är verkligen världens bästa Cocker Spaniel som orkar hålla lågan uppe 1 hel mil! Hundgodis till henne :)
Måste också passa på att VARNA FÖR ORMAR!! Ronja hoppade över en riktigt stor i spåret i tron om att det var en vanlig pinne. Väldigt stor pinne skulle jag vilja säga som skrek till som bara en tjej kan! Adrenalinet pumpade och sedan gick det undan. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta så jag sprang istället...
Nu: Maaaaaat :)

Red Jumpsuit Apparatus

Hade gärna tagit lite sovmorgon efter arbetshelgen men solen ute ger mig nog mer energi än kudden. Väntar på att Ronja ska komma vid 9 så att vi kan ta barkbanan sen. Sällskap, sol & motion, kan nog inte bli en bättre start på en ny vecka =)
Ps. Det bubblar i mig när jag tänker på Greenday, bara 12 dagar kvar! Men dagens låt är inte grön utan röd och går just nu non stop så vänta er meeer ;)



Kick Ass

Vilken oväntat rå film! Jag som trodde vi skulle se en halvkass småfnissig komedi så kommer Hit Girl in och ger Kick Ass ett rejäl omgång. Bra faktiskt och efter ni sett den kan jag lova att ni alla, oavsett kille eller tjej, vill vara denna grymt coola lilla brud :)

Work it

Skönt att det brakade loss lite åska & regn igår så att huvudvärken släpper.
Det vankas jobb -heela helgen :) Får se vad det blir annars.
Något gott måste man ju få unna sig!
Trevlig helg :)

Summerfeeling

Ni vet den där känslan när en varm sommarbris fladdrar i klänningen.
Solen har aldrig varit så vacker och luften har aldrig doftat så gott av blommor & kärlek.
Samtidigt som man känner varenda grässtrå under fötterna har man aldrig svävat högre.
Det finns ingen annan tid än den som är nu, kvällen är för evigt och lyckan är total.
Hjärtat sjunger & själen dansar.
Har du känt den?

Pump it

Solen gick i moln så nu bär det av till lokalen där svetten lackar och mjölksyra bildas. Idag kör jag på helsvart så får väl se vad resten har -haha geeks!
Njut av värmen ute :)

20 maj 2010

Har precis avbokat min blodgivningstid, själviskt av mig men jag orkar inte bli så orkeslös och nere som jag blev sist. Har ni varit ute än föresten? Det är ju SOMMAR! =) Redan 24 grader i solen, lovely! Kaffe på balkongen och sedan suger jag på gym-karamellen en stund -det är ju så fint ute...!

För två månader sedan satt jag på ett plan på väg till USA och lyssnade på den här låten. Bra att sjunga: I'm goin down down... när man sitter på ett plan!!


Före / efter

Varning för otroligt fula bilder med hemsk kvalité och motiv!! :S
Idag har jag spenderat 5 timmar hos Mikaela på salongen i Örebro. Noga & duktig frisör leder självklart till bra resultat även om det kommer ta ett tag att vänja mig vid det ljusa. Har alltid, så länge jag kan minnas, varit brunett. Men wtf, man lever ju bara EN gång! ;)

Det blev en lång och skön kvällspromenad med Petra på 70 minuter. Har nu landat i soffan och funderar över morgondagen. Har blodgivningstid klockan 12 men jag vet inte om jag har någon större lust. Vill inte bli slö och orkeslös nu när det börjar bli så somrigt ute. Sist fick jag nästan andnöd bara av trapporna upp till lägenheten (3:e våningen). Vill inte bli sjuk heller! Hmmm får nog sova på saken.
God Natt & Sov Gott

Time for change

God morgon!
Nu åker jag in till Örebro för att fixa frillan. Att gå till frisören ger mig mer ångest och skräck än tandläkaren. Som tur är är det Mikaela som ska gå lös på mitt fågelbo så det känns förstås lite lugnande! Change is good aiiight? :)

Update later...

Chokladbollar

Ingredienser:
100 g smör
0,75 dl socker
4 msk kakao
2t sk vaniljsocker
3 dl havregryn
2 msk starkt kaffe
Tillredning:
Blanda allt till en smet. Rulla till ca. 10 bollar och rulla i pärlsocker eller kokos. Låt stelna i frysen en stund & servera självklart med kaffe ;)

Jag var så grymt sugen. Jag åt EN och nu mår jag illa men ack sååå gott ju!

Dresscode?

Hmm jag visste inte att det var klädkod idag på gymmet. Det var ca. tio killar där och ALLA, inklusive jag, hade svarta knäbyxor & vitt linne. Att vi också konkade omkring på vattenflaskor med iPodsarna intryckta till trumhinnan behöver jag väl inte ens nämna? Kändes skrattretande löjligt! :S

The Monkey

 

Usch så seg jag är idag då! En balja kaffe borde göra susen. Måste ner till gymmet strax innan det ramlar in för mycket folk. Vill utnyttja mitt träningskort innan det går ut 9 juni och helst vill man ju vara helt själv, eller hur? :) Idag är det annars plugg, plugg, plugg som gäller så att jag får det där förbaskade körkortet någon gång! Känns som att det är först då man blir vuxen på riktigt.
Är det bara jag som inte har körkort?

Angel

Dream as you'll live forever.

Live as you'll die today.

Med dessa kloka ord säger jag godnatt mina små änglar & sov så gott <3


Solsidan

Jag skulle kunna dricka en hel ocean och så är saften slut :( Klunkar mjölk istället som om jag vore en svulten kalv. Blev 35 minuter men jag ska nog aldrig mer springa på kvällen för usch så mycket folk det var. Jag blir så himla stressad av att det är andra i spåret. Bäst går det när det bara är jag och min iPod :)
På tal om ingenting saknar jag Solsidan nå grymt! Skrattar så jag gråter till den serien :)
Någon som vet om det kommer en säsong 2 ?

Hälsa

Här går jag runt och är extremt sugen på kaffe och vad står på bordet framför mig om inte en stor kopp kaffe med mjölk. Hur kan man glömma??!! Nu är det ju kallt och äckligt. Om artikeln ovan stämmer, kan jag i så fall förebygga något jag redan har?..
Dricker ni kaffe?

* * 17 mai * *

Vill börja med att säga GRATULERER MED BURSDAGEN NORGE! =) Hittade en väldigt tandvisande bild på Susanna och mig från 17 mai 2009. Då var man minsann nästan norsk medborgare, promotade Chiquita Minibananer, jobbade på ICA och pluggade till bartender. En liten bit av mitt hjerte är för alltid norskt tror jag ;)


Idag har jag jobbat 08-14.45. Passade då på att gå ner till sjön en stund med min favorit för att njuta av värmen. Nu ska jag städa och ikväll ska det flåsas några varv runt barkis. På återseende ;)

Träningsdagbok

Har precis registrerat mig på jogg.se där man enkelt och gratis kan föra träningsdagbok med perfekt översikt av sträcka på karta!
Inspiration till max :)

Rebus

När jag fikade med Petra i tisdags upptäckte jag min största svaghet: Glassbullen! Om jag någon gång tvingas äta ihjäl mig så måste det ske på dessa himmelskt krämiga glassbullar ;)
...intresseklubben antecknar...

Iron Man 2

Oj oj oj vilken bra film vi såg igår! Rock n' roll ända till eftertexten! Och vilken underbar värme vi hade! Sprang Bråtenspåret i bara t-shirten! En sådan ljuvlig sommardag kan man leva på läänge :) Åt en jättemysig middag med Mickes familj på Strandkanten också! Utropstecknenas kvantitet i detta inlägg tyder, som ni märker, på en helt perfekt lördag <3

Idag syns varken värmen eller solen till men å andra sidan är det perfekt söndagsväder. Ska försöka maka oss upp ur 'frukoststadiet' och ut i friska luften för en långpromenad. Har fortfarande myskläder & duntofflorna på mig och funderar på om jag ska skippa duschen idag? Stora dagar med stora frågor...  ;)

Ha en mysig söndag!

Finally

20 grader & strålande sol, that's how we like it =)

Little miss sunshine

God morgon!
Ska brygga lite morgonkaffe och försöka få upp min bättre hälft som fortfarande ligger och snorklar under täcket någonstans. Dags för morgonjoggen och den får vi inte missa för då har vi lovat att äta upp en hel tårta, var :S Idag finns helt enkelt inga men, inget regn eller trötta ben. Så hoppa upp nu älskling <3
Ikväll ska vi på middag med M's morfar, mamma & pappa. Myyysigt!
Trevlig lördag på er =)

* * *

 


Roadtrip

I eftermiddags blev det en roadtrip med mamma, Thomas och Ronja till Ludvika. Mådde lite illa som vanligt på noravägen men det gick över! Thomas spanade in en motorcykel, jag köpte en ögonskugga för halva priset, vi åt på den lokala pizzerian och sedan brummade vi hemåt igen. Mellan Nora-Karlskoga passade jag på att övningsköra :) Skönt att koncentrera sig på EN grej, speciellt idag då tankarna snurrat och fastnat i det mesta. Nu är det kvällen och med andra ord dags för lite Solsidan!

Today you're close

 



 




 


EGO

Ibland är jag nog en väldigt egoistisk person. Om jag ändå kunde förbise min egna reaktion skulle jag vara sprudlande lycklig. Att kunna glädjas över någon annans lycka är en vacker och mogen egenskap. Så nu får jag ge mig, svälja mitt ego och glädjas :)

Nu ska jag bege mig mot GYMMET genom nederbörden och försöka kämpa fram lite endorfiner! Det är ju FREDAG & HELG trots allt =)

Pelagia & Lemoni

Missa inte denna underbara film på kanal 5 21.00 ikväll. Boken är bäst men filmen är inte heller dum! Trevlig kväll på er  :)


Oxfilé med pasta och grönpepparsås

Ingredienser:
400g oxfilé
1 paket färsk pasta
1 msk torkad grönpeppar
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
1 köttbuljong
1 tsk socker
1 tsk soja
lite salt
Tillagning:
Börja med att koka upp vatten till pastan och skära oxfilén i 2cm-tjocka skivor. Krossa grönpepparn i en mortel. Smält smöret i en kastrull och tillsätt pepparn. Häll i mjölet och låt fräsa runt en stund. Vispa i vatten och grädden, lite i taget. Låt koka under svag värme i 5 minuter, rör lite då och då så att det inte bränns. Smaka sedan av med socker, soja och salt. Koka pastan och stek oxfilén i smör på stark värme. Du avgör själv när den är klar. Lite blodig i mitten är att föredra eftersom köttet då är som mörast och allra godast! Servera gärna med krispigt kokta sockerärtor. Njuuut =)

Lazy Day

Vilken dag: Kristi himmelsfärd och regn. Kan det bli mer deprimerande?
Jag bakade bröd igår så vi åt en mumsig frukost i alla fall :)
Tips på vad man kan hitta på idag?

The Penguin Style

Gråkalla dagar som denna längtar jag tillbaka till USA så mycket så att jag knappt står ut med mig själv. Mår i alla fall lite bättre när jag får skratta åt alla roliga bilder och videoklipp jag tog. Hahahaha sötaste pingvinerna finns på Hawaii :)

Bumblebee

Hur den lyckades ta sig in är ännu oklart men ut behövde den tydligen hjälp med. Problemet var bara att den var GIGANTISK!! Det irriterande surrandet och dom plötsliga utfallen gjorde inte räddningsuppdraget lättare.
Men det största probemet var, som ni säkert redan listat ut, jag. Inte trodde jag att jag kunde vara så rädd för en harmlös humla -den sticks ju inte ens!! Men nog pep jag till som en liten mus och kastade mig på govlet så fort den flög i min riktning.
Efter en stunds feghet och tvekande fick jag ändå in den i en vas och kunde befria den ute på balkongen. Tortyren och den knäppa människan på Hotellgatan besöker han/hon nog aldrig igen...

Råraka med Lax & Romsås

Ingredienser:
5 potatisar
1 morot
smör
salt & peppar
2 laxfiléer
Citronpeppar
Lätt crème fraiche
Stenbitsrom
1 röd lök
Tillagning:
Skala potatisarna & moroten (inte under rinnande vatten för då försvinner stärkelsen som håller ihop rårakan sedan) och riv grovt med rivjärn. Krydda med salt och peppar. Smält lite smör i en stekpanna och häll i allt det rivna. Platta till så att det bildar en "kaka". Efter några minuter börjar det ryka lite mer. Vänd då hela kakan med hjälp av en stor skärbräda. Helst ska den ju vara hel och fin. Låt steka på andra sidan några minuter. Krydda laxen med salt och rikligt med citronpeppar och stek tills den är genomklar. Blanda crème fraichen med hackad lök, stenbitsrom och gärna gräslök om det är säsong! Njuut =)

Feed me!


Woho då var det dags, dagens höjdpunkt! Om jag stirrar tillräckligt länge med dom här söta ögonen så kanske...kanske det ramlar ner något. Måste sitta nära också...Sådär ja! Redo :)
-Mmm va gott det va med mat äntligen! Det här har du gjort bra Mikael :)
Nu då...snart så...inte blinka...bara lite till...om jag lägger huvudet lite på sne så här också...min bästa vinkel.
-Det va lite svårt att äta det här du. Allt bara skvätter...oups där kom det lite sås på golvet!
Tappade hon något?! Var...var...var??? Maaaaaat!! (nosar över hela golvet i ultrarapid och med världens grisljud)
-Måste nog torka upp de där. -Hej, sötnosen! Sitter du här och vaktar på oss va? Jaa puss på dig :)
Mmmm currysås i mungipan. Alltid något :P

Morningcoffee


Mormor 86 år :)

Idag är det ingen vanlig dag för det är Britas födelsedag hurra hurra hurraaa =)
Har mumsat jättegod smörgåstårta & vanlig tårta, yummie. Kom att tänka på hur kul det är att träffa sin släkt. Utan varandra skulle vi ju inte finnas och även fast man inte har samma intressen eller bor i samma stad så tycker jag det är väldigt viktigt att man vårdar släktbanden. Blod är tjockare än vatten har jag hört med tillägg att jag tror att vatten kan växa och bli minst lika tjockt som blod.
Jag minns när vi var små då jag, mina kusiner och kusinbarn (hehe ja leden är lite i otakt...) hade likadana kläder: rosa cykelbyxor och t-shirtar med Mimmi på. Det var tider det! Ibland kan jag bli lite orolig för om våra framtida barn kommer få samma kontakt till sin släkt. Tycker därför det är dags att vi ser till att ses allihopa lite oftare, eller hur?! :D

Italiensk tomatsås med Basilika & Mozzarella

Ingredienser:
1 burk krossade tomater
10-15 färska basilikablad
1 liten gul lök
1 vitlök
Svarta oliver
1 mozzarellaboll
Bandpasta
Tillagning:
Hacka den gula löken och bryn i lite olivolja. Häll i krossade tomater, pressa i en vitlök och krydda med salt & peppar. Skär basilikabladen, mozzarellan och oliverna lite grovt och häll i såsen. Mozzarellan smälter och blir ganska trådig när såsen svalnar lite. Vill man undvika detta rekomenderar jag att strö över mozzarellan på den varma såsen direkt på tallriken istället. Servera med bandpasta :)

10 maj 2010

Det svider i ögonen. Vill INTE ut i det gråa regnet...sooooova mer ju! Mitt jetlag, var du än tog vägen, snälla kom tillbaka!! Allt fungerade så mycket lättare när du energi-kickade igång mig vid 06-snåret varje dag.
Igår kom äntligen min prins hem. Love <3

Injection

Har städat, sakta men säkert och undan för undan, men rent blev det i alla fall. Ingen brådska på en söndag juu :) Under tiden har jag lyssnat på x antal album och blivit lite smått galen: upp & ner, ut & in och kors i taket. För jag bara måste, på ett eller annat sätt, se Rise Against i sommar! Konserter är förstås som en drog, en injection man behöver om och om igen och utan Puttebiljett får man helt enkelt hitta andra lösningar för att tillfredsställa begäret. Tjejrock i all glory is the shieeet!


Hot sand

God morgon!
För en månad sedan spelade jag beachvolley i Fullerton. Det var så varmt så vi brände fötterna i sanden och fick byta till basketplanen för att kasta gris istället. Självklart fick jag både knorr och tryne först... Idag, en månad senare, sitter jag i Karlskoga och tittar ut på ett usch så trist majväder. Jag ska gå ner till badhuset och utnyttja mitt månadskort. Inte visste jag att det stänger under sommaren :(

Sweet Dreams

I'd rather sleep with you on the floor than alone like a princess.




Lördag 8 maj

God morgon!
Oups.. Att det alltid ska vara så varmt och skönt under täcket när det är dags att vakna. Vem vill öppna ögonen med blodsockret nere vid fotknölarna när man kan ligga kvar och låtsas att tiden står stilla en stund? Just nu sitter jag som en zombie efter frukosten och försöker finna rätta sinnesstämningen för att kunna börja med städningen. Jag behöver massa coffee & en kram ...var är min man? =(
Trevlig helg :)

Kiss me

Hur ska detta gå?? Sova själv i två hela nätter! Buuhuuu =(
Give me Sunday already...

Cloud Connected

Räddaren in nöden när konditionen tryter :)


Love is in the air

Min lärare på högstadiet läste alltid en dikt av Karin Boye när våren närmade sig. Varje gång under de tre gångerna jag hörde henne läsa den dikten stod hon vänd mot fönstret och tittade ut på träden. Varje gång kände jag något speciellt. Alla andra suckade lite lätt när de förstod att det var dags för den årliga vår-dikten men för mig var det en magisk stund. Vet inte varför men det var som att varje ord borrade sig in och fastnade.
För mig handlar den om kärlek och rädslan för kärleken. Det är när vi vågar befria oss från våra rädslor som vi blir lyckliga och inser att det är för just kärleken som vi faktiskt lever. För att kunna vinna måste man våga satsa.


Ja visst gör det ont när knoppar brister,
varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan,
bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer och det som stänger.
Ja nog är det svårt när droppar faller,
skälvande av ängslan tungt de hänger.
Klamrar sig vid kvisten, sväller, glider,
tyngden drar dem nedåt, hur de klänger.
Svårt att vara oviss, rädd och delad.
Svårt att känna djupet dra och kalla,
ändå sitta kvar och bara darra.
Svårt att vilja stanna och vilja falla.
Då när det är som värst och inget hjälper,
brister som i jubel trädets knoppar.
Då när ingen rädsla längre håller,
faller i ett glitter kvistens droppar.
Glömmer att de skrämdes av det nya,
glömmer att de ängslades för färden.
Känner en sekund sin största trygghet,
vilar i den tillit som skapar världen.

Röd vårsoppa


Ingredienser:
2 stora morötter
2 gulbetor
2 rödbetor
4 broccolibuketter
4 gröna sparrisar
3 förska champinjoner
2 grönsaksbuljongtärningar
En liten klick smör

Tillagning:
Skär alla ingredienser i skivor och lägg i en gryta vatten. Låt koka tillsammans med 2 buljongtärningar, en klick smör, salt & peppar tills rotfrukterna mjuknat. Rödbetorna kommer att ge soppan en vacker röd färg! Servera med ostmacka :)

050510


Det blev en övernattning i Västerås måndag-tisdag för att bara komma iväg och se någonting annat. Mycket mysigt och vilken underbar lägenhet!!

Igår var det dock en liten konstig dag. Trodde jag skulle bli tvärsjuk men det var nog bara en repa i skivan eller en bugg i systemet. Idag tror jag det är bättre. Tror. Ska i alla fall hämta linser, träna och pluggplugga. Får se om skivan flyter på som vanligt sen eller om systemet brakar ihop. Då är det bara att starta om. That's life.

Solen skiner men det kanske ni har märkt ;) I love it!

Sense

Var dig själv.
Det finns redan så många andra.

Water and food

DETTA ÄR EN PÅMINNELSE TILL DIG SJÄLV JOHANNA: Drick a hell of a lot of water dagen innan konditionsträning & ge dig ut direkt annars slöar du bara till. Skärpning!! Morrr*
Satte mig i solen en stund på kullen och längtade till brännheta stränder och GreenDay :) Livet är inte så pjåkigt trots allt. Det blir vad man gör det till och då är det väl lämpligast att göra det precis som man vill ;) Och just nu vill Johanna ha mat. Det luktar grillat ute på balkongen och kanelbullar i trappuppgången. Varför är inte jag bjuden på det kalaset???

Green Day

Wohoo! Impulsbokade Green Day av bara farten nyss!! Får nog fira nationaldagen i Göteborg på söndagen också. Älska 5 juni =)



 

 


Miss Blue

Jag mitt lilla skrutt, som inte lyft många fingrar det senaste halvåret, borde väl absolut tacka ja till första bästa erbjudna jobb? Idag tackade jag nej. Hade inte mage att göra mina små troll på Torpet besvikna. Har man lovat en sak får man hålla det också. Men ont i magen har jag ändå -både av ett alltför intensivt intag av naturgodis och av ångest. Varför har jag alltid denna fantastiska tur i tajming?? :(

Peace


Nu ska jag åka ut till stugan med mamma för att kratta och vårstäda.
e="text-align: center;">Jag tycker om att befinna mig i områden där luften är lätt som bomull och klar som vatten men där tycks den alltid vara aningens tät och svår genombruten. Men jag tror att ju mer man vistas i sådana områden desto mer klarnar det upp. Ett alltför stort moln av minnen kommer man aldrig igenom och skulle man ändå vara naiv att försöka är risken väldigt stor att man slutar som en vilsen själ. Möter man dom istället en i taget går det mycket enklare men dock tar det sin tid...