* * Malin 22! * *

Tänk vad åren går. Nyss satt vi där i Malins kök och gjorde frisyrer på varandra, plockade blåbär i skogen, spelade piano, mimade till Spice Girls, diskuterade djurens rätt, sov över i lekrummet, tog höstkort med våra första kameror, åkte bubbla till balen i 9:an.. Vill bara säga STORT GRATTIS och tacka för att jag har en sån fin vän som du! =)


Bergendahl

 

Idag har regnet öst ner i intervaller. Det blev ändå en morgonpromenad med Petra (perfekt att ha en sjuksköterska till sällskap som alltid lär mig nya saker), pluggat på körskolan, suttit på balkongen och lyssnat på musik från dalen med mamma + sambo & storebror. Nu när dom har gått hem är det jag, Ronja och Anna Bergendahl kvar. Musik i harmoni med min sinnesstämning. Men det känns i alla fall bättre att Ronja sover här med mig.
Hon lånar din kudde älskling om det är ok? ;)*

Fnuff


Sorbet

Hujedamig vilken kvalmig dag! Det fanns inte en syreatom på jobbet och skam den som öppnar ett fönster. Men jag klagar inte, värmen är mycket varmt välkommen ;) Så fort jag slutade passade jag på att brainfreeza mig med lite apelsin- & morotsorbet tillsammans med Petra och Malin. Faktiskt galet gott!
På väg in på Willys blev jag stoppad av två, uppenbarligen minderåriga, pojkar som frågade om jag kunde köpa med cigaretter. Överraskande spontant svarade jag: -Nej, aldrig i livet! Lite förvånad över min starka reaktion fortsatte jag in i affären och funderade över vilken enorm makt grupptryck egentligen har. För visst låter det orimligt att en så ung människa redan blivit så pass nikotinberoende att man ber okända människor köpa med? Åtminstone hoppas jag att det inte är så. Hur ska det i så fall gå för dom i framtiden när växthuseffekts-somrarna gör entré och syreatomerna är ett minne blott?

Clouds

Erica och jag kan vi :) Vi kan få träningsvärk av världens flummigaste pass, vi kan misslyckas med färdig pulver-fromage, vi kan äta skumma moln som smakar citron, vi kan bli skengravida och slutligen kan vi konstatera att Karl-Köning inte är ett så värst fint namn.
Innan jag går och lägger mig kan jag i min ensliga singularitet också konstatera att den bra halvan av mig fattas :( Men 'det man inte dör av blir man starkare av' har jag hört. Problemet är bara att jag inte vill bli stark, jag vill bara ha min kärlek nära mitt hjärta.

Mango

Hej!
Idag är jag en trött Johanna. Speciellt i benen efter en spontan springtur igår kväll och denna kvällen blir inte sämre. Erica och jag ska först gymma och sedan laga mat tillsammans -mysigt! Har man ingen sambo hemma så får man helt enkelt ringa en vän! För mat är ju alltid roligare att laga & äta när man är två :)
Nu måste jag allt unna mig en liten powernap om jag ska orka svettas i värmen sen. Och självklart ladda energiförrådet -idag med Proviva Mango & kaffe i stora lass!!

Sunday

Jag har nu spenderat hela kvällen igår och morgonen idag med att städa och jag har inte ens kommit till dammsugningen än! Har sysselsatt mig med att sortera ALLA kläder i ALLA garderober, bland handdukarna, lakanen och halsdukar, jackor och pärmar -puuh! Min sambo kommer inte hitta någonting när han kommer hem ;)
Nu ska jag utnyttja solljuset medan jag kan och sparar dammsugningen tills solen gått ner. Ciao!

Blackberry

Igår på midsommarafton flög vi fram på en höjdarnas sockerkick och mycket skratt- kanske tack vare en marängtårta med björnbär & jordgubbar och en kladdkaka med Polly! Så här på midsommardagen hade jag och min optimistjolle hoppats på en massa härlig sol men blev bedragna av verklighetens regnskurar! Plockade ändå lite prästkragar & syrener hos mamma som jag ska ställa fram efter städningen som bara måste ske ikväll för oups vad stökigt det kan bli ;)

Waka waka

Den här låten kan få vem som helst på bättre humör! ;)


Midsommar

Nyss hemkommen efter att ha firat midsommar med mina söta troll på jobbet. Vi åt jordgubbstårta och reste världens finaste majstång som vi dekorerade igår med björkris, pioner & lupiner. Nu ska jag duscha och byta om innan vi åker till mormors torp för att grilla och ikväll smäller det! Ska träffa mina goa tjejer och bara ha en flummigt roligt :) Jordgubbstårta och jordgubbsdricka är ju självklart ett måste! En blomsterkrans vore enligt traditionen inte fel men det hinner jag tyvärr inte fixa. Och lägga blommor under kudden, som Sara & jag gjorde när vi var små, behöver jag inte längre. Jag har hittat min prins!! <3
**Önskar er Alla en Ljuvlig Midsommar!**

Idag åkte mitt hjärta till USA = idag börjar min nedräkning: 16 days to go..buhu :(

Los Angeles

Jag önskar min älskade moviestar en underbart häftig och innehållsrik resa till Los Angeles!
Rock'n roll Fnuffy -I Love You ;*)

Melancholy

Idag har vi varit i Örebro efter jobbet och inhandlat lite kläder till resan och present till systrami som fyller hela 22 år idag. Grattis bästaste Sandra!! :) Men nu på kvällskvisten har jag dock gått in i någon form av melankolisk koma och jag vägrar vakna under de närmsta två veckorna. Okey kanske små stunder vid speciella tillfällen ;) Måste försöka hålla mig så sysselsatt jag bara kan -tror det går lättare då...
Btw...undrar jag vad det är för j***a noobs som för oväsen på torget? Inte musik i alla fall och jag hoppas innerligt att det tar slut innan 23 för då ska jag sooova jue!

Burger à la Micke

Hamburgare är ju så himla gott -om man gör dom själv. Godast blir dom förstås om min man gör dom ;) Jag fixar sallad och dricka. Bra uppdelning tycker jao.
Nu när man smällt i sig en burgare & klunkat Cola Zero så känns det ju som att Californien vore nästa steg. Men just nu får jag satsa på att åka dit igen i påsk 2011 om allt går som det ska i skolan. Det ger helt enkelt ny kraft och energi, essentiella sådana!

Sunshine

Det blev drygt 5 km på 25 minuter. Gick dock dit på hela 20 minuter... haha vad gjorde vi då egentligen? Det var nog för varmt för Ronja idag såsom hon flåsar men nu ska vi bara vila oss på balkongen. Tycker definitivt hösten är den vackraste årstiden men blir det ingen riktig varm sommar så kan hösten nog också kvitta.
Solen, here we come ;)

Heat

Nu står brödet på jäsning och jag ska ta med mig Ronja bort till Nobelspåret. Det blir inte någon längre sträcka i värmen men bara så att vi får upp pulsen lite. Måste tänka på min fyrfotade lilla vän som kämpar hårt med att hålla sig så sval som möjligt när solen ligger på. En vattenkran utanför Nobel vore ju inte fel!

Lingonbröd

Ingredienser:
2,5 dl rågkross
2,5 dl linfrö
3 dl lingonsylt
2 dl vatten
5 dl mjölk
50 g jäst
½ dl Kesella mager kvarg
1 msk salt
1 L rågmjöl
8 dl vetemjöl
Tillredning:
Dag 1 - Lägg rågkross, linfrö och lingonsylt i en bunke. Häll över hett vatten ( 70grader ) och låt det stå över natten.
Dag2 - Värm mjölken till 37 grader ( fingervarmt ) och smula ner jästen så att den löser sig. Blanda i rågkrossgröten från dag 1, Kesella, salt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Låt sedan degen jäsa i ca. 30 minuter.
Arbeta degen kraftigt på ett mjölat bakbord och forma den till en limpa. Låt limpan jäsa i ca. 30 minuter eller tills den nått dubbel storlek.
Sätt ugnen på 200 grader. Pensla limpan med vatten och strö över lite rågkross och linfrön. Grädda nederst i ugnen i ca. 45 minuter. Låt den sedan svalna på galler under bakduk.

Lingonberry

Lingonbröd på G! Det är ett sånt där 2-dagars-bröd och det som ska göras idag är nu klart. Bara att låta natten göra jobbet så fortsätter vi baket imorgon. Spännande :)

Flexible

Det blev ändrade planer (både med solskenet och med mig)! Istället för att snöra på mig gympadojjorna så tog jag en snabbdusch och for iväg till KÖRSKOLAN, köpte lite nya underkläder på stan och lagade lunch till min underbara sambo innan det blev en timme intensiv styrketräning med Erica :)
Känns dock som att jag har en massa energi kvar i kroppen som vill ut på något sätt!! Suck vilka banala problem man får som insöad i-landsmedborgare. Att vi aldrig lär oss uppskatta eller fokusera på det som verkligen betyder något. Kvällsjogg eller ej -who cares!

Fire With Fire

God morgon!
Den underbara Solen är tillbaka och förhoppningsvis för att stanna :) Jag ska slörpa upp mitt kaffe, snöra på mig springskorna och hoppas på det bästa. Wish me luck!



You got mail

När jag äntligen kom hem efter en mycket seg men bra dag på jobbet och öppnade min inkorg gjorde dåtiden sig påmind. När jag gick i 9:an, det vill säga drygt 6 år sedan, fick jag tre brevkamrater via skolan som en del av svenskaundervisningen. En tjej bodde i Finland, en annan tjej i Kina och slutligen en kille i Egypten. Brevväxlingen med den finska tjejen var mycket idelig och spännande medan tjejen i Kina samt killen i Egypten och jag bara utböt ett enda brev med varandra innan det dog ut i sanden, såsom brevväxling ofta gör. Men så idag hade killen från Egypten letat upp mig på Facebook och skrivit ett meddelande om hur han hade hittat mitt brev i en byrålåda och kommit på att han ville återuppta kontakten.
Jag är liksom 22 år idag och brevskrivande var lite småkul när man som sagt gick på högstadiet. Men frågan är hur man säger nej på ett trevligt och förstående sätt? Jag har ju varken ork, intresse eller lust med detta. Vill jag veta något om Egypten så letar jag ju upp det på google, inte skickar ett brev och väntar på svar i hundra år.
Skickar ni brev?

Bananpannkakor

Idag gjorde vi bananpannkakor till frukost -Mummms :) Nu sitter jag och njuter av sista skvätten i kaffekmuggen innan jag ska hoppa in i duschen. Jobbar likadant som igår 14.30-20.30 :)
Hoppas ni har en mysig söndag!

Deluxe

Idag undrade nog min nya manliga kollega vad han hade kommit till för ställe. Först en avdelning med 6 virriga tanter, tills jag kom dit -då blev det helt plötsligt 7!! Och jaaa, vilket vackert bröllop det var :) Men det vore väl konstigt annars så mycket som det kostade?
Efter jobbet blev det en sväng över gatan för att sitta och prata lite med tjejerna som gjorde sig redo för party. Själv ska jag snart krypa ner i underbara sängen och försöka komma till jobbet imorgon lite mindre virrig än idag!
**Sov gott**

Don't stop believin'

Det finns dagar när man inte är på humör. Då gäller det att plocka fram (eller gräva och rota) efter de sidor hos en själv som kan få en att må lite bättre. Man kan liksom inte ge upp bara för att en del tjurar -Don't stop believin ;)

Weddingday

Idag var det tänkt att jag skulle gå upp tidigt för ett träningspass med Erica men hade inte en enda energignista. Hjärnan sprängde, magen värkte och ögonen kändes som bomber. Lika bra att lyssna på kroppen, ligga kvar och utmana sig själv en annan dag. Nu blir det sedvanlig segstart -men det tycker vi om här på Hotellgatan! Frukost, kanske en sväng på stan och sedan cykla mot jobbet.
Om jag känner mig själv och mitt jobb rätt kommer varenda pensionär sitta bänkade framför tv:n klockan 14.30 med kaffeporslinet framdukat. Själv kommer jag stå där med tårar i ögonen och rysningar på armarna. Bryr mig egentligen inte men bröllop i sig kan ju vara bland det finaste som finns! :)
Nu kaffiiiii =)

Fredagsmys

"Vrid, slicka och doppa!" Någon som känner igen det? Jag förundras över mitt egna beteende när jag först reagerar på att det är en konstig reklam och sedan, ändå, går till affären och lägger varan i min korg. Jag skulle nog hellre kalla mig hjärntvättad än säga att de har lyckats med sitt pr för den reklamen är INTE bra. Hursomhelst så måste jag ju ändå prova ;)

Jag vrider -kexet går sönder.

Jag slickar -det smakar inte så värst mycket.

Jag doppar -det smakar kaffe!

Trots detta mindre lyckade test så faller jag ändå för den starka chokladsmaken i kexet och jag tror jag har hittat "kakan" i uttrycket "Kaffe & Kaka". Perfect match! Nu är jag så mätt efter tacos, Oreos och yoghurtfrukter så jag måste gå ut med Ronja en sväng. Tur att man har en hund så man får röra lite på sig, även om det är fredagsmys!


Storm

Usch och fy vilken jobbig springtur jag nyss varit ute på. Benen var tunga, motvinden elak och jag kunde varken hitta rätt teknik eller tempo. Kanske beror det på de nya skorna eller att jag haft ett uppehåll från joggningen på drygt en vecka. 7 kilometer avverkades i alla fall och tiden har jag redan förträngt hehe! Bättre lycka nästa gång.
Nu ska jag föna håret och bege mig mot körskolan i blåsten. Vad ska ni göra denna fredag?

Amerikanska Bagels


Ingredienser:
25 g jäst
5 dl ljummet vatten
2,5 tsk salt
2 msk flytande honung
13,5 dl vetemjöl special
Vatten till kokning
Pensling & Smaksättning:
1 uppvispad äggvita
2 dl upptinade blåbär / 1,5 dl russin & 1 msk kanel / 1 dl valfria frön
Tillagning:
Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, salt & honung. (vill man göra russin & kanel bagels eller blåbärsbagels ska man tillsätta dessa smaksättningar nu). Tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta degen i maskin i ca. 5min. Degen ska vara stum och ganska hård. Låt den jäsa i bunken till dubbel storlek under bakduk i ca. 60 min.
Stjälp upp degen på ett mjölat bord och dela den i 12 bitar. Forma varje bit till en rund bulle och tryck ett hål i mitten med pekfingret. Snurra degbiten runt fingret så att hålet blir större. Jäs bagelsen på en plåt med bakplåtspapper under bakduk i ca. 45 min.
Koka upp vatten i en stor kastrull. Sätt ugnen på 175 grader. Koka degringarna i vattnet, några i taget, ca. 2-3 min på varje sida. Låt dem torka på en ren kökshandduk.
Lägg över dem på plåten med bakplåtspapper och pensla med uppvispad äggvita. Om du vill ha frön på dina bagels så ska du ha på dem nu. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.

Ready

Nu är dom klara! Är faktiskt lite stolt över att jag fick till den där karaktäristiska konsistensen men nästa gång ska jag försöka få lite mer smak på dom, alltså mer blåbär & honung. Ska även prova med kanel & russin. Receptet kommer upp imorgon för nu ska vi chilla i soffan framför How I met your mother :)

The Bagel Project

Jag har gett mig in i, en för mig, hittills outforskad värld -Bagelvärlden. Håller på att försöka baka amerikanska blueberry bagels. Hur det går och recept får ni veta när det är klart! :)

Lax med potatissallad

Ingredienser:
½ Delikatess Potatissallad Dill & Gräslök
1 röd paprika
2 kokta ägg
5 bitar Löksill
2 laxfiléer
Citronpeppar
Salt & peppar
Tillagning:
Krydda laxfiléerna med salt & citronpeppar och stek i lite olivolja till de är klara. Finhacka den röda paprikan, äggen & sillbitarna och blanda ner i potatissalladen. Salta och peppra efter behag. Klart!

Asics

God morgon!
Jag hittade ett par perfekta joggingskor igår från Asics -nedsatt pris till och med! Så strax ska jag inviga dom på en promenad med Petra & Ronja :) Imorgon får det bli första springturen! Annars njöt vi ute i solen igår och avslutade dagen hemma hos Elin på Aloe Vera kväll. Mysigt och trevligt att träffa Erica, Elin och co. samt smutta på lite Aloe Vera såklart! Gott som gör gott liksom ;)
*Njuuuut av sommaren nu*

Tiger

Vilken dag! Sitter på balkongen i solskenet, det är skolavslutningar runt om i staden och energin bara sprudlar. Tänkte åka och köpa mig ett par nya joggingskor till mina små tassar. Mina är utslitna i hälen och skavsår är bläää! Men med ett par nya fräscha blir det springa av :)

Not me

Idag har jag gjort balkongen ett par timmar så att jag är lite röd i fejjan, klarat ett test på körskolan, hämtat mina kvarglömda skor hos Erica och gosat med Isa, handlat, lagat makaroner & köttfärssås, tagit en sjukt lång "powernap" mellan 19-21 och under hela denna dag har jag känt mig som höftopererad pensionär. Jisses amalia vilken träningsvärk!! Haha jag måste vara klenast i världen! ;)
Nu är jag extremt törstig så ska göra mig lite saft och en kvällsmacka. Imorgon är min sambos sista lediga dag innan han åker så något kul måste vi ju hitta på!
*God Kväll Sugarpies*

Surfin' USA

Idag mår jag som jag förtjänar -med riktigt makaber träningsvärk! Det är fantastiskt egentligen hur kroppen fungerar, jag tycker att man borde få någon slags belöning för att man rört på sig och varit aktiv men istället gör det mest bara ont -Buhuu!
Nu ska jag inta balkongen med bikini på och värma mitt onda innan det är dags att vara produktiv. Idag är det körskolan, lite småhandling och hämta tvätt som står på schemat. Finns det inget att göra så måste man ju hitta på saker att göra annars blir man tokig. Lite strandhäng hade varit perfekt men tyvärr befinner jag mig på fel kontinent för det :(


Bedtime

Min käraste drog med mig ut på en långpromenad - 9,44 km för att vara exakt. Det känns, neej inte skönt i fötterna men skönt att få krypa ner i sängen. Kommer sova som en bebis och snarka som en elefant haha!
**Godnatt & Sov Gott**

Pancakes

Om 1½ vecka får min sambo äta riktiga amerikanska pannkakor på amerikansk mark. Idag nöjer vid oss med vanliga tunna med keso och jordgubbssylt :)

Chocobana shake

Ingredienser:
1 mogen banan
2 äggvitor
1,5 dl kall mjölk
1 rågad msk kakao
Tillredning:
Shake and bake, piece of cake kan man säga. Det är bara att mixa allt och njuta! Äggvitan ger den en otroligt fluffig och lätt konstistens :) Se till att mjölken är riktigt kall bara!

Reload

Oj vad segstartad jag var i morse...näst intill halvdöd. Det känns bra att jobba, jag är bara lite ovan. Med gröt och KAFFE i magen och en cykeltur till Kanotklubben så var jag på god väg att bli människa igen. Erica och jag körde ett lite annorlunda styrkepass som jag säkert kommer känna av imorgon. Var hela 2,5v sedan jag tränade styrka så det var allt på tiden! Blir automatiskt att man vill träna mer kondition när det är varmare ute men omväxling gör träningen både mer rolig och givande ;)


We call it Sunday

Vilken söndag! Vore jag i Norge hade nog polisen haffat mig ;) Jobbat 07-13.30, handlat, tvättat, tränat, dammsugit och nu sitter jag i soffan lika mör som en vakuum-marinerad banan och väntar på min hemmagjorda glass :)
Filmtips tack!


Kesellaglass

Ingredienser:
500g kesella vanilj
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl frysta osockrade bär
Tillredning:
Mixa samman äggulorna, vaniljsockeret och de frysta bären. Om det blir för torrt när det mixas så tillsätt eventuellt pytte lite mjölk. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda kesellan med bärmixen och avsluta med att vända ner äggvitorna. Skjuts in i frysen i x antal timmar beroende på önskad konsistens. Rör lite då & då :)

Chill

Det blir en fika/lunch på stan med Äjrikur och Mojsis! (Erica & Moa) Vill ju inte blåsa bort i stormen så håller mig tryggt inomhus. Springa kan man ju göra vilken annan dag som helst. Föresten sitter jag här och försöker komma på när jag träffade Moa sist? Hmmm... jag kommer inte ens ihåg och då är det ju riktigt illa!! Men nu är det sommarlov för mina små vackra skatter och det känns så underbart att dom är hemma igen =)
Efter styr jag min röda fara mot jobbet så jag önskar en Trevlig Kväll redan nu!

Schizofrenia

Ikväll är det jobbdax 15.45-22.00. Funderar på vad jag ska göra tills dess. En del av mig vill springa men det blåser ju storm ute så det skulle nog bli tufft så den delen av mig som vill chilla har lite övertaget just nu. Får se vem av mina schizofrena vänner som vinner! ;)
Vad gör ni idag?

Äpple / Kanel

Mummmmms :)


Dirtbag

Det här blev det i studentpresent fast med choklad i :)
Kom att tänka på hur hungrig och sötsugen jag varit idag. Blir uppenbarligen så när jag inte får äta en rejäl frukost. Undra hur det kommer gå i sommar när jag börjar 0700 nästan varje dag? Mosa i sig gröt kl.06 låter ju inte speciellt lockande. Hursomhelst känns det som att jag inte gjort något annat än tuggat idag och ändå funderar jag ständigt på om det kommit in något nytt i skåpen -vilket det ju självklart inte har :( Men jag måste nog kolla ändå! ;)


Indulgence

Nu ska jag unna mig en powernap för att orka med resterande del av dagen :) Blir föresten, helt omotiverat, lite små-irriterad på folk som inte orkar säga powerwalk utan måste promt, både muntligt och skriftligt, förkorta det till PW. Tycker det känns så präktigt på något sätt. Så nudå, ska jag ta en PN? En riktigt skön PN (powernap) innan jag tar en varm SD (snabbdusch). No offence but it doesn't make sense...

Time of your life

"Sjung om studentens lyckliga daaar" har jag gått runt på jobbet idag och nu sitter jag på balkongen för att kika på alla gallskrikande studenter som aldrig har sett så ljust på framtiden som under just denna dag. Det är molnigt och gråkallt men vad gör det när adrenalin- & endorfinivån är så hög att det kan klassas som doping!
Det enda jag tycker är konstigt är att de har musik på vagnarna nu för tiden. Det var allt bättre förr tycker jag när man fick sjunga a capella. Nej nu måste jag snart hoppa in i duschen och göra mig klar för Linnéas studentuppvaktning. Känner mig ungefär lika frsäch som Shrek -träsktrollet. Jag luktar illa, håret står bokstavligt talat åt alla håll och ögonen ser ut som förjästa svampar...suck* Det är ju fredag & studenten för bövelen! ;)


** Stort Grattis till alla Studenter!**


Banana & Curry Chicken

Ingredienser:
2 stora kycklingfiléer
1 banan
1 röd paprika
1 burk Crème Bonjour Thai Green Curry
1 dl Becel matlagningsgrädde 7%
Curry, salt & vitpeppar
Tillagning:
Skär kycklingen i bitar och stek i lite smör. Krydda med curry, salt & vitpeppar. Tärna paprikan + bananen och häll över kycklingen. När bananen blivit mjuk tillsätter du Crème Bonjour och matlagningsgrädden. Låt koka ihop några minuter så att det inte finns några bananbitar kvar utan den har mosats ner i såsen. Servera med ris eller pasta och lite grönsallad! Mumma :)

Good Riddance

Har mumsat en glassbulle tillsammans med Erica. Känns underart att hon är hemma över sommaren och att vi kan hitta på en massa kul precis som förr i tiden! Vi var båda på ett ovanligt bra shoppinghumör idag så jag unnade mig både ett par haremsbyxor och ett långt halsband från H&M. (halsbandet är dock inte guld/brun som på bilden utan silver/blå)
Tycker ni om haremsbyxor?

Itching legs

God morgon!
Blev en rejäl sovmorgon eftersom det kliade nåt enormt i benen igår när jag skulle sova. Var tvungen att gå upp för att dricka lite mjölk och äta en banan miss i nassen för att det skulle lugna sig. Jätteäcklig känsla verkligen, man vrider och vänder på sig och det känns som att mjölksyran har fastnat i benen på något sätt. Kan inte förklara så bra.
Kliar det i era ben också när ni har tränat?

Om en halvtimme ska jag träffa in underbara Erica på stan. Vi hade hoppats på fint väder så att vi kunde njuta av en glass i solen men det ser tyvärr inte så lovande ut. Men en glass i skuggan funkar det med! ;)


Milen på 46,53 !

Wiiihooo :) Gick bort till barkbanan och sprang 4 varv plus 400 meter46 minuter och 53 sekunder! Sedan småjoggade jag hemåt. Till en början var det väldigt varmt och jag var både törstig och kissnödig men på slutspurten kom det små härliga vattendroppar från himlen som på beställning -bästa passet på länge! Nu blir det duschen och sedan leta studentpresent till Linnéa på stan :)

Flow

Solen skiner. Jag tar på mig springskorna och ger mig ut. Det var längesen nu så får se om jag kommer in i något bra flow. Det enda man kan göra är ju sitt bästa ;)
Har ni några tips på bra intervallträning?

Three years ago

God morgon!
Jag kan inte få in i min lilla hjärna att det var hela tre år sedan vi stod där och skrek lika lyckligt svävande som adrenalinstinna superhjältar. Men samtidigt kan jag inte säga: "Var tog åren vägen?" för det känns som att jag har hunnit med & växt otroligt mycket: Flyttade till Skövde, läste biståndsingenjör, flyttade hem, började på transcom, flyttade till Oslo, jobbade på ICA, utbildade mig till bartender, flyttade hem, flyttade hemifrån, började på Torpet och Statt, flyttade hem, träffade mitt livs stora kärlek, flyttade ihop, åkte till USA & Hawaii, förlovade oss och nu ska jag börja läsa sjuksköterska till hösten! Kanske inte världens mest smidigaste resa men som tur är leder alla vägar till Rom :)

Welcome back Buddie!

Helgen har tillbringats i Göteborg, igår var vi halvdöda50-årskalas och idag har jag jobbat. Ni har säkert läst de fantastiska recensionerna i tidningarna så jag tänker inte försöka beskriva min förälskelse i publiken på Ullevi Staduim & självaste Billie Joe Armstrong -det var magiskt och ljusår över mina förväntningar!! Så istället för den lyriken bjuder jag er på en titt i arkivet ;) Min kamera är inte den bästa och ljudet är fruktansvärt men det var helt klart den grymmaste konserten jag någonsin sett! =)



Time for Göteborg :)

Att få ha en sådan här skön fredag i solen med grillning är bara för härligt! Sommar-Sverige är ju inte så pjåkigt ändå! Imorgon styr vi kosan mot Götteborrrg. Jag är grymt taggad och det kommer bli så häftigt att få se dom live :) Hörs på söndag kväll sötnosar!
God Natt & Sov Gott!



2 months

Lungorna har fått arbeta två varv runt Aggerudspåret och det härliga sommarvädret har än en dag förärat sig över Karlskoga. Me like :)
Idag har jag och mitt livs stora kärlek varit förlovade i två helt fantastiska månader. Jag skulle kunna skriva en dikt för varje dag som jag får vara med dig men ibland räcker inte ord till. Varje dag med dig är i sig en kärleksdikt, en dröm, en saga. Så idag låter jag orden vara i fred och istället njuter av kärlekens underbara värld med dig <3

Boulevard of broken dreams

(; yaD neerG snegaD


Sunscreen

Ännu en brännande sommardag! Långpromenad, chill, bokläsning på balkongen, lite ärenden och sedan jobb 15.45-22.30 :) Känns bra att ha varit vaken sedan 07.30 och fått njuta av värmen innan man går in för kvällspasset. Idag blir det dessutom lite extra utmaning. Brukar inte vara själv på den avdelningen och det har flyttat in några nya ansikten sedan sist. Alltid lika spännande! Bäst jag suger åt mig lite mer solenergi så att jag orkar :)
Hur njuter ni av solen? =)

The cast of American Idiot

Oooh det ryser i mig, så vackert! :D


Red Berries

Vilken konstig dag det blev. Först tappade jag ner en hållare till vårat insyns-skydd från balkongen. Om det landat hos någon granne under eller på gräsmattan är ännu oklart för ingen hittar den någonstans. Sedan blev det inget Aggerudspår för min andra hälft sov lite för längeJordgubbsplantorna och kakbakning hos mamma var nog de enda pusselbitar som föll på plats. Nu är det bara att hoppas på att de små blommorna snart blir jordgubbar :)
God kväll!

Johnossi

God morgon!
Äter nybakat bröd på balkongen och har det bortskämt härligt. Väntar på att min man ska vakna så att vi kan ta Aggerudspåret sen innan det blir för varmt för lilla Ronja. Inte lätt med en tjock svart päls i den här underbara sommarvärmen som svept in över landet :) Sverige njuuuter!

Upptäcke precis att Johnossi ska vara förband på lördag. Kanske inte världens bästa musica men om man tycker ett förband är Ok så ska man vara nöjd. Kommer ihåg när jag hörde dom första gången. Ellinor och jag åkte hem från en nyår i Branäs och det var sådär förbaskat kallt som det bara kan vara på nyårsaftnar. (Undantag vintern 2010 -extrem). Vi åkte lite fel, som vanligt, men vi kom hem till slut! Miss you Buppis :(

When september ends




Bäst före

Här står jag, med mjöl på min småbrända näsa och har äntligen lyckats väldigt bra med min deg! Den är stor och fluffig precis som den ska vara och jag hoppas att andra jäsningen blir lika lyckad. Mitt i all luftig klibbighet av kolhydrater känner jag hur mitt hår plötsligt tappar sin färg, rynkorna komma smygandes och har jag inte lite ont i knäna också? Undra om man kommer glida fram genom åren som på en räkmacka och plötsligt få en chock när man kollar i spegeln och upptäcker att håret är gråmelerat & permantentat eller kommer man växa i ullkappan innan man ens har hunnit våga köpa dom där lila Conversen? Än så länge är jag bara 21 men tid är relativt. Det kanske är som med min vän degen, att man jäser/åldras bättre under rätt förutsättningar.
Hmm hursa om jag inte ska skicka med min fästman lite penningar till Amerikat så att han kan köpa med de där galoscherna ändå? ;)

1 juni 2010

Idag går startskottet för sommaren 2010 :) Och visst börjar det bra?! Sitter i BIKINI på balkongen med teoriboken & Ronja som sällskap och lapar solstrålar som aldrig förr! Och här tänker jag förbli. Inga konstigheter -den här dagen kommer gå finfint!

Dagens Green Day är självklart Holiday :)