KAU

Måste nog säga att första dagen på skolan känns sådär. Enligt min studievägledare är studieuppehåll inte lämpligt för oss som blir "sista kullen" som läser enligt det gamla upplägget eftersom det blir svårt att hoppa in kommande klasser som läser efter det nya. Om det eventuellt ändå skulle bli aktuellt med ett studieuppehåll så får jag kanske läsa på en annan ort då för att lättare komma in i undervisningen igen.  Men i dagens läge är min hjärna inställd på tre tuffa år och sedan livslång lättnad! Och det känns så skönt att jag har både Sandra, Petra, Linn, Linn, Therese & Joanna på samma universitet! Riktiga guldklimpar* Dag 1 av typ 900 är i alla fall gjord och snart ses vi på Lasarettet eller i Läkare Utan Gränsers tält någonstans i Chad... På återseende ;)

Ronja

Min Älskling <3

Cardamomcake

Ingredienser:
225g smör
3st ägg
2½dl strösocker
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
2tsk kardemumma
Tillagning:
Smöra och bröa en sockerkaksform. Rör det rumsvarma smöret pösigt tillsammans med sockret. Gärna med elvisp. Rör ner äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver & kardemumma och rör försiktigt ner i smeten. Bred ut smeten i formen och grädda ca. 25 minuter i 175 grader.

Friday I'm in Love


Jag rockar loss i köket med en Kardemummakaka i ugnen och önskar jag kunde dansa Jitterbugg. Det kallar jag fredagsmys ;)

You're the world to me


Muuu

Idag förbättrade vi oss -Lea, Loppan och jag. Och inte bara lite heller utan med hela 15 minuter!! (haha det vill säga mer springa och mindre nosande) Som belöning blev det hundgodis till tjejerna och ett stort glas mjölk till mig. Finns det föresten något godare än kall mjölk? :) Har läst att mjölk är det bästa man kan dricka för att hjälpa musklerna att återhämta sig efter träning och minska risken för muskelskador. Men det bästa är nog att det är såå gott ;)

WANTED!

Ja, detta är ett tjej-inlägg-deluxe för jag har förkärat mig i ett klädesplagg som självklart inte finns kvar i min storlek :( Jag är inte den som köper kläder titt som tätt utan måste genomgå någon slags mini-förälskelse för att kunna köpa. Och nu är jag där igen. Kan inte släppa bilden av den mjuka färgen och spets-volangerna som får alla andra kläder att se ut som trasor i jämförelse. SNÄLLA SÄG TILL OM NI SER EN I STRL XS =)

Frozen Cheesecake

Ingredienser:
4st ägg
2dl strösocker
400g Philadelphiaost
2tsk vaniljsocker
4dl vispgrädde
6st Digistivekex
Tillredning:
Smula sönder kexen och täck botten på en form med avtagbara kanter. Skilj äggulorna från vitorna och häll i varsina skålar. Vispa äggulor, socker, vaniljsocker och Philadelphiaost pösigt med elvisp. Vispa grädden i en tredje skål och rör ner i smeten. Vispa till sist äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i blandningen. Häll i formen och låt stå i frysen över natten. Låt den stå framme en stund innan servering. Garnera gärna med bär, choklad eller florsocker! Himmelskt gott =)

Pucko

Igår satt vi på Malins altan på Majvägen, lyssnade på regnet, fick höstkänslor, drack goda cocktails och pratade om gamla tider. Vi pratade också om mat (allt från smör- & konjakstekta kantareller till makrill i tomatsås), SJ, förlossningar, traditioner osv... Ibland behöver man reda ut de små världstingen för att kunna vara mottaglig för allt det stora och allvarliga. Och vi slog fast att livet är för kort för att äta äcklig mat, likaså äckliga drinkar. Malin imponerade med Strawberry Daiquiri och Sangria men hennes Pucko-drink var nog den godaste jag smakat :)
Spurs Scores
4-6cl Xanté Poire Au Congac
Skaka med is och Pucko Chokladdryck.
Servera i highball-glas.

Snakes & Squirrels

Idag utmanade jag ödet och tog med mig flickorna på en springtur. När jag är själv tar rundan ca. 30 minuter -idag tog det 60 minuter!! Men det är träning för mig också att hålla ett annat tempo och samtidigt hålla reda på två små illbattingar ;) Kunde dock skippat att möta den där snoken som ringlade sig över vägen. Trots mitt fåniga skrik märkte varken Lea eller Loppan vad som hände utan sprang vidare utan bekymmer. Usch för ormar! Dagens eloge går till Lea som sprang lös utan några problem alls! nästan.. inte hennes fel att ekorren inte ville leka ;)

Coffein

Igår på jobbet pratade vi om hur beroende man blir av kaffe. Det tog tre dagar för min arbetskamrat att vänja av kroppen från koffeinet. Tre dagar -wow, tänkte jag. Det är ju jättelång tid för bara lite koffein. Så idag tänkte jag själv försöka. Klara mig utan kaffe alltså. Det gick bra, i alla fall till en början. Efter lunch kom huvudvärken och 16.15 fick jag nog. Kokade fyra koppar till mig själv och drack upp dem i ett naffs. Bra jobbat Johanna... Men nu känner jag mig i alla fall som en människa igen och slutsatsen är självklar: Inget liv utan kaffe!

Lea & Loppan

Söta små rackartroll ;)


Last Day

Imorgon är det sista dagen på jobbet för sommaren 2010. Tiden har bara rusat förbi och det är klyschigt nog med blandade känslor som jag kliver in i livets nästa fas. Det känns bra att gå vidare och bli någonting. Det ska bli så underbart att få en trygghet, något i ryggsäcken som man alltid kan lita på och samtidigt kunna växa i. Ändå ligger vemodet strax under ytan och bubblar. För vem vet vilka som bor kvar nästa sommar? Faktum är att den tanken faktiskt slår mig varje dag jag går eller cyklar till jobbet. Och det är nog en tanke som jag måste vänja mig vid...
Nu orkar jag inte mer. Måste lägga min svullna bamse-fot i högläge, smörja in den med Aloe Vera och försöka tänka på något annat annars blir nog den sista dagen på jobbet inte så kul trots allt.
**Godnatt**

Pizza Margherita

Ingredienser:
500g mjöl
30g jäst
2,5dl fingervarmt vatten
1msk salt
1msk olivolja
300g tomatpuré
250g mozzarella
Färsk basilika
Olivolja & salt
Tillagning:
Lös upp jästen i vattnet. Rör ner mjöl, salt och olivolja i en bunke och knåda ihop till en smidig deg. Låt den jäsa ca. 30 minuter. Kavla sedan ut degen på en plåt med bakplåtspapper i. Bred ut tomatpurén. Skiva mozzarellan och lägg på. Föredela basilikan och ringla slutligen över lite olivolja & salt.
Tips! För lite extra smak, krydda pizzan med Pesto och skivad salami. Mums :)

Pain

Sent igår kväll när vi stannade på McDonalds fick jag ett sjukt stort myggbett i pannan och även vid munnen. Idag är dom borta - tack och lov! Men istället har jag nu fått ett på yttersidan foten/vristen. Problemet är att jag verkligen INTE kan sluta klia så nu är det svullet, spänt, rött och stramar varje steg jag går. Brukar inte vara en så känslig men myggen i Strängnäs verkar vara av ett helt annat slag än de Värmländska knotten. Hade jag haft Salubrin hemma hade jag badat foten i det men nu ger jag allt mitt hopp till Aloe Vera. Hoppas hoppas hoppas att det ger sig snart.... kan inte sluta klia!!!
Idag gör jag näst sista dagen på jobbet - Wiihoo :)

Adlibris

Att shoppa är inte alltid så kul. Speciellt inte på Adlibris.com, inte om det går på 3 minuter, inte heller om det gör en ruinerad och verkligen INTE om man måste vänta i hundra år på att få se/läsa det man köpt. Mina hyllor kommer inom sinom tid braka sönder av Medicinsk mikrobiologi, patofysiologi och andra fysiologiska upplysningsverk. Av bara farten klickade jag även hem en liten nyttig överraskning till min kära sambo. Kändes så egoistiskt att shoppa så många innehållsrika pappersark till mig själv ;)
I eftermiddag bär det av mot Stockholm. Tyvärr tur och retur innan midnatt men jag tycker ändå det är mysigt att åka bil i mörkret!

Det finaste


Du är det finaste som finns
Du är det dyraste i världen
Du är som stjärnorna, som vindarna, som vågorna, som fåglarna, som blommorna på marken.
Du är min ledstjärna och vän.
Du är min Tro, mitt Hopp, min Kärlek.
Du är mitt blod, mina lungor, mina ögon, mina skuldror, mina händer och mitt hjärta.
Ja, DU är det finaste jag vet <3

Damn Wasp!

Bakade blåbär- & banan/chokladmuffins för att ta med till Ulmekärr när en geting bet mig på hälsenan. J*vla flygfä!! Började svida och göra ont så jag hade på lite Aloe Vera Gel (som jag btw har på ALLT nuförtiden) och jag inbillar mig att det redan känns bättre -puuh!

Are you dreaming?

Berörande, filosofisk och ruskigt bra gjord - se den!

Ulmekärr

Imorgon efter jobbet åker vi till kusten över helgen.
Minisemester & skaldjursfrossa =)

Formbröd

Ingredienser (2 limpor):
1L filmjölk
3dl mörk sirap
3tsk bakpulver
5tsk bikarbonat
1tsk salt
1kg rågsikt
Tillagning:
Sätt ugnen mellan 175-200 grader. Vispa fil och sirap kraftigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner försiktigt i filröran. Smöra och bröa två avlånga limpformar. Fördela den relativt lösa degen i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca. 1 timme. Mummms!!

Loppan

Man kan inte vara mer än den man är.
Att tala för döva öron är bara brist på sätt att kommunicera.

Book of Life

Igår köpte jag hjärnans bästa vän, stressens lugnande hand, minnets backup -Kalendern! Hittade en turkos med perfekt överblick och linjer i precis den riktningen jag vill ha dom. Min kalender måste se ut som jag tänker annars går det inte. Den ska vara som en bästa vän som vet precis hur jag menar och som jag kan läsa av utan att knappt behöva titta.
Veckans (v.30) ordspråk i kalendern kommer från Colette:
Vilket underbart liv jag har haft. Jag önskar bara att jag hade insett det tidigare.
Budskapet är tydligt och det är inget att orda om. Livsfilosof är lätt att vara med facit i hand och att försöka vara tacksam för det man har och leva i nuet är uppenbart men ibland lättare sagt än gjort. Samtidigt tror jag att det är den nyfikenheten och onöjdheten som driver mänskligheten framåt. Hade vi nöjt oss med häst och vagn hade vi aldrig kommit till månen och hade vi nöjt oss med ett leende hade vi aldrig hittat vår livs stora kärlek...