The prestige

I förrgår kväll fick jag nästan en nära-döden-upplevelse. Jag och min sambo bråkade lite om vem som skulle sova på vilken sida av sängen. Egentligen är ju mina chanser att vinna minimala men det får man inte, under vilka omständigheter som helst, avslöja. Hursomhelst fick jag lite väl hög fart i ena riktningen och med en skicklig skruv dessutom. Det kändes som det tog flera minuter innan jag till slut landade på golvet. Nog för att det är hela 70 cm ner men kom igen. Jag hann tänka hur långt det var från sängen till byrån och om det fanns någon risk för att jag skulle slå i den. Försökte också minnas om bordsfläkten stod nära kanten och riskerade att ramla ner på mitt huvud. Jag till och med tänkte att spegeln som stod lutad mot väggen ovanpå byrån skulle kunna ramla ner över mig.
Jag landar -överraskande mjukt men chockad. En smäll och en skål med mynt ramlar ner på mina ben och sprider enkronor och pennys över hela sovrumsgolvet. Nu börjar jag gråta och skratta om vartannat precis som en liten treåring. Men skam den som ger sig ;*)

Shower

Det är 17 gradigt spöregn ute och jag lider med alla Putte-besökare som tältar. Den hårfina gränsen mellan husvagnscampingen och tältområdet har nog aldrig varit så hatad och Man ska ha husvagn-melodin låter nog mest som en diskriminerande och kränkande kampsång än en fornnordisk runa på Svensktoppen. Men som tur är brukar festivalare vara både väl förberedda, positiva och härdade så vi får hoppas att stämningsglöden håller sig vid liv. För min del blir det duschen -sympatifestivalar och dränker min förkylning på samma gång...

P i P

Klockan är bara barnet och ändå är det 20 grader ute och molnen på himlen är få -sjohoo! Om ni undrar vad jag håller på med så här dags en ledig dag så bakar jag världens mest onyttiga kladdkaka. Inte för att jag fått några konstiga morgon cravings utan mest för att kunna bjuda alla målare ute i stugan på något gott sen. Socker brukar alltid få det jobbiga att bli mindre jobbigt. Undra varför?! ;)
Jag dissar alltså Putte i år. Enda banden jag vill se är Neverstore, Teddybears & Hoffmaestro and Chraa. Men jag anser inte att de tillsammans är värda 1200kr så jag sparar hellre till en USA-biljett i vår. Har ju faktiskt köpt en ny säng i helgen också! Någon måtta får det ju vara på härligheterna ;) Jag går hellre på en mysig bio än glider runt på kullen i stövlar. Men jag hoppas att ni som går får en grym festival! Härligt att se så många okända ansikten i vår lilla stad.
Ha en bra dag :)

Weather

I början av juli kläckte jag den briljanta idén om att dokumentera dagens väder. Bara för att i framtiden kunna blicka tillbaka och med förskräckta ögon bevittna växthuseffektens framfart. Eller mer ärligt för att jag har en fix-idé om att alla dagböcker och liknande måste ha en sådan notering. Men trots alla solhälsningar jag gjort så kom regnet och den briljanta idén förlorade lite av sin charm. Hösten är mysig -men inte i juli :(
Måndag 100726, 16.00: Mulet & duggregn 16 grader...

Apple pie

Ingredienser:
125g smör
4dl mjöl
1dl socker
3msk vatten
4 äpplen
2msk kanel
½dl socker
2dl äppelmos
1msk havregryn
1 msk honung
Tillagning:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda smör, mjöl, socker och vatten till en deg. Smöra en form och bred ut degen till en botten. Låt degen gå upp över kanterna så att du sedan kan vika dem över fyllningen. Skala och hacka äpplena. Strö över kanel, socker och blanda i äppelmoset. Häll blandningen i formen. Vik kanterna över halva pajen. Strö havregryn över det som inte är täckt och ringla över lite honung. Grädda i ca.35 minuter och servera sedan med vaniljglass eller Marsan-sås. Yummie :)

Relief

Clear the air, clear the fog
Disclaim the cave that weigh you down
Unmask the smothering illusion
Ignore the running Heartbeat sound
See the Light shining trough
Govern your own land of Freedom
Breath the fragrence of Life
And love the Soul you've been given

Exotic

Underbart god sorbet!
Nu åker jag ut till stugan och kastar mig i plurret innan jag ska sova några timmar framför VM-finalen. Mikael kommer landa vid midnatt förhoppningsvis och jag kommer vara jättepigg på jobbet imorgon kl.07 -NOT! Men vad gör det när min stjärna är hemma igen =)

Chicago

Godmorgon :)
Igår blev det grillkväll ute i Rosensjö med ett helt gäng från gamla tider. Men jag är redan vaken. Kunde inte somna om efter att Mikael ringt från Chicago och berättat att de var tvungna att landa där för att en passagerare blev sjuk. Skönt för den resenären att komma ner på jorden men typiskt att min efterlängtade skulle hamna på samma plan. Han befinner sig alltså fortfarande på amerikansk mark och vet inte när de kommer lyfta eller vilken stad som blir nästa delstopp. Med andra ord kommer jag vara nervös hela dagen...

Dirty Heads


Happiness

Vilken start, vilken dag, vilken glädje!! Tropikerna har belägrat norden och just denna varma dag skulle jag ju självklart bege mig ut för att springa. Bra planerat tänkte jag men utanför Skogskyrkogårdens kapell kom jag helt på andra tankar när jag mötte ett nygift par som åkte från kyrkan på en packmoped med bruden fram på flaket =) Kunde inte låta bli att le det bredaste leende jag har, hela min kropp fick gåshud och jag fick tårar i ögonen av den lycka som paret utstrålade! Till melodin av Weezer sprang sedan benen av sig själva, trots hettan, ända tills vänster vrist inte ville vara med längre. Men det spelade ingen roll. Dagen är räddad -av KÄRLEKEN & de 30 graderna i skuggan :)

I want you to

Then the conversation stopped and I looked down at the ring.
Your folks were next to you and you were right there next to me.
Then I said: GO! If you're wondering if I want you to -I want you to!
I swear it's true. Without you my heart is blue.

Better than perfect

Denna dag har varit en underbar start på en underbar helg. Värmen kom tillbaka och jag är så glad över att jag har så fina vänner som varje minut tillsammans med blir ett äventyr. Jag förstår inte hur vi lyckas med allt men nog lyckas vi -varje gång! Dessutom har jag konstaterat att det var Bert som förstörde min barndom, att Sunes pappa Rudolfs inspirationskälla faktiskt finns på riktigt, att den här staden kryllar av gravida människor (främst bland kvinnorna såklart), att mina muskler inte riktigt sitter där dom ska och att ordet perfekt borde avskaffas på grund av dess högst individuella relativitet. Är det perfekta alltid så perfekt? Är egentligen inte det mindre perfekta mer perfekt? Vem vill ha något som är perfekt om man inte är perfekt själv?


If you wait too long for the perfect moment,
the perfect moment will pass you by.



Sleep tight

Nu har jag gjort en välbehövlig storstädning här hemma. Skönt när det är klart men pust och suck va jobbigt! Nu blir det bums i sängen så att jag orkar med veckans slutspurt: jobba, träna och sist men inte minst skratta ikapp med Mosen & Krullet :) Sedan är det ju snart söndag och då kommer ÄNTLIGEN min älskling hem!! Halleluuuuuja moment =)

Valord

Tänk att ett musikgeni & en Skövdebo kan höja trivselfaktorn så enormt på jobbet. Just idag spelade de varken instrument eller körde Volvo utan mest spred sin livfulla glöd. Inte ens de största missöden kunde rubba stämningen och det kändes på en gång att detta laget spelade i de högre divisionerna ;)
Det är så märkligt egentligen hur unga, fräscha sommarvikarier kan pigga upp den tröttaste, slöaste surgubben. Nu finns det ingen sådan gubbe på vår avdelning men ni förstår säkert undermeningen? Kort och gott vill jag nog försöka föra fram någon slags politisk fana angående den svenska äldreomsorgen men i vilken riktning vet jag inte. Jag vet bara att man oftast inte hittar en erfaren & driven personal i samma individ. Dessa egenskaper kräver därför oftast två kategorier av individer: ordinarie & tillfällig personal. Kreativiteten, glädjen och energin har en tendens att pysa ur de ordinarie som sliter pga. sin bristande kvantitet. Men så fort extrapersonalen, vikarierna och ferierna kommer så tar alla en djup inandning och fyller sina lungor med ny energi igen. Samma energi som de besatt när förra årets sommar led mot sitt slut. Samarbete och lagkänsla är, efter blodsband och kärleken, den starkaste viljan. Mina politiska valord i det hela blir därför: Låt det vara sommarglädje året om för våra gamla! =)

Travie McCoy

Om jag vore biljonär skulle jag köpt oss ett stort fint hus vid sjön så att alla våra små troll & vargar får plats, en fet hybrid-suv som du kan leka med, ett semesterhus i Frankrike & ett i Newport. Resten skulle jag skänka till Afrikas sjukvård och leva på kärlek resten av livet :)

Triathlon

Snart packar jag ner mina springskor och bikinin i en ryggsäck och ger mig av på min röda cykel. Träsmaken i rumpan efter turen ner i Europa är nog inget mot vågorna i Atlanten eller skavsåren jag kommer få efter springturen genom Nordamerika. Men det är inte ens jämförbart med hur tomt och meningslöst allt känns här hemma utan dig älskling. De närmsta fem dagarna får gärna gå i ultrarapid bara jag får krama dig snart!!
Mikael-abstinens är inte att leka med..!

License

Mot körkskolan för lezione numero due ;)

The cat

Inatt var Max busig. Jamade ett bra tag vid 01.00-snåret och jag har nu konstaterat att det inte beror på att han inte vet var han ska sova utan snarare att han vill ha min uppmärksamhet för lite bus. Men en trött Johanna som inte tycker om vassa klor är inte direkt pepp på att leka utan lägger Max i handfatet (där han spenderade i princip hela gårdagen). När jag vaknar på morgonen kommer Max ut från garderoben... Och inne på toaletten har han rullat av allt toapapper från rullen. Glatt och utan problem hoppar han tillbaka upp i handfatet, precis när jag ska borsta tänderna, lägger sig bekvämt på rygg och börjar slicka sina framtassar. Haha tur att han är så förbaskat söt och att det går lika bra att borsta tänderna i köket! ;D

Morfars Citronsaft


Ingredienser:
3 L oskalade skurna rabarber
2 oskalade skurna citroner
2 L kokhett vatten
40 g vinsyra
1,5 kg socker
Tillredning:
Tvätta rabarberna & citronerna och skär i bitar med skalet kvar. Lägg i en stor gryta/skål och blanda ner vinsyran. Häll över kokhett vatten och låt stå i kylen 1-1½ dygn. Sila bort alla bitar. Rör ner sockret och fördela saften i flaskor. Mummms :)

Jordgubbsplockning

Idag har jag varit i mormors torp i Blåsås och plockat jordgubbar & rabarber! Så nu blir det jordgubbar på menyn och saftmakeri. Tycker det är så himla mysigt att bo som hon gör på sommaren. 87 år och har ett rött torp med vita knutar, massa vackra blommor, jordgubbsland, färskpotatis, rabarber, hallon, vinbär, persilja, dill, gräslök m.m. Typisk svensk idyll & världens bästa mormor :)

Max

Max verkar trivas som fisken i vattnet här! Han började med att skvätta ut allt vatten ur vattenskålen på köksgolvet, inventerade klädgarderoben (dörren var stängd men jag hörde hur han skuttade runt där inne), jamade som en liten bebis sent in på småtimmarna (tror han inte kunde bestämma sig för var han skulle sova), sov sen tyst som en mus på hallgolvet (trots att jag erbjudit en sängplats), slutligen hittar jag honom liggandes i handfatet imorse. Tycks vara den svalaste platsen här i lägenheten. Älskar det faktum att han inte snarkar och att han stryker sig sådär lent runt benen och riktigt spinner sig in i hjärtat. Vem kan säga nej då liksom?! Men en halv räka får räcka för idag ;)


Dolphins

You and me in the deep blue sea.



Gaash denna helg har jag svettats sönder!! Imorgon är jag ledig och hade tänkt mig både en springtur och premiärbada men hur ska det förstnämnda gå i den här värmen? Funderar på att springa halvvägs till stugan så att jag kan kasta mig i plurret så fort jag kommer fram. Gäller ju att ha en bra mållinje! ;)
Är föresten barnvakt åt lilla keliga Max. Han går på upptäcksfärd nu i lägenheten. Luktar nog mycket vovve här... Ni förstår att det är en liten kissemisse jag pratar om va? ;)

Empty

Min favoritkudde är den bredvid din.

Ett dopp i det blå

Det är tokvarmt och jag jobbar helgen. Tycker man borde tillägga ett kvällsdopp till FNs deklaration om de mänskliga rättigheterna. Våra fyrbenta vänners rättigheter också för den delen ;) Nu ska jag i alla fall ge mina små blommor en dusch.
*Godnatt!*

My Love

10 dagar kvar nu... låt dom gå fort!


In the wild

Idag har första jordgubben mognat på balkongen, jag har ätit jordgubbstårta, övningskört ut till Lunedet där jag sprang 4,4 km-slingan och som belöning bjöd Thomas på glass innan vi åkte hem igen. Att jag aldrig har slagits av idén att springa där ute längs med sjön förut -jättefint ju! Med Shakiras stämma i öronen och rytmen av Waka Waka medan man studsar över rötter & stenar och ser vattnet glittra i solnedgången får mig att känna mig som Pocahontas ;) Att springa med vinden, se träden svischa förbi och känna pulsen i fötterna är en underskattad form av livskvalité!

* * Grattis Brorsan * *



Stort Grattis på 28-årsdagen Storebror ;)
Jag Älskar Dig!!

1 juli 2010

God morgon!
1 juli bjuder på strålande sol och lite blåst. Ronja och jag ska gå en promenad, baka TÅRTA njuta i solen fram tills det är dags för kalas efter lunch. Jag har btw fått så fruktansvärt ont i käken :( Kan knappt äta normalt! Någon som vet om det bero på att det är en visdomstand på väg? Jag har fått så här ont på samma sida förut ett par gånger och det brukar hålla i sig en vecka i taget. Inte najs...

RSS